Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam do Was pytanie,
ile trwa wyrobienie legitymacji w oddziale katowickim ?
Czy przy zapisywaniu nowego członka potrzebne są jakieś dokumenty ?
Jakie są opłaty w katowickim oddziale ?
Ktoś wie coś na ten temat? :)
Byłabym wdzięczna za wszelkie informacje :-):loveu:

Posted

Nie wiem jak wygląda sprawa w katowickim oddziale ale ja się nie zostałam członkiem bielskiego oddziału więc wydaje mi się, że wygląda to podobnie.
Jeżeli chodzi o legitymację to dostałam ją od razu na miejscu a opłaty wyglądały następująco:
składka członkowska - 44 zł
wpisowe i legitymacja - 22 zł.
regulaminy - 18 zł.

Jeżeli zhodzi o psa:
rejestracja - 15 zł.
rodowód - 36 zł.

W sumie 135 zł.

Posted

panienkabubu napisał(a):
A czy przy zapisywaniu się potrzebne są jakieś dokumenty?
Nie wiem zdjęcie, dowód osobisty?

Mnie przy zapisywaniu nie prosili o żadne dokumenty ale lepiej na wszelki wypadek zabierze ze sobą dowód lub jeżeli jesteś niepełnoletni legitymację szkolną. Nie wiem czy to się Ciebie tyczy ale jeżeli jesteś niepełnoletni a masz powyrzej 16 lat to potrzebujesz zgody rodziców na piśmie. ;)

Posted

[quote name='panienkabubu']hehe,
jestem już pełnoletnia ;-)
Kasia mam na imię ;-)

Czyli podliczając opłaty za samo zapisanie się do związku to koszt 88 zł ?
I wszystko wydawane jest na miejscu ?

Tak bez rejestrowanie psa i kosztu rodowodu wychodzi 88 zł.;)
Legitymacja członkowska jest wydawana na miejscu, regulaminy także tylko jakbyś psa rejestrowałaś to na rodowód czekasz ok. 3-4 msc ( w moim przypadku czekałam równiutkie 3 msc i właśnie w środę go odebrałam. )

Posted

[quote name='panienkabubu']Nie, pieska na razie rejestrować nie będę.. Bo sunia jest zarejestrowana w innym oddziale.. No, ale to długa historia :)

A przy przerejestrowaniu psa jest dużo problemów?

Przy rejestrowaniu psiaka nie ma najmniejszych problemów. Choć w Twoim przypadku sprawa wygląda chyba nieco inaczej. Wydaje mi się, że musisz zabrać kartę swojego psa z oddziału w, którym jest obecnie zarejestrowany i przerejestrować go do katowickiego oddziału...

Jeżeli mówię coś nie tak to proszę mnie poprawić. W tej kwesti zaznaczam, że tylko tak mi się wydaje.

Posted

A jak sprawa wygląda, jeśli sunia teraz jest zarejestrowana na inną osobę? W innym oddziale ?
I teraz np. chciałabym ją przerejestrować na siebie już w katowickim?
Podobnie? Czy jakieś dodatkowe udziwnienia :crazyeye: ? ;-)

Posted

panienkabubu napisał(a):
A jak sprawa wygląda, jeśli sunia teraz jest zarejestrowana na inną osobę? W innym oddziale ?
I teraz np. chciałabym ją przerejestrować na siebie już w katowickim?
Podobnie? Czy jakieś dodatkowe udziwnienia :crazyeye: ? ;-)

Jeżeli o to chodzi to już nie mam pojęcia ale w rodowodzie jest miejsce na odnotowanie zmiany właściciela... Ja Ci nie odpowiem na to pytanie bo nie mjiałam z tym do czynienia. Jedną suczkę kupiłam normalnie z metryką a druga jest z zagranicy ale miałam rodowód exportowy więc trzeba było tylko nostryfikować.

Posted

Jasmin, do ZK musisz iśc z umową, na której będzie napisane, czy psa kupilas czy tz dostałaś, od tej osoby, na która jest obecnie zarejestrowany. Powinny byc spisane nr dowodów osobistych i adresy. Oczywiście dane psa. To interesuje związek, a nie np. cena. Cała reszta bz. tzn. musisz zostac członkiem Zk, suka przerejestrowana, a twoje dane zostana wpisane w rodowód, gdzie jest miejsce na zmianę właściciela.

Posted

Witam,
wczoraj byłam w Oddziale,
zapisanie się do Oddziału w Katowicach to kwestia 61zł, pani pobrała ode mnie :

13 zł - wpisowe
44 zł - składka
4 zł - legitymacja

Razem 61 zł
O żadnych regulaminach mi nie powiedziała, a ja zapomniałam się upomnieć ..
Co jeszcze wchodziło w skład tych 88 zł? ;-)

Posted

Przy przerejestrowaniu psa, jest jak ci wyżej napisałam, Natomiast, cała dokumentację powinnien przeslać oddział, na pismo kierownika sekcji nowego oddziału, w terminie do 30 dni. Jeżeli by nie pezesłali, to na podstawie rodowodu i innych dokumentów/oryginałów/, nowy oddział, odtworzy dokumentację. Z tym, ze obowiązek przesylania dokumentacji, wraz z karta sztywną obowiązuje wszystkie oddziały. Pozdr.

Posted

Witam!
Czy mogę dołączyć do postu :) interesują mnie bowiem właśnie te dwa oddziały. Nie wiem, który wybrać?! Czy jest potem jakaś zależność od tego który się wybierze? Który z nich jest lepszy? Czy organizują jakieś szkoleani czy kursy, jeżeli tak to w którym więcej?
Chce zarejestrować psa i ciągle biję się z myślami gdzie?! :roll: