Klauzunka Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 A to eurocity to musisz mi dac link koniecznie ja tyż poproszę. Nie wiem czy to dogo czy mój net - non stop mnie dzisiaj wywala, zaraz mnie dosłownie trafi. Quote
kora78 Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 cos ktos juz pisal,ze ma problemy z netem, wiec chyba dogo sie psulo. dzis do bdt w bielawie pojechal jamniczek. troszke zdazyl przytyc, nie zdazyl bardzo zasmierdnac. chyba odjajczony w ds byl. kochany i grzeczny, na kolana sie pchal w autobusie. jechal grzecznie, wsiadl i wysiadl. na smyczy ladnie chodzi. tylko szczeka na kazdego mijanego psa i obsikuje kazda napotkana latarnie. :D i zostawiony w biurze- gdy poszlam na obchcod, bardzo szzekal, wciaz gdzies ciagnal, nie chcial tam stac, nawet jak pelno ludzi bylo. ciagnal korytarzem w storne kuchni, gdzie zawsze wszyscy siedza. chyba mial kiedys zebro zlamane, bo takiego guza mial na wysokosci zeber z 1str, twardego,jak kosc i nieruchomego. ale jak go tam glaskalam to sie juz prezyl i wygonal do glaskania i dope podstawial,ze sie nie dalo. dt wie i obejrzy to u weta. zabki bielusie, uszy czysciutkie. trafil do schronu 30.12. moze sylwetrowy uciekinier, a domek nie pomyslal,ze jest schron... mozna porobic kilka ogloszen, w dziale znaleziono. potem weryfikowac cecha charakteryystyczna tym guzem na zeberku. dunaj sam w kojcu z kaukazka. nie mial rozowego i nie ma takiego onkowatego-wydany tyż. keks z dzikuska wciaz sami w kojcu :) z riko i paco w kojcu sunia husky, fajna, z lekiem separ, zwrot. ten, co gryzl Juliana, teraz jest w kojcu z lusi i fredziem i 2 innymi. kreska jest, ale nie widzialam pupilka satriny bialego. byla po karmieniu, misek tyle, co psow i miski dla niego tez nie bylo. zapomnialam zapytac, czy ds. byl beagle, ale chwila moment i ma ds jest spaniel rudy znow jest czarna astkowata chyba sunia, fajna na kw ruda astka z cieczka i ciemny astek dosc grozny MALO PSOW NA KW! JEDNAK LUDZIE MAJA SERCA W TE MROZY poszly tez 2 psy z kojca Elki i sa tam 2 nowe, glownie w kolorach bieli. Quote
kora78 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 jest ktos wstepnie zainteresowany keksem. od dogomanki posrednio. ale musze go dobrze na kota sprawdzic i tam w ds tez musza swojego kota na psy sprawdzic. dzis wizyta dla lusi we wrocku, robi olalolaa a pani, ktora szukala psa do dogoterapii dzwonila do psa z dt zainteresowana, wczoraj. dzwoniono do mnie z prosba o pa i wyszlo,ze to ta sama pani. sunia labka z dt. ja musze dzis do tej pani zadzwonic i sprobowac sie umowic w schronie na wekend, tylko jeszcze ne wiem, ktory dzien mi pasuje... Quote
kizimizi Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 kora78 napisał(a): MALO PSOW NA KW! JEDNAK LUDZIE MAJA SERCA W TE MROZY alo tak odławiane sa. a masz zdjecia tego spaniela? MOze tu mu sie domz najdzie. MA jamniorek watek? Jakos przegapilam. Quote
kora78 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 jamnior jeszcze nie ma, ale bedzie niedlugo. spaniel rudy, jak wszystkie. ja sie juz w spaniele ie bawie, nie ruszam tego, nie tykam. zobacz sobie na stronie schronu, jak wyglada. wspanialy bruner, przez to, jaki jest, zaszkodzil calej rasie, bo ja takich psow nie tykam sie, no i tracą. ale nic mnie nie namowi na jakies dzialania w kierunku spanieli. Quote
kizimizi Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 no ale wiesz cos o nim? Czemu ktos go oddal? Quote
kora78 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 a skad mam wiedziec? ptzezciez wiesz, ze nie mozna sie nic dowiedziec. ja nawet nie pytalam o niego, bo po co. Quote
