Jump to content
Dogomania

Wakacyjne Nieoficjalne zawody klubu AKA "Dianka"

Recommended Posts

Posted

Więcej informacji tutaj http://www.agility.fora.pl/viewtopic.php?p=800#800
serdecznie zqapraszamy!!!

[quote name='"DJ Guciek"']
[quote name='Diancia']a wiec oja koncepcja w wyoberaźni wyglada tak:
Data i miesiąc nie sa znane jeszcze;) Ale ja bym hciała coś atkiego zrobic,
Rano(zeby byo chłodno):
rozpoczecie-uroczyste powitanie
runda prezentacujna(przedstawienie psa i własciciela oraz klubu sportowego)
ustalenie listy startowej(po 2przejazdy)
Start
(jezeli psy bedą się znacznie różnić to weźmiemy pod uwagę wysokość w kłębie zrobimy 2 klasy)
Ilość przeszkód: min 10.
W TYM NIGDZIE NIESPOTYKANE PRZESZKODY WODNE!na skok w dal.
Potem ogłoszenie werdyktu
przyznanie medali i dyplomów

potem przerwa do 16 potem 2-ga tura i 3 tura
2 tura moga startowac jeszcze wszystkie psy.
a w 3 tylko te które miały bardzo dobre noty będą rywalkizowały ze sobą o medal mistera zawodów.
potem ogłoseznie,podsumowanie i dodomu;)

Wpisowe bedzie najprawdopodobiej wynosiło 2zł.Ponieważ trzeba zakupić materiały do wyrobu medali.

nie wiem czy...macie jeszcze jakies pytania??

[quote name='Diancia']było by bardzo fajnie bo przewiduję jeszcze dużo fajnych konkurów:)nie będziecie się nudzic napewno;)Wzór podania udostepnimy juz niedługo;)Ale jak dostaniemy potwierdzenie na 100% ze mozemy to organizować.Chętnych przyjmujemy do 30 maja 2006:)ale zeby zawody sie odbyły musi byc min 5 psów,inaczej nie ma po co.
Zgłaszajcie się wstępnie kto by chciał...wstepnie,chociaż na oko;)
Pozdrawiam:)

bede jak cos pisała na forum ale jak cos to www.agilityklub.eblog.pl

Z tematu Komentarze do tematu "ZAWODY"

Więc narazie mamy chetnych

Diancia z ONką Dianką
DJ Guciek z kundelką Tosią
Sylwia z Radomia z 2 ONkami

Ktoś jeszcze? :) :D

Posted

No co, nikt nie jest chętny?
Zabawa będzie swietna,to moge zagwarantowac :) A jest też gdzie odpocząć między konkurencjami. Dla spragnionych ochłody całkiem niedaleko jest rzeka.

Mam nadzieje, że ktoś z dogomaniaków zjawi się na zawodach. My nie umiemy praktycznie nic, nie mamy przeszkód. Ale grunt to swietna zabawa a to jak wypadniemy dla mnie osobiscie nie jest najwazniejsze ;-)

Posted

Nie wiem jak inni, powiem dlaczego osobiście nie jestem w stanie wykrzesać z siebie entuzjazmu.

Nie chcę torpedować pomysłu, generalnie fajnie, że coś chcecie robić z psami i dobrze się bawić, ALE...

...sami przyznajecie, że macie niewielką wiedzę na temat.
Nie macie regulaminowych przeszkód i proponujecie zawody na jakimś nie wiadomo czym. Ani nie wiadomo, czy to bezpieczne (regulaminowe przeszkody muszą spełniać pewne wymogi), ani się to nie przyda jako agilitowy trening na nieznanym psu torze, co jest zawsze cenne.

To dlaczego u licha nazywać to zawodami agility?
Agility to jednak trochę coś innego niż fakt, że pies sobie coś przeskoczy albo przez coś przelezie.

Posted

No właśnie przecież przedewszystkim liczy się bezpieczeństwo na torze.....

Zresztą tego nie można nazwać zawodami jak już to jakieś spotkani lub seminarum... ale nie zawody.....!

Z tego coprzeczytałam nie masz przeszkód o których mówi polski regulamin wiec to następna "przeszkoda" !!! Niestety ale chyba nikt się nie odważy wziąść w tym udzial.....:shake:

Posted

Drodzy agilitowcy, na razie prowadze konsultacje w sparwie tej imprezki :) Z tego co juz mi sie udalo dowiedziec, to przeszkody sa "normalne" agilitowe, spelniajace normy ;) Co prawda robione prywatnie, ale porzadnie :)
Jak bede miec wiecej istotnych info to Wam przekaze:p

Posted

Jak będzie to wstawie tu i na foo agility, badz spokojna. jutro sie bedziemy naradzac co i jak. choc narazie jest malo osob i nie wiadomo czy sie zawody odbeda.
Przeszkody bede robic ja,moj tata i bedzie pomagal sąsiad stolarz. Nie puszcze psow na jakies lipne przeszkody(nawet jesli sie glowny organizator by sie uparł)., ktore wyglądają dosyć "swojsko" -narazie na takich ćwiczymy.
Ja daje tylko teren i kilka przeszkód. A pytania organizacyjne to do Dianci z foo agility.