chalimala Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 mogę pomóc w wizycie przedadopcyjnej jeśli będzie w okolicy! sunia jest śliczna!!!!!!!!!! Quote
shanti Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 Nowe fakty. Ona była pod mostem w Świerklanach przywiązana, więc na pewno nie zgubiona. Często podobno tam są w ten sposób "gubione" psy. Szukamy jej domu, właściciela jednak odpuszczamy w tej sytuacji. Telefonu nadal nie mam. Zaraz się z Grzesiem zobaczę, to go pomolestuję:evil_lol: Quote
monika55 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Co za ludzie. Tak czulam. Mam nadzieje ze szybko znajdzie dobry dom. Quote
Ada-jeje Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Na terenie schroniska nie ma mozliwosci, zrobienia, sterylki, ale zawsze mozna sie dogadac z przyszlym wlascicielem co do kosztow sterylki. (moze czesc sterylki pokryc Fundacja) Quote
emilia2280 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Ada-jeje napisał(a):Na terenie schroniska nie ma mozliwosci, zrobienia, sterylki, ale zawsze mozna sie dogadac z przyszlym wlascicielem co do kosztow sterylki. (moze czesc sterylki pokryc Fundacja) Ada, no tego bym przypilnowala w 1 kolejnosci. Serio nie da rady jej ciachnác przed wydaniem? To przynajmniej w ogloszeniach piszcie ze po sterylce. Quote
Ada-jeje Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Nie ma maozliwosci, ciachnac jej w schronie, moze DT w ktorym jest sie zgodzi, lub 100 procentowi nowi opiekunowie, ktorzy zagwarantuja jej zabranie to moga ja odebrac juz z gabinetu po sterylce. Moze tez byc wydana na naszy umowe w ktorej jest ze wlasciciel wyraza i podpisuje zgode na kastracje, jak rowniez odbior psa jezeli nie spelni ktorys z punktow umowy. Quote
Ulaa Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 A szykuje sie domek? Moge potrzymac po sterylce te 10 dni. Quote
Ada-jeje Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Ula, a jak nie wypali domek w 10 dni, bedziesz mogla przetrzymyc dluzej? Quote
emilia2280 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Ona jest tak piékna ze to naprawdé kwestia dni. Bylabym spokojniejsza, gdyby byla ciachniéta przed. Quote
monika55 Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Mysle, ze nie powinno byc problemu ze sterylka. Ona nie jest w schronisku. Tym ludziom nie powinno sprawiac roznicy skoro jej nie chca. Tylko ja nie wiem gdzie ona jest. Quote
Ulaa Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Jeśli nie jest w schronisku i nie potrzebuje DT, to co stoi na przeszkodzie by była wysterylizowana? Quote
Ss Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Ja myśle tak.. trzeba się wziąźc za ogłaszanie... Domek znajdzie się szybko i wtedy można sterylizowac sunie, jeszcze przed wydaniem. Jeśli dotychczasowy DT sie zgodzi sunia została by u nich po zabiegu. Jeśli nie to ktoś by ją przechował przez pare dni... Potrzebuje numerów kontakotwych i już dziś sunia by miała porcje ogłoszeń. Może któraś z was cioteczki? Aha, trzeba uprzedzic DT żeby nie dawał nikomu psinki na lewo... różnie może trafic Quote
Asia & Ginger Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Ja mogę ślicznotce zrobić Allegro, ale bez numeru kontaktowego nie da rady... Quote
shanti Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Suńka jest w okolicach Rybnika. Telefon kontaktowy umówmy się że podacie do mnie czyli 519058615. Nie damy ją rozmnazaczom ani handlarzom. Najlepszym wyjściem byłoby zabieg a potem bezpośrednio zabiera ją dom docelowy. Sytuacja rodzinna tych państwa chyba nie pozwoli im na opiekę po operacji psiaka. Dlatego własnie chcieli ją oddać do schroniska, bo z pewnych powodów nie dawali rady. Różne są sytuacje życiowe i nie każdy może sobie pozwolić na trzymanie znalezionego psiaka, nie nam to oceniać. Dobrze że zgodzili się ją jeszcze troszke przetrzymać. Quote
Ss Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Rybnik.. to blisko mnie zapewne... Moze by mi sie udalo ja przetrzymac po zabiegu... ale tylko w sytuacji gdy bedzie domek pewny na 100% zebym nie zostala z psem na lodzie... Ale narazie biore sie za ogłaszanie... Quote
Ss Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Zrobilam ogloszenia na: adopcje.org jasnet.pl adopcjapsa.pl petworld.pl eoferty.com dwukropek.pl darmobranie.pl alegratka.pl mojpupil.pl rybnik.com.pl strona schroniska w rybniku nasza-klasa.pl Quote
Nikola & Tina Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Słodka suczka .. Zrobiła jej banerki jak coś.:roll: Ale nie podlinkowałam bo muszę szybko iść na miasto .. Quote
Ss Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 już miałam pierwsze zapytanie o sunie... Powinno byc coraz lepiej Quote
shanti Posted February 11, 2010 Author Posted February 11, 2010 Jest chętna Pani w Katowicach. Zgadza się na wizytę p/a i wie że sunia będzie po sterylce. Kto chętny na wizytę w Katowicach? Dzięki kochane Cioteczki za pomoc :loveu: Dzisiaj znowu zgubiła się spanielka w Jastrzębiu, ale już do właścicielki wróciła. Nie zdążyli jej zawieść do schroniska, bo pani w ostatniej chwili doleciała. Jak to dobrze że dałam Straży Miejskiej mój nr komórki;) i panowie Strażnicy są tacy mili, że dzwonia czasem.:lol: Quote
wilczek007 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 podniosę może ktos zajrzy z Katowic...moze Lara by poszła? Quote
Recommended Posts