Jump to content
Dogomania

Dolnośl.zapomniane pokopalniane miasto a w nim samotne psy.Szukamy WOLONTARIATU

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiesz jeszcze nie wiem, czy wątek czy same ogłoszenia. Ale postaraj się mi tą czarnule obrobić, plissssssssss. Będę potem bo muszę teraz lecieć z psami.

Z resztą żeby cokolwiek zrobić to trzeba wiedzieć jak się ona zachowuje, bo co tu pisać w innym wypadku?

Posted

tekst dla Lisicy

Piękna, niepowtarzalna, wyróżniająca się. Oto Lisiczka. Sunia mieszkająca w schronisku .... miesięcy. Teraz ma około 2,5 roku. Lisica poza tym, że jest piękna, jak każdy młody pies jest aktywna i mądra. Lubi ruch, nie będzie na pewno przesypiała całego dnia u Twoich stóp. Sunia musi się wybiegać, chodzić na dłuższe spacery. Może towarzyszyć Ci w sportach. Lisica kocha człowieka i kontakt z nim, jest wielkim pieszczochem. Charakter ma silny, nie pozwala, by inne psy nią rządziły. To prawdziwa lwica. Jeśli szukasz młodego, aktywnego, pięknego przyjaciela na czterech łapach, to Lisica jest strzałem w dziesiątkę. Z nią nie można się nudzić. Sunia z pewnością swą urodą i piękną szatą będzie przyciągała zazdrosne spojrzenia przechodniów. Jest przyzwyczajona do czesania.

Posted

[quote name='Klauzunka']"kryzys do mnie" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

heheheh to by go przywolywal? hehe

ok, wszystkie glosy za Keksem, ok :)

a tekst lisicy moze byc? slaby troche, co?..

Posted

ojjjj szukaj Szarik, szukaj.... jakby to marta powiedziala... moze na 1str jest jakis link, odnosnik. gdzies kolo fot filipa i fryderyka z czasow czesania, bo szli wszyscy hurtem w jeden dzien.

masz

[url]http://www.dogomania.pl/threads/173705-Dolnośl.zapomniane-pokopalniane-miasto-a-w-nim-samotn******.Szukamy-WOLONTARIATU/page37[/url]

Posted

dzięki :)

[QUOTE]ojjjj szukaj Szarik, szukaj....[/QUOTE]

no tak, nie znalazłam sama, więc smakołyk mi się nie należy :)

Jak odzipniesz po jutrzejszych wrażeniach to machnij jakiś tekścik dla Bostka - nie śpieszy się na razie, bo w sumie ma 156 ogłoszeń, ale może na inny region go dać?

Posted

ciotka, a kto napisze dla jeszcze 4 psow, ktore czekaja na teksty? ja nie mam weny, serio.... pisz sama dla bostona, albo przerob stary jakos, ok? dasz sobie rade na pewno :)

a tymczasem sunia grba ma 3 lata, bez sterylki, w schronie od 04.2011. niskopodlogowa, ale nie szura brzuchem po ziemi. taka pod kolano jest, a nie do kostki. hehe nie chciala stac i sie fotografowac choroba... foty ma podobne do wczesnejszych.

Posted

[QUOTE]

[INDENT] ciotka, a kto napisze dla jeszcze 4 psow, ktore czekaja na teksty? [/INDENT][/QUOTE]
no ale Ty piszesz najpiękniejsze teksty :loveu::loveu::loveu:

[QUOTE]a tymczasem sunia grba ma 3 lata, bez sterylki, w schronie od 04.2011. niskopodlogowa, ale nie szura brzuchem po ziemi. taka pod kolano jest, a nie do kostki. hehe nie chciala stac i sie fotografowac choroba... foty ma podobne do wczesnejszych. [/QUOTE]

Szkoda, że się nie dało jej wyciągnąć chociaż na foty, no i bez sterylki to troszkę lipa do ogłaszania. Poza tym i tak nie wiadomo co o niej pisać.

Posted

ze jest fajna :) i nie agresywna. reaguje na wolanie, podnosi 4 litery, ale od razu znow siada, ciezką ma d... ma wyciagniete cycuchy po malych. ja sie boje, ze cieczka niedlugo? a z psami jest, nie wiem,czy kastraci... w schronie juz 7 miesiecy ciachnac, by sie przydalo.

a Lisice widzialas? dalam linka. pasuje ten tekst do niej? czy za krotki i malo zasadniczy? moze jej imie troche zmodyfikujemy? na Lissi, czy Lissa ?

Posted

[QUOTE]na Lissi, czy Lissa ?[/QUOTE]to podobnie brzmi jak Liza. To już prędzej Lusi.

O reszcie i tym tekście coś podumam jutro, no i tym dla Bostka też - bo dzisiaj mam jakiś niż intelektualny.

[QUOTE]ze jest fajna :smile: i nie agresywna. reaguje na wolanie, podnosi 4 litery, ale od razu znow siada, ciezką ma d... ma wyciagniete cycuchy po malych. ja sie boje, ze cieczka niedlugo? a z psami jest, nie wiem,czy kastraci... w schronie juz 7 miesiecy ciachnac, by sie przydalo. [/QUOTE]

ciekawe na co oni czekają.

