kniola Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 Jaka szczotka najlepsza dla American Pitbull Terriera? I od kiedy czesac szczenie? Quote
marta23t Posted December 29, 2009 Posted December 29, 2009 najlepiej z miękkim włosiem albo rękawica do krótkiej sierści. czesać od jak najmłodszego wieku - przyzwyczajać tez do wszystkich innych zabiegów pielęgnacyjnych;) Quote
sonia25 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 też jestem zdania, że od początku należy przyzwyczaić psa do czesania. A do takiego psa chyba najlepsza byłoby szczotka z miękkim włosem, przy okazji czesania możesz też zrobić swojemu psu masaż... fajne rzeczy do czesania i masażu dla psów widziałam na delazoo.pl może zajrzyj tam i wybierz najlepszą szczotkę dla Twojego psa;) Quote
dark_shadow Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 [quote name='marta23t']najlepiej z miękkim włosiem albo rękawica do krótkiej sierści. czesać od jak najmłodszego wieku - przyzwyczajać tez do wszystkich innych zabiegów pielęgnacyjnych;)[/QUOTE] O tak, rękawica do krótkiej sierści jest dobrym rozwiązaniem. Moja znajoma czesze tak swojego sznaucera i działa. A skoro o czesaniu mowa i o rękawicach to warto równiez kupić psiakowi zgrzebełko. Mój psiak ma [URL="http://www.krakvet.pl/dogit-zgrzebo-gumowe-masau-p-4742.html"]takie[/URL] i dzięki niemu tak naprawdę lepiej znosi czesanie :) Quote
twitty Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 też wydaje mi się, że najlepsza będzie taka szczotka z miękkim włosiem. A co do pytania od kiedy czesanie to chyba nie ma większego problemu. Moim zdaniem powinno się czesać psa po każdej kąpieli niezależnie od wieku. Żeby się przyzwyczaił do takiej czynności. Ważne jest, żeby psa czesać dość często, dzięki temu piesek będzie miał piękną sierść;) Quote
Siamensis Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 oczywiście jak najwcześniej,nie bedzie pózniej problemu ;-) rękawica jak najbardziej polecana ! Quote
Czarna_Owieczka Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 jak napisali użytkownicy przede mną - czesz już jak najwcześniej ;) ale pamiętaj, aby przyzwyczaić psa do tego zabiegu, postąp umiejętnie, żeby pies wiedział, że czesanie nie jest niczym strasznym :) kiedy go będziesz oswajać, nie czesz go zbyt długo, żeby go to nie znudziło, nie przytrzymuj na siłę, czesz delikatnie, pozwól oswoić się z nowym przedmiotem ;) Quote
Recommended Posts