Kam Posted October 15, 2003 Posted October 15, 2003 Szukam wlascicieli pieskow tej rasy. Chcialabym poznac wasze wrazenia z "zycia codziennego" . Pozdrawiam. Quote
Basenji Posted October 17, 2003 Posted October 17, 2003 :o Nie mam shiba inu ale był to mój numer 2. Wdziałem takiego "liska" na wystawie w Chojnicach - strasznie był zadziorny, obszczekiwał i większych i mniejszych. Zdrówko Quote
nice_girl Posted December 10, 2003 Posted December 10, 2003 Ja tez byłam zainteresowana shibą, jednak nigdy nie spotkałam tej rasy na wystawie.I zdecydowałam się na innego liska :lol: Quote
aga 2 Posted December 20, 2003 Posted December 20, 2003 Dwie szyby ma Gosia, może napisz do niej :wink: Ja miałam okazję spotkać je w życiu codziennym, jedna jest naprawdę fajna, ale druga ma spaczony charakter :wink: I niech mnie tylko Gosia na chwilę z Inushką zostawi :evilbat: Quote
nice_girl Posted December 22, 2003 Posted December 22, 2003 Aguś Wiem, że Gosia ma dwie :wink: .Raz się pytałam skąd je ma.Poza tym raczej teraz nie będe miała możliwości na drugiego psa, a raczej trzeciego.Z rodzinką postanowiliśmy, że jak nasza będzie miała małe jedna idzie do nas :wink: Quote
Gosia Posted December 22, 2003 Posted December 22, 2003 Bardzo lubię moje shiby. Mają wszystkie zalety szpiców bez ich wad. Nie szczekają, są bardzo czyste, nie ma kłopotów z nauczeniem czystości. Nie są nachalne- nie zobaczysz shiby z piłeczką w pysku patrzącego na ciebie błagalnym wzrokiem. Nie zostaniesz brutalnie podepchnięty nosem i głową pt: "głaskaj". Jodłują. Kopią nory. Polują na ptaki i myszy. Przynoszą to do domu, najlepiej do łóżka. Nie mają psiego zapachu. Bardzo brutalnie się ze sobą bawią. Są do bólu odważne- coś jak samuraj- im się chyba zdaje, że są akitami. Straszą rottweilery. Opiekują się mopsem. Gosia Quote
nice_girl Posted December 22, 2003 Posted December 22, 2003 Ale i tak nie żałuję, że mam corgiego a nie shibę. Quote
aga 2 Posted December 22, 2003 Posted December 22, 2003 Straszą rottweilery. Gosia Oj, TAK :o Normalnie horror, mówię wam :-? Zwłaszcza jedna franca :wink: Quote
tunio Posted December 25, 2003 Posted December 25, 2003 Agus co robisz taka mine ? 8) Wiekszosc malych psow terroryzuje duze.....Julka Cerrego tez straszy :evilbat: .Dominuje i terroryzuje :evilbat: Quote
Gosia & c.o. Posted January 2, 2004 Posted January 2, 2004 Mnie shiby zafascynowały po wystawie w Poznaniu. Naprawdę fajne. Ale jakbym miała mieć wszystkie psy, które mnie fascynują, miałabym przynajmniej z 10 ras, a wtedy niektórzy posądziliby mnie o hodowlę kennelową.... Quote
Basenji Posted January 8, 2004 Posted January 8, 2004 :D Z tego co tu czytam, to shiba ma podobny charakter jak Basenji, chociaż mój pies nie przynosi padliny do łóżka. A ogon prostuje tylko przed wilczarzami..... :lol: Zdrówko Quote
matrix..... Posted January 26, 2004 Posted January 26, 2004 Gosia napisz jak jest u shib z posłuszeństwem np na spacerze, czy mogą wolno, luzem sobie pobiegać czy można zapomnieć, ze miało się psa jak pobiegną? Quote
szczesliwka Posted January 27, 2004 Posted January 27, 2004 a ja widziałam shibę w sobotę 24 stycznia w Wiśle! :D i zakochałam się! hm, głupio pytać, ale... ile potrzebuję nazbierać, żeby kupić szczeniaka ? :roll: Quote
Gosia Posted January 27, 2004 Posted January 27, 2004 Matrix- można pod absolutnym warunkiem, że ćwiczysz od szczeniaka przychodzenie. Jakiekolwiek zaniedbanie skutkuje widokiem kity na horyzoncie. Z tym, że to nie jest to, co u husky na przykład- shiba się zatrzyma za kilkaset metrów i sprawdzi, gdzie jesteś. Nie żeby wróciła, ale sprawdzi. Generalnie masz ją w zasięgu wzroku. Gosia Quote
Gosia Posted January 27, 2004 Posted January 27, 2004 "szczesliwka" napisała: a ja widziałam shibę w sobotę 24 stycznia w Wiśle! :D i zakochałam się! ******************************************************** Nie dziwię się. :wink: hm, głupio pytać, ale... ile potrzebuję nazbierać, żeby kupić szczeniaka ? ************************************************************ Dlaczego głupio? 1500- 2500. Zależy co i od kogo. Można się doporozumieć. :P Gosia Quote
Recommended Posts