Sonic Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Cześć. Mam problem z wyborem szelek i smyczy dla mojego foksteriera krótkowłosego.Jest to bardzo ruchliwy i wesoły piesek więc pragnę dać mu coś na nowy rok:) Mam tu linki do allegro na aukcje tych przedmiotów które mnie interesują: Szelki:[URL]http://www.allegro.pl/item853597880_rogz_szelki_miekkie_dla_psa_alpinist_l.html[/URL] Smycz:[URL]http://www.allegro.pl/item857377676_rogz_smycz_regulowana_miekka_dla_psa_alpinist_l.html[/URL] Są to miękkie materiały więc dobre.Cena dość duża lecz i tak wydaję miesięcznie fortunę na tego psa więc pieniądze nie grają roli. Czy to jest dobry wybór czy może wybrać coś innego??? Piszcie tylko pamiętajcie żeby było najlepsze dla foksteriera.:) Quote
Lucky. Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Wg. mnie to dobry wybór, obroże/szelki/ smycze tej firmy można polecić, rzeczywiście są miękkie i miłe w dotyku, jednak jeśli psiak jest ruchliwy i lubi pobabrać się w błocie czy pozahaczać o krzaki bałabym się że po paru spacerach będą one do wyrzucenia z powody wystających nitek, ponieważ ta seria strasznie się siepie :) Takie zdanie ode mnie :) Quote
Sonic Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 A co do rozmiaru... Mój foksterier ma obwód klatki 50 cm. Dobrze zmierzyłem???Na stronie pisze że te szelki są dla Boxera.... Quote
Lucky. Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Moja suka jest cocker spanielem angielskim i nosi ten rozmiar tyle, że nie szelki a obrożę . :) Znam też foksa szorstkowłosego który nosi ten rozmiar więc myślę że powinny być dobre . Quote
Infortune. Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 [quote name='Sonic']A co do rozmiaru... Mój foksterier ma obwód klatki 50 cm. Dobrze zmierzyłem???Na stronie pisze że te szelki są dla Boxera....[/QUOTE] Wydaje mi się, że szelki będą idealne. ;) 20mm na pewno nie są na Boxera... ;) A wybór dobry, ale ja wzięłabym coś trwalszego, mamy obrożę z tej serii od listopada i już się strzępi (a używana jest stosunkowo rzadko). ;) Quote
Recommended Posts