Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Imię: Ksena
Wielkość: duża
Opis: Cicha i opanowana suczka. Trafiła do schroniska po wypadku samochodowym - ma problemy z lewym kolanem. Jest już po operacji, ma wstawione gwoździe. Nie wykazuje oznak agresji wobec ludzi - cieszy się na ich widok, wprost uwielbia pieszczoty, jest niesamowitą przylepą, cały czas domaga się głaskania i miziania.

Ksena w schronisku jest już prawie dwa miesiące, jest zadbana, ale jak do tej pory nikt jej nie szukał...:-(

fotki jeszcze sprzed operacji.

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj pierwszy raz miałam okazję poznać Ksenę osobiście. Co za cudowna psinaaaa!!!
Mimo, że niedawno przeszła operację nogi i jeszcze ma szwy, tak szalała ze szczęścia, że ktos do niej przyszedł, no niesamowite. Biegała, skakała, lizała, trącała pyszczkiem. Spędziłam u niej jakieś 40 min bo była tak ruchliwa, że nie potrafiłam jej zrobić zdjęcia, wszystkie wychodziły zamazane.
Jest prześliczna i przemiła, wesolutka i baaaardzo łagodna.
Szkoda jej, żeby marnowała się w schronisku...

A tak pozowała..chyba zdawała sobie sprawę, że jest fotografowana i łepek do góry, wystyngowana mina, z gracją...

Zatrzymać ją w bezruchu graniczyło z cudem, ciągle chciała skakać i biegać. Trochę niepokracznie siedzi, zoperowaną nóżkę wyciąga wzdłuż

A tutaj już się zmęczyła...

• 3 weeks later...
Posted

mam nowe fotki kseny ze "spaceru" ;) ale muszę je ściągnąć z komórki ....

zastanawiałam się ostatnio czego mixem jest Ksena ... doszłam do wniosku że najprawdopodobniej to mix Dogo Canario i Doga niemieckiego ... z przewagą tego drugiego ...

Ogłoszenie Kseny w Gazecie Ostrowskiej będzie 3 marca.

Posted

fotki kseny ze spacerku ( uwaliła się pod biurem i spojrzeniem powiedziała - dalej nie idę, tak będę leżeć!)

i dzisiejsze ogłoszenie z gazety:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...