ty_kwa Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='bonita'][URL]http://img35.imageshack.us/img35/4871/58906377.jpg[/URL] [B][I][COLOR=blue]Bardzo pięknie się Dino prezentuje:loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]A moja Oni wygląda jak pół brata:p[/COLOR][/I][/B] [U]...[/U] [B][I][COLOR=blue]Powiedz, a jak jest z jedzeniem u Dina je ładnie, czy wybrzydza?[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=blue]Bo Onisia jest strasznym niejadkiem:shake:[/COLOR][/I][/B][/quote] Myślę,że duża część uroku Onni wynika właśnie z tego, że jest taka filigranowa :-) Dino zjada wszystko i w każdej ilości! Sprawia wrażenie wiecznie głodnego :eating: Karmimy go głównie Puriną Pro Plan, ale resztkami z naszego stołu też nie gardzi. Oczywiście ma swoje ulubione dania -dla białego sera czy gotowanego kurczaka dałby się pokroić. Z wielkim entuzjazmem wykrada też naszej śwince morskiej ogórki, sałatę i słonecznik :diabloti: , ale to chyba tylko z bostońskiej przekory :lol: Od początku stosujemy twarde reguły -miskę dostaje na 15 minut, po tym czasie zjadł czy nie -zabieramy i dajemy ponownie dopiero w porze następnego karmienia. Tacy jesteśmy okropni Państwo :evil_lol:
bonita Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='ty_kwa']Myślę,że duża część uroku Onni wynika właśnie z tego, że jest taka filigranowa :-) Dino zjada wszystko i w każdej ilości! Sprawia wrażenie wiecznie głodnego :eating: Karmimy go głównie Puriną Pro Plan, ale resztkami z naszego stołu też nie gardzi. Oczywiście ma swoje ulubione dania -dla białego sera czy gotowanego kurczaka dałby się pokroić. Z wielkim entuzjazmem wykrada też naszej śwince morskiej ogórki, sałatę i słonecznik :diabloti: , ale to chyba tylko z bostońskiej przekory :lol: Od początku stosujemy twarde reguły -miskę dostaje na 15 minut, po tym czasie zjadł czy nie -zabieramy i dajemy ponownie dopiero w porze następnego karmienia. Tacy jesteśmy okropni Państwo :evil_lol:[/quote] [B][I][COLOR=blue]Nasze wielkie psy również dostają miskę na chwilę, ha u nich micha jest pusta po góra minucie:evil_lol: , miska Onni również byłaby wyczyszczona przez nie, zanim ona wogóle by powąchała co tam ma:diabloti:. [/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=blue]Dlatego ona je osobno, co jakiś czas dochodzi do michy i bierze po kilka kąsków:p .[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=blue]Również dostaje purinę, ale z wielką chęcią jej nie je:shake: . Woli surowe mięso, albo gotowanego kurczaka właśnie.[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]Ona ma takie dni, albo jest dzień w którym je chętnie i dużo:loveu:, albo jest taki co nie je praktycznie nic:shake: i wedy się człowiek zaczyna martwić i kombinuje co by jej tu dać żeby zjadła:hmmmm:- i właśnie przez te niejadkowe dni ją trochę rozpuściliśmy:oops:[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]A wiecie kiedy Onni najbardziej lubi jeść:cool3:- w nocy:crazyeye: jak zostawię miskę na noc to rano zawsze jest zjedzone ( i to nie przez duże psy:diabloti:)[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]Pozdrowionka:loveu:[/COLOR][/I][/B]
Joanna_B. Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Witam wszystkich Bostonmaniaków, chciałabym się dołączyć do tego forum ponieważ jestem zachwycona:loveu: tą rasą piesków, niestety nie mam takiej słodkiej bestyjki :roll: ale może w przyszłości. Chciałabym więcej się dowiedzieć o tych cudach, a tu jest najlepiej rozwinięta dyskusja, a zdjęcia i filmiki poprostu rekord świata i Wasze pieseczki są takie słodziunie:iloveyou: pozdrawiam serdecznie.
