Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Apso']A ja......:siara::siara::siara::siara::siara::siara::siara::siara::siara::siara::siara::siara:[/quote]

Pewnie masz rację.
Mnie w tym wszystkim najbardziej załamuje u niektórych brak samokrytycyzmu w ocenie własnych działań i ich efektów.Jeżeli szata psa wygląda inaczej niż szata wszystkich wystawianych psów to powinno to dać komuś do myślenia, że to on się myli, że jego metody i koncepce są błędne.Niektórzy jednak zamiast korzystać z rad osób bardziej doświadczonych obrażają je i napastują.

• Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='sylv']Pewnie masz rację.
Mnie w tym wszystkim najbardziej załamuje u niektórych brak samokrytycyzmu w ocenie własnych działań i ich efektów.Jeżeli szata psa wygląda inaczej niż szata wszystkich wystawianych psów to powinno to dać komuś do myślenia, że to on się myli, że jego metody i koncepce są błędne.Niektórzy jednak zamiast korzystać z rad osób bardziej doświadczonych obrażają je i napastują.[/quote]
co wy tam sie znacie z Bozenką na temat nowych tredów w pielegnacji szaty
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
młodzi tręnd inde trend wprowadzaja nowe sposoby baraniego ciecia ale w waszych główkach nie mozecie tego pojąc:eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong: :eviltong:
radziłbym wiecej ogladc najlepsze wzorce :diabloti: :diabloti: to moze cus zrozumiecie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

a zapomniałbym złozyć gratulacje za wystawe ostatnia Bozena ,pani Agata piekne pieski super trzymam kciuki na swiatówce za was :):):)
natomiast na tej ostatniej wystawie to jak bym był to bym komisarza wystawy zawołał :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: przynajmniej dwa razy:mad: :mad: :mad:
tylko mi sie nie smiac:mad: :mad: :mad: :diabloti:

Posted

[quote name='magnum sal']a zapomniałbym złozyć gratulacje za wystawe ostatnia Bozena ,pani Agata piekne pieski super trzymam kciuki na swiatówce za was :):):)
natomiast na tej ostatniej wystawie to jak bym był to bym komisarza wystawy zawołał :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: przynajmniej dwa razy:mad: :mad: :mad:
tylko mi sie nie smiac:mad: :mad: :mad: :diabloti:[/quote]

[B][SIZE=3]Dziękuję za gratulacje :loveu::loveu::loveu:
[/SIZE][/B][SIZE=3][SIZE=2]..no a co do pielegnacji szaty, to ja chyba jakis głupek jestem:placz:, bo przez tyle lat nie moge się nauczyć:placz::placz:

[/SIZE][/SIZE]

Posted

[quote name='Apso'][B][SIZE=3]Dziękuję za gratulacje :loveu::loveu::loveu:[/SIZE][/B]
[SIZE=3][SIZE=2]..no a co do pielegnacji szaty, to ja chyba jakis głupek jestem:placz:, bo przez tyle lat nie moge się nauczyć:placz::placz:[/SIZE]

[/SIZE][/quote]
no widzisz :eviltong: bądz trendy :evil_lol:

Posted

[quote name='magnum sal']no widzisz :eviltong: bądz trendy :evil_lol:[/quote]

Staram się...staram, ale mi nie wychodzi :wallbash:

Posted

[quote name='Apso']Staram się...staram, ale mi nie wychodzi :wallbash:[/quote]
Ja nie będe starała się być trendy :cool3: . W zakresie fryzur lhasa pozostaję tradycjonalistką. Ring to nie miejsce na eksperymenty z fryzurami :cool3: .
Włos ma być zdrowy, odpowiedniej długości do wieku, łapy mocno owłosione, koniec, kropka. :mad:
Pies bez włosa powinien siedzieć na kanapie, póki nie zacznie wyglądać przynajmniej znośnie.

Posted

[quote name='sylv']Ja nie będe starała się być trendy :cool3: . W zakresie fryzur lhasa pozostaję tradycjonalistką. Ring to nie miejsce na eksperymenty z fryzurami :cool3: .
Włos ma być zdrowy, odpowiedniej długości do wieku, łapy mocno owłosione, koniec, kropka. :mad:
Pies bez włosa powinien siedzieć na kanapie, póki nie zacznie wyglądać przynajmniej znośnie.[/quote]
[SIZE=3]
:sweetCyb::sweetCyb:[SIZE=2]ulżyło mi, ze inni też mają takie zdanie jak ja[/SIZE][SIZE=2] :multi:... a juz miałam wątpliwości ;) widząc na ringu pewnych siebie włascicieli z psiakami z "obrzępolonym" włosem :razz::razz::razz:[/SIZE][/SIZE]

Posted

[quote name='Apso']
[SIZE=3]:sweetCyb::sweetCyb:[SIZE=2]ulżyło mi, ze inni też mają takie zdanie jak ja[/SIZE][SIZE=2] :multi:...[/SIZE][/SIZE][/quote]

Ooo, miałaś chwile zwątpienia ? Myślę, że większość ma takie zdanie :lol:
i każdy dąży do takiego efektu. Niektórzy prostą drogą inni wyboistą ;) .

Ktoś kiedyś powiedział " [SIZE=4][COLOR=purple]Błądzić jest rzeczą ludzką , lecz tylko głupcy trwają w błędzie." [/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='sylv']Ooo, miałaś chwile zwątpienia ? Myślę, że większość ma takie zdanie :lol:
i każdy dąży do takiego efektu. Niektórzy prostą drogą inni wyboistą ;) .

Ktoś kiedyś powiedział " [SIZE=4][COLOR=purple]Błądzić jest rzeczą ludzką , lecz tylko głupcy trwają w błędzie." [/COLOR][/SIZE][/quote]

Jasne, że :shake: miałam wątpliwości ...tylko juz śmiać się można z głupoty niektórych ludzi :diabloti:, stąd mój "prześmiewny" ton wypowiedzi :eviltong:..zwłaszcza jak jest się zasypywanym paragrafami :-)

Posted

[quote name='Apso'].zwłaszcza jak jest się zasypywanym paragrafami :-)[/quote]
Ech........ nie Ty jedna. Ale co tam, jak to mawiają : karawana idzie dalej :lol: . Jutro też jest dzień, może będzie lepszy;) .

Posted

[quote name='KUDŁATA SFORA']
[FONT=Times New Roman][SIZE=4][B]To że Was bulwersuje świadczy o waszym niskim poziomie I niekompetencji wobec nowych właścicieli piesków z waszych hodowli.Poco sprzedajecie szczenieta nowym wlascicielom, skoro razi was pozniejsze spojrzenie na takie pieski, I nie dopuszczacie do siebie mysli, ze mozna zrobic to w inny sposob.[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=4][B]Dla mnie wytyczne to oceny sedziow, a nie jakiejs grupy osob, ktore nie sa zbyt uprzejme[/B][/SIZE][/FONT]
[/quote]
[B]??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????[/B]

Posted

Zmieniając trochę temat - gratulacje dla wszystkich wystawiających na ostatnich wystawach.

Ja tez sie troszkę pochwalę - W miniony wekend w Chorwacji debiutował kolejny lhasa z mojej hodowli -11 miesięczny Idrys, który w obydwa dni otrzymał CAJC , Best Junior, w jeden dzien zakwalifikował się do ścisłego finału a następnego zdobył [B]II BIS JUNIOR[/B]

[IMG]http://azurowa-amhara.strefa.pl/images/co_nowego/idrys2.jpg[/IMG]

[IMG]http://azurowa-amhara.strefa.pl/images/co_nowego/idrys3.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Apso'][B]??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????[/B][/quote]
panie władku co moze Pan powiedzieć o swoich kurach
powiem ze moje kury sie krecą
Jak to kury sie u pana krecą?
no tak wchodzą do pralki i sie krecą
same ?
nie ,sypie im ziarno do pralki one tam wchodzą ja załanczam pralke
no i one wtedy sie tam krecą
aha no to z tego miejsca chcielismy podziekować panu władkowi za wytłumaczenie dziekujemy panu panie WŁADKU

Posted

[quote name='EwikB']Zmieniając trochę temat - gratulacje dla wszystkich wystawiających na ostatnich wystawach.

Ja tez sie troszkę pochwalę - W miniony wekend w Chorwacji debiutował kolejny lhasa z mojej hodowli -11 miesięczny Idrys, który w obydwa dni otrzymał CAJC , Best Junior, w jeden dzien zakwalifikował się do ścisłego finału a następnego zdobył [B]II BIS JUNIOR[/B]

[IMG]http://azurowa-amhara.strefa.pl/images/co_nowego/idrys3.jpg[/IMG][/quote]

GRATULACJE!!!! :lol:

Posted

A to MESI - szczeniak po Pati i Bambrze od Roberta.Niedługo zadebiutuje na wystawach w Polsce zanim odleci do Anglii.

[IMG]http://upload.miau.pl/2/3443.jpg[/IMG]

Ale bedzie mi go ciężko oddać:-(

Posted

[quote name='EwikB']Zmieniając trochę temat - gratulacje dla wszystkich wystawiających na ostatnich wystawach.

[/quote]

[B][SIZE=3]Gratulacje!!!!!!:multi::multi::multi:[/SIZE][/B]

Posted

z tego co powiedziała mi wczoraj uprzejma Pani z wrocławskiego związku lhasaki idą pierwsze w stawce.
To tak dla informacji tych którzy się na tą wystawę wybierają, mam nadzieję że te info są rzetelne...

Pozdrawiam
malutki kuzyn lhasa - hawańczyk - swoją dorgą ten pies z wystawy w Zielone Górze wygląda jak Hawan - one tak mogą wyglądać:cool3:

PS. Poza tym GRATULACJE dla Pani Ewy:multi:
TAKI pies i w TAKICH rękach - to murowany INT Ch.:loveu:

Posted

[quote name='EwikB']
Ja tez sie troszkę pochwalę - W miniony wekend w Chorwacji debiutował kolejny lhasa z mojej hodowli -11 miesięczny Idrys, który w obydwa dni otrzymał CAJC , Best Junior, w jeden dzien zakwalifikował się do ścisłego finału a następnego zdobył [B]II BIS JUNIOR[/B][/quote]
[SIZE=4][COLOR=darkorchid]Gratulacje Ewik !!!!!!!![/COLOR][/SIZE]

Posted

Sylv-podziel się ze mną- po jakim czasie jest taka różnica w tym włosie u Twojego pieska ?? I jak możesz to napisz co było powodem że przed tem tak wyglądał a co ty robisz i jak często że psiak wygląda tak extra ??

Posted

[quote name='BOŻENA']Sylv-podziel się ze mną- po jakim czasie jest taka różnica w tym włosie u Twojego pieska ?? I jak możesz to napisz co było powodem że przed tem tak wyglądał a co ty robisz i jak często że psiak wygląda tak extra ??[/quote]

Pierwotny wygląd psa wynikal z braku pielegnacji, no i chyba z żywieniem też nie było najlepiej :cool3: .Psa odkupiłam w listopadzie.Trochę czasu potrwało zanim skóra doszła do normy i przestała się łuszczyć. No ale po 9 miesiącach od obcięcia pies zacząl już przypominać lhasaka:lol: .W sumie nie robię nic specjalnego. Co kilka dni jest czesany, co 2-3 tygodnie ląduje w wannie. Szamponik, odżywka i suszenie. Czyli chyba standartowe rozwiązanie.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...