kizimizi Posted February 10, 2012 Author Posted February 10, 2012 no przeciez jak sie pytalismy czy wiedze czemu oddany i jak wiedzieli czemu to zawsze mowili. Wiesz jakby on byl normalny to bym do spanielowych pisala czy chca go an dt Quote
kora78 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 ok, zapytam, czy jest normalny. ale nie sadze, zeby wiedzieli. duze ryzyko, ze pojdzie do ds i zwrot bedzie, bo ugryzie. ja sie w to nie bawie. Quote
kora78 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 aha, dzwonilam do pana od rozowego nosa, nadal sie nie znalazl. pan bardzo w porzadku mi sie wydal. mowil,ze to fajny pies i moze jak go ktos znalazl to przygarnla. bo uciekl ze spaceru, w obrozy grubej, czerwonej, skorzanej z tym rozowym kolkiem-mam czip. ze jak sie znajdzie to on go nadal chce. na spacerze... pytalam, czy go juz ze smyczy spuscil, on sie zmaotal i powiedzial, ze nie, ze sie zerwal. ale jakos to zamotal.. nie mowil prawdy. uciekl w niedziele, wzial go w czw. jesli sie nie blaka gdzies, jesli nikt go nie wzial, to jak nie zyje to go snieg przysypal i go sluzby komunalne zjajda dopiero za miesiac, czy iles, zanim snieg pusci. bo sypie 3 dni juz. dzis malo, ale 3 dni sypalo do dzis. ze ja nie jezdze autem... pojezdzilabym i poszukala... a autobusem w taki mroz to wiele nie zdzialam;/ Quote
Satrina Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 Szkoda Noseczka....... a czy w sprawie Sziry ktoś dzwonił? Wczoraj wyróżniłam jej ogłoszenie na Gumtree i w su,ie pobrano 4 razy Twój numer telefonu. Ja też bym Noska poszukała, z tym,że auto dalej stoi nieżywe-jutro ma zamiar zadzwonić do PZU i powiedzieć im,że mi się zepsuło niech biorą na lawetę i niorą do mechanika (muszę wymienic filtr i świece). Quote
kora78 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 dzialaj Satrina z autkiem, dzialaj, bo w te mrozy autobusem ciezko jezdzic. w te sniegi autem w sumie tez ciezko. nikt nie dzwonil o szire. a ja wlasnie sie chce brac za wyroznianie parowki na tablicy. jutro jade do schronu. umowilam sie z pania "od dogoterapii", choc mam cynka, ze czeka tez z labkiem z dt. mimo to jedzie ze mna. marne szanse, ale moze akurat. izyta lusi tez na jutro na 16sta przeniesiona. a ja bede tez wizyte robila dla labki w ds, ktora miala warunek w ds byc wyciachana, a tam chyba lekkie cyrki sa z tym domkiem... w tel mowila pan,ze tak wyciachaja, ale ona slyszala,ze sunia choc raz szczeniaki musie miec......eh to jest walbrzych. Satrina, a kiedy u wujka bedziesz? mirka mam na mysli, popros o dt dla mirka, za karme, co? Quote
kora78 Posted February 10, 2012 Posted February 10, 2012 z bazarku ksiazkowego utarg mam 39zl. jak wplynie wszystko to napisze dokladnie, ile. Quote
Klauzunka Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 a Nos ciachnięty był? Może za cieczką poleciał? A nieraz w schronie piszą skąd maja psa - że np błąkał się przy ulicy takiej a takiej, że przyprowadzony przez właściciela - może coś ma w tej karcie napisane i jeśli tak to w tych rejonach go szukać? Quote
Satrina Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 No dobra numer Sziry pobrało już 10 osób, jak nikt nie zadzwoni-to chyb zwątpie w sens wyróżniania na portalach ogłoszeniowych. Lucyna, a jakieś psiaki zniknęły ze schronu?Czy dalej skład się nie zmienił? Quote
kora78 Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 (edited) no rozowy nos i jego kolega z kojca wydany. kudlata ujadaczka z osttaniego kojca w dolnym rzedzie, srednia, a rzadzila tam brytanami. poszla kilka tyg temu i nie wrocila, wiec jest szansa, ze juz nie wroci. bo ona juz kiedys wrocila. i nie ma Twojego bialwgo z wielkimi uszami. znow zapomnialam zapytac, co z nim. wizyta dla Lusi negatywna. tylko tyle napisze. Lusi tam zupelnie nie pasuje, moze mniejszy ,spokojniejszy pies, ale osoby malo... nowoczesne i cywilizowane i ja sie bawic nie chce i miec problemow, zwrotow, itp. poszedl tez z dolnego rzedu, z kojca Elki- taki bialy w kropki, nowy byl i taki bokserkowaty z tego samego kojca. reszta bez zmian. przyjecia jednak sa. dzis 3 szt :( tylko jak bylam w pt, to w czw przeszly z kw na kojce, stad wrazenie pustosci. dzis w ogole byl pan z gazety i pisze artykul o schronisku! bedzie tez tam o nas :) spisal moje nazwisko i zrobil mi zdjecie przy Misku, z kojca Fruzi. bo cykal Fruzie, zeby ja tez tam umiescic :) rozmawial z pania A. o pieskach, opowiadala mu, jak tam jest. super :) kot jest piekny, syjamski pers jakis... sliczny. jakbys Satrina sie połasila ;P moze dt? tez sadze, ze jak nikt nie oddzwoni to sens wyrozniania zaniknie. choc pani z dogoterapii najpierw o rozowego nosa wlasnie dzwonila, z tablicy. Klauzunka, co z Dunajem? zabije Cie, wiesz o tym. wyklajstruje! dostalam od Anuli 20zl, na wydatki zwiazane z psiakami, wiec dokladam to do Skarpety, dziekuje :) watek jamnika w bdt http://www.dogomania.pl/threads/222945-mlody-jamnis-juz-w-bdt?p=18613896#post18613896 Edited February 11, 2012 by kora78 Quote
Satrina Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Oooo ciekawe co się z zadziorem białym stało-oby fajny dom znalazł. A gdzie i kiedy będzie ten artykuł? Polecę do kiosku od razu. Quote
kora78 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 nie wiem, kiedy, chyba gazeta wroclawska. dowiem sie w schronie. a tu filmiki z naszym psiakiem w ds :) sama slodycz http://www.youtube.com/watch?v=H7TrSjYzUDY http://www.youtube.com/watch?v=g3rAh63xb4Y Quote
kizimizi Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 myslalam ze napisalam ale nie. czy pani od dogoterapii wzięła co? Quote
kora78 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 pani mysli. bo nastawila sie na miejscu 1 na labke z dt z bydgoszczy. ale tam jest konkurs. mi mowila,ze jak nie ta labka, to wtedy boston. a od tej labki dzwoniono do mnie o wizyte pa i sie zgadalysmy ;P ta dziewczyna od labki mowila,ze bedzie pania namawiac na mojego i ponoc tak uczynila. ale pani zainteresowana jeszcze nie dzwonila,ze chce bosta i koniec. czekam. a dt bosta milczy juz tydzien. a we wt mial go brac, karma kupiona i wszystko. bosko........... Quote
kizimizi Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 jak to sie przestal odzywac? co to za dt wogole? Quote
kora78 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 z forum labkowego. iles tam postow mial. i psy zaprzegowe ma, kilka sztuk, ponad 5. nie jakas narwana malolata. klauza dzwoni i nikt nie odbiera.pisze sms i nikt nie odpisuje. jakby tel zaginal, to powinni z inneg tel dac znac. odmowic, przeprosic. a nie w podchody sie bawic. dziwne to wszystko... Quote
kizimizi Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 (edited) DUNAJ Dunaj jest około 2 letnim psem w typie owczarka podhalańskiego. Do schroniska trafił w sierpniu, nie wiemy czemu. Zastanawiam sie dlaczego ktoś miałby pozbyć sie takiego psa? Dunaj jest piękny, ma mądre oczy i opanowane usposobienie. Nie należy do tych wariatów co skaczą w kółko, nie pcha sie na siłę do człowieka. Jest raczej ostrożny, zagubiony, smutny ... taki bez nadziei :( Miejsce, w którym sie znajduje go przytłacza. Czy znajdą sie ludzie, którzy zechcą go pokochać i dać mu dom? Gdzie wciśnięty w kąt, przerażony i załamany Dunaj czeka na odmianę swego psiego losu. Oby sie doczekał. Dunaj nie jest rodowitym owczarkiem podhalańskim, jest psem w typie rasy. Jest dobrze zbudowany, duży, wymaga sporo ruchu. Jest czysty i grzeczny w mieszkaniu, nic nie niszczy, z łatwością zachowuje czystość. Lubi sie bawic, ładnie jezdzi autem, toleruje inne psy czy koty. Jednak nie czuje sie dobrze w domu z malymi dziecmi, poniewaz sie boi. Pies nie zostanie wyadoptowany do rodziny z dziecmi poniżej 12lat. Pies posiada szczepienia orz identyfikacyjny nr czip. Warunkiem adopci Dunaja bedzie jego kastracja! zadzwoń 668 836 964 lub napisz na [email protected] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited February 12, 2012 by kizimizi Quote
kizimizi Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 (edited) FREDZEL Nazywamy go Frędzel. Bardzo nietypowe imie jak dla psa, prawda? Wynika to z tego, ze bo po latach życia w schronisku bez kapieli, czesania i jakiejkolwiek opieki na futerku Fredzla pojawily sie kilogramowe koltuny. Wolontariuszom w koncu udalo sie wyczesac psa i uwolnic go od zbednego ciezaru ... jednak na ciezarze siersci sie skonczylo ... z reszta swoich zmartwien, pies musi uporac sie sam :( Frędzel chyba już zdaje sobie z tego sprawę. Kiedyś żwawy i radosny, stał się psim odludkiem. Nie podbiega już wesoło do kraty widząc człowieka. Nie poszczekuje machając ogonem. Teraz Frędzel zazwyczaj nawet nie chce opuścić budy, podejść do znanej wolontariuszki i przywitać się z nią. Frędzel się poddał. To cud, że w ogóle przetrwał zimę. Nabawił się odleżyn na udach, które teraz na szczęście zarastają już sierścią. Ale Frędzel nie ma wielkiej szansy, by doczekać lata. W kojcu gryziony, nie dopuszczany do miski. Bez żadnych pozytywnych bodźców, gdy całkowicie straci wolę życia, po cichutku, niezauważony zgaśnie w schronisku .... jak wiele innych psiakow! Mozesz to zmienic i dac Fredzlowi dom! Frędzel nie zajmie wiele Twej uwagi, nie zajmie wiele miejsca w Twoim domu. Wypełni jednak sobą całe Twoje serce, jeśli tylko zechcesz je otworzyć, jeśli spojrzysz w te przygasle juz oczy schroniskowego weterana. Pies ma okolo 7 lat. Jest dość długi i niewysoki, ma krótkie łapki. Waży koło 12kg. Zaszczepiony, zaczipowany, wykastrowany. Nic, tylko brać i podarować mu godne, spokojne życie. Frędzel tylko prosi o szansę. Kontakt tel. w sprawie adopcji Fredzla po 18 pod nr tel: 668- 836- 964 lub meilowo: [email protected] ; [email protected] Uploaded with ImageShack.us Edited May 12, 2013 by kizimizi Quote
kora78 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 dunaj jest w schronie od sierpnia. wiec to zmien, bo bedzie zonk, jak zajrza adoptujacy w papiery, albo zadzwonia do schronu. tak nie mozna. literowki itp. bardzo fajny ten poczatek tekstu. ale to moje, o tym, jaki on jest- jest brzydkie, takie oschle i rzeczowe. ubierz to ladnie w zdania. ja mam z 10 jego fotek ladnych. wyslalam je do klauzunki, takich domowych do ogloszen. trzeba na nich bazowac, a ze schronu dac ze 2 tylko, jaki to on smutny. ale na glowne dac to na tle zielonej sciany. trzeba sie na stronie z psami wyroznic, przykuc wzrok, soczystymi kolorami, wsrod psow ze schronu, ktore maja szaro bure fotki, ew w sniegu teraz. no i ja go nie chce dac jako stroza, ale jako psa domowego.... bo podhalan, kaukaz, benek, to jako strozujace sie ludziom kojarza. do budy i do hali jakiejs. Quote
Recommended Posts