bonita Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 [quote name='Joanna_B.']Witam wszystkich Bostonmaniaków, chciałabym się dołączyć do tego forum ponieważ jestem zachwycona:loveu: tą rasą piesków, niestety nie mam takiej słodkiej bestyjki :roll: ale może w przyszłości. Chciałabym więcej się dowiedzieć o tych cudach, a tu jest najlepiej rozwinięta dyskusja, a zdjęcia i filmiki poprostu rekord świata i Wasze pieseczki są takie słodziunie:iloveyou: pozdrawiam serdecznie.[/quote] [B][I][COLOR=blue]Serdecznie witamy Joanna:loveu:[/COLOR][/I][/B]
panienkabubu Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [quote name='Joanna_B.']Witam wszystkich Bostonmaniaków, chciałabym się dołączyć do tego forum ponieważ jestem zachwycona:loveu: tą rasą piesków, niestety nie mam takiej słodkiej bestyjki :roll: ale może w przyszłości. Chciałabym więcej się dowiedzieć o tych cudach, a tu jest najlepiej rozwinięta dyskusja, a zdjęcia i filmiki poprostu rekord świata i Wasze pieseczki są takie słodziunie:iloveyou: pozdrawiam serdecznie.[/quote] Witaj i pytaj :) Ja np. od 4 rano nie śpię :evil_lol: Cudowne malce, zwłaszcza Idea, zrobiły koncert, bo chcą pobiegać. Mój chłopak mówi, że "to przecież boston terriery, im nie wystarczy polatać po 1m2, muszą po całym pokoju jakieś 2h, wtedy się zmęczą na godzinkę to się akurat wyśpisz" hehehe co racja to racja :)
Joanna_B. Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Dziękuję za miłe powitanie:grins:. I pewnie się powtórzę ale Wasze Bostonki są takie śliczne, a maleństwa u panienkibubu to balsam na moje skołatane serce:loveu:.
Joanna_B. Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 [quote name='panienkabubu']Witaj i pytaj :) Ja np. od 4 rano nie śpię :evil_lol: Cudowne malce, zwłaszcza Idea, zrobiły koncert, bo chcą pobiegać. Mój chłopak mówi, że "to przecież boston terriery, im nie wystarczy polatać po 1m2, muszą po całym pokoju jakieś 2h, wtedy się zmęczą na godzinkę to się akurat wyśpisz" hehehe co racja to racja :)[/quote] Współczuję tych porannych wstawań, ale tak bywa z maleństwami:loveu:, a One są takimi rozkosznymi:diabloti: łobuziakami. Obecnie nurtujące mnie pytanie dotyczy sie słodkich nosków u szczeniaczków, otóż zaraz po urodzeniu maja różowe i z czasem im ciemnieje, czy jest to do przewidzenia w jakim stopniu będzie ciemniał nosek? Szukałam tej informacji po gazetach, książkach w internecie i jakoś nie znalazłam, będę wdzięczna za informacje. serdecznie pozdrawiam.
panienkabubu Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Joanna - Bostony są baaaaardzo łatwe w hodowaniu, mam na myśli troskę o malce. Moja Nufka jest doskonałą matką i szczerze się przyznam, że nie spodziewałam się tego. Poprzednio miałam dwa mioty bernardynów i wyglądało to tak, że pierwsze 2-3 tygodnie siedziałam 24 godziny na dobę z nimi, patrzyłam, żeby matka nie przygniotła itp itd. Jak rodziły się małe bostonki to myślałam sobie, że będę przerabiać to na nowo, jest to okropnie męczące, ale to najlepsze chwile szczeniaczków :loveu: Ku mojemu zaskoczeniu moja pomoc była znikoma, po kilku dniach nawet wyszłam na całonocną imprezę (oczywiście małe zostały z rodzicami), ale nie była potrzebna ŻADNA ingerencja :mdleje: Nufka sama się nastawiała z cycuszkami, małe spały, jadły, spały, jadły... NUDA. Dopiero od jakiś dwóch tygodni zaczęła się jazda bez trzymanki i NARESZCIE mogę się nimi poopiekować i pobawić :loveu: wcześniej to były małe, pełzające gremlinki :evil_lol: Odnośnie noska - są różne stadium ciemnienia, u mnie jeszcze jeden chłopiec ma lekko różowy nosek w kąciku, dziewczyny miały czarne noski już kilka tygodni temu. Czasem nawet szczeniaczki noworodki rodzą się już z czarnymi noskami. Jednak w 99,999% przypadków każdy nosek szczeniaczka zabarwia się na czarno. Wszystko zależy od pigmentu, który przekazują rodzice :-)
Joanna_B. Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź panienkobubu, jednocześnie gratuje takiej super suni, która tak troskliwie zajmuje się swoimi maleństwami, co zresztą widać na zdjęciach i filmikach. Co do opieki nad małymi szczeniętami nie mam doświadczenia, jedynie z dwu miesięcznym łobuziakiem któremu tylko zabawy, jedzenie i spanie w głowie. A jak już miałam do czynienia ze ślepymi krecikami to były kocięta:kociak: rasy "dachowiec" a to już zupełnie inna bajka.
ty_kwa Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='bonita'][B][I][COLOR=blue]Nasze wielkie psy również dostają miskę na chwilę, ha u nich micha jest pusta po góra minucie:evil_lol: , miska Onni również byłaby wyczyszczona przez nie, zanim ona wogóle by powąchała co tam ma:diabloti:. [/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=blue]Dlatego ona je osobno, co jakiś czas dochodzi do michy i bierze po kilka kąsków:p .[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=blue]Również dostaje purinę, ale z wielką chęcią jej nie je:shake: . Woli surowe mięso, albo gotowanego kurczaka właśnie.[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]Ona ma takie dni, albo jest dzień w którym je chętnie i dużo:loveu:, albo jest taki co nie je praktycznie nic:shake: i wedy się człowiek zaczyna martwić i kombinuje co by jej tu dać żeby zjadła:hmmmm:- i właśnie przez te niejadkowe dni ją trochę rozpuściliśmy:oops:[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]A wiecie kiedy Onni najbardziej lubi jeść:cool3:- w nocy:crazyeye: jak zostawię miskę na noc to rano zawsze jest zjedzone ( i to nie przez duże psy:diabloti:)[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]Pozdrowionka:loveu:[/COLOR][/I][/B][/quote] A może jednak apetyt to cecha wrodzona :lol:... tak sobie teraz przypominam, że jak odbieraliśmy Dina z hodowli, to pani Ewa mówiła, że to był najbardziej żarłoczny szczeniak z miotu! :grins: Pozdrawiamy! :dog:
bonita Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='ty_kwa']A może jednak apetyt to cecha wrodzona :lol:... tak sobie teraz przypominam, że jak odbieraliśmy Dina z hodowli, to pani Ewa mówiła, że to był najbardziej żarłoczny szczeniak z miotu! :grins: Pozdrawiamy! :dog:[/quote] :evil_lol: [COLOR=Blue][I][B]A Oni była najmniejsza i najmniej jadła...no i tak już zostało:p. Regułą to to nie jest, sama z własnego doświadczenie wiem, że te najmniejsze i najmniej jedzące początkowo szczenięta z miotu, często wyrastają na największe:D. A na wystawy z Dinem gdzieś się wybieracie ? Pozdrowionka:loveu: [/B][/I][/COLOR]
panienkabubu Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Dzisiaj we Wrocławiu podobno pogrom, same bdb, db i dost.... :mdleje:
bonita Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 [quote name='panienkabubu']Dzisiaj we Wrocławiu podobno pogrom, same bdb, db i dost.... :mdleje:[/quote] :crazyeye::crazyeye::crazyeye: [COLOR=Blue][I][B]dost, a kto oceniał?[/B][/I][/COLOR]
panienkabubu Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Finka :cool3: Rasę wygrała suka z niedokolorowanym oczkiem. Reszta wyników wieczorkiem
kamill_ek Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 a wlasnie skoro mowa o wystawach to moze ktos juz doswiadczony przyblizy mi ta sztuke;) troche czytalem ale jest to troszke nie zrozumiale dla mnie..:/ mysle zeby sie moze do zabrza czy rybnika przejechac i zobaczyc jak to wszystko wyglada bo nigdy nie mialem stycznosci z wystawami:p
panienkabubu Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 kamill - zapraszam do Rybnika :) Wprawdzie będę z bernardynką, ale chętnie udzielę rad :)
ty_kwa Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='bonita']:evil_lol: [COLