Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='NusiaiJa']super, super.
A jak nazywa się nowy opiekun Rysia?
i czy mówili o zmianie jego imienia?[/QUOTE]

Nowi opiekunowie rysia to Łukasz i Grzegorz.

Rysiu zostanie Rysiem to imię im się bardzo spodobało .

• Replies 799
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie co?
Ja od trzech lat marzyłam o tym momencie. Dziewczyny co biegają ze mną do schroniska wiedzą....
Od niedzieli przeżyłam koszmar czy sie uda czy nie...
Wymęczyłam nowych właścicieli dwiema wizytami przedadopcyjnymi stawiając naprawdę wysoką poprzeczkę....
I mam ochotę zacząć sie cieszyć na całego.

w schronisku nie miał szans, zabrany do DT je dostał... a i tak cud sie zdarzył.

Tu chcę bardzo Wam wszystkim podziękować.
wszystkim kibicującym Ryśkowi, wiozącym go do zuzki, wpłacającym pieniążki, wizytującym nowych właścicieli i zuzce najbardziej:)I nowym Panom:)Bez was nie udałoby się Ryśkowi.

Ja po prostu dziękuję, bo nie wiem co mam powiedzieć.

Posted

Aniu Rysio to był Twój pupil, znałaś go najdłużej z nas. To TY nam go pokazałaś:)
Kochany Rysiulek dzięki Twojemu uporowi mógł znaleźć domek! i to jaki wspaniały domek.

żałuję, że go nie zobaczyłam przed adopcją i nie mogłam mu szepnąć do uszka, że będziemy za nim tęsknić.

Posted

[quote name='NusiaiJa']Aniu Rysio to był Twój pupil, znałaś go najdłużej z nas. To TY nam go pokazałaś:)
Kochany Rysiulek dzięki Twojemu uporowi mógł znaleźć domek! i to jaki wspaniały domek.

żałuję, że go nie zobaczyłam przed adopcją i nie mogłam mu szepnąć do uszka, że będziemy za nim tęsknić.[/QUOTE]
Nusia ja tam się wybieram a wizytę poadopcyjną:)Jedź ze mną:)

Posted

W takim razie, skoro cioteczki będą Rysiolka odwiedzać to liczę na jakąś sesje zdjęciową ;) Super, że znalazł domek :)

i żeby już zakończyć, ostatnie rozliczenie Rysia :

[SIZE=4]Rozliczenie:[/SIZE]

[COLOR=RoyalBlue][B]Wpłaty kwiecień[/B][/COLOR]
[COLOR=DimGray]Akacja zbierania na Rysia i Śmieszka (dzielę równo po połowie. Śmieszkowi też się przyda później.)[B]- 231, 50 zł.[/B]
[/COLOR][COLOR=DimGray]- bazarek kartkowy[/COLOR][COLOR=DimGray]- [B]30 zł.[/B]
[/COLOR][COLOR=DimGray]- spadek po Mili[/COLOR][COLOR=DimGray]- [B]90 zł.[/B](zakupiono jedzenie-pozostało 63,50)
- Ocelot[/COLOR] - [COLOR=DimGray][B]60zł[/B] (deklaracja stała miesięczna za IV, [U]V, VI)[/U][/COLOR]
[COLOR=DimGray]- p. Bożena - [B]150zł[/B][/COLOR]
[COLOR=DimGray]- p.Bożena - [B]200zł[/B][/COLOR] [COLOR=DimGray](deklaracja stała miesięczna?)[/COLOR]
[COLOR=DimGray]- patija- [B]30zł[/B][/COLOR] [COLOR=DimGray](deklaracja stała miesięczna za IV)
- pawel1w25 - [B]50zł [/B][/COLOR][COLOR=DimGray](deklaracja stała miesięczna za IV)
[/COLOR][COLOR=SandyBrown][B]Razem: 841,50zł[/B][/COLOR]
[COLOR=DimGray]
[B][COLOR=RoyalBlue]Wpłaty maj[/COLOR][/B]
- p.Anna T. - [B]20zł[/B] (deklaracja stała za V)
- paweł1w25 - [B]50zł[/B] (deklaracja stała za V)
[/COLOR][COLOR=DimGray]- managua - [B]50zł[/B] (deklaracja stała miesięczna za IV,[U]V i 1/2 VI)[/U][/COLOR]
[COLOR=DimGray]- bazarek holenderskie przysmaki - [B]93zł[/B][/COLOR]
[COLOR=DimGray] [B][COLOR=SandyBrown]Razem: 213zł

