Gaga_Krk Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 SONIA 6-cio letnia suka w typie labrador maści białej :) Zabrana ze schronu była w wieku 6 tygodni. Jej matka była podobna do owczarka podhalanskiego, ojciec labradorowaty. Sonia jest suką zabraną ze schroniska, jednak nie miała nigdy "mocnej" ręki w domu, raczej żyła na styl "samowolki". Nikt nigdy jej nie potrafił wychować , w wieku 6-ciu miesięcy ugryzła człowieka – co prawda nie mocno, ale liczy się sam odruch agresji - bez żadnej konsekwencji dla psa - wszyscy bali się zareagować (w domu są same kobiety + dziecko). Potrzebujemy pilnie domu chociażby tymczasowego ze względu na to, że córka właścicielki ma alergię na psią sierść i niestety albo pies, albo córka są ciągle zamykane. Ja niestety na tymczas wziąć jej nie mogę ze względu na zwierzęta w domu, jedynie co to pomagam kobiecinie w układaniu psa. W tą niedziele mam ją wziąć do siebie na wieś na kilka godzin ,żeby z nią popracować w tedy też będę mogła napisać coś więcej o samej suce, oraz ewentualnie zrobić jakieś inne zdjęcia. Sunia jest wystawiona na 3 aukcjach na allegro, 0 odzewu jak na razie :( Ręce mi opadają ponieważ kobiecina chce ją już dać do schroniska. Po części ją rozumiem - sama jest załamana , wcześniej na jej ogłoszenie było podobno kilka meili : "Labka Sonia 0:01:46 dałam 3 razy ogłoszenie na gumtree, były 4 odpowiedzi droga mailowa ale bez znaczenia Labka Sonia 0:02:49 pytali tylko ile ma lat bo nie zamieściłam tego w ogłoszeniu Labka Sonia 0:03:01 a potem jak odpisałam to juz nie odpowiedzieli Labka Sonia 0:03:04 :( Wkleiłam wypowiedź właścicielki z rozmowy na temat Sońki. Szczerze to już sama nie wiem co ludzi odstrasza...tak jak mówiłam Sońka ma 3 auckję na allegro. 1. z opisem, 2. z krótszym i mniej szczegółowym opisem , a 3 jedynie ze psiur do oddania. Trochę o samej suni: Nie lubi głaskania po brzuchu i za uchem - podobno jak mocniej się ją zacznie głaskać gryzie... (To co piszę jest oparte na rozmowie z właścicielką, ale tak jak mówię psiura zobaczę na własne oczy w niedzielę, w tedy też powiem czy zostałam pogryziona i za co ;PCzy też opis właścicielki był zbyt bujny i zbyt drastyczny ,a pies w cale nie taki straszny ... ) Stosunek do kotów : goni na spacerze (więc raczej nie przepada) Stosunek do innych psów : z nie toleruje wszystkich, dlatego lepiej dom bez innego psa... Stosunek do dzieci i ludzi : nie przepada za dziećmi (nie wiem jak to rozumieć - nie mam głębszych informacji) co do ludzi - nieufna do nowych. Tak jak napisałam to tyle co wiem teraz o psie... Więcej mogę napisać po wizycie Sońki u mnie w niedzielę, jeżeli jednak są jakieś pytania można śmiało pisać gg: 11364431 lub 2404294 tel : 505 654 486 lub 793 212 008 e-mail : [email protected] lub [email protected] BARDZO PROSZĘ O OSOBY ,KTÓRE BYŁY BY ZAINTERESOWANE ADOPCJĄ SUNI O KONTAKT , BĄDŹ CHOCIAŻ DOMEM TYMCZASOWYM (zależy nam jednak, aby DT został w Krakowie ponieważ jeśli dobrze pójdzię będziemy chcieli ,popracować nad zmianą wychowania suni) Quote
Rudzia-Bianca Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Podnoszę bo sunia bardzo potrzebuje pomocy . Quote
Gaga_Krk Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Rudzia... dzięki... Ludzie noo proszę :((((((( Jestem po rozmowie z siostrą właścicielki Sońki , moga ją jeszcze trzymać maksymalnie 2 tygodnie, do tego czasu muszę znaleźć przynajmniej tymczasowe lokum dla Soni inaczej odwiozą ją do schroniska :( Quote
Rudzia-Bianca Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Dogomaniacy pomożmy suńce, znowu głupota ludzi odbija się na biednym psie :( Quote
Asior Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 kurcze, ja już chyba mam zboczenie zawodowe... znowu alergia.... jakoś ciężko w to uwierzyć..... Quote
Recommended Posts