anwlo Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Witam Wczoraj w godzinach wieczornych do mojego domu dosłownie weszła psica sama otwierając sobie drzwi po drodze forsując furtkę i płot. Jest to sunia rasy syberian husky, bez obroży, bardzo przestraszona. Sunia jest zadbana, czysta. Obecnie znajduje się u sąsiadów ja posiada trzy psy, więc nie mogliśmy jej zatrzymać. Prosimy o kontakt właściciela. Quote
dorobella Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Anwlo ludzie szukają suki akita może to ta jest u was ? Tu są zdjęcia http://zaginionepsy.pl/obiekt,2471,Zagi ... ,KITA.html Quote
anwlo Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Witam Niestety nie jest to tów piesek dorobella. Co do koloru to jest czarno-biała, jedno oko ma w kolorze niebieskim drugie brązowe. Co do zdjęć to nie mogę ich załączyć, nie wiem w jaki sposób się je dodaje, może ktoś mi podpowie? Obawiam się jednak, że nikt jej nie szuka, w schronisku nikt nie zgłosił jej zaginięcia :placz: Quote
dorobella Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Ja zamieszczam np. z imagineshack Wchodzisz na stronę http://imageshack.us/ Prześlij obraz (zaznaczona zielona kropka), przeglądaj, na twoim komputerze folder, zaznaczasz zdjęcie. Klikasz prześlij teraz. Czekasz, aż się załaduje i kopiujesz link...ja kopiuję miniaturę na forum, która po kliknięciu otwiera się w normalnym rozmiarze. Pod zdjęciem napis Linki do udostępnienia twojego obrazu, kopiuję link pod napisem Miniatura forum i wklejam w post (to zdjęcie SH, który był u mnie, właściciel nie zadał sobie trudu, żeby go znaleźć, nie szukali go) Quote
anwlo Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Mam dobrą wiadomość jeśli nie znajdzie się właściciel, suka zostanie u sąsiadów u których była od dwóch dni :lol:. Byli niedawno i powiedzieli że ją zostawiają. Quote
anwlo Posted January 3, 2010 Author Posted January 3, 2010 Dziękuję za zamieszczenie zdjęć:lol: Quote
dorobella Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Qrcze .... nie znalazłam ogłoszeń, że ktoś takiej szuka. Z tym SH u mnie było tak, że nie pierwszy raz im uciekł, dlatego go nie szukali, może mieli nadzieję, ze się nie odnajdzie....zadowoleni nie byli.... jak go przyprowadziłam...nie wspominając o przepraszam za kłopot, czy partycypacji w kosztach pozukiwań. Dobrze jakby sprawdzili czy suka ma tatuaż w pachwinie lub uchu ( czasem włosy trzeba przystrzyc, żeby odczytać), a u weta czy ma chipa. Quote
anwlo Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Już szukaliśmy jakiś znaków szgzególnych nic nie znaleźliśmy, ale cieszę się że będzie miała nowy dom jeśli właściciel się nie znajdzie. Ma tu bardzo dobre warunki dom z ogrodem, za płotem sąsiad pies husky :lol: Wydaje mi się, że jeśli komuś by zależało na niej to by to gdzieś zgłosił rozkleił jakieś ogłoszenia w okolicy a tu nic. Do schronu dzwonię codziennie ( do tego we Wrocku i w Oławie) nikt niczego nie zgłaszał. Najważniejsze, że sunia nie musi jechać do schronu bo to byłaby tragedia, a tak ma nowych właściecieli dobry dom. A jeśli właściciel będzie jej szukał to na pewno znajdzie. Quote
dorobella Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Mnie kobieta od SH rozwaliła stwierdzeniem " Jak pies zaginie, gdzie się daje ogłoszenia ?" Nie uciekł im pierwszy raz, potrącił go co najmniej dwa razy samochód.... nie przejęła się zbytnio. To fakt :) Jeżeli będą szukać to znajdą. Quote
Recommended Posts