[COLOR=RoyalBlue]Wpłaty czerwiec[/COLOR]
[/COLOR][/B][COLOR=SandyBrown][COLOR=DimGray]-pawel1w25 - [B]50zł[/B] (deklaracja stała za VI)
-patija - [B]60zł[/B] (deklaracja stała za V i VI)
-p.Anna T. - [B]20zł[/B]
[B][COLOR=SandyBrown]Razem: 130zł[/COLOR][/B]
[/COLOR][/COLOR][B][COLOR=SandyBrown]
[/COLOR][/B]
[/COLOR][COLOR=DimGray][COLOR=DarkRed][B]RAZEM: 1184,50zł

[/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=DimGray][COLOR=DarkRed][B][COLOR=Green]Wydatki:
[/COLOR][/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=#ff0000]minus: [/COLOR]50zł -> wykup ze schroniska
[COLOR=#ff0000]minus:[/COLOR]300zł -> opłata za dt w Łodzi - od 17.04.2010r. do 17.05.2010r.
[COLOR=#ff0000]minus:[/COLOR]20zł -> szczepienia na parwo, nosówkę i inne świństwa
[COLOR=#ff0000]minus:[/COLOR]26,25 -> jeszcze troszeczkę jedzonka
[COLOR=Red]minus:[/COLOR] 20 -> paliwo
[COLOR=Red]minus:[/COLOR] 26zł 50gr -> jedzonko
[COLOR=Red]minus: [COLOR=Black]100zł -> weterynarz
[COLOR=Red]minus:[/COLOR] 300zł -> opłata za DT - od 17.05.2010r. do 17.06.2010r.
[COLOR=Red]minus:[/COLOR] 30zł-> za preparat na kleszcze
[/COLOR][/COLOR] [COLOR=DimGray]razem- -872,75zł

[/COLOR][U][COLOR=Red][B]STAN KONTA: 311,75zł[/B][/COLOR][/U] (na dzień 04.06.2010r.)

Podsumowując, dzięki hojności wielu osób i zaangażowaniu udało się uzbierać na Rysia ponad tysiąc złotych, które nie poszły na marne. Dzięki nim, dziś Rysio ma wspaniały domek :multi: [B][COLOR=Navy]DZIĘKUJEMY [/COLOR][/B]:multi:

po Rysiu zostały pieniążki (311,75zł), które przeznaczamy na Iryska?
jeśli tak to jutro postaram się zrobić przelew do zuzki (dane do przelewu się nie zmieniły???)
i ile dokładnie będzie wynosić hotelikowanie okruszka? :)

Posted

[quote name='obraczus87']Ocelotku, Rysio ma domek, ten o którym mi pisałas?? :)[/QUOTE]
ma:):):)
dzwonił Pan Grzegorz. Rysiu był u weterynarza. Musi schudnąć i ma nowe leki.

• 3 weeks later...
Posted

a Ja dostałam na swoje konto od Pani Ani T. 20dla rysia ale rysio już dt. może to 20zł dla iryska wpłacić? jemu chyba brakuje pełnej kwoty to może właśnie jemu????

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

[quote name='obraczus87']Jak to zaginal??? Kiedy?? czy plakaty powieszone??[/QUOTE]
Nie wiemy.
CiotkeE coś tchnęło i napisała sms'a, że ma być wizyta poadopcyjna, bo inaczej policja. I raptem się okazało, że zginął.
jej, że dwa tyg. temu mi że trzy dni temu.
Plakatów nie rozwiesili.
Ale poprosiliśmy już Łódź o pomoc. Po spotkaniu z chłopakami zgłosimy sprawę na Policji i będziemy prosić o rozwieszanie plakatów ciotki łódzkie.
Na razie prosiłyśmy o sprawdzenie w schronisku. To najłagodniejsza wersja jaką przypuszczamy.

Generalnie dobrze by było gdyby ktoś już nam plakacik zrobił.

Posted

[quote name='Borówka16']Dziewczyny , Retkinia to moje osiedle , podajcie mi jeszcze proszę ulicę na jakiej zaginął.
Wyślijcie na maila : [email][email protected][/email] plakaty - porozwieszam.
Cholercia , on musi się znaleźć ![/QUOTE]
Nie możemy się od gnoi dowiedzieć.
Plakatów jeszcze nie mamy.

Posted

[quote name='ocelot']Nie możemy się od gnoi dowiedzieć.
Plakatów jeszcze nie mamy.[/QUOTE]

cholera jasna.... a wszystko mialo byc oki... pamietam nasza wymiane PW nt. tego domu.. ja pitole.. Rysiu wracaj szybciutko