Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę, że ten temat pasuje do tej a nie innej kategorii.
Chciałam go poruszyć bo jest to przerażające jak są traktowane zwierzęta w Chinach.

Link do strony na której jest petycja do podpisania dla osób którym nie jest obojętne dobro zwierząt.
[B]UWAGA! FILM NA STRONIE ZAWIERA BARDZO DRASTYCZNE SCENY! NIE JEST NA PEWNO DLA LUDZI O WRAŻLIWYM SERCU! PODPISZCIE KONIECZNIE PETYCJĘ!!![/B]

[URL]http://www.ptroa.co.il/petitionmovie/petition-English.php[/URL]

:placz:
[SIZE=1]
pozwoliłam sobie założyć ten temat tutaj w związku z największą popularnością poddziału rasy York[/SIZE]

Posted

A ja najbardziej nie rozumiem jak można coś takiego robić psu czy innemu zwierzęciu?:angryy: Mogli by go chociaż uspać czy coś aby go nie bolało:angryy:! A nie patrzeć na takie męki zwierzęcia a potem jeszcze je zjadać:angryy::placz::shake:

Posted

o tak, jeszcze jeść zwierzę ta to po prostu chore ! Wyobrażacie sobie zjeść swojego psa ? Bo ja nie . A oni robią to na co dzień.

"Mamo co będzie dziś na obiad ? "
"Żeberka z psa"

;/

Posted

:mad:To poprostu straszna i chora zaczywictość:mad::-(
Ale nie tylko w Chinach jedzone są psy. :angryy::mad:przeciez na warszawskim stadionie czy np. w Maximusie w Jankach to tam chińczyki cały czas to jedzą.:mad: Dla mnie to jest obrzydliwe i prędzej bym sie zrzygała niż to zjadła. A do tego nie wiem czy kiedyś jedliście sajgonki z psów albo chociaż to wąchaliście bo to tak śmierdzi że od samego wąchania robi mi sie niedobrze:cool1::shake:

Posted

NIe moge zrozumieć jak można na żywca skóre ściągać,a ten pies obdarty ze skóry jeszcze się ruszał,mrógał oczami ,co za okrucieństwo:angryy:bym ich chętnie:snipersm: albo nie może:chainsaw: by dłużej zyli i się tak samo męczyli . Tragiczne:-(:-(:-(

Posted

To, że ludzie jedzą różne zwierzęta - jeszcze mogę zrozumieć.
Większość z nas jest "mięsożerna".

Ale.... TO CO ZOBACZYŁAM NA FILMIE .... popłakałam się.... do tej pory nie mogę dojść do siebie....CIĄGLE WIDZĘ OCZY TEGO PSIAKA.......

KOSZMAR!!!!

nie... nie mogę pisać......

Posted

Masakra, w Polsce drób ma lepsze warunki w transporcie niż psy tam :angryy:
Z tym zwierzakiem obdzieranym ze skóry filmik widziałam już wcześniej i nie rozumiem, dlaczego nie mogliby go najpierw zabić w jakiś szybki sposób :angryy: Na pewno nie chodzi tu o jakość futra, bo na fermach zwierząt futerkowych zwierzęta są najpierw ogłuszane, a zabijane dopiero jak już nic nie czują, dopiero potem ściąga się z nich futro.

Posted

[quote name='ladyyork']NIe moge zrozumieć jak można na żywca skóre ściągać,a ten pies obdarty ze skóry jeszcze się ruszał,mrógał oczami ,co za okrucieństwo:angryy:bym ich chętnie:snipersm: albo nie może:chainsaw: by dłużej zyli i się tak samo męczyli . Tragiczne:-(:-(:-([/QUOTE]

Właśnie na tym skończyłam oglądanie .. nie mogę poprostu .. WIedziałam że tam jedzą psy i to mi się nie podoba ze hej i bym najlepiej ich :angryy::angryy::angryy: nie napisze co ...

żeby tak kopać , trzymać w tych klatkach to jest straszne ale w porównaniu co tam robią to jest najlepsze traktowanie psów ...
Zapakować w worek i ugotować na żywca :angryy: :crazyeye: no przepraszam ale to jest mega chore jak dla mnie .. :-(

Posted

Trzeba zabić tych hińczyków:mad::angryy:
Cholery jedne!!!:angryy:
Debile..brak mi słów na tych ludzi :mad::angryy:
Petycję oczywiście podpisałam,a film jest masakryczny :angryy:
Ale co by tu dalej z tym zrobić???:mad:
Może te psiaki ,które mają być zabite do Polski przywieźć???
Ale to jest przecież prawie niemożliwe...:-(
Ja osobiście dałabym dom takim psiakom.
Myślę ,że większość dogomaniaków też...
Smutna i wkurzająca sprawa :mad::angryy::-(

Posted

Nie ma niestety rady na to . W Chinach mają prawo zabić i maltretować zwierzę ... ;(
W USA za chociażby kopnięcie psa jest mandat w wysokości 500 $.
To się nazywa prawo :)

Posted

[quote name='Borówka16']Trzeba zabić tych hińczyków:mad::angryy:
Cholery jedne!!!:angryy:
Debile..brak mi słów na tych ludzi :mad::angryy:
Petycję oczywiście podpisałam,a film jest masakryczny :angryy:
Ale co by tu dalej z tym zrobić???:mad:
Może te psiaki ,które mają być zabite do Polski przywieźć???
Ale to jest przecież prawie niemożliwe...:-(
Ja osobiście dałabym dom takim psiakom.
Myślę ,że większość dogomaniaków też...
Smutna i wkurzająca sprawa :mad::angryy::-([/QUOTE]

Owszem to okrutna ale prawdziwa zeczywistość. :-(Ale psów zabrać z Chin nie można bo to tak jak by oni chcieli zabrać nam wszystkie krowy czy świnie:cool1:

Posted

No wet mi mówił że u nich to normalka tak jak u nas zabijanie krów ,kur czy świń .
Tylko że mogliby to robić tak żeby psy się nie męczyły i nie czuły ta tego bólu . Np. jest takie coś co razi prądem i to są 3 sekundy i już po psiaku . Albo jest jakaś żyła w gardle ,szybkie cięcie i już .. -tak mi powiedziała .
Ale dla mnie też jest to chore... :( .

• 1 year later...
Posted

boze!!!!!kilka razy musialam odwrocic glowe bo to jest nie do zniesienia,co za pop....lony narod,ze takich ludzi ziemia nosi,powinni na wlasnej skorze odczuc to samo co robia tym psiakom,gnojki ,karakany ,chinczyki pieprzone