Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowe fakty.
Ona była pod mostem w Świerklanach przywiązana, więc na pewno nie zgubiona. Często podobno tam są w ten sposób "gubione" psy. Szukamy jej domu, właściciela jednak odpuszczamy w tej sytuacji.
Telefonu nadal nie mam. Zaraz się z Grzesiem zobaczę, to go pomolestuję:evil_lol:

Posted

Na terenie schroniska nie ma mozliwosci, zrobienia, sterylki, ale zawsze mozna sie dogadac z przyszlym wlascicielem co do kosztow sterylki. (moze czesc sterylki pokryc Fundacja)

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Na terenie schroniska nie ma mozliwosci, zrobienia, sterylki, ale zawsze mozna sie dogadac z przyszlym wlascicielem co do kosztow sterylki. (moze czesc sterylki pokryc Fundacja)

Ada, no tego bym przypilnowala w 1 kolejnosci. Serio nie da rady jej ciachnác przed wydaniem? To przynajmniej w ogloszeniach piszcie ze po sterylce.

Posted

Nie ma maozliwosci, ciachnac jej w schronie, moze DT w ktorym jest sie zgodzi, lub 100 procentowi nowi opiekunowie, ktorzy zagwarantuja jej zabranie to moga ja odebrac juz z gabinetu po sterylce. Moze tez byc wydana na naszy umowe w ktorej jest ze wlasciciel wyraza i podpisuje zgode na kastracje, jak rowniez odbior psa jezeli nie spelni ktorys z punktow umowy.

Posted

Ja myśle tak.. trzeba się wziąźc za ogłaszanie...
Domek znajdzie się szybko i wtedy można sterylizowac sunie, jeszcze przed wydaniem.
Jeśli dotychczasowy DT sie zgodzi sunia została by u nich po zabiegu. Jeśli nie to ktoś by ją przechował przez pare dni...

Potrzebuje numerów kontakotwych i już dziś sunia by miała porcje ogłoszeń. Może któraś z was cioteczki?

Aha, trzeba uprzedzic DT żeby nie dawał nikomu psinki na lewo... różnie może trafic

Posted

Suńka jest w okolicach Rybnika. Telefon kontaktowy umówmy się że podacie do mnie czyli 519058615. Nie damy ją rozmnazaczom ani handlarzom. Najlepszym wyjściem byłoby zabieg a potem bezpośrednio zabiera ją dom docelowy. Sytuacja rodzinna tych państwa chyba nie pozwoli im na opiekę po operacji psiaka. Dlatego własnie chcieli ją oddać do schroniska, bo z pewnych powodów nie dawali rady. Różne są sytuacje życiowe i nie każdy może sobie pozwolić na trzymanie znalezionego psiaka, nie nam to oceniać. Dobrze że zgodzili się ją jeszcze troszke przetrzymać.

Posted

Rybnik.. to blisko mnie zapewne...
Moze by mi sie udalo ja przetrzymac po zabiegu... ale tylko w sytuacji gdy bedzie domek pewny na 100% zebym nie zostala z psem na lodzie...
Ale narazie biore sie za ogłaszanie...

Posted

Zrobilam ogloszenia na:

adopcje.org
jasnet.pl
adopcjapsa.pl
petworld.pl
eoferty.com
dwukropek.pl
darmobranie.pl
alegratka.pl
mojpupil.pl
rybnik.com.pl
strona schroniska w rybniku
nasza-klasa.pl

Posted

Jest chętna Pani w Katowicach. Zgadza się na wizytę p/a i wie że sunia będzie po sterylce.

Kto chętny na wizytę w Katowicach?

Dzięki kochane Cioteczki za pomoc :loveu:

Dzisiaj znowu zgubiła się spanielka w Jastrzębiu, ale już do właścicielki wróciła. Nie zdążyli jej zawieść do schroniska, bo pani w ostatniej chwili doleciała. Jak to dobrze że dałam Straży Miejskiej mój nr komórki;) i panowie Strażnicy są tacy mili, że dzwonia czasem.:lol: