Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Codik&Toffik']I nie oceniajmy psów, że on jest z hodowli "(obojętnie jaka)" której my nie lubimy bo ta właścielka/właściciel są ***** !!! Oceniajmy psy jakie one są a nie skąd są ;) . I wszystkim będzie łatwiej :lol: .[/quote]

Taaaak, pod warunkiem, że te zasady będą obowiązywały wszystkich.
Niezależnie czy wypowiedzi pojawiaja się na otwartym, czy na zamkniętym forum :razz: .
Czego oczywiście Wam wszystkim (bez wzgledu na przydomki posiadanych psów) i sobie życzę.

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Codik&Toffik']I nie oceniajmy psów, że on jest z hodowli "(obojętnie jaka)" której my nie lubimy bo ta właścielka/właściciel są ***** !!! Oceniajmy psy jakie one są a nie skąd są ;) . I wszystkim będzie łatwiej :lol: .[/quote]
witam mysle ze zawsze bedziemy oceniać inne lhasa bo od tego jestesmy ,witam nowo ujawnionych młodych zwolenników tej rasy ,widac w was duze zamiłowanie do tej rasy jednakze jak pies danej rasy ma wygladac trzeba wysłuchać od kilku hodowców wtedy powiekszamy swoją wiedze ,i sposób patrzenia danego hodowcy na rózne aspekty hodowli i eksterieru.Radziłbym takze wsłuchiwać sie co mówia na ten temat takie osoby jak Ewa (pani Ewa) a nie zaczynać od dyskusji bo słuchac jak ktos taki wam chce cos powiedziec to zaszczyt :)
pozdrawiam robert

Posted

[quote name='sylv']Taaaak, pod warunkiem, że te zasady będą obowiązywały wszystkich.
Niezależnie czy wypowiedzi pojawiaja się na otwartym, czy na zamkniętym forum :razz: .[/quote]

...czy też w prywatnych mailach itp. ... :cool3: :razz:

Posted

[quote name='Codik&Toffik']...czy też w prywatnych mailach itp. ... :cool3: :razz:[/quote]

Cudzej korespondencji nie czytam :razz: , tak mnie wychowano, no ale ja jestem już starej daty.
Należy rozróżnić wymianę poglądów od krytykanctwa i puszczania w eter różnych dziwnych opowieści.Nie ma psów idealnych, czasami warto przed oceną cudzych uświadomić sobie słabe strony własnych.
Jeżeli chodzi o doświadczenie to "CZŁOWIEK UCZY SIĘ CAŁE ŻYCIE I GŁUPI UMIERA", ale świadomośc tego nabywa się z wiekiem :lol: .
[CENTER][SIZE=3][COLOR=red][B][I]ŻYCIE NAS UCZY POKORY[/I][/B][/COLOR][/SIZE][/CENTER]

Posted

[quote name='Codik&Toffik']Ostatnie 2 linijki kojarzą mi się [U][B]z podlizywaniem[/B][/U]:roll: , ale to szczegół... Hmmm, nie tylko Ewy (EwikB) się słucha... Przedewszystkim słucha się [B]hodowcy[/B] i [U]samego siebie[/U] ( jak już się ma jakieś doświadczenie) :lol:

P.S Konkurencja nie zawsze chce pomóc;) .[/quote]

myśle ze mój wiek oraz wiedza na rózne dziedziny pozwala mi sie wypowiadać bez podlizywania ,to ze Ewa ma sporą wiedze na temat hodowli psów nie jest tajemnicą,Dziwi mnie kolego czy kolezanko agresja z jaka sie wypowiadasz w stosunku do innych hodowli nie zwiazanych z Hodowczynią twojego pieska ,poza tym czym okreslasz ze ktos jest konkurencja czy nie ?

Posted

[quote name='sylv'][FONT=Arial]Również witam Nowych :lol: .[/FONT]

[FONT=Arial]Mucha, jeżeli chodzi o Czantrę to uzyskała NSwR. Czy mogę uzyskać pozwolenie na wykorzystanie zdjęcia Czantry ?[/FONT]

[LEFT][FONT=Arial][COLOR=black]My ostatnich kilka dni spedziliśmy na Białorusi, [/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=black]gdzie AKIS i BONA [/COLOR][/FONT][FONT=Arial][COLOR=black]14 i 15 lipca[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]uczestniczyły w dwóch międzynarodowych wystawach[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]AKIS Śnieżny Lew - 2* CAC, 2* CACIB, 2* BOS[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]BONA Śnieżny Lew -2* CAC, 2 * Res CACIB[/COLOR][/FONT][/LEFT]

[LEFT][FONT=Arial][COLOR=black]Tym samym zarówno AKIS jak i BONA spełniły warunki do uzyskania tytułów[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]CHAMPION BIAŁORUSI[/COLOR][/FONT]
[IMG]http://www.snieznylew.republika.pl/news/m01.jpg[/IMG][/LEFT]

[LEFT]Więcej zdjęć z wycieczki na mojej stronie.

oj rozjezdziłas sie Sylvia w tym roku:) gratulacje dla ciebie i twoich piesków ,brak mi czasu ostatnio na moje mopy i brak mi wystaw z jesienia moze cos pojezdze na razie poogladam na necie wasze szaleństwa:)[/LEFT]

Posted

witajcie
Gratulacje Sylwia - szalejesz;) Maluchy super wyglądaja.

Widze , że wieje jadem, cóz, po chwilach spokoju i taki czas musial nadejść... Codik&Toffik - nie zaczynaj swej przygody z lhasa w ten sposób, nie ładnie... każdy chwali swe psy, ocena sedziego (dobreo) czasem uczy pokory...
a ja sie czasem "uda" wygrać - wiadomo, cieszymy się...
Co do jakości włosa - chyba kazy wie, ja ma wyglądac lhasa - nie, nie, nie falisty, nie lokowaty, nie wata...ale tak jak pisze, czasem sie "uda" ...

Zmieniajac temat - upały u nas straszne po 38 stopni w cieniu do sloneczka dzis było 49 - a moja Hondzia wylegiwala sie z kotem na balkonie :crazyeye: nie wiem, czy ona tak do konca mądra jest...
A jak Wasze maluchy znoszą taka pogodę?

Posted

[quote name='Złota Wolność']Pozdrawiam wszystkich miłośników Lhasa Apso !!!

Pozdrawiam, Złota Wolność[/quote]

Witam Złotą Wolność. Bardzo ciekawy nick ;) .

Posted

Baha i Robert, dziękuję za gratulacje. Nie wiem czy się rozjeździłam ;) ,ale dla zdrowia psychicznego czasami trzeba opuścić domowe pielesze. Jak przy okazji coś się ud to dobrze, jak nie też nie tragedia.

Baha, nad czym Ty się zastanawiasz :razz: , tak jakbyś miała pierwszy rok Lhasa i nie wiedziała, że one mają czasami "genialne" pomysły:lol: . Nie bez powodu mawia się, że to koto-psy.

Posted

Dora :
Ja obecnie jestem w odwiedzinach u Roberta w Wieliczce kupa lhasaków kupa śmiechu pogoda niestety :( straszny upał , ale jest super. lasaczkom to nie przeszkadza ganiają po upale sama się dziwie że to wytrzymują a nam jest ciężko.
Gratulacje dla Sylwi:multi:

Posted

[quote name='Codik&Toffik']Na początek... Ja nie zaczynam swojej przygody z Lhasakami:lol:, to już mój 3 Lhasak i kolejny sezon wystawowy ( i napewno NIE OSTATNI, ani Lhasak, ani sezon wystawowy)). Ja nie wygrywam czasem, a przeważnie (choć nie zawsze). W Warszawie na ringu wygrałem u p. Viji [FONT=Tahoma]Klucniece (która sędziuje na całym świecie), a na finałach u międzynarodowego sędziego który się rozszerza na 9 Grupę FCI i asystował sędzinie w Krakowie i jak widać nie podzielał jej zdania - czy to znaczy, że jest złym sędzią??? Ja nie przejmuję się przegranymi bo żaden pies nie wygrywa zawsze, a wyniki moich psów same świadczą o ich klasie. To nie sztuka wygrać raz-dwa i sie tym chwalić przez cały rok, sztuką jest wygrywać u różnych, a nie wybranych sędziów, na wielu wystawach. Szanuję swoją konkurencję (nawet rodzeństwo, które jest również moją konkurencją), potrafię zwyciężać i przegrywać. Każdy sędzia interpretuje wzorzec według własnego zdania i ja szanuję ich werdykt, będąc spokojnym o karierę wystawową swoich psów - czego życzę wszystkim wystawcom. Do zobaczenia jutro w Nowym Sączu, jak wygram będę się cieszył, a jak nie to odbiję to sobie na nastepnej wystawie. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Z niecierpliwością wyczekuję na wielokrotnie zapowiadane szczeniaki po PRIMA NERA Mały Budda i JOWO.;) To dopiero może być mocna konkurencja na wystawach (ale coś długo trzeba czekać).[/FONT][/quote]

cześć kolego dłuigo nie wiedziałem o kogo chodzi ale niedawno sie dowiedziałem czytająć twoje posty .Pozdrowienia dla twojej mamy jest bardzo sympatyczna osoba bardzo ja polubiłem choć spotkalismy sie zaledie kilka razy ,chciałem sie tez dowiedziec czy mama czyta czasami forum i z nia moglibysmy takze porozmawiać ? choc mysle ze niedługo sie z nia spotkam pozdrowienia jeszcze raz dla niej od Roberta Doroty i podejzewam innych hodowców

Posted

[quote name='magnum sal']Dora :
Ja obecnie jestem w odwiedzinach u Roberta w Wieliczce kupa lhasaków kupa śmiechu [/quote]
Dora, czy Wam tam nie jest zbyt dobrze?:lol:
Dzięki za gratki.

Posted

[FONT=Arial][SIZE=2]Robert ,muszę przyznać ze jestem mile zaskoczona Twoją wypowiedzią i dziękuję , mimo, ze posiadamy wielokrotnie zupełnie inne zdanie na temat lhasa.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Co do samej hodowli to uważam, ze nalezy rozgraniczyć pewne rzeczy.Jeśli podoba mi sie jakiś pies , posiada odpowiadające mi cechy to użyje go w hodowli, nawet jesli jest psem w rekach osoby nie pałającej do mnie sympatią..Przecież na kawę mogę pójsć do znajomej.I odwrotnie - nie pokryje psem , nawet najlepszej znajomej jesli pies mi nie pasuje do mojej koncepcji hodowlanej tylko po to aby nie sprawic przykrości.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Dobieram psa do moich futerek a nie dla siebie.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]A co do tekstu typu " nawygrywał sie"itp. to jest to pojęcie względne, jednak nie mam ochoty prowadzic tej bezoowocnej dyskusji.[/SIZE][/FONT]

Posted

Teraz 2 foteczki 3 miesiecznych dzieciaczków mojej Limor i wnuków Jowka.
Mam nadzieję że pobiegają trochę po wystawach;)

[IMG]http://azurowa-amhara.strefa.pl/images/panicz/panicz-3mo.jpg[/IMG]

[IMG]http://azurowa-amhara.strefa.pl/images/panicz/pokusa-3mo.jpg[/IMG]

Posted

Coz i ja w koncu jestem i od razu serdecznie wszystkim gratuluje!
Faktycznie znow malo przyjemnie sie przez moment zrobilo ale coz.... zazwyczaj po ciszy pojawia sie mniejsza lub wieksza burza.
Szkoda, ze Codik&Toffik zawital do nas i od razu zaczal sie jezyc, ech, nie bede rozwijac tematu, chociaz to przykre bo nikt mu nic tu nie zrobil ani nie powiedzial. A DJ faktycznie nikt "spoza kregu" dawno nie widzial - a moze tak pokazac go swiatu, zeby uciac plotki i spekujacje, co? Nie po to, by "bez sensu" powiekszal swoj niezaprzeczalnie imponujacy dorobek, ale wlasnie, by uciszyc innych?
Ewa - szczeniaki boskie! Szczegolnie podoba mi sie Pokusa!

Czy komus udalo sie moze namowic wlacicieli Abuka Pibaro na wystawianie go? To naprawde fajny pies o SUPER wlosie!

Posted

Witam .Właśnie wróciłam z bardzo deszczowego Koszalina.Istne oberwanie chmury, po czym w drodze powrotnej ogromny korek i jazda 20km/godz.

Natomiast w ringu po raz pierwszy wystawiałam Jowka u p.Konderli i Jowek otrzymał swietny opis i kolejne Zwycięstwo Rasy.
Jego syn -Czako Śniezny otrzymał CWC. Na wystawie miał również swój debiut mały Eolek, ale to niech sie inni chwalą;) Mały prezentuje sie super

Posted

Witam! Ja też dopiero co wróciłem z wystawy w Nowym Sączu gdzie :

[B]Codik [/B]([U]SECRET LOVER [/U]): [B]Zw. Mł., BOB JUNIOR, [/B]
[B]BOG JUNIOR !!![/B]:loveu: ( dzisiaj pierwszy raz w młodzieży;) ) Sędzina była zachwycona naszym Codikiem, co mnie bardzo ucieszyło ;)

[B]Toffik[/B] ([U]URANOS DAR TIBETU[/U]): [B]CWC, BOS & BOB[/B] :loveu: również bardzo się podobał oraz Pani sędzina powiedziałą, że pięknie się prezentuje w ruchu :)

W porównaniu o rasę szedł Codik oraz Toffik...;)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...