Posted

Ok biore sie za psy.
Mirka zmienilam na watku, Lisice poprawiam tutaj.
[B]
Lisica -zmienmy ja na cos innego z imienia.[/B]

Lisica (roboczo) jest wniepowtarzalną pensjonariuszką naszego schroniska. Sunia jets wyjątkowa nie tylko z powodu swojej urody: dłuższej sierści w koloracj jesieni ale i usposobiena. Jest niesamowicie aktywna, beztroska i mimo pobytu w tym miejscu wciąż wesoła. Uwielbia czesanie, wspólne spędzanie czasu i chodzenie an spacery. Nie wzgardzi też zabawą z patykiem i spaniem w Twoim łóżku. Za czym sunia natomiast nie przepada? Za siedzeniem na miejscu i czekaniem na swojego człowieka. Jest po prostu na to za młoda. Suka z pewnością ma swoj charakter, nie pozwala w kojcu by inne psy nią rządziły. Nie oznacza to jednak ze jest agresywna czy nadpobudliwa. Po prostu, jest osobowością!

Jeśli szukasz młodego, aktywnego, pięknego przyjaciela na czterech łapach, z którym pojdziesz na spacer, obejrzysz film i pogadasz o życiu, Lisica jest strzałem w dziesiątkę!
Jeśli chcesz wzbudzić zazdrość u sąsiadów nie tylko mądrym ale i pięknym psem zadzwon do mnie by dowiedziec sie jak można adoptowac tą suczke.

Kontakt:
[B]
tu jest "stary" tekst Simona, zostawiamy?
[/B]
Mam 5 lat i nie chcę dalej żyć. Moje życie jest monotonne i kompletnie bezsensowne. Codziennie wstaję wraz z pierwszymi promieniami słońca, wychodzę z budy i patrzę w dal, beznamiętnie, widząc jeden punkt -świat poza kratami, świat który już chyba nigdy nie będzie mi dany.
Juz sam nie wiem, tak długo siedzę zamknięty w boksie, że w sercu narodził się jedynie strach i niepewność o przyszłość. Kiedy widze ludzkie twarze przechadzające sie po schronisku, skupione na wyborze psiaka zawsze pierwszy podbiegam do krat. Krzycze, ze TUTAJ przeciez jestem, zabierz mnie! Wkladam lapkę miedzy ciasne kratki boksu, czuję jak chłodny metal przeszywa mnie az do kości ... ale to nic. Przeciez tak musze bo mnie nie widza. Ludzie wymieniaja spojrzenia, szepcza miedzy soba. Nie, nie moge pozwolic aby poszli dalej, kto wie kiedy wroca znow? Zaczynam wiec grysc metalowa kratkę liczac ze uda mi sie wydostac. Strasznie sie szarpię, inne psy skaczą mi nad głową i już zaczynają sie gryść. O! Zaraz i ja oberwę :-( Wszytsko wygląda zle; jest chaotyczne, glosne i okrutnie przygnębiające. Czuję jak pies za mną podgryza mnie w łapę chcę sie odwarknąć, podnoszę oczy, patrzę ... za pozno, znow odeszli ... ludzi juz nie ma.
Nagle boks sie uspokoja, znow panuje cisza i samotnosc.

Simon jest średnim psem, sięga ciut powyżej kolan. Ma nietypowy, jakby w połowie obcięty ogon. Ale jego wola walki jest jeszcze bardziej nietypowa, nie ma takiej żaden pies, którego do tej pory poznalam w schronisku. Simon prosi, błaga, domaga się domu. Zrobi wszystko, byleby tylko mieć normalny, kochający dom i swojego człowieka, o którego nie będzie musiał z nikim konkurować i zabiegać. Czy możesz mu go dac?

zadzwoń 668 836 964 lub napisz na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

[B]a który to Fryderyk bo sie pogubiłam? I powiedz mi co z Batmanem w koncu[/B]

Posted

[quote name='Klauzunka'][B]kizia[/B] i coś dla Bostka, plissssssss. Jakiś tekścik. Ja też coś napiszę i jak coś to zmodyfikujemy.
Na jaki rejon Bostka ogłaszać?[/QUOTE]

spoko, dzis mam nawet wene albo raczej, nie mam wyjątkowego niżu intelktualnego. No ale zaraz bede musiala wychodzisc.
Postaram sie noca cos wyskrobac o ile w stanie bede:drink1:

Posted

aaa sobota ;) eh, kiedy to bylo, ze sie z utesknieniem na wekend czekalo... mlodosc.... ;P

teksty minimalnie cos tam zmienie i dodam ostatecznie do postow z fotkami psow. kizi ty wtedy wez w 1-2 poscie daj linka do tych konkretnych postow, konkretnych psow, ok?

lisica, niech bedzie lusi ;P
simona tekst jest ok, zaraz go przerzuce.

Aga, bostona na slask, wg mnie.

frderyk- ma fotki gdzies kolo lisicy, 1 str w przod lub w tyl.
tez aktywny, huskowaty, ale przy czesaniu powarkiwal, jak czesalam po torsie. tez nie da sobie w kasze dmuchac. aktywny i ruchliwy. co ja wiecej moge rzec...

a lisica wczoraj miala slady po pogryzieniu na psyku, kolo oka i kolo pyska. z kims sie gryzla. byla tez bardziej osowiala i mniej wylewna. zawsze madrala zaczyna, to wreszcie oberwala. w kojcu jest z fryderykiem i tym, co sie kiedys gryzla-widzialam, plus jeden nowy, chudzinka jakas.

Posted

[quote name='kora78']aaa sobota ;) eh, kiedy to bylo, ze sie z utesknieniem na wekend czekalo... mlodosc.... ;P.[/QUOTE]

eeee tam sobota. U mnie nie ma reguly bo moj tydz pracy zaczyna sie w poniedz a konczy w niedziele wiec ja anwet nie wiem co to weekend znaczy. Sobota czy wtorek -dzien jak dzien.
No nic, znajde dzis Fryderyka i go napisze no i Bostka sie postaram