JASMIN Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Witam. Zastanawiam się nad kupnem tego preparatu i mam kilka pytań z nim związanych. Czy znacie ten preparat? Czy ktoś z Was go używa/ł? Jakie są po nim efekty? Jest wart zakupu? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Quote
mmbbaj Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Nasz pies w okresie szczenięcym dostawał Gelacan Baby, a potem Gelacan plus Darling- dodatek żywieniowy z hydrolizatem kolagenowym chroniący kości i stawy wzbogacony witaminą E i selenem :lol: Gelacan Champion nie znam, możesz coś więcej o nim napisać? Najlepiej takie decyzje podejmować w porozumieniu z hodowcą lub wetem bo jeśli twój pies jest na suchej karmie to chyba nie są mu potrzebne inne odżywki :roll: Ja swojemu gotowałam, a suchą dostawał dodatkowo. Quote
jovi Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Ja chcę zwrócić uwagę na jeszcze jedną cechę tego preparatu : otóż ma on bardzo nieprzyjemny specyficzny zapach. Jak dodałam tego preparatu do żarcia moim psom to go zawsze nie tknęły! Także ponieważ jest to drogi produkt proponuję najpierw kupić najmniejsze z możliwych opakowań. Jeszcze jedna uwaga : zwróć uwagę na zawartość beta-karotenu jeżeli masz białego psa :p Quote
JASMIN Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 Z beta karotenem nie będzie problemu bo mam rudego psa.;) Ale z tym zapachem to mnie zmartwiłaś... Spróbuję kupić najmniejsze opakowanie. A gdzie Ty kupowałaś ten preparat? Bo ja w PL nigdzie nie znalazłam tylko w Czechach. Quote
jovi Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Ja kupowałam kilka lat temu na targach zoologicznych, ale podam Ci na prv namiary na hodowlę , która to dystrybuowała , może robią to nadal :p Quote
JASMIN Posted February 10, 2006 Author Posted February 10, 2006 Dzięki jovi spróbuję do nich zdzwonić lub wyślę maila a jak nie to pozostają mi zakupy w Czechach. Quote
mmbbaj Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [quote name='JASMIN'] Ale z tym zapachem to mnie zmartwiłaś... A gdzie Ty kupowałaś ten preparat? Bo ja w PL nigdzie nie znalazłam tylko w Czechach.[/quote] W tych preparatach Gelakanu, które ja dawałam mojemu psu, nie było żadnego specyficznego zapachu...Poza tym ilości dodawane do jedzenia nie były wielkie więc nie było problemu z niejedzeniem, a dodatkowo mogę powiedzieć, że preparaty te są ekonomiczne. Fakt, nie są tanie, ale na długo starczają. Nie są powszechnie znane bo nie można ich kupić w zoologu ani u wetów, ale stosowałam bo bardzo polecała mi je hodowczyni. Ja zamawiałam u dystrybutora, bez problemów.:lol: Quote
Gosiak Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Ja stosowałam ten preparat. Jest w dwóch wersjach : z b-karotenem dla psów "kolorowych" i black $ white dla białych i wilczastych (bez b-karotenu) . Preparat ten poprawia pigmentację włosa a także sierść jest po nim jakby bardziej lśniąca i sprężysta, ale nie rośnie szybciej. Efekt widać mniej-więcej po dwóch tygodniach. Poprawia się też wybarwienie oka i fafli. Oparty jest na miedzi, żelazie, cynku, algach i nie pamiętam na czym jeszcze (to było prawie rok temu). Specyficzny zapach to zapach właśnie jakby żelaza i glonów. Mieszałam z mielonym mięsem i psy jadły, aczkolwiek bez zachwytu. Preparat ten można kupić w Warszawie, sprowadzaniem jego zajmuje się chyba jedna osoba w Polsce, wyślę Ci namiary na PW (i każdemu kto poprosi). Opakowanie wielkości dużego kubka kosztuje ok 60zł i starcza dla średniego psa na jakiś miesiąc. A dlaczego chcesz ten preparat stosować? Quote
JASMIN Posted February 13, 2006 Author Posted February 13, 2006 [quote name='Gosiak']Ja stosowałam ten preparat. Jest w dwóch wersjach : z b-karotenem dla psów "kolorowych" i black $ white dla białych i wilczastych (bez b-karotenu) . Preparat ten poprawia pigmentację włosa a także sierść jest po nim jakby bardziej lśniąca i sprężysta, ale nie rośnie szybciej. Efekt widać mniej-więcej po dwóch tygodniach. Poprawia się też wybarwienie oka i fafli. Oparty jest na miedzi, żelazie, cynku, algach i nie pamiętam na czym jeszcze (to było prawie rok temu). Specyficzny zapach to zapach właśnie jakby żelaza i glonów. Mieszałam z mielonym mięsem i psy jadły, aczkolwiek bez zachwytu. Preparat ten można kupić w Warszawie, sprowadzaniem jego zajmuje się chyba jedna osoba w Polsce, wyślę Ci namiary na PW (i każdemu kto poprosi). Opakowanie wielkości dużego kubka kosztuje ok 60zł i starcza dla średniego psa na jakiś miesiąc. A dlaczego chcesz ten preparat stosować?[/quote] Dzięki, zamówiłam już preparat. Mam nadziję, że będzie jadła jak jej coś tym "dosmaczę"...;) Chcę stosować ten preparat ponieważ słyszałam o jego dobrym wpływie na okrwę włosową oraz pigmentację... A jedna z moich suczek ma trochę za jasny nos szczególnie zimą, jeden hodowca miał taki sam problem i to pomogło... Quote
weihaiwej Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 [B]Gosiak[/B], czy mogę również prosić o namiary na dystrybutora na PW? Bardziej interesuje mnie Chondrocan, ale to ten sam producent. Dzięki! Pozdrawiam Quote
daga10011 Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 i ja tez poprosze.Ja mialam jedno opakowanie Gelacanu Darling-znajomy przywiozl mi z wystawy z Litwy .Ten suplement sprawdzil sie u nas rewelacyjnie Quote
aneta...i..bouvier Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 witam mam pytanie czy ktos moze sprowadzal ten preparat z czech ja znalazlam skle i tam cena to elacan plus champion – černobílý 150g Značka: [URL="http://www.happyanimals.cz/znacka/orling"]Orling[/URL] Kategorie: [URL="http://www.happyanimals.cz/vitaminy-pro-psy/"]Vitamíny pro psy[/URL] Dostupnost: [URL="http://www.happyanimals.cz/mail?request=orling-gelacan-plus-champion-cernobily-150g&vid=3311539"]Poslat dotaz[/URL] Cena: [B]214 Kč[/B] s DPH (bez DPH: 203.81 Kč) i o ile dobrze licze to okolo 30 zl tylko nie wiem jak wyglada przesylka a u nas 60............ Quote
Classica Posted March 1, 2007 Posted March 1, 2007 JASMIN , mieszkasz w Bielsku, do Czech Masz niedaleko. Zaraz jak przejedziesz granicę jest sklep po lewej stronie i tam Gelacan Champion Kupisz za 238 koron to wychodzi około 34 złote. Opakowanie jest 150 g. Preparat ten ma bardzo charakterystyczny zapach i pewnie smak, jedna moja suka jadła go z jedzeniem bez problemu a druga nawet z mięsem nie tknęła. Jest to taki zielony proszek, który dodaje się do jedzenia. Quote
Frytela Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Odświeze temat ;) Stosowałam ten preparat dla psów cz-b i sprawdzil się rewelacyjnie :D rude przebarwienia na siersci zniknely, a wlos nabral polysku i ogolnie wygladał super :) Chyba kupie jeszcze jedno opakowanie po w pazdzierniku 2007 go stosowałam ;) a rudy sie zaczyna przebijac przez czarny, co nieciekawie wygląda ;) Quote
Domus Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Bardzo ale to Bardzo plecam ten produky(i wogule wszystkie inne produkty z tej firmy) sa one poprostu rewelacyjne moj pies mial tak chore stawy ze nie wiem co a tu prosze juz nic go nie boli.oczywiscie nie sa tanie ale sa warte swej ceny(jak sie nie myle to sa tam tez preparaty dla ludzi i koni)bardzo polecam Quote
Domus Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 jak kogos by to interesowało to tu znajduja sie namiary na jadynego w polsce przedstawiciela: [B]ORLING POLSKA Cezary Kuliś 81-503 Gdynia, ul. Płocka 60 tel./fax 058 664 80 79 tel. kom. 0501 167 067 e-mail: [email][email protected][/email] konto bankowe mBank: 13 1140 2004 0000 3102 3869 7583 [/B] [B]jezeli nie wiecie jaki preparat jasy najlepszy dla waszego pupila to zadzwoncie a oni wam doradza ja tak zrobilam i jestem zachwycona [/B] Quote
Recommended Posts