Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Henio nie pojechał nie było takiego planu,  była to wizyta wylącznie zapoznawcza.

Ludzie fajni, wydają sie odpowiedzialni, mieszkają w bloku w 40m mieszkaniu i obydwoje

pracują. Obecnie przeprowadzają remont i nawet z tego względu natychmiastowa adopcja

odpada.

Posted

A coś więcej ? Czy nadal są skłonni zaadoptować Heniutka ? Jak Heniuś czuł się w towarzystwie Pana ? Przed  ewentualną adopcją  wyrażą zgodę na wizytę pa ? Jeżeli fajny domek się Heniowi szykuje to trzymam kciuki....:)

Posted

To może i dobrze, że tak się stało :) Jest czas na PA. 

Ciekawa jestem czy państwo byli przejazdem przy okazji, czy specjalnie dla Henia jechali?

Podobnie jak Nusię, ciekawi mnie również to, jak Henio się zachowywał, choć znam go trochę i myślę, że pewnie zachował się jak należy :)

Ps. Boję się troszkę, że może tak być, że już nie wrócą, ale czas pokaże....

• Upvote 1
Posted

Heniuś może nie jest wyjatkowo pięknym psem,z rodowodem itp.Ale ma taki urok w sobie,taki ogromny potencjał miłości i dobroci że trudno go nie kochać :)  On jest wyjątkowym psem :) :)  Musi tylko trafić na swoją połówkę pomarańczy..,...

• Upvote 2
Posted

Gajowa, a możesz napisać coś więcej na temat wizyty Państwa? Zadeklarowali się, mają się zastanowić, podobał im się Henio, nie podobał?

• Upvote 2
Posted

Nie miałam czasu by napisać ,ze faktycznie Pan powiedział ze to wizyta zapoznawcza a jesli się zdecyduja to przyjada kolejny raz .Pan powiedział ,ze to dla nich nie problem bo bardzo lubia podrózować .No nic ,czekamy .

Posted

W środę mam czas, żeby wystawiać ogłoszenia od nowa, do tego za dwa dni kończy się wyróżnienie na olx. Mam wszystko robić od nowa i wykupić wyróżnienie, czy się wstrzymać?

Posted

Może wstrzymaj się chwilę, jeśli państwo nie odezwą się do środy, to myślę, że trzeba robić od nowa.

Niestety nie wiemy, czy państwo, którzy byli, mają jakoś potwierdzić gotowość adopcji Henia?

Do środy może się to wyjaśni...?

Posted

Wpłynęło 20 zł od M.P :)

Uaktualniam:

Dotychczasowy stan konta - 173 zł (przed zbieraniem na hotel)

Deklaracje od VI 2014:

andegawenka (nina) - 30 zł - V (bonus),VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII. 2015 I, II
Szarotka - 40 zł -
VI-50zł, VII-50 zł, VIII-50zł, IX-50zł, X, XI, XII. 2015 I
Ingrid44 - 40 zł - VI, VII, VII, IX, X, XI, XII. 2015 I, II, III,
NusiaiJa - 20 zł - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII. 2015 I, II,
Lida - 30 zł - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII. 2015 I, II,
funia - 10 zł - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII. 2015 I,
martini77 - 10 zł -
VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII+10 zł. 2015 I, II,III,
Akrum - 20 zł - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII. 2015
handzia - 10 zł - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII. 2015 I,
Pani Beata - 40 zł - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII. 2015 I, II,III,
Lucyna - 30 zł - VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII. 2015 I, II,
M.P - 15 zł (przez pół roku-do XI 2014 r) -
VI-20zł, VII-20zł, VIII-20zł, IX-30zł, X-20zł, XI-25zł, XII-30zł. 2015 I-30zł, II-20 zł,
hodgelas - 25 zł (od września 2014 r ) - IX-50zł, X, XI,

Razem deklaracji - 320,- zł

Do tej pory wpłacone: 3.118,- zł

Wydatki:

05.06.2014 - obroża foresto - 83,- zł
19.06.2014 - Josera Festiwal 15 kg - 117,- zł
19.06.2014 - Dehinel Plus - 14,- zł
27.06.2014 - opłata za czerwiec - 270 zł
15.07.2014 - szczepienie na wirusówki - 40 zł
31.07.2014 - opłata za lipiec - 310 zł
22.08.2014 - Josera Festiwal 15 kg - 117 zł
31.08.2014 - opłata za sierpień - 310 zł

30.09.2014 - opłata za wrzesień - 300 zł

03.11.2014 - oplata za październik - 310 zł

30.11.2014 - opłata za listopad - 300 zł

01.01.2015 - opłata za grudzień - 310 zł

21.01.2015 - Josera Festiwal 15 kg - 123,- zł

01.02.2015 - opłata za styczeń - 310 zł

10.02.2015 - opłata za fiprex - 20 zł

Wydatki razem: 2.954,- zł

Stan konta na chwilę obecną: 184,- zł

Posted

Pan wraz z partnerką przyjechali specjalnie do Henia, żeby go poznac i wyprowadzić na spacer.

Na początku Henio był nieufny, zdecydowanie odważniejszy w stosunku do pani, a pana się

z lekka obawiał. Po ponad godzinnym spacerze, po powrocie był zdecydowanie śmielszy w

stosunku do pana również.

Henio zrobił dobre wrażenie, był miły dla gości – nareszcie w centrum uwagi.

Co do adopcji Henia na razie konkretnej deklaracji nie było i nie wiadomo kiedy będzie.

Największe obawy /głównie pana/ są następujące :

- obydwoje pracują po 8 godzin i Henio musiałby na długo zostawać sam w domu, nie wiadomo

jak by się zachowywał

- Henio jest przyzwyczajony do ogrodu/podwórka i czy ta zmiana nie byłaby pogorszeniem

jego warunków życia

- najlepiej jakby Henio trafił do domu z ogrodem /tam byłby szczesliwszy / i takiego bedą

najpierw szukać wśród rodziny, znajomych

O adopcji będą myśleć , jeszcze raz przyjadą do Henia jak skończą remont i jeżeli się zdecydują

to wtedy gdy będą mogli wziąć klika dni urlopu , żeby Henio mógł stopniowo przyzwyczajać się

do ich nieobecności.

To tak w największym skrócie.

Posted

Wydaje mi się że Państwo podchodzą odpowiedzialnie do adopcji zwierzaka...cóż,Heniuś nigdy w domu nie mieszkał, ale wiem z doświadczenia że psiaki szybko przyzwyczajają się do dobrych warunków i szybko się uczą :) Czy Heniuś  miał możliwość nocowania w domu,czy  umie zachowywać czystość, bo inaczej większą szansę ma na adopcję " podwórkową " niż do domku :(  To prawda, najlepszym rozwiązaniem dla Heniusia byłby domek z ogrodem ,z możliwością noclegu w domku ale to moje marzenie.....

Posted

Opis ogólnie brzmi fajnie, tylko mnie też martwi to zostawanie w domu na tak długi czas. Choć z drugiej strony, myślę podobnie jak Ingrid, Henio to już nie młodziak, nie potrzebuje aż tak dużo ruchu....jeśli Państwo potem nadrobiliby spacer, to nie było by źle. Moje psy nieraz zostają w domu i nic się nie dzieje. Tylko Henio nie przyzwyczajony do tego, Gajowa coś mówiła, że Henio piszczał jak był zamknięty w kojcu...

Posted

Może by sie udało Gajowej trochę popracować z Heniem i przyuczać go do przebywania w domu :)  .... żal mi Henia bardzo,bo przez zaniedbanie ze strony człowieka ,maleją jego szanse na adopcję do domku.Nie oszukujmy się, Heniuś nie jest młodzieniaszkiem,adoptujący chętniej weźmie psiaka który nauczony jest np.czystości i pozostawania przez jakiś czas sam  w domu. Wiele psów traci przez to szanse na domek .Wybaczcie mi te uwagi, ale to tylko z troski o Henia, aczkolwiek nie wiem jak można mu jeszcze pomóc...Modle sie aby Heniuś w końcu znalazł cudowną Rodzinkę :)

Posted

Psiaki szybko sie adoptuja do nowych sytuacji. Henius nigdy nie mieszkal w domu ale napewno mu sie spodoba gdyby byla taka okazja. Wiekszosc ludzi pracuje 8 godzin dziennie I starsze psiaczki wtedy spia. Mysle ze bylo by ok w mieszkaniu dla Henia.

Posted

Myślę, że Henio szybko przyzwyczaiłby się do domowych warunków.

Jestem pewna /na 90%/ , że Henio zachowa czystość w domu.

Obawiam się natomiast zachowania Henia pozostawionego w domu ,

niestety może hałasować i niszczyć, może ale nie musi tak być.

Posted

Bardzo czesto zwierzta ktore jada do stalych domow zachowuja sie nadzwyczaj dobrze. Moze to kwestia tego, ze jest ich mniej i maja wiecej ludzia per zwierze :)

Tak właśnie najczęściej się zdaeza, że w DS zachowują się idealnie.

Teraz próba z dzisiejszymi fotkami