Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hmmmm....a funia pisała przecież o 40 złotych :

"Prosiłabym o doliczenie do miesiaca lutego za szczepienie za wścieklizne 20 zł i 20 zł za odrobaczenie .Razem 40 zł"

Wścieklizna Argo 20 zł plus 20 zł odrobaczenie 

Wścieklizna Dziadus 20 zł plus 15 odrobaczenie .

Razem jakby nie patrzec wychodzi 75 zł .

Przecież pisałam i zrobiłam dokładne wyliczenie parę postów wyżej ...

Nie wzi.ełam tego z sufitu ...

Posted

na wątku Macela jest wyliczenie

a pieniążki na budę dotarły oczywiście

Dzięki...to wszystko przez to, że nie zajrzałam na wątek Marcelka i byłam przekonana, że dotyczy to obu psiaków...

Marysiu dzięki za pomoc....Reksio nie dostanie dzięki temu eksmisji, będzie miał swoje super schronienie :)

To nie jest już młody psiak....na pewno ma już ponad 10 lat.w schronisku nie miałby szans i byłby bardzo nieszczęśliwy ...

Dziękuję raz jeszcze w imieniu Reksia i naszym :)

Posted

jade diziaj z Argo na wizyte Pa .Jesli wyjdzie pozytywnie ,zostanie !.Brzmi bardzo dobrze.Argo przypomnina zmarłego tydzień temu psa...To miejscowowść oddalona odemnie 0koło 40 km..

Posted

No coż ...zrobilismy sobie wycieczkę krajoznawcza ...Dom ,otoczenie i Pani wspaniała .Wszystko piekne,zadbane na wysokim poziomie .działka z.50 ha z własnym lasem ....Ale niestety sunia rezydentka wielkosci niedzwiedzia ,zaatakowała Argo i nie dało się nic zrobic ...Próbowałysmy załagodzić sytuację ,niestety |Elza pokazywała bez przerwy zęby i sytuacja robiła się niebezpieczna .Nawet Pani była zdziwiona i bałysmy się ryzykować .To 7 letnia dominująca sunia .Waży około 60 kg .Argo przy niej był jak świersz ..Bałam się ,ze moze się żle skończyć gdy nie daj Boze doszłoby do stracia ..Bał się jej i chował za mnie .Nie mogłam ryzykować .Wróxcił szczęsliwy do domu ,gdzie przywitały go moje psy ...

Posted

Nie ma biedak szczcęścia i już ..MOje dzieci wycałowały go jak przywiozłam z powrotem .A najstrasza mówi ,,Arguś gdzie ta Pani Cie wywiozła ???..A on szalał zadowolony .

Jak przypomnę sobie tą sytuację to kolana mi gnie ....Ten charkot ogromnego psa ...Gdyby np.Chciał napić się wody a ona wszaytkie miski uważa za swoje to nie wiem jak by się to skończyło ,....Czuje ulge ,ze tam nie został .

Posted

Funiu, rozmawiałam z Panią po telefonie od Ciebie i wiem, że został popełniony podstawowy błąd.....

Elza leżała na balkonie gdy nagle na jej teren wkroczyli intruzi....reakcja Elzy była więc jak najbardziej naturalna

Z doświadczenia wiem, ze zapoznanie przeprowadza się na terenie neutralnym i poświęca się temu sporo czasu.

Pani była przygotowana na adopcję Argo....ugotowała mu nawet ryż z mięskiem.

Rozmawiałyśmy długo....poznałam chyba niemal całą historię Elzy i jej zmarłego towarzysza.

Argo głęboko zapadł w serce Pani i sama zapytała czy nie moznaby było przeprowadzić raz jeszcze cała akcję za 2 tygodnie, kiedy to do domu wróci jej mąż.... i powiem szczerze....bardzo mnie ta propozycja ucieszyła

Posted

Ksenia też miała zapoznanie długie poza terenem i niestety nie zmieniło to jej stosunku do psa rezydenta .Atakowała go nawet po dłuższym czasie .

Moze znajdziesz czas za dwa tyg,i pojedziemy razem ?Zobaczysz ?

Posted

Ciaposław jest u mnie od 31 sierpnia 2012 roku i niestety do tej pory muszę tak kierować ruchem,żeby się nie spotkali z Brodziem na podwórku, bo leje się krew. Pewnie na początku popełniłam błąd i w niewłaściwy sposób wprowadziłam drugiego starego psiaka ....

Posted

Zasada jest taka, że wprowadzając nowego psa do stada należy to zrobić na terenie neutralnym...ale u Ciebie akurat problem był inny....

U Argo nieznana rezydentce osoba wprowadzała obcego psa...a więc intruzi

W dodatku funia kiedyś pisała....wspomniała, że ma obawy wobec dużych psów