Confess Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Każdy spacer z [SIZE=5]Maksi potwierdza jej niepowtarzalność.[/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie sposób nie zwrócić na nią uwagi. [/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Jej wygląd jest nietuzinkowy – oryginalne umaszczenie każdego dnia zdaje się mieć inny odcień. [/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Orzechowe oczy, figlarnie spoglądają na człowieka.:razz:[/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Jeśli zaś chodzi o jej charakter, Maksi to niebywale ciepła i pogodna sunia ![/FONT] [FONT=Times New Roman]Do schroniska trafiła wraz z córką. Przez cały czas cudownie sprawdzała się w roli matki.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Była opiekuńcza , troskliwa , starała się bronić Negry przed każdym niebezpieczeństwem. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Kiedy córka znalazła dom, życie Maksi po części straciło sens. Jednak nie na długo.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wzmożony kontakt z człowiekiem , częstsze spacery , pokazały jej kolejne oblicza .:cool1:[/FONT] [FONT=Times New Roman]Obecnie, oprócz pieszczot, czułości – jakie na każdym kroku okazuje człowiekowi, :loveu:[/FONT] [FONT=Times New Roman]to żywiołowa , pełna pozytywnej energii psinka. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Kocha spacery , na których chętnie bawi się zabawkami, patykami, byle tylko być u boku człowieka. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Łatwo się uczy, szybko się przystosowuje. Nie załatwia się w boksie.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Jedynym mankamentem, jest fakt, że Maksi trudno dogaduje się z innymi psami i nie przepada za towarzystwem kotów. Myślę jednak, że wystarczy z nią popracować, poświęcić odrobinę czasu, a efekt będzie murowany. Zrobi wszystko, by zyskać aprobatę człowieka.[/FONT] [FONT=Times New Roman]To typ psa, który doskonale pasuje zarówno do osób lubiących aktywnie spędzać czas, jak i dla tych, którzy kochają milusińskie psy „kanapowe”. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Maksi łączy w sobie wiele cech, dzięki czemu każdego dnia będzie pozytywnie zaskakiwać nowego właściciela![/FONT] [FONT=Times New Roman]To niesprawiedliwe, że pies o takim sercu i wspaniałym charakterze, nie dostał jeszcze swojej szansy , na normalne życie… [/FONT] [FONT=Times New Roman]:-(Nie skazujmy jej na dożywotni pobyt w schronisku...!!:-([/FONT] [FONT=Times New Roman]Sunia jest wysterylizowana, posiada chip identyfikacyjny, aktualne szczepienia.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Numer ewidencyjny w schronisku 221[/FONT] MAKSI - nadal czeka :(:( NEGRA-SZCZĘŚLIWIE ZNALAZŁA DOMEK!!! KONTAKT: Monika: 600 343 414 lub [email protected] ANIA: 693 633 211 Quote
Jagoda1 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=906109525 Quote
Confess Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Dziękujemy:) Maksi i Negrusia nadal czekają ... Quote
CornflakeGirl Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 one tak bardzo się kochają... Jak Negrusia zniosła pierwszy samodzielny spacer? Quote
Confess Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 Negrusia w sobotę odbyła swój pierwszy dłuższy spacer bez Maksi , była 'skazana' wyłącznie na moją obecność ;) Pierwsze chwile (tj. wyjście z boksu i pare pierwszych metrów) nie były zbyt optymistyczne, co chwilkę zatrzymywała się i kładła , jednak stopniowo dała się przekonać na odrobinę energiczniejszy tryb :) Spacer był niczym promyk nadziei. Teraz wiem, że Negrusia potrzebuje czasu i cierpliwości , a z pewnością zmieni się w ufną i przyjacielską sunię :) Na spacerze co prawda bała się gwałtownych ruchów, ale co jakiś czas pucała noskiem w moją rękę , zatrzymywała się, żeby ją pogłaskać i nieśmiało merdała ogonkiem ( co w jej wypadku to prawdziwy sukces :multi: ) Jestem dobrej myśli! To cudowna psinka. Wieczorem wstawię foto-relację ;) Quote
Confess Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 [SIZE="3"]Negrusia na spacerku : (Jakość zdjęć nie jest najlepsza...ale aparat miał kontakt pierwszego stopnia ze śniegiem :eviltong: ) [SIZE="2"]Początek - ' a możemy już wrócić?:helo:' [SIZE="2"]Dobra ... skoro nie.. to poniucham sobie..:watpliwy: [SIZE="2"]Kurcze! Nie jest tak źle :razz: [SIZE="2"]Popatrzę, poszukam :wink: [SIZE="2"]To ja sobie odpocznę ! Chyba zasłużyłam?:fadein: Quote
Confess Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 [SIZE="2"]Dziś Maksi i Negrusia poszly na spacer z kolegą z boksu - Rudym :) Maksi jak zwykle, radosna i zawsze chętna do tulenia :cool1: Zaś Negra miło mnie dziś zaskoczyła! Myślę, że na zdjęciach widać zmiany jakie ze spaceru na spacer zachodzą w jej zachowaniu ! Jestem pod wrażeniem:loveu: Sunia jest niezwykła. Dziś radośnie podbiegała, prosiła o smakołyki. Coraz częściej odłącza się od Maxi, wącha, poznaje nowe zapachy. Zaś zwieńczeniem spaceru , była chwila radości na wygodnej kanapie przy grzejniczku i misce pysznego jedzonka :) Quote
Confess Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 [SIZE="2"]Negrusia: [SIZE="2"]Maksi: [SIZE="2"]Odpoczywamy:razz: [SIZE="2"]Grzejemy łapki:bluepaw::bluepaw: Quote
Confess Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 [SIZE="3"]Tym razem można mówić o sukcesie!!!:multi: Kolejny etap oswajania Negrusi zakończył się zaskakująco! :) Sunia biegała , cieszyła się, była posłuszna i niezwykle radosna! :) Wiadomo, nadal jest ostrożna , płochliwa, jednak widać, że nareszcie otwiera się przed człowiekiem! [SIZE="3"]Maksi przygląda się dumnie ,jakby chciała powiedzieć : " Moja krew! " :cool1: [SIZE="2"]Początek zabawy:cool3: [SIZE="2"]Czy te oczy mogą kłamać?:loveu: [SIZE="2"]Uśmiech proszę :cool1: [SIZE="2"]Prawie olimpijskie zabawy na śniegu :lol: Quote
Confess Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [SIZE="2"]Ostatnie tygodnie udowodniły nie tylko mnie, ale każdemu, kto przypatrywał się tym suniom, że nie ma rzeczy niemożliwych!!! :) Jednym słowem, Maksi- która już na początku była przyjacielska, teraz jest wprost ... niesamowita :) Negra? Kiedyś bała się ludzi, teraz? szaleje za kontaktem z człowiekiem, za głaskaniem tuleniem i zabawą! [SIZE="2"]Maksi : Quote
agrabcia Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Fajne panny. może warto wątek przenieść na forum ogólne tam więcej ludzi wejdzie Quote
Confess Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 NEGRUSIA ZNALAZŁA DOMEK!!!!! Metamorfoza jaką przeszła przez 2 miesiące była niezwykła. Z wystraszonej nieufnej suni stała się radosną i towarzyską milusińską!! POWODZENIA KOCHANIE :):):):) Teraz czas aby los uśmiechnąl się do Maksi ! :) Trzymam kciuki ! Quote
Confess Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 [SIZE="2"]Czas na zdjęcia szcześliwej mamy :) Do pełni szczęścia brak jej jedynie miłości i stałego kontaktu z człowiekiem! [SIZE="3"] Maksi poszukuje domku ... ! Quote
Confess Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Piątkowy spacerek Maksi z kolegą z boksu - misiowatym owczarkiem :) [SIZE="2"] KOCHANA MILUTKA MAKSI CZEKA NA CZŁOWIEKA KTÓRY JĄ POKOCHA!! Tulimy się!!!:loveu: Gramy w łapki!:evil_lol: Dream Team :razz: Quote
Confess Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 [SIZE="2"]Maksiucha na wiosennym słonecznym spacerku ! :) Czego wypatrują te śliczne orzechowe oczka? Domku... Quote
CornflakeGirl Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 jaka ucieszona mordka! to pewnie przez wiosnę no i sunia odetchneła po zbyt długim macierzyństwie i opiece nad córeczką mamuni ;D Quote
Jagoda1 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 http://www.allegro.pl/item982295311_piekna_pelna_milosci_maxi_czeka_na_dom_olsztyn.html Quote
Confess Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Dziękujemy :) Powodzenia Maksiuszku ! :) Quote
Confess Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 [FONT=Century Gothic]Kolejne fotki Maksi :)[/FONT] Quote
CornflakeGirl Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 jaka radooooosna! a jaki galop ;D taka wesolutka psinka sie z niej zrobila ;) mimo że jeszcze nikt jej nie wypatrzył... Quote
Confess Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 Dwie fotki z dzisiejszego słonecznego spacerku Pieszczoch :loveu: [FONT=Georgia]I GDZIE TEN DOMEK? :shake: :-([/FONT] Quote
Confess Posted May 27, 2010 Author Posted May 27, 2010 Maksi nadal wypatruje swojego wymarzonego domku :( To na prawdę świetna sunia :(:(:( Zasługuje na miłość! Quote
CornflakeGirl Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 ja to nie mogę się napodziwiać jej umaszczenia... ;D Quote
Recommended Posts