Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć. Mam problem z wyborem szelek i smyczy dla mojego foksteriera krótkowłosego.Jest to bardzo ruchliwy i wesoły piesek więc pragnę dać mu coś na nowy rok:) Mam tu linki do allegro na aukcje tych przedmiotów które mnie interesują: Szelki:[URL]http://www.allegro.pl/item853597880_rogz_szelki_miekkie_dla_psa_alpinist_l.html[/URL] Smycz:[URL]http://www.allegro.pl/item857377676_rogz_smycz_regulowana_miekka_dla_psa_alpinist_l.html[/URL] Są to miękkie materiały więc dobre.Cena dość duża lecz i tak wydaję miesięcznie fortunę na tego psa więc pieniądze nie grają roli. Czy to jest dobry wybór czy może wybrać coś innego??? Piszcie tylko pamiętajcie żeby było najlepsze dla foksteriera.:)

Posted

Wg. mnie to dobry wybór, obroże/szelki/ smycze tej firmy można polecić, rzeczywiście są miękkie i miłe w dotyku, jednak jeśli psiak jest ruchliwy i lubi pobabrać się w błocie czy pozahaczać o krzaki bałabym się że po paru spacerach będą one do wyrzucenia z powody wystających nitek, ponieważ ta seria strasznie się siepie :)
Takie zdanie ode mnie :)

Posted

Moja suka jest cocker spanielem angielskim i nosi ten rozmiar tyle, że nie szelki a obrożę . :)
Znam też foksa szorstkowłosego który nosi ten rozmiar więc myślę że powinny być dobre .

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Sonic']A co do rozmiaru... Mój foksterier ma obwód klatki 50 cm. Dobrze zmierzyłem???Na stronie pisze że te szelki są dla Boxera....[/QUOTE]
Wydaje mi się, że szelki będą idealne. ;) 20mm na pewno nie są na Boxera... ;)

A wybór dobry, ale ja wzięłabym coś trwalszego, mamy obrożę z tej serii od listopada i już się strzępi (a używana jest stosunkowo rzadko). ;)