Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kasia_r napisał(a):
Ja Ci pomóc dziewczyno??????

Chyba nijak. Narazie sprawa jest under control. :) Dziękuję! :)
Ale za jakieś dwa tygodnie trzeba będzie zacząć psiaka ogłaszać i wtedy poproszę cię Kochana o pomoc.

Posted

Najnowsze informacje o Łolin...

Psiak sam wchodzi już do domu. Jest jednak jeszcze niespokojny, nie podchodzi do ludzi. Gdy się go głaszcze, cały sztywnieje ze stresu. A potem unika człowieka. Wypuszczony na podwórko staje się bardziej rozluźniony, odgryza patyczki i pilnuje. Gdy się otworzy bramę, nie ucieka i nie wychodzi. Zdecydowanie lepiej rozumie się z psami. Świetnie bawi się z moim psem. Lubi też zabawki. Niestety w ogóle nie bawi się z ludźmi. Nie chodzi też na smyczy. Gdy się mu przypnie smycz, staje i nieruchomieje. Pozostawiony w domu nie niszczy i nie siusia. Ogólnie jest jeszcze dużo roboty, ale już teraz widać, że pies będzie super. Nie ma w nim cienia agresji, czy dominacji. Jest karny i grzeczny.
Jutro planowana jest wizyta u weta i szczepienie. Zobaczymy, co powie wet.

• 4 weeks later...
Posted

Byłam w weekend u Łolego. Miewa się super, co prawda bał się mnie, ale gdy nie patrzyłam na niego, podchodził i obwąchiwał. :) Zaprzyjaźnił się też szybko z moją sunią i radośnie biegali po śniegu. Od rodziców dowiedziałam się, że jednak domek w Łęczycy odpadł i że szukamy nowego. Domku z ogrodem, gdzieś trochę na uboczu (ale gdzie pies będzie spał w domu) i ludzi znających psychikę psów, bo Łoli nie jest łatwym przypadkiem, a można go jeszcze bardziej popsuć postępując niewłaściwie. Mam nadzieję, że taki domek gdzieś istnieje.

• 1 month later...