kagome19 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Oj tak, Dżeki to taki biedny piesek :-( Taki smutny I nowa dziewczynka duża. Ma w sobie troche Bernardyna. Też nie chce jeść, tylko z ręki trochę. Ma takie straaaasznie smutne oczka :-( trochę macha ogonkiem na widok człowieka Quote
plina Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 [SIZE=2][COLOR=Black][SIZE=1]Perełka: szczepienie/odrobaczenie/kastracja: tak/tak/brak danych Pinesk@, Perełka jest wysterylizowana, zmień "brak danych" na "tak" :) PS Jeszcze cię zamęczę, Pinesk@. kto aktualizuje stronę internetową tczewa? Nikita zaadoptowana i Lalon też! Można by dać innego psika na stronę :) [/SIZE] [/COLOR][/SIZE] Quote
Pinesk@ Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 Zaraz zmienię. Stronę aktualizuje ktoś 'z góry' ale nie mam pojecia kto, jest bardzo rzadko aktualizowana. A jutro jadę do naszych psiaków ;) Quote
plina Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Pinecha, miałaś jechać wczoraj!:cool3: Ja najprawdopodobniej będę jechać w niedzielę, moje nogi muszą trochę odpocząć po wodnej kąpieli jaką sprawiły mi spacery. Miejmy nadzieję, że nie będzie padać w niedziele :lol: Quote
Pinesk@ Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Plina wykręciłam się deszczem ale niestety wczoraj nie byłam w stanie- koleżanka miała 8nastkę w czwartek i nie dałam rady po całej nocy balowania. W niedzielę nie dam rady bo dojazdu ode mnie nie mam. Ale bede w poniedziałek. No i jadę za półtorej godziny też ;) Ta niunia mix bernardynka taka chudzinka była jak ją ostatnio widziałam. Ale prześliczna jest! Quote
kagome19 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Musimy jakoś się zorganizować żeby stworzyć ten bazarek na rzecz schroniskowych psów :) Ja mogłabym zająć się wysyłkami itp. Najpierw najlepiej zrobić listę przedmiotów. Kto co może dać^^ Plina podpowiedziała, że przydałoby się też kupić smycze i obroże. Quote
Pinesk@ Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 Obroże i smycze (takie przepinane są fajne) przydałoby się kupic. Rok temu po zbiórce w naszej szkole zakupiliśmy tanio smycze i obróżki u Marty_Ares z dogomanii. Trochę smyczy sie zużyło, psy poprzegryzały ale obróżki jakoś się trzymają, w jednej tylko zatrzask poszedł. Ja mam sporo niepotrzebnych rzeczy, jakieś figurki zwierzaków, książki i inne pierdółki, jutro wszystko wyszukam i dam Wam znać :) A jeżeli chodzi o koce, gdybyśmy też miały kupić za pieniądze z bazarku- najlepiej uderzyć do lumpeksów ;) Quote
kagome19 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Pinesk@, mogą być i z lumpeksów :) aby były dobre^^ Ja już zrobiłam sobie liste rzeczy, które mogę dać na bazarek. Narazie mam 7 książek i 3 maskotki. Quote
kagome19 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 zaczęłam tworzyć bazarek :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/191988-Bazarek-w-trakcie-tworzenia.-Prosz%C4%99-nie-pisa%C4%87[/url] Quote
plina Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Ja też się dołączam, ide szukać rzeczy ^^ Quote
kagome19 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Spoko, później daj mi na pw opis i zdjęcia :) Pinesk@ też da parę rzeczy^^ Quote
plina Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Na razie mam extra naszywkę dla fanów reagge, kilka maskotek, ładne pudełeczko, może dwie torebki (muszę skonsultować z siostrą). Znajdzie się jeszcze kilka rzeczy :) Quote
kagome19 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 ja już dałam 12 rzeczy i ciągle szukam :) Ciekawe co da Pinesk@^^ Ja w domu wygrzebałam z szafy 2 koce. Przy najbliższym wyjeździe do schroniska chcę je zawieźć :) Kiedy masz czas jechać do Tczewa? Quote
Pinesk@ Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Dziewczyny ja dopiero wróciłam do domu więc zaraz sie zabiorę za wyszukiwanie rzeczy ;) W razie czego dam Wam jak najprędzej znac ale kurcze nie mam baterii do aparatu i moge zrobic zdjęcia dopiero jutro wieczorem :( Ewentualnie telefonem ale to będą b. kiepskiej jakosci... I sie jutro wybieram do schroniska. Wczoraj miał się ktoś zgłosic po Łapka- ciekawe czy przyjechał, normalnie ciekawośc mnie żżera i sie tak niecierpliwie że jutro po szkole muszę jechac :D Quote
kagome19 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Pinesk@ ja robie zdjecia telefonem^^ jakby co to opisy i zdjecia przeslij mi na pw. przyjedz do schroniska w sobote, chcialabym cie wreszcie poznac. i daj znac o lapku:) Quote
Pinesk@ Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Na razie przekopałam zbiory książkowe- mam sporo takich bajek dla dzieci, nie wiem czy je dawac, czy ktoś je zechce ;) No i kilka takich 'normalnych'. Figurki przekopię jutro, dziś juz porobię zdjęcia książkom, jak zdążę to Ci podeślę jeszcze dziś, jak nie to jutro wieczorem (jak dam radę po spacerach z psami :diabloti:) wszystko razem. W sobotę może wpadnę jeżeli mi nic nie wypadnie ;) To my sie jeszcze nie znamy? :hmmmm: Kurcze, myślałam, ze Cie kagome już widziałam :D A o Łapku dam znac. W ogóle przed chwilą napisał do mnie Pan od Warsa- zgadnijcie o co pytał... O wymiary Warsa, wysokość i długość bo... chce mu zrobić budę na wypadek gdyby psiak nie chciał spać w domu. :lol: Wiecie co, ten pies tam będzie miał jak w raju, rozmawiałam z nimi jeszcze kilka dni temu telefonicznie, Państwo są skłonni przyjechać po niego z Warszawy do Tczewa gdyby nie było transportu. Pani Asia (kierowniczka) mówiła, że od Warsa nawet opłaty nie będzie chciała bo tak już długo biedak siedzi, niech jedzie i bedzie szczęśliwy. Wiecie co Pan na to? "No ale jak to, nie ma mowy, przecież pieskom w schronisku każdy grosz się przyda!" Ja jestem osobiście tym domkiem zachwycona :lol: Quote
kagome19 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Daj te ksiazki dla dzieci, napewno ktos kupi :) niestety nie znamy sie, ja bylam dopiero 3 Razy w schronisku. A domek dla Warsika to rzeczywiscie niesamowici ludzi. Daj znac w jaki dzien przyjezdzaja po Warsa. musze przy tym byc Quote
masienka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 hej, pilnie szukamy kogos z Tczewa lub okolic do pozyczenia na dzien lub dwa duzej kennel klatki. Musimy przewiezc do hotelu psa agresora i bez klatki moze byc ciezko a tam gdzie jest grozi mu igla :( nie ma ktos z Was lub Waszych znajomych? Quote
plina Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 masienka też szukam kennel klatki, na razie miałam propozycję od Murki, niestety to drugi koniec Polski :/ Ogólnie trudno znaleźć takie cudo, ale szukaj.. A tak na marginesie, Perełka znowu mnie dziabła, tym razem w nogę. Zaraz następna noga i żadną kończyną nie będę mogła ruszyć! :) Quote
kagome19 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Biedna perelka, co to sie z nia dzieje :< przy okazji, znalazlam dobra stronke gdzie mozna dawac ogloszenia psow do adopcji. [url]www.kupiepsa.pl[/url] plina, wrzuc tam perelke i szczeniaki. moze ktos zainteresuje sie Quote
Pinesk@ Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Masieńka sprawdzałaś na dogo mapie pomocy? Ja niestety nie mam i nie znam nikogo kto by miał użyczyc... EDIT: Na dogo mapie jest tylko z pomorskiego VIZ: [pomorskie] [URL="http://mapapomocy.dogomania.pl/profile.php?id=204"]Viz[/URL] Quote
masienka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 dzieki za podpowiedz, naturalnie na najbardziej oczywiste czyli mape nie wpadlam ;) Quote
kagome19 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Co do tego ze jest za malo wolontariuszy-fajnie by bylo gdyby szkoly zgodzily sie na rozwieszanie plakatow promujacych wolontariat^^ to bylby dobry pomysl Quote
Recommended Posts