Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:o

Nie mam shiba inu ale był to mój numer 2. Wdziałem takiego "liska" na wystawie w Chojnicach - strasznie był zadziorny, obszczekiwał i większych i mniejszych.

Zdrówko

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Dwie szyby ma Gosia, może napisz do niej :wink:

Ja miałam okazję spotkać je w życiu codziennym, jedna jest naprawdę fajna, ale druga ma spaczony charakter :wink:

I niech mnie tylko Gosia na chwilę z Inushką zostawi :evilbat:

Posted

Aguś

Wiem, że Gosia ma dwie :wink: .Raz się pytałam skąd je ma.Poza tym raczej teraz nie będe miała możliwości na drugiego psa, a raczej trzeciego.Z rodzinką postanowiliśmy, że jak nasza będzie miała małe jedna idzie do nas :wink:

Posted

Bardzo lubię moje shiby. Mają wszystkie zalety szpiców bez ich wad. Nie szczekają, są bardzo czyste, nie ma kłopotów z nauczeniem czystości.

Nie są nachalne- nie zobaczysz shiby z piłeczką w pysku patrzącego na ciebie błagalnym wzrokiem. Nie zostaniesz brutalnie podepchnięty nosem i głową pt: "głaskaj".

Jodłują.

Kopią nory.

Polują na ptaki i myszy.

Przynoszą to do domu, najlepiej do łóżka.

Nie mają psiego zapachu.

Bardzo brutalnie się ze sobą bawią.

Są do bólu odważne- coś jak samuraj- im się chyba zdaje, że są akitami.

Straszą rottweilery.

Opiekują się mopsem.

Gosia

Posted

Mnie shiby zafascynowały po wystawie w Poznaniu. Naprawdę fajne. Ale jakbym miała mieć wszystkie psy, które mnie fascynują, miałabym przynajmniej z 10 ras, a wtedy niektórzy posądziliby mnie o hodowlę kennelową....

Posted

:D

Z tego co tu czytam, to shiba ma podobny charakter jak Basenji, chociaż mój pies nie przynosi padliny do łóżka.

A ogon prostuje tylko przed wilczarzami..... :lol:

Zdrówko

• 3 weeks later...
Posted

Matrix- można pod absolutnym warunkiem, że ćwiczysz od szczeniaka przychodzenie. Jakiekolwiek zaniedbanie skutkuje widokiem kity na horyzoncie.

Z tym, że to nie jest to, co u husky na przykład- shiba się zatrzyma za kilkaset metrów i sprawdzi, gdzie jesteś. Nie żeby wróciła, ale sprawdzi.

Generalnie masz ją w zasięgu wzroku.

Gosia

Posted

"szczesliwka" napisała: a ja widziałam shibę w sobotę 24 stycznia w Wiśle! :D i zakochałam się!

Nie dziwię się. :wink:

hm, głupio pytać, ale... ile potrzebuję nazbierać, żeby kupić szczeniaka ?

Dlaczego głupio? 1500- 2500. Zależy co i od kogo. Można się doporozumieć. :P

Gosia