Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam wczoraj u Bajeczki w hotelku.Porobiłam troszę zdjęć, co było dość trudne, bo Bajeczka z nieśmiałej suni zmieniła się w wesołą, skaczącą do góry, i zabawową sunię!
Bardzo chce na raczki, i wogle do człowieka.
Wczoraj wieczorem Bajeczka pojechała na domowy DT, więc teraz szybko musimy znalezć jej domek!!

• Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szukalam watku i nie moglam znalezc. Ehhh, te zmiany na dogo ;/

Tak jak golf wspomniala. Wczoraj poznym wieczorem zawiezlismy Bajke do bezplatnego Dt (karma i leczenie) do mojego kolegi. Ma chlopak serce dla zwierzakow. Malinka tez u niego koczowala przez...dwie noce do momentu, keidy nie pojechala do DS :)

Tak wiec Bajka uratowana!

Dzisiaj zostanie wykapana i bedzie czysciutka i pachnaca z lsniaca sierscia! Sterylka przed nia, prawdopodobnie w przyszlym tygodniu. Wiec szukamy domu dla kruszynki!

Dziewczyny, czy deklaracje i bazarki mozemy przeznaczyc dla kolejnej szydlowieckiej bidy, malego Biszkopta? Biszkopt przyjechal wczoraj z nami i zajmie miejsce Bajki tylko nie ma ani jednej deklaracji. Na chwile obecna przebywa w szpitalu. Ma rany na glowie i problem z zaropialym i zakrwawionym uchem...co Wy na to?

Posted

Wczoraj napisała Havanka,że prześle dziś 50zł dla Bajeczki,ale już wcześniej deklarowała pomoc dla najbardziej potrzebującego psiaka z Szydłowca,więc sądzę,że zgodzi się by pieniążki przeznaczone dla Bajeczki...już bezpiecznej Bajeczki,przeszły na Biszkopcika...tak więc,bazarek Havanki i jej deklaracje pozwolę sobie przesunąć z Bajeczki na Biszkopcika...napiszę do niej i jeszcze potwierdzę,tę decyzję!

Mam nadzieję,że asiaf1 i mtf zalesie zgodzą się by i drugi bazarek dla Bajeczki przeznaczyć na zabezpieczenie Biszkopcika...

Bajeczko...szczęścia życzę Ci na zapas,bo znowu nie wiem kiedy tu trafię...stale gubię się w tym wszystkim...
pomóżcie podnosić bazarki...

Mam prośbę-napiszcie jak robicie,że linki Wam się otwierają...mnie nie chcą...

Posted

ZAplacone zostalo za hotel (od 6 listopada 10 zl dziennie) + wizyta u weta - nie iem ile. Smycze i obroze byly kupowane hurtem dla calego Szydlowca, nie wiem ile. Czekaja ja szczepienia i sterylka. Ma co jesc i spi juz na swoim poslanku. Jutro bedzie kapana i uczona kanapy :P

• 2 weeks later...
Posted

Bajeczka, nazywana Suzi to pies ideal. Tak wypowiada sie o niej obecny wlasciciel (DT).
Nadaje sie zarowno do dzieci jak i osob starszych.

Nie brudzi w domu, jest grzeczna, ulozona i bardzo czysta (dba dziewczyna o higiene i oczywiscie byla juz kapana). Potrafi zostac w domu 10 godzin i nie zalatwi sie (kurna, skad ona z ulicy, wie, ze nie mozna srac w domu :). Spi i czeka, nie gryzie nie niszczy.

W stos do kotow - obojetna, nie gania. W stos do psow - troche boi sie wiekszych od siebie ale trzy dni wystarcza, zeby spaly na jednym poslanku obok siebie (sprawdzane na labradorze).

Dzisiaj Suzi pojechala na sterylke. jest gotowa do adopcji!!! POTRZEBNE OGLOSZENIA. Bajka PILNIE musi isc do wspanialego domu! DT czeka na mame Malinki!

POMOZCIE OGLASZAC, szukajcie wsrod znajomych i innych potencjalnych domow! to jest szansa dla nastepnej szydlowieckiej bidy!

Posted

kaja555 napisał(a):
dziękujemy!

nie ma za co,
a chciałam wejść na twój banerem "mieszkam na cmentarzu..." i chyba jest jakiś błąd w podlinkowaniu, bo wyświetla mis ię głowna strona dogo a chciałam poczytać

• 2 weeks later...
Posted

WItam,
Przepraszam ze sie nie odzywałem , ale byłem chory przez prawie 2 tygodnia. Dzisiaj odbieram Suzi od mojej Mamy i porobie Fotki,
Jeśli chodzi o opis SUZI :
- Młoda przeuroczna i przesympatyczna suczka w typie ratlerka
- Bardzo wesoła, dusza towarzystwa, uwielba kontakt z człowiekiem. Lubi być głaskana ale nie jest natrętna - potrafi sama się sobą zająć
- Nie załatwia sie w domu (nigdy), potrafi zostać sama w domu na 10-12godzin - trzeba jej tyko zapewnić zabawki i gryzaki do zabawy
- Sunia dobrze znosi kontakt z innymi psami. Z moim Labradorem zaprzyjaźniła się po ok. 3 dniach. na początku jest nieufna do innych psów i może warknąć ale to ze strachu.
- Do ludzi 0 agresji, uwielba być głaskana
- Zna wiele sztuczek, potrafi skakać, turlać się, kręcić się
- Lubi dzieci
- Na spacerach chodzi ładnie na smyczy, ale nie można jej na razie spuszczać bo to uciekinierka. Suzi potrzebuje 2-3 spacerów dziennie.
- Na spacerze unika dużych psów, kotów nie goni
- W domu jest czujna, szczeka jak coś się dzieje na klatce
- U Veta troche sie boi ale bez agresji
Sterylizacja się udała, szwy już zdjęte i SUZI w doskonałem formie jest
Wieczorem wysle fotki
Pozdrawiam
BARTOSZ