Jump to content
Dogomania

Dolnośl.zapomniane pokopalniane miasto a w nim samotne psy.Szukamy WOLONTARIATU

Recommended Posts

Posted

[QUOTE]Aga, bostona na slask, wg mnie.
[/QUOTE]

Ok, po śląsku pewnie puszczę zaraz i na inny rejon.
Tylko na wenę czekam - bo tekst trzeba nowy - a mi po tym tygodniu synapsy z nerwów się przegrzały i coś nie styka :( Stąd i myślenie do dupy.

Jak coś to wrzuć mi jeszcze foty tej czarnulki- strasznie mi w pamięć zapadła.

Póki co Kizi wysałam alkaprim więc może akurat będzie w stanie coś pomóc:evil_lol:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/173705-Dolnośl.zapomniane-pokopalniane-miasto-a-w-nim-samotn******.Szukamy-WOLONTARIATU/page36[/url]

tu jest fryderyk

u lusi lisicy juz post zmienilam. str 37. tzn dodalam tam jej tekst od kizi, poprawilam literowki.

klauzunka, czemu z nerwow? i chcesz w tekscie ujac cos o jego podejsciu do inych psow?
a moge foty czarnulki po wekendzie? juz ze swojego kompa.

kizi, mialo Cie tu nie byc o tej porze ;)

Posted

a bo to dziesięć telefonów po psiaki i dupa :( A mi za każdym razem się fantazja uruchamia jak to one grzeją dupki w nowych domkach :lol:
I z grzania dupek mamy tylko - dupę :shake:

ot los.....

A foty czarnoty po weekendzie mogą być - jasne.

Posted

no widzisz... tyle tel, a domku zadnego tak naprawde :(

wyslalam wlasnie do pliny Lise i Keksa do ogloszen.
pozniej puszcze Mamuske, ale z mojego kompa, bo tam sa fotki.

kizi, Simona nie, on juz mial ogloszenia, tekst jest ok.

teraz Fryderyk i jakis jeden, nie wiem jaki. proponowalam Uszko- odgryzione, to taki brzydal. albo mlody, roczny, czarny z gluzszym wlosem. tez juz jest u nas pare mcy, a sliczny jest, zdominowany. ale jego foty mam slabe. uszko ma ladne fotki. albo trzecia-slonica, ruda grubaska, starsza, a jest pare mcy ledwie, mam foty z czesania.

Posted

moze byc, ale ona foty ma bardzo slabe wg mnie. taki Uszko ma wieksze szanse, bo ma foty na czesaniu, bez krat. i jest biedny, bo staruszek i gryziony bardzo byl przeciez.

ale, ale, mamy jeszcze 2 pakiety od obraczus, tam te czarna mozna wsadzic :) tylko,czy jest sens z fotami w jednej, niezmiennej pozycji?

Posted

kizi, Batman wyadoptowany. ze schronu. juz dosc dawno. data jest u niego na watku.
a mialam ze 2 tyg temu sms o niego, czy aktualne...

kizi, instrukcje. zmien z 1str nastepujace watki:

wywal z tej czolowki watek 3lapka. wsadz go gdzies na koniec, w czolowce juz nie jest potrzebny.
tak samo batmana
filipa i kilera usun fotki, bo ich juz nie ma. wstaw tam fotki psow, ktore mamy na tapecie teraz, z tej dziesiatki, ktora ogaszamy.
kremowka-zabojca, a zaraz pod spodem fotka nemi i fuksa. bez sensu. tez to usun i daj wyzej foto fuksa i link, ze w dt jest
foto gucia chihuahua wywal, bo on w ds. wstaw bardziej potrzebujacego fotke.
rufiego foto moze zmien i napisz, ze w hotelu u zuzi. nowe foto daj, ladne.

[B]ja bym dala tak:[/B]
[B]1 post[/B]: glowny apel, najwaznijeszy foto i link do tego starego,slepego,gluchego i jakis alarm tam zrob. potem
foto i link do psow w hotelach i dt, czyli Rufi, Kama, Fuks, Parowka
[B]2 post[/B] link do watkow: Mamusiek Lizusiek, Fruzi, Mirka, Bostona, Diana, Chudzinka Aprilka

i to w sumie koniec watkow naszych psow.

