MałaMi Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Przedstawiamy się - Gaja i ja. Mam na imię Ola, od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczka 2,5 miesięcznej suczki rasy cavalier king charles spaniel. Na imię jej :loveu: Gaja :loveu: Z rodowodu Gajana Galla Uczniowski Kaprys. Nieustannie zachwycam się nią, jej słodkim pyszczkiem i zachowaniem ;) No cóż wpadłam po uszy ;) Zakochałam się w tych rudych łatkach, zwisających uszkach, w tej 2 i pół kilowej kuleczce :) Sprubuję wkleic kilka zdjęc Takie właśnie mam słodkie oczka w drodze do domu taka jestem maleńka ;) Quote
MałaMi Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Mam wrażenie, że jestem przewrażliwiona, boję się o nią, o jej zdrówko, czy wszystko będzie dobrze, naczytałam się o tych chorobach które męczą cavalierki i teraz zakłóca to moją radość z posiadania tej kruszynki. Dzisiaj byłyśmy u weterynarza, mała miała zatkane gruczoły okołoodbytowe, pan doktor przeczyścił dupcię i mam nadzieję, że już wszystko będzie ok. Poza tym dziś zauważyłam, że z jednej strony ma inny nosek, jakby przerwany w jednym miejscu, martwi mnie to. Spotkałyście się z czymś takim? Myślicie, że te zatkane gruczoły będą się powtarzać? Mam nadzieję, że będziecie ze mną i swoim doświadczeniem ułatwicie mi wychowanie szczeniorki. Czekamy na Was :Dog_run: Quote
marta95 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 MałaMi napisał(a):Przedstawiamy się - Gaja i ja. Mam na imię Ola, od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczka 2,5 miesięcznej suczki rasy cavalier king charles spaniel. Na imię jej :loveu: Gaja :loveu: Z rodowodu Gajana Galla Uczniowski Kaprys. Nieustannie zachwycam się nią, jej słodkim pyszczkiem i zachowaniem ;) No cóż wpadłam po uszy ;) Zakochałam się w tych rudych łatkach, zwisających uszkach, w tej 2 i pół kilowej kuleczce :) Sprubuję wkleic kilka zdjęc Takie właśnie mam słodkie oczka w drodze do domu taka jestem maleńka ;) mamy zaszczyt gościć Was pierwsi :loveu: . Śliczny cavalierek . Pozdrawiam . Quote
MałaMi Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Witam Was :) Publiczność niewielka ale my się nie poddajemy ;) porcja najświeższych fotek z dzisiaj. Gaja to istny wariat, tylko zabawa jej w głowie. Próbuję powolutku uczyć ją komend, ale ona nawet na swoje imię nie reaguję :shake::shake: trudno skupić jej uwagę na jednej rzeczy a już szczególnie na mnie. Mam nadzieję, że jej to przejdzie i troszkę zmądrzeje z czasem. Póki co dużo pracy przed nami :) Quote
MałaMi Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Witajcie po świętach :) Nasze święta minęły spokojnie, były pierwsze spacerki z Gajunią, teraz to siedziałaby tylko na dworze, tak jej się spodobało :) Staram się uczy jej czystości ale chyba marny ze mnie nauczyciel bo coś kiepsko nam idzie. Ona chyba woli załatwiać się w zaciszu domowym... Największym moim problemem przy nauce jej jest to, że nie mam dla niej żadnych smakołyków.. Ona nic nie chce jeść poza swoją karmą... Żadne ciasteczka, kostki, psie chrupki - nic jej nie smakuje. Mam nadzieję, że z czasem nauczy się że spacerki służa nie tylko zabawie z innymi psami ;) Rosnie za to jak na drożdżach :) Łapki już ma takie długie a nie ma jeszcze nawet 3 miesięcy :) Zdjęcia wkrótcie ;) Pozdrawiamy! Quote
niunka04 Posted December 28, 2009 Posted December 28, 2009 He he;) też się ciągle dziwie jak moja sunia szybko rośnie jeszcze nie dawno byla taka malenka;) Masz naprawde slicznego pieska miodzio;) Co do czystości to podobno przychodzi z wiekiem;) Podobno Quote
Recommended Posts