Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Każdy spacer z [SIZE=5]Maksi potwierdza jej niepowtarzalność.[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie sposób nie zwrócić na nią uwagi. [/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Jej wygląd jest nietuzinkowy – oryginalne umaszczenie każdego dnia zdaje się mieć inny odcień. [/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Orzechowe oczy, figlarnie spoglądają na człowieka.:razz:[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jeśli zaś chodzi o jej charakter, Maksi to niebywale ciepła i pogodna sunia !
[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Do schroniska trafiła wraz z córką. Przez cały czas cudownie sprawdzała się w roli matki.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Była opiekuńcza , troskliwa , starała się bronić Negry przed każdym niebezpieczeństwem. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kiedy córka znalazła dom, życie Maksi po części straciło sens. Jednak nie na długo.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wzmożony kontakt z człowiekiem , częstsze spacery , pokazały jej kolejne oblicza .:cool1:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Obecnie, oprócz pieszczot, czułości – jakie na każdym kroku okazuje człowiekowi, :loveu:[/FONT]
[FONT=Times New Roman]to żywiołowa , pełna pozytywnej energii psinka. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Kocha spacery , na których chętnie bawi się zabawkami, patykami, byle tylko być u boku człowieka. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Łatwo się uczy, szybko się przystosowuje. Nie załatwia się w boksie.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jedynym mankamentem, jest fakt, że Maksi trudno dogaduje się z innymi psami i nie przepada za towarzystwem kotów. Myślę jednak, że wystarczy z nią popracować, poświęcić odrobinę czasu, a efekt będzie murowany. Zrobi wszystko, by zyskać aprobatę człowieka.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]To typ psa, który doskonale pasuje zarówno do osób lubiących aktywnie spędzać czas, jak i dla tych, którzy kochają milusińskie psy „kanapowe”. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Maksi łączy w sobie wiele cech, dzięki czemu każdego dnia będzie pozytywnie zaskakiwać nowego właściciela![/FONT]

[FONT=Times New Roman]To niesprawiedliwe, że pies o takim sercu i wspaniałym charakterze, nie dostał jeszcze swojej szansy , na normalne życie… [/FONT]

[FONT=Times New Roman]:-(Nie skazujmy jej na dożywotni pobyt w schronisku...!!:-([/FONT]

[FONT=Times New Roman]Sunia jest wysterylizowana, posiada chip identyfikacyjny, aktualne szczepienia.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Numer ewidencyjny w schronisku 221[/FONT]

MAKSI - nadal czeka :(:(

NEGRA-SZCZĘŚLIWIE ZNALAZŁA DOMEK!!!

KONTAKT:

Monika: 600 343 414 lub [email protected]

ANIA: 693 633 211

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Negrusia w sobotę odbyła swój pierwszy dłuższy spacer bez Maksi , była 'skazana' wyłącznie na moją obecność ;)
Pierwsze chwile (tj. wyjście z boksu i pare pierwszych metrów) nie były zbyt optymistyczne, co chwilkę zatrzymywała się i kładła , jednak stopniowo dała się przekonać na odrobinę energiczniejszy tryb :)
Spacer był niczym promyk nadziei. Teraz wiem, że Negrusia potrzebuje czasu i cierpliwości , a z pewnością zmieni się w ufną i przyjacielską sunię :) Na spacerze co prawda bała się gwałtownych ruchów, ale co jakiś czas pucała noskiem w moją rękę , zatrzymywała się, żeby ją pogłaskać i nieśmiało merdała ogonkiem ( co w jej wypadku to prawdziwy sukces :multi: ) Jestem dobrej myśli! To cudowna psinka.
Wieczorem wstawię foto-relację ;)

Posted

[SIZE="3"]Negrusia na spacerku :
(Jakość zdjęć nie jest najlepsza...ale aparat miał kontakt pierwszego stopnia ze śniegiem :eviltong: )

[SIZE="2"]Początek - ' a możemy już wrócić?:helo:'

[SIZE="2"]Dobra ... skoro nie.. to poniucham sobie..:watpliwy:

[SIZE="2"]Kurcze! Nie jest tak źle :razz:

[SIZE="2"]Popatrzę, poszukam :wink:

[SIZE="2"]To ja sobie odpocznę ! Chyba zasłużyłam?:fadein:

Posted

[SIZE="2"]

Dziś Maksi i Negrusia poszly na spacer z kolegą z boksu - Rudym :)

Maksi jak zwykle, radosna i zawsze chętna do tulenia :cool1: Zaś Negra miło mnie dziś zaskoczyła!

Myślę, że na zdjęciach widać zmiany jakie ze spaceru na spacer zachodzą w jej zachowaniu !

Jestem pod wrażeniem:loveu: Sunia jest niezwykła. Dziś radośnie podbiegała, prosiła o smakołyki.
Coraz częściej odłącza się od Maxi, wącha, poznaje nowe zapachy.

Zaś zwieńczeniem spaceru , była chwila radości na wygodnej kanapie przy grzejniczku i misce pysznego jedzonka :)

• 3 weeks later...
Posted

[SIZE="3"]Tym razem można mówić o sukcesie!!!:multi:
Kolejny etap oswajania Negrusi zakończył się zaskakująco! :)
Sunia biegała , cieszyła się, była posłuszna i niezwykle radosna! :)
Wiadomo, nadal jest ostrożna , płochliwa, jednak widać, że nareszcie otwiera się przed człowiekiem!

[SIZE="3"]Maksi przygląda się dumnie ,jakby chciała powiedzieć : " Moja krew! " :cool1:

[SIZE="2"]Początek zabawy:cool3:

[SIZE="2"]Czy te oczy mogą kłamać?:loveu:

[SIZE="2"]Uśmiech proszę :cool1:

[SIZE="2"]Prawie olimpijskie zabawy na śniegu :lol:

• 3 weeks later...
Posted

[SIZE="2"]Ostatnie tygodnie udowodniły nie tylko mnie, ale każdemu, kto przypatrywał się tym suniom, że nie ma rzeczy niemożliwych!!! :)
Jednym słowem, Maksi- która już na początku była przyjacielska, teraz jest wprost ... niesamowita :)
Negra? Kiedyś bała się ludzi, teraz? szaleje za kontaktem z człowiekiem, za głaskaniem tuleniem i zabawą!

[SIZE="2"]
Maksi :

Posted

NEGRUSIA ZNALAZŁA DOMEK!!!!! Metamorfoza jaką przeszła przez 2 miesiące była niezwykła.
Z wystraszonej nieufnej suni stała się radosną i towarzyską milusińską!!
POWODZENIA KOCHANIE :):):):)
Teraz czas aby los uśmiechnąl się do Maksi ! :) Trzymam kciuki !

Posted

[SIZE="2"]Czas na zdjęcia szcześliwej mamy :)
Do pełni szczęścia brak jej jedynie miłości i stałego kontaktu z człowiekiem!

[SIZE="3"] Maksi poszukuje domku ... !

Posted

Piątkowy spacerek Maksi z kolegą z boksu - misiowatym owczarkiem :)

[SIZE="2"]

KOCHANA MILUTKA MAKSI CZEKA NA CZŁOWIEKA KTÓRY JĄ POKOCHA!!

Tulimy się!!!:loveu:

Gramy w łapki!:evil_lol:

Dream Team :razz:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...