[B]3 post i dalsze[/B] to psy bez watkow, wiec fotki i linki do stronek z opisami:
Kapielowki, Keksa, Lisicy Lusi, Fryderyka, Simona, i tych, co maja fotki z czesania czyli Slonica, Uszko, Bolek, Dzikuska.
ogolny watek kudlaczek

Zeby to sie wszystko kupy trzymalo, a nie taki misz masz, nie wiadomo co gdzie i jak.
kazdy post to jakby konkretny dzial, jeden to psy w dt, drugi to psy z watkami, a jeden to psy bez niczego jakby...

[B]tekst dla Fryderyka,[/B] bez weny tworczej, tylko z nudow...

Szukamy domu dla młodego, 2,5 letniego Fryderyka. Pies jest zdrowy, wykastrowany, ma komplet szczepien i identyfikacyjny czip. Mieszka w schronisku od około pol roku. Jest psem akywnym, energicznym, na widok czlowieka bardzo sie ozywia. Zawsze podbiega o karty i z utesknieniem patrzy, by zwrocic na siebie uwage, by go chociaz poglaskac. Fryderyk ma (???) temperament, lubi pobiegac, poskakac. Nie jest leniwym pieszczochem, ktory caly dzien spalby na kanapie, lub pod koldra. Fredzio chcialby chodzic na dlugie spacery, miec wielu domownikow, z ktorymi moglby sie bawic i poszalec. Jest odwazny i bystry.
Swą szata przypomina troche rase husky, ma gesta, srebrna siersc. Zna więc czesanie.
W kontaktach z psami jest przywodczy-dominujacy???
Fryderyk sięga głową za kolano, w kłębie w okolicy kolan.

takie cos mi wyszlo.... :( teraz poprawiajcie.

Posted

Kora czekaj bo mi tyle roboty dalas ze musze SE to SAMA ogarnac.
To wclae nie ejst tak łatwo "usun, wstaw" bo tam czesto jedne pies jest na kilkunastu postach.

oki czekjcie

Posted

Przepraszam, ze zasmiecam, ale to pilne. Bardzo prosimy o pomoc dla suni Warki z zabrzanskiego schroniska... Warka przebywa w schronisku od 9 lat, zaczyna juz podupadac na zdrowiu, tylne łapki zaczynaja odmawiac posluszenstwa. :-( Chcemy jej dac odrobine szczescia na ostatnie lata jej zycia. Zbieramy na hotelik, ale brakuje jeszcze 83 zl miesiecznych deklaracji. Bardzo prosimy o wsparcie, kazdy grosz sie liczy... 10zl, 5 zl, 1zl miesiecznie... cokolwiek... :modla: Bez pełnego kompletu deklaracji Warka do hotelu nie pojedzie. Czy 83 zl ma przesądzic o jej losie??? :placz:

Oto jej watek, jesli mozesz pomoc, prosze zajrzyj:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/24733-Warka-kolejny-rok-za-nami-a-ona-ciagle-za-kratkami"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2473...le-za-kratkami[/COLOR][/URL]-(

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-QEkMHm_7ld0/TqwjPGL4wsI/AAAAAAAAU_s/41fyrMox8d4/s512/PA294444.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='kora78']Fryderyk, 1,5 roku w 2010r.
bardzo aktywny, ruchliwy, nie da sobie w kasze dmuchac. podczas czesania, gdy zblizalam sie do torsu warczal i ze 2 razy wyskoczyl symulujac atak. niecierpliwy. pokazuje, co mu sie nie podoba. siersc bardzo gesta, jak husky

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/810/sam2046.jpg/"][IMG]http://img810.imageshack.us/img810/3975/sam2046.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/824/sam2048.jpg/"][IMG]http://img824.imageshack.us/img824/1526/sam2048.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/705/sam2057d.jpg/"][IMG]http://img705.imageshack.us/img705/6015/sam2057d.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/851/sam2055.jpg/"][IMG]http://img851.imageshack.us/img851/333/sam2055.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL][/QUOTE]

Nieduży, około dwuletni Fryderyk szuka swojego miejsca na Święta.
Fredzio jest psem niewielkim ciałem za to ogromnym duchem! Pies wesoły i beztroski, kocha człowieka i wspólne spedzanie czasu. Umie ładnie chodzić na smyczy i bawić się zabawkami. Jeszcze ładniej siada i podaje łapkę licząc, ze dostanie w zamian smakołyk. Pies lubi gdy sie go czesze
Fredzio toleruje inne psy jednak zdecydowanie lubi przewodzić w stadzie. Nie wiemy jak reaguje na koty i mniejsze zwierzaki jak np. chomiki.

Fryderyk ma gęstą i miękką sierść, która wymaga wyczesywania jednak znosin to bez problemów. Potrafi zachować czystość.

Fredzio jest zaszepiony i zaczipowany. Moze uda sie wysterylizowac go zanim wyjedzie do domu.
Kontakt:

Posted

ee
ja dopisze w swoim poscie. i tak ja przynosze info o psach, moge wiec na biezaco edytowac i dodawac. to bedzie szybsze. bo wiesz,ze zanim Ty edytujesz i dodasz to dluzej bedzie trwalo. takie sa realia. niech te moje posty beda tymi, do ktorych dasz linki w 1 poscie ok?

teraz inna sprawa. sluchajcie. ktos rzucil na nas klatwe. na nas, na mnie, na walbrzych, na psy nasze, nie wiem.... same odmowy adopcji. to nie jest normalne.
boston, liza, kama. i to wszystko ludzie juz po wizytach! w 10dni 3 odmowy. cos tu jest nie tak....
i fuks

Posted

[quote name='kora78']ee
ja dopisze w swoim poscie. i tak ja przynosze info o psach, moge wiec na biezaco edytowac i dodawac. to bedzie szybsze. bo wiesz,ze zanim Ty edytujesz i dodasz to dluzej bedzie trwalo. takie sa realia. niech te moje posty beda tymi, do ktorych dasz linki w 1 poscie ok?

teraz inna sprawa. sluchajcie. ktos rzucil na nas klatwe. na nas, na mnie, na walbrzych, na psy nasze, nie wiem.... same odmowy adopcji. to nie jest normalne.
boston, liza, kama. i to wszystko ludzie juz po wizytach! w 10dni 3 odmowy. cos tu jest nie tak....
i fuks[/QUOTE]

Kora ponad godzine zajelo mi zbieranie znow tego do kupu.
To nie jets taka latwa sprawa zrobic SPIS TRESCI jak psy maja po kilkanascie postow z fotami i 3 z potencjalnymi tekstami.
Wynumerowalam te co sa teraz na tapecie a reszte zostawilam , tam w spisie tresci. Nie usuwam tego bo jakby ktorys wrocil -np. Filip z adopcji- TFU TFU!!!!- to wiem gdzie sa jego foty i teksty.
Powiedz mi co z tym pogryzionym uszkiem i co z Guciem.

A co do zcarow to ja sie nie znam

Posted

jakim guciem?

dla uszka trzeba tekst, jesli jego oglaszamy, ale decyzji nikt nie podjla, czy jego?
bo poszla piatka zrobiona: liza i aza, simon, fruzia i kapielowka. teraz szosty i siodmy keks i lisa. osma bedzie mamuska. zostaly 2 pakiety. fryderyk i....??? uszko, tak? to on nie ma tekstu. jemu trzeba pisac- na gryzieie i porzucenie psa na starosc przez debili. stary, domowy pies, trafil do schronu, a tam dranie odgryzli mu ucho. wyciskacz lez. na litosc. bo to nieurodziwy pies.

Posted

kizi, ladnie juz jest :)
tylko w 1 poscie usun foto Gucia, bo on wydany jest. ostatni wpis w 1 poscie
a przedostatni wpis- ruda sunia i gryziony piesek- napisz starsza grubaska Slonica i kochany staruszek.
gryziony piesek to jeszcze inny, czarny, podpalany, parowkowaty z troche rozmazanymi fotami. on byl gryziony.

Posted

napisalam wyzej, jak tekst ma wygladac.
jest tez tekst dla fryderyka- czekam na poprawki
cos ty kizi pijana jakas jestes? od sobotniego wyjscia, hehe

pogryziony w ucho- wiek sie znajdzie, w schronie od wiosny. jak byl na wybiego z Chudzinka Arilka, zanim na ds poszla, to wtedy jemu ktorys pies uch odgryzl. slyszalam, jak cos piszczalo w budzie, gryzione, nie wiedzialam,ze to on tam siedzi, zreszta do niego wielkiej uwagi wtedy nie przywazywalam, jak do wszytskich świezakow niewyrozniajacych sie. potem za pare dni bylam i on juz bez ucha. byl na wybegu z 3 psami, chudzinka i innymi srednimi.
on siega jakos do kolan. lagodny jest, przyjacielski, dosc spokojny. starszy. gdzies sa jego fotki na watku, w okolicach strony 36, z czesania, tam tez bedzie jego opis z czesania.

Posted

wcale nie bylam pijana bo znajomej torebke ukradli/czy tez zgubila i o 3 w nocy po Metropolitan Police biegalam zeby sie dowiedziec gdzie laskawie moge zeznania zlozyc ... takze ...

Po prostu nie ogarniam tego: "pogryziony jest uszko i pogryziony jest inny jeszcze, taki czarny". Ja jak foty nie widze to nie wiem o czym ty mowisz normalnie.
Tekst dla Fryderyka przeczytalama ale rzeczywiscie nie za bardzo. Moze zaraz cos wyskrobie.Wiem ktory to pogryziony "uszko" nie wiem ktory to 2.
A moze by ta czarna sucz Etnopodobna ogłosic?

Posted

Matko ale mnie teraz olsnilo!!!!!!!!!!!!
Tak zawsze patrzylam na Fryderyka i mowilam, ze identyko jak moja Beti jest. I wlasnie mi sie przypomnialo, ze pzrystanek nizej odemnie byl wlasnie pies taki jak moja suka. Ja go nawet Becik nazywałam bo mi Beti przypominal. No i mama mi mowila jakis zcas temu ze dawno nie widziala go.
Moze byc ze to on?

On byl taki w klebie kolo kolan, mniejszy niz moja Beti.

Posted

Kora a jak trzeba uderzyć do schronu, żeby Telmę wyciachali?
Nie wiem czy wiecie ale Telma to ta czarna (według Ciebie grubaska:angryy:) ta ze śliczną mordą, która się chyba tylko mi podoba.....
Dlatego bezapelacyjnie sama sobie ją nazwałam !

Posted

no i super, o to chodzi :) o inicjatywe kogos poza mna i kizi :) dziekuje! sliczne imie

zapytam ,przy najblizszej okazji o sterylke Telmy, dowiem sie, jaka kolejka jest i kiedy mozna na to liczyc.
ostatnio akcja z kotami byla, kazdy mial spiocha, bo to dzikusy same, a ciachali,szczepili, itp. taki dzikus nawet do szczepienia i przegladu dostal spiocha

Posted

ja, jak to zazwyczaj, wychodze przed szereg. ale sluchajcie. jesli Rufi pojedzie i bedzie ok, to zostanie sporo kasy. ktory pies nastepny? Mirek, albo Keks? chudziny na zime, dosc mlode.
juz w tym roku ds nie znajda zapewne, nawet z hotelu, ale niech im zima lekką będzie w hoteliku. oni sa nieduzi, do 18kg max, wiec hotel nie bedzie drogi.

Posted

telma na pewno nie. ona jest gruba i krotko w schronie. pare mcy.
musi isc taki, co juz z rok tam siedzi, albo dluzej. taki biedniejszy.
chyba,ze Boston gdzies pojdzie na dt i kasy bedzie trzeba to jemu damy. zalezy, jakie potrzeby beda.