Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Borówka16 napisał(a):
A mniejszych nie ma ?

pewnie są, ale chciałam zamówić duży worek, bo by starczył pewnie do jego roczku, a potem bym zamówiła dla starszych, bo teraz kupuje kilogram i musze tak co 3-4tyg jeździć do zoologa, a tak bym miała na długo :roll:

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chrupcia napisał(a):
pewnie są, ale chciałam zamówić duży worek, bo by starczył pewnie do jego roczku, a potem bym zamówiła dla starszych, bo teraz kupuje kilogram i musze tak co 3-4tyg jeździć do zoologa, a tak bym miała na długo :roll:

No tak ,ale co będzie jak mu nie zasmakuje ? :roll:
Lepiej jak dla mnie wziąć mniej i ewentualnie dokupywać.

Posted

Borówka16 napisał(a):
No tak ,ale co będzie jak mu nie zasmakuje ? :roll:
Lepiej jak dla mnie wziąć mniej i ewentualnie dokupywać.

zobaczymy, na razie mam RC, jak się skończy to wtedy się zzastanowie co zrobić, zadzwonie do zoologa i zapytam czy jest Acana, jak będzie to wezmę na spróbowanie:)

Posted

Kasia w krakvecie masz małe paczki w sam raz dla wypróbowania:)ja na razie jestem na RC,ładny włos jest po nim,zresztą już sama nie wiem czy to dzięki karmie czy genom???na razie zostaje na RC,(kupiłam duży worek)a pózniej..zobaczymy??w planach mam arden grange

Posted

chrupcia napisał(a):
bo RC to on za bardzo nie chce jeść.. zje bo zje troche, ale widzę że mu chyba nie podchodzi.

Kasia, a w jaki sposób go karmisz? Stawiasz miskę tylko na czas posiłku czy stoi pełna cały dzień?

Posted

agamewa napisał(a):
Kasia w krakvecie masz małe paczki w sam raz dla wypróbowania:)ja na razie jestem na RC,ładny włos jest po nim,zresztą już sama nie wiem czy to dzięki karmie czy genom???na razie zostaje na RC,(kupiłam duży worek)a pózniej..zobaczymy??w planach mam arden grange

może na początek kupie małą paczke... (?) zobacze :)
*kleo* napisał(a):
Kasia, a w jaki sposób go karmisz? Stawiasz miskę tylko na czas posiłku czy stoi pełna cały dzień?

Wsypuje i daje mu jakieś pół godziny na zjedzenie, może trochę więcej, jak nie zje to zabieram karme, choć przez ostatnie 3-4dni to mu nie zabierałam :roll:

Posted

Cześć Olu :multi:
A ty nie jesteś pełnoletnia prawda? To możesz mieć tymczasy?! Pytam bo nie wiem, a ciekawa jestem czy niepełnoletni też mogą znajdować domy, wybierać przyszłe rodziny dla zwierząt itd ?!

Posted

chrupcia napisał(a):
Wsypuje i daje mu jakieś pół godziny na zjedzenie, może trochę więcej, jak nie zje to zabieram karme, choć przez ostatnie 3-4dni to mu nie zabierałam :roll:

A może on nie ma ostatnio apetytu bo jest gorąco? U mnie Tina i Bućka jedzą, ale yorkom to muszę prawie że wciskać żeby zjadły cokolwiek.

Posted

*kleo* napisał(a):
A może on nie ma ostatnio apetytu bo jest gorąco? U mnie Tina i Bućka jedzą, ale yorkom to muszę prawie że wciskać żeby zjadły cokolwiek.

Ja właśnie zauważyłam to że jak jest tak zimniej to jakoś lepiej je, a jak jest gorąco to czasami tylko kilka kuleczek i tyle, ale on nie za bardzo je ze smakiem tą karme.. przynajmniej tak mi się wydaje. Po za tym to chyba ma po tej karmie strasznie nie miły zapach z pyska :roll:

Posted

Karolina&Lucky napisał(a):
Cześć Olu :multi:
A ty nie jesteś pełnoletnia prawda? To możesz mieć tymczasy?! Pytam bo nie wiem, a ciekawa jestem czy niepełnoletni też mogą znajdować domy, wybierać przyszłe rodziny dla zwierząt itd ?!

Hej Karola :)
Tak , jasne ,że można :multi:
Tylko ,że jeśli np.na DT bierzesz psa/kota ze schronu to umowę o DT podpisuje ktoś pełnoletni.
Szukam domu ja , rozmawiam z potencjalnymi chętnymi ja , wybieram też ja :p
Moja mama podpisuje tylko umowy adopcyjne i razem jeździmy na wizyty przed/po adopcyjne.
Ale jeśli zwierzak jest z ulicy - tak jak teraz Lizka i Grey to nie muszę ,żadnej umowy o DT podpisywać ,bo nie mam z kim :razz::eviltong:

*kleo* napisał(a):

U mnie to samo , psy nic nie tykają prawie , za to kot najada się za wszystkich :lol:

Posted

U mnie pies też nie za bardzo chce jeść, ale stawiam mu warunek - nie zjesz = nigdzie nie idziesz i wyobraźcie sobie, że to działa. :crazyeye: Normalnie mnie rozumie i jak tylko powiem mu, że jak nie zje, to nie pójdzie na spacer to od razu wcina i już biegnie po smycz. :evil_lol:

A kot u mnie też je wybitnie dużo. :-o

Posted

chrupcia napisał(a):
Ja właśnie zauważyłam to że jak jest tak zimniej to jakoś lepiej je, a jak jest gorąco to czasami tylko kilka kuleczek i tyle

Borówka16 napisał(a):
U mnie to samo , psy nic nie tykają prawie , za to kot najada się za wszystkich :lol:

Ja tam się nie dziwię, mi też się nie chce jeść w te upały, więc doskonale je rozumiem.
A koty moje też żrą jak wściekłe :roll:

Posted

*kleo* napisał(a):
Ja tam się nie dziwię, mi też się nie chce jeść w te upały, więc doskonale je rozumiem.
A koty moje też żrą jak wściekłe :roll:

Cześć Klaudia :)
Ja też jedzenia teraz mało tykam ,ewentualnie jak już to zjem sobie jakiegoś owocka typu agrest czy jagody ;)

chrupcia napisał(a):
zamówiłam w moim zoologu próbkę Acany, zobacze jak mu posmakuje to przejdziemy na nią :p

Hej Kasia :p
Oby zasmakowała :)

Paulinka10 napisał(a):
Cześć Wam,wróciłam sie ze trzy str do tyłu i fotek Luckiego brak,pokaż w końcu chłopczyka;)

Cze Paula :multi:
Nie , na fotki raczej dziś nie liczcie :shake:
Ja jutro w nocy wyjeżdżam - właściwie to środa będzie ,bo o 4 nad ranem :eviltong:
Ale objecuję ,że przed wyjazdem fotki będą :loveu:

Posted

Macie dziewuchy dzisiejszy filmik z Greyem :diabloti:
Jutro będą zdjęcia Luckusia :cool3:
Plissss...nie zwracajcie uwagi na ten bałagan ,tylko patrzcie się na ślicznego Greyka :p:loveu:
EDIT : Filmu nie będzie ,bo Tinypic nie działa , imageshack to samo , no co kurna jest ?:shake:

Posted

chrupcia napisał(a):
Kurcze czytam, ale linka nie widzę, a tu pisze że filmiku nie będzie :mad: :placz:

Zaraz będą fotki Luckusia dziś z rana :loveu:
No i mam nadzieję ,że filmik się uda wstawić....

Posted

Proszę pościelowe foteczki , ostatnie ,przed wyjazdowe :loveu::loveu::loveu:
Strasznie się cieszę ,że dziś w nocy już wreszcie wyjeżdżam nad moje ukochane morze , do moich ukochanych Łazów już 8 rok :lol:
Łazy są jak narkotyki , cholernie uzależniają , kto już raz tam pojedzie to koniec , każde wakacje w Łazach będzie miał :p:eviltong:
Napisałam się ,a teraz zdjęcia :

Chyba najfajniejsze , moje ulubione :evil_lol: