Soema Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Dostaliśmy zgłoszenie - "W okolicy błąka się bokserka, chyba urodziła, pomożecie?" Co mieliśmy zrobić, pomogliśmy. Ale pomału... Już rok temu było zgłoszenie, błąka się i jest szczenna suka w okolicach Warki - wtedy szczeniakom pomógł Psi Anioł, ale Mufa uciekła i nie dała się złapać. Tym razem było inaczej, Mufa chyba chciała zostać złapana, miała paskudny ropień na pysku i potrzebowała pomocy ludzi. Czekała, aż po nią przyjadą.. Nie czekała sama.. Mufa ma.... 8 szczeniąt :mdleje: 5 chłopców i 3 dziewczynki. Co do Mufy miała być boksią :roll: ale z boksia to ona ma charakter, umaszczenie i obcięty ogon :p Nie mogliśmy jej zostawić. http://www.bokserywpotrzebie.pl/psy/mufawarszawa.htm Do adopcji zostało jeszcze 6 szczeniaków !! One przebywają w hotelu, więc za chwilę koszt pobytu jednego będzie wynosił... 10zł/doba :flaming: Pomóżcie ogłaszać tą cudną gromadkę !! :placz: Quote
Soema Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 DRZAZGA - jedyna pannica jaka została :) Drzazga to najmniejsza suczka spośród ośmiorga szczeniąt urodzonych przez Mufę. Opiekunki w hotelu zadbały o socjalizację szczeniąt – z ludźmi, dziećmi, innymi psami i kotami. Drzazga jest nieco nieśmiała, ale najbardziej ruchliwa z całego miotu. Bardzo lubi pieszczoty i aktywnie szuka kontaktu z człowiekiem. Jest odrobaczona i zaszczepiona. Gotowa do adopcji. Z mamą Quote
Soema Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 UCHATEK :loveu: Uchatek to jeden z ośmiorga szczeniąt uratowanych razem z ich matką - Mufą. Trafił pod naszą opiekę w listopadzie, gdy miał około trzech tygodni. W hotelu został zsocjalizowany – miał kontakt z ludźmi, dziećmi, innymi psami i kotami. Wymaga dalszej starannej socjalizacji i delikatnego właściciela rozumiejącego jego potrzeby. Uchatek nowe zjawiska w środowisku przyjmuje z dystansem, ale szybko się do nich przyzwyczaja. Jest spokojny i ostrożny, ale nie lękliwy. Jest odrobaczony i zaszczepiony. Gotowy do adopcji. Quote
Soema Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 i mamy trzeciego....:splat: Forest Trafił do hotelu w wieku około trzech tygodni. Pod czujnym okiem opiekunek został zsocjalizowany z dorosłymi ludźmi, z dziećmi, psami i kotami. Forest jest bardzo ruchliwy. Zawsze ma swoje zdanie. Jest nastawiony na kontakt z człowiekiem. To żywiołowy i samodzielny pies. Jest odrobaczony i zaszczepiony. Gotowy do adopcji. FOREST za TM :-(:-( (*) Quote
Soema Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 raz, dwa, trzy, cztery....:icon_roc: NUGAT Nugat to jedno z ośmiorga szczeniąt Mufy. Trafił pod naszą opiekę w listopadzie, w wieku około trzech tygodni. W hotelu został prawidłowo zsocjalizowany – miał kontakt z ludźmi, dziećmi, innymi psami i kotami. Nugat to "żywe srebro". Nie ma dla niego przeszkód i nic nie jest straszne. Wszystkiego jest ciekawy, wszędzie wejdzie, wszystko musi zobaczyć. Był największy w miocie. Jest odrobaczony i zaszczepiony. Gotowy do adopcji. Tu z bratem - Uchatkiem Quote
Soema Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 i pięć :cool2: MORYS Morys to jedno z ośmiorga szczeniąt Mufy. Trafił pod naszą opiekę miesiąc temu, w wieku około 3 tygodni. W hotelu przeszedł proces socjalizacji – z ludźmi, dziećmi, innymi psami i kotami. Morys to najweselszy ze szczeniaków. Bardzo odważny, "zabawowy" i bardzo intensywnie poszukujący kontaktu z człowiekiem. Uwielbia poznawać nowe rzeczy i sytuacje. Razem z Nugatem zawsze wszędzie wejdą, w dodatku jako pierwsze. Jest odrobaczony i zaszczepiony. Gotowy do adopcji. Ma charakterystyczną łatkę na nosku :loveu: po lewej siostra Morysa, Laguna Morys z rodzeństwem, Laguną i Forestem, oraz rezydentem hotelu :) Quote
Soema Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 no i sześć:huh: BISZKOPT Biszkopt to najbardziej nieśmiały szczeniak spośród ósemki uratowanej razem z matką - Mufą. Mimo starannej socjalizacji w hotelu – gdzie miał okazję spotykać obcych ludzi, dzieci, inne psy oraz koty, nadal niepewnie czuje się w obcym środowisku czy nieznanej sytuacji. Potrzebuje świadomego właściciela i spokojnego domu. W przyjaznym, stabilnym otoczeniu będzie miał szansę pokazać, jakim jest przyjacielskim psiakiem. Będzie idealnym towarzyszem dla ludzi spokojnych i konsekwentnych. Jest odrobaczony i zaszczepiony. Gotowy do adopcji. Biszkopt w zielonej obrożce, dokazuje z rodzeństwem i hotelowym rezydentem Quote
Soema Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Zdjęcia uzupełniające jutro, znaczy dziś.. trochę później:roll: Quote
Bolsbokser Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Laguna To jest Nugat albo Laguna :???: Nugat Nugat i Forest Quote
Agnezia Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Ale ten duży pies ma cierpliwość, całe stado go obskakuje :) Quote
Bolsbokser Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Forest Zdjęcia grupowe - jak tu dojść do ładu Któryś z maluchów ... Mufiątka Nugat, Biszkopt - od lewej Quote
Soema Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Kto pomoże ogłaszać gromadę?? Prosimy o pomoc, bardzo bardzo:modla::modla: Quote
Bolsbokser Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Soema napisał(a):Kto pomoże ogłaszać gromadę?? Prosimy o pomoc, bardzo bardzo:modla::modla: Ja zrobię na ale.gratka Quote
Soema Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Kto pomoże w ogłoszeniach????:oops: Proszę.. Quote
Bolsbokser Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Właśnie robie na ale.gratka. Nie wiem tylko, czy lepiej w kategorii mieszańce, czy boksery ?! Kto podpowie ? Quote
Agnezia Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Chyba mieszańce. Mufa nie przypomina boksera a ojciec nn więc raczej mieszańce. Quote
Soema Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Mieszańce... i co najlepsze one chcą być na dworze w budzie, a nie w ciepłym pomieszczeniu. Uciekają :) mają grube futro. Quote
Bolsbokser Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Kur..., nie mogę na ale.gratka :( Wyczerpałam limit. Quote
Bolsbokser Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Założyłam drugie konto - ogłoszenia na ale.gratka gotowe :) Quote
Soema Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Bolsbokser napisał(a):Założyłam drugie konto - ogłoszenia na ale.gratka gotowe :) Super :) :) Quote
RIVER Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Soema napisał(a):Mieszańce... i co najlepsze one chcą być na dworze w budzie, a nie w ciepłym pomieszczeniu. Uciekają :) mają grube futro. Przypadkiem znalazłam wątek. Te szczyle z czarnymi mordkami przypominają leonbergery i to co napisałaś by pasowało. Może pokazać je leosiomaniakom ? Quote
Soema Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 RIVER napisał(a):Przypadkiem znalazłam wątek. Te szczyle z czarnymi mordkami przypominają leonbergery i to co napisałaś by pasowało. Może pokazać je leosiomaniakom ? Może coś mają z nich... ale tak duże nie będą na pewno. Myślisz, że pisać do E.DEREK? Znasz kogoś jeszcze? Fajnie, że jesteś :) Quote
RIVER Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Na nowym dogo to ja "czytająca" jestem, ale czasem jeszcze staram się coś pomóc. Od leosiów jest E.DEREK, Brutus_L też. Niestety znowu nie mogę wysyłać pw. Myślę, że E.DEREK nie odmówi pomocy w określeniu czy można je "podciągnąć pod leosie". Tragedia z tymi boksiami. Quote
Agnezia Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Mufiątka łobuzy uciekajcie do swoich domków :) Quote
Recommended Posts