Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

In vielen Landen sind Untersuchungen HD und Augen nur freiwillig. Es liegt am Züchter, an seiner Verantwortnung.
Leider CCL und LL bestimmen in höherem Alter, der kranke Hund kann viel Nachkommen haben. Ich habe am Kongress ein Video von TT mit CCL gesehen, es war sehr traurig.

(Moje nemcina nestoji za nic :oops: )

Posted

badania dobra rzecz, ale musi być MUS żeby Polacy je robili

co do TT i ich chorób, ciekawe czy ktos robił badania ile % populacji w Polsce ma te choroby ? z jakich lini ? itd...

a ogólnie lubie ten topik dla zdjęć i informacji kto gdzie wygrał... ale i animozje czuć...

Posted

Nie bylo oczywiscie zadnych badan ale generalnie to nikt z hodowcow nie ukrywal tych wad-jezeli jakies w ogole wystapilyw miocie.

Do tego przeciez jest komisja hodowlana,ktora szzcegolowo opisuje miot
i ja sie spotkalam z tym,ze kupujacy szczenie ode mnie poprosil o pokazanie mu opisu miotu .

Wlasnie byl ciekawy czy jakies szczenie nie mialo wad.

Posted

co do przeglądów miotu...
jakieś 6 lat prowadziłam sekcje psów pasterskich, ponad 3 ozdobnych... nawet jak pisze wady (typu umaszczenie czy zgryz bo w wieku 6-10tyg tyle widać) to nikt sie tym nie "chwali"

PRA czy dysplazja to zupełnie inna sprawa, którą robi się pózniej...

Posted

Pani Evo -wiem,ze duzo Czechow i Slowacy tez przyjezdzaj na Miedzynarodowa do Krakowa.
Kto bedzie wystawial ?
Moze Pani cos wie na ten temat ?

Posted

KRAKÓW 2005

Terier tybetański
Psy młodzieży
ADIBUDDAH SKRA SHAD
BENTYE Masinial
BRANCO Masinial
IRYS z Reksiowej Komajdówki
Psy pośrednia
A'KARU KIPU KHYIM
APOLLO Sam Magnetyzm
otwarta
HARRY z Leśnych Ostępów
MINDOLING SENGGE
SAJ DARGO z Leśnych Ostępów
Psy championów
Dhangarhi C'CHANGU
Suki
młodzieży
ATENA Sam Magnetyzm
BAINNA MASINIAL
F'YIN-PA BYAMS od Vilzonky
Suki championów
Dhangarhi CHOGLA HIMALAYA

Posted

Dzieki wielkie Dzidtka !!

Nie moglam sie naszych dziewczyn doprosic kto jedzie i do jakiej klasy zapisaly swoje pieknosci !!! :popcorn:

Posted

No przeciez to jest dziwne i niesamowite ,ze prosze sie o klase do ktorej jest zapisany Alex na Miedzynarodowa do Krakowa i Maya-Alex trzyma to w wielkiej tajemnicy !!???

Ja akurat to co mi wiadomo pisze i jestem bardzo otwarta na wszystkie pytania dotyczace TT i nie tylko .
Ale pokretnie napisalam !! :D :P

Posted

OCH GENIA :wink:!!!!! TY TO WIESZ JA TO WIEM

I TAK NA MNIE PADŁO-- POSREDNIA-WSZYSCY LUBIMY ZABIERC PSIAKI NA WYSTAWY WIEC ZAWSZE BEDZIEMY SIE SPOTYKAC TYM BARDZIEJ ZE MAMY PSY W PODOBNYM WIEKU- NIE RYWALIZUJMY W TAKI SPOSOB ,DLA MNIE WYSTAWY NIGDY NIE BYŁY TAJEMNICAMI - TRAKTUJE JE JAK DOBRA ZABAWE - W WAŁBRZYCHU BYŁAM W JEDNEJ KLASIE Z TOMKIEM ,DO KRAKOWA TEZ JEDZIEMY RAZEM -A TO NAJGORSZY MOZLIWY UKJLAD- JESTESMY RODZINA :lol:

Posted

[quote name='lunadino']OCH GENIA :wink:!!!!! TY TO WIESZ JA TO WIEM
:lol:[/quote]

z jakim przystajesz, takim sie stajesz to moje prywatne spostrzeżenia :)
a ma sie dziewczyna od kogo uczyć, współczuje...

Posted

MUSZĘ UCIEKAĆ DO DOMCIU PAPAPAP!

ZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH KI-WI DHUNGI, RODZINKI......MAM NADZIEJE ŻE JUZ ,JUZ....IPOPISZEMY - MÓJ KOMP W NAPRAWIE :lol:

ZYCZE WSZYSTKIM POWODZENIA - A CO DO WYSTAW JAK WIDAC ZAWSZE MOZNA W ZGODZIE SIE DOGADAC- KRAKÓW MASINIALE MŁODZIEŻ , AKI PSREDNIA , MIKI OTWARTA POWODZENIA WSZYSTKIM :lol:

ANIA DO ZOBACZENIA I GRATULUJE ML CH ROS - TO WIELKI SUKCES

Posted

[quote name='lunadino']OCH GENIA :wink:!!!!! TY TO WIESZ JA TO WIEM

I TAK NA MNIE PADŁO-- POSREDNIA-WSZYSCY LUBIMY ZABIERC PSIAKI NA WYSTAWY WIEC ZAWSZE BEDZIEMY SIE SPOTYKAC TYM BARDZIEJ ZE MAMY PSY W PODOBNYM WIEKU- NIE RYWALIZUJMY W TAKI SPOSOB ,DLA MNIE WYSTAWY NIGDY NIE BYŁY TAJEMNICAMI - TRAKTUJE JE JAK DOBRA ZABAWE - W WAŁBRZYCHU BYŁAM W JEDNEJ KLASIE Z TOMKIEM ,DO KRAKOWA TEZ JEDZIEMY RAZEM -A TO NAJGORSZY MOZLIWY UKJLAD- JESTESMY RODZINA :lol:[/quote]

Zgadzam sie z Toba,ze takie zachowania sa nie do przyjecia.
Wszystko wychodzi i nic nie jest do ukrycia !!

Posted

[quote name='lunadino']dla Ani klasa Alexa to była widać wielka tajemnica :wink: -[/quote]

Tajemnica?? Agnieszko, mówiłam ci już w Opolu, że spotkamy się w Krakowie w pośredniej (ty już miałaś zgłoszonego psa. Szkoda tylko, że nie pamiętasz :D
Jolu, nie przypominam sobie żebyś mnie pytała o klasę. Ostatnio rozmawiałyśmy na temat wystaw w Warszawie i Łodzi, ale pamiętasz co z tego wyszło :-?
A tak na maryginesie, Geniu, a kiedy powiedziałaś w jakiej klasie startuje Miki? :D

Posted

[quote name='Genia']Do Krakowa zapisalas Alexa -do jakiej klasy?
Mam wiadomosc pewna,ze spotkacie sie tez z siostra jego od p.Renaty. :P[/quote] :o

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...