Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='danka1234']To nie jest ten domek dla malutkiej,wstrzymaj sie jesli mozesz,poczekajcie na lepszy.
Taka słodzizna malenka potrzebuje czułosci ,miłości i opieki a im sterylke szkoda co co bedzie jak trzeba by było psa leczyc.

No właśnie... mój pies jak był chory to miesięcznie szło 200zł...

Posted

danka1234 napisał(a):
To nie jest ten domek dla malutkiej,wstrzymaj sie jesli mozesz,poczekajcie na lepszy.
Taka słodzizna malenka potrzebuje czułosci ,miłości i opieki a im sterylke szkoda co co bedzie jak trzeba by było psa leczyc.

no właśnie. Moja przyjaciółka jak zachorowała jej ukochana labradorzyca to wydała na leczenie 2000zł. A tutaj kurcze jest problem o 300zł. Wiem, ze pieniądze są dla każdego ważne, ale każda z nas wie ile pies kosztuje jak poważnie zachoruje. Nie, ja poczekam. Ja chcę znaleźć dla Fifci wymarzony domek, tak jak dla Snupcia, Aramisa i Dianci.

Posted

danka1234 napisał(a):
to chyba zrobimy Fifi jakies ogłoszonka czy bedziesz szukała wsród znajomych dobrego domku dla niej?

właśnie chciałam o to prosić- o pomoc w robieniu ogłoszeń dla Fifci

Posted

No to lipa :( A tak dobrze się zapowiadało.. widać Pani Joasia nieco się różni od rodziców. Niemniej też jestem zdania, że dla słodkiego psiaka musi być bajkowy domek.

Mam teraz następny dom (a dokładniej mieszkanie) [ze swojego ogłoszenia] koło Kielc do sprawdzenia dla małego psa lub suczki (max.10kg), też PO STERYLCE, w wieku około roku. Podobieństwo do rasy bez znaczenia, choć zwykle podobają się Państwu zwierzaki podobne do sznaucerów lub jamników szorstkowłosych.
(Ja mieszkam w Wawie i to jest w ogoloszeniach napisane, a Kielce mnie atakują..czemu tak jest?
Trudno mi podpowiadać adopcje na taką odległość, ale z drugiej strony szkoda zmarnować okazję, bo nieraz trafia się fajny domek...)

Posted

[quote name='zoja.']No to lipa :( A tak dobrze się zapowiadało.. widać Pani Joasia nieco się różni od rodziców. Niemniej też jestem zdania, że dla słodkiego psiaka musi być bajkowy domek.

Mam teraz następny dom (a dokładniej mieszkanie) [ze swojego ogłoszenia] koło Kielc do sprawdzenia dla małego psa lub suczki (max.10kg), też PO STERYLCE, w wieku około roku. Podobieństwo do rasy bez znaczenia, choć zwykle podobają się Państwu zwierzaki podobne do sznaucerów lub jamników szorstkowłosych.
(Ja mieszkam w Wawie i to jest w ogoloszeniach napisane, a Kielce mnie atakują..czemu tak jest?
Trudno mi podpowiadać adopcje na taką odległość, ale z drugiej strony szkoda zmarnować okazję, bo nieraz trafia się fajny domek...)
Ja Ci bardzo dziękuję za chęć pomocy:)
A teraz chcesz,żeby ktoś sprawdził domek, czy szukasz piesa?????? Sorki, ale nie wiem, czy dobrze zrozumiałam

Posted

zoja., ten piesek:

A tutaj takie małe młode cudeńko PINKO, i też już 9 miesięcy siedzi w schronisku ,
kopiuje opis w watku:
http://www.dogomania.pl/threads/1767...i-Asco-i-Pinko

"Rewelacyjny pies, ktoś ,kto lubi psy w typie teriera będzie zachwycony wyglądem Pinko. Zdjęcia nie oddają jego urody, jest masywnym psem na krótkich łapkach, 37 cm w kłębie, ma duża głowę (ale wygląda proporcjonalnie) i sprawia szczeniakowate wrażenie.
Bardzo ładny pies.
Ma 2 lata, od kwietnia 2009 w schronisku.
Nie szczeka w boksie, wobec ludzi uległy, gdy czegoś się obawia - nie wyrywa się, tylko kładzie na ziemi. Wg mnie rokuje na towarzystwo dla dzieci. Nie ma kąśliwości terriera i jego szybkości, raczej miśkowaty, stonowany charakter. Terierem jest tylko z wyglądu. Ma skrócony ogonek.
Wykastrowany. Odrobaczony i odpchlony.
Ładnie chodzi na smyczy, akceptuje inne psy.
Schronisko go jeszcze nie zdegenerowało,to cały czas domowy pies.Pytanie-jak długo?
Tu nie ma na co czekać,jeżeli ktoś chce uratowac Pinko,to TERAZ."

Posted

Zofija, jedno i drugie -muszę sprawdzić domek w Zagnańsku, [10km od Kielc] i znaleźć dla niego odpowiedniego psiaka. Nie szczeniaka, ale młodego psa lub sunię (wysterylizowaną).
Jutro założę o tym wątek.

Pinko jest śliczny :)

Posted

Pilnie poszukuję wolontariusza, który sprawdzi dom w Gliwicah dla Fifi. Pani jest na emeryturze i ponoć zawsze miała piesy i jamniczka też już miała.
Czy ktoś z Was może mi pomóc?
Piszcie do mnie na pw lub maila: [email protected] lub telefon: 508-063-271

Posted

Zofija napisał(a):
Fifi zostaje w domu tymczasowym na stałe...........Moja koleżanka zakochała się w niej na amen!!!!!!!!!! I już jej nie odda

No to super, najlepsze rozwiązanie :D :D :D