bahlsa Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 kleję sobie powolutku ogłoszenia z tekstem mamanabank :) [url]http://tablica.pl/oferta/maja-lagodna-suczka-amstaffa-szuka-domu-krakow-ID60kv.html/2/[/url] Figuś, nie umiem powiedzieć dlaczego taka jest, na pewno jest zdezorientowana i musi przyzwyczaić się do nowej sytuacji. Ona nie jest agresywna, z Boniem nie było problemu z jej strony, za to Bono na nią nawarczał, zazdrośnik jeden. Quote
Romka Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Mamanabank allegro by się przydało...hop,hop... Quote
mamanabank Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='Figafiga']OMG już zmieniłam tytuł wątki i poprosiłam Czarodziejkę o przeniesienie do odpowiedniego działu, zaraz przeczytam co i jak....jestem w szoku...i mi się smutno zrobiło... EDIT, Bahlsa aż dziw mnie bierze, ze nie reaguje na zabawki, jak szalała po łąkach z moja suka to ładnie gryzakiem się bawiła!!!!normalnie mi szczęka opada...na zdjęciach Maja jest inna...na moich szczęśliwa.....nie wiedziała co ją czeka biedulkę...po raz kolejny człowiek ją skrzywdził.Była u mnie cały dzień i nie nasikała, była karna i posłuszna, siadała jak dawałam jej w kuchni smakołyk i zero agresji do mojej suki!!![/QUOTE] Figa, czy to Ty zakładałaś Mai wątek na niebieskim? Dobrze byłoby i tam odnowić. [quote name='Romka']Mamanabank allegro by się przydało...hop,hop...[/QUOTE] Romka, nie poganiaj mnie :-) czasu mi od tego nie przybywa, a staję się bardziej nerwowa :-) [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1568144481[/url] Quote
Romka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Tak wyglądała Maja w schronisku w Łowiczu,luty 2010r.,zobaczcie jej oczy a potem porównajcie ze zdjęciami w hoteliku: [URL="http://img690.imageshack.us/i/dsc0579sd.jpg/"][IMG]http://img690.imageshack.us/img690/2299/dsc0579sd.jpg[/IMG][/URL] Quote
Romka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [IMG]http://i52.tinypic.com/33zg0tj.jpg[/IMG] Nawet w schronisku,miała inne oczy niż teraz... Quote
Romka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Bahlso,czy sprawdzałaś już ile kosztowałaby operacja Majki u dobrego lekarza,myślę,ze powinniśmy o tym pomyśleć teraz ,proszę sparwdż ile będzie to kosztowało,ona cierpi i trzeba to koniecznie wyleczyć.Jak sprawdzisz pomyślimy o zebraniu pieniędzy na leczenie niuni... Quote
bahlsa Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 właśnie wysłałam maila w tej sprawie, jeżeli w tym miejscu się nie uda (może byłoby za datki na krakowski KTOZ), w poniedziałek lecę do swojego weta ze zdjęciem i pytaniem ile kosztowałaby operacja. Chciałabym załatwić to za jednym razem bo prawdopodobnie nie wystarczy ściągnięcie ropy z ucha, Maja musi mieć zabieg udrażniania kanału słuchowego. Ale to na razie moja opinia, wnioski jakie wyciągnęłam z rozmów z poprzednią opiekunką. Quote
Romka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='bahlsa']właśnie wysłałam maila w tej sprawie, jeżeli w tym miejscu się nie uda (może byłoby za datki na krakowski KTOZ), w poniedziałek lecę do swojego weta ze zdjęciem i pytaniem ile kosztowałaby operacja. Chciałabym załatwić to za jednym razem bo prawdopodobnie nie wystarczy ściągnięcie ropy z ucha, Maja musi mieć zabieg udrażniania kanału słuchowego. Ale to na razie moja opinia, wnioski jakie wyciągnęłam z rozmów z poprzednią opiekunką.[/QUOTE] Jak tylko będziesz coś wiedziała to zaraz daj znać...postaramy się wszystkie... Quote
mamanabank Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Czekamy zatem na wieści. Maja pokazuj się światu. Quote
bahlsa Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 27 kwietnia Majka zapisana jest u weta, poleconego przez kannę, na zabieg. To ten sam wet, który zaszczepił Maję. Koszt ok. 200 zł. Pytałam ile czasu trzeba odczekać po szczepieniu, powiedział, że ok. 2- 3 tygodnie lecz z uwagi na to, że Maję może boleć to ucho skrócił do 10 dni. Powiedział, że "może boleć" gdyż surolan, którym zakrapiają ucho działa również przeciwbólowo i z każdym dniem powinno być lepiej. W środę pojadę wieczorem w odwiedziny do naszej pannicy, zrobię znów zdjęcia i podrzucę jej jakieś smaczki. Dziękuję za allegro dla Majki :Rose:. Quote
mamanabank Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='Figafiga']Bahlsa jesteś wielka!!![/QUOTE] Prawda, prawda! A czy KTOZ pomoże, czy musimy zbierać fundusze na ten cel? Quote
fioneczka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 w tej całej sytuacji to Majeczka chyba miała szczęście że wróciła ... nie wiadomo ile jeszcze żyłaby w bólu Quote
Romka Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='mamanabank']Prawda, prawda! A czy KTOZ pomoże, czy musimy zbierać fundusze na ten cel?[/QUOTE] Też miałam o to zapytać... Quote
bahlsa Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Osoba która mogłaby mi pomóc w kontakcie z KTOZ jest na chorobowym i wraca do pracy dopiero po świętach, nie mogłam czekać. Pomyślałam zresztą, że na to samo wyjdzie: DT zawozi sam Maję na zabieg (w ramach opieki nad Mają), ja musiałabym jechać po Maję, zawieźć ją do lek-weta, odwieźć spowrotem. Zresztą, zabieg do 200 zł zapłacę, jeżeli będzie coś "ponad to" będziemy myśleć :) Quote
mamanabank Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='bahlsa'] Zresztą, zabieg do 200 zł zapłacę, jeżeli będzie coś "ponad to" będziemy myśleć :)[/QUOTE] Bahlso, po prostu brak mi słów... Tyle robisz dla Mai... Quote
bahlsa Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 właśnie o to chodzi, że niewiele robię... raz już zrobiłam, poręczyłam za dom Majki a teraz sama jestem zła na siebie. Mówią, że kto ma miękkie serce to powinien mieć twardą poopę. I to jest 100 % prawdy :) Quote
Figafiga Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Bahlsa to nie Twoja wina, że dom okazał się do dupy...ja też moge mieć ale do siebie, że zawiozłam Maję i dałam ją w Łodzi i pojechała....ku nieszczęściu... Pamiętaj Jesteś wielka!!!Bahlsa!!! Quote
mamanabank Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Bahlsa jeszcze raz tak napiszesz to pojadę do Krakowa i sama sprawdzę tę Twoją szanowną twardość lub miękkość :-) Zobaczysz! Quote
Figafiga Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Ja na pewno jak będę wybierać się w góry ;-) Quote
bahlsa Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 zapraszam, zapraszam, luksusów nie ma ale miejsce do spania i coś do jedzenia jest :) dzisiaj jadę na 17 w odwiedzinki do Majki, biorę smaczki, Bonia i będziemy trenować bieg po łąkach :) zobaczę jak tam uchol ale chyba bez zmian, bo DT dzwoniłby gdyby coś się działo. Quote
Recommended Posts