Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj tak, Dżeki to taki biedny piesek :-( Taki smutny
I nowa dziewczynka duża. Ma w sobie troche Bernardyna. Też nie chce jeść, tylko z ręki trochę. Ma takie straaaasznie smutne oczka :-( trochę macha ogonkiem na widok człowieka

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE=2][COLOR=Black][SIZE=1]Perełka: szczepienie/odrobaczenie/kastracja: tak/tak/brak danych
Pinesk@, Perełka jest wysterylizowana, zmień "brak danych" na "tak" :)

PS Jeszcze cię zamęczę, Pinesk@. kto aktualizuje stronę internetową tczewa? Nikita zaadoptowana i Lalon też! Można by dać innego psika na stronę :)
[/SIZE] [/COLOR][/SIZE]

Posted

Pinecha, miałaś jechać wczoraj!:cool3:
Ja najprawdopodobniej będę jechać w niedzielę, moje nogi muszą trochę odpocząć po wodnej kąpieli jaką sprawiły mi spacery. Miejmy nadzieję, że nie będzie padać w niedziele :lol:

Posted

Plina wykręciłam się deszczem ale niestety wczoraj nie byłam w stanie- koleżanka miała 8nastkę w czwartek i nie dałam rady po całej nocy balowania.

W niedzielę nie dam rady bo dojazdu ode mnie nie mam. Ale bede w poniedziałek. No i jadę za półtorej godziny też ;)

Ta niunia mix bernardynka taka chudzinka była jak ją ostatnio widziałam. Ale prześliczna jest!

Posted

Musimy jakoś się zorganizować żeby stworzyć ten bazarek na rzecz schroniskowych psów :)
Ja mogłabym zająć się wysyłkami itp. Najpierw najlepiej zrobić listę przedmiotów. Kto co może dać^^
Plina podpowiedziała, że przydałoby się też kupić smycze i obroże.

Posted

Obroże i smycze (takie przepinane są fajne) przydałoby się kupic. Rok temu po zbiórce w naszej szkole zakupiliśmy tanio smycze i obróżki u Marty_Ares z dogomanii. Trochę smyczy sie zużyło, psy poprzegryzały ale obróżki jakoś się trzymają, w jednej tylko zatrzask poszedł.
Ja mam sporo niepotrzebnych rzeczy, jakieś figurki zwierzaków, książki i inne pierdółki, jutro wszystko wyszukam i dam Wam znać :) A jeżeli chodzi o koce, gdybyśmy też miały kupić za pieniądze z bazarku- najlepiej uderzyć do lumpeksów ;)

Posted

Na razie mam extra naszywkę dla fanów reagge, kilka maskotek, ładne pudełeczko, może dwie torebki (muszę skonsultować z siostrą). Znajdzie się jeszcze kilka rzeczy :)

Posted

ja już dałam 12 rzeczy i ciągle szukam :)
Ciekawe co da Pinesk@^^
Ja w domu wygrzebałam z szafy 2 koce. Przy najbliższym wyjeździe do schroniska chcę je zawieźć :)
Kiedy masz czas jechać do Tczewa?

Posted

Dziewczyny ja dopiero wróciłam do domu więc zaraz sie zabiorę za wyszukiwanie rzeczy ;) W razie czego dam Wam jak najprędzej znac ale kurcze nie mam baterii do aparatu i moge zrobic zdjęcia dopiero jutro wieczorem :( Ewentualnie telefonem ale to będą b. kiepskiej jakosci...

I sie jutro wybieram do schroniska. Wczoraj miał się ktoś zgłosic po Łapka- ciekawe czy przyjechał, normalnie ciekawośc mnie żżera i sie tak niecierpliwie że jutro po szkole muszę jechac :D

Posted

Na razie przekopałam zbiory książkowe- mam sporo takich bajek dla dzieci, nie wiem czy je dawac, czy ktoś je zechce ;) No i kilka takich 'normalnych'. Figurki przekopię jutro, dziś juz porobię zdjęcia książkom, jak zdążę to Ci podeślę jeszcze dziś, jak nie to jutro wieczorem (jak dam radę po spacerach z psami :diabloti:) wszystko razem.

W sobotę może wpadnę jeżeli mi nic nie wypadnie ;) To my sie jeszcze nie znamy? :hmmmm: Kurcze, myślałam, ze Cie kagome już widziałam :D

A o Łapku dam znac.

W ogóle przed chwilą napisał do mnie Pan od Warsa- zgadnijcie o co pytał... O wymiary Warsa, wysokość i długość bo... chce mu zrobić budę na wypadek gdyby psiak nie chciał spać w domu. :lol: Wiecie co, ten pies tam będzie miał jak w raju, rozmawiałam z nimi jeszcze kilka dni temu telefonicznie, Państwo są skłonni przyjechać po niego z Warszawy do Tczewa gdyby nie było transportu. Pani Asia (kierowniczka) mówiła, że od Warsa nawet opłaty nie będzie chciała bo tak już długo biedak siedzi, niech jedzie i bedzie szczęśliwy. Wiecie co Pan na to? "No ale jak to, nie ma mowy, przecież pieskom w schronisku każdy grosz się przyda!" Ja jestem osobiście tym domkiem zachwycona :lol:

Posted

Daj te ksiazki dla dzieci, napewno ktos kupi :) niestety nie znamy sie, ja bylam dopiero 3 Razy w schronisku. A domek dla Warsika to rzeczywiscie niesamowici ludzi. Daj znac w jaki dzien przyjezdzaja po Warsa. musze przy tym byc

Posted

hej, pilnie szukamy kogos z Tczewa lub okolic do pozyczenia na dzien lub dwa duzej kennel klatki. Musimy przewiezc do hotelu psa agresora i bez klatki moze byc ciezko a tam gdzie jest grozi mu igla :( nie ma ktos z Was lub Waszych znajomych?

Posted

masienka też szukam kennel klatki, na razie miałam propozycję od Murki, niestety to drugi koniec Polski :/ Ogólnie trudno znaleźć takie cudo, ale szukaj..
A tak na marginesie, Perełka znowu mnie dziabła, tym razem w nogę. Zaraz następna noga i żadną kończyną nie będę mogła ruszyć! :)

Posted

Biedna perelka, co to sie z nia dzieje :< przy okazji, znalazlam dobra stronke gdzie mozna dawac ogloszenia psow do adopcji. [url]www.kupiepsa.pl[/url] plina, wrzuc tam perelke i szczeniaki. moze ktos zainteresuje sie

Posted

Masieńka sprawdzałaś na dogo mapie pomocy? Ja niestety nie mam i nie znam nikogo kto by miał użyczyc...

EDIT:

Na dogo mapie jest tylko z pomorskiego VIZ:
[pomorskie] [URL="http://mapapomocy.dogomania.pl/profile.php?id=204"]Viz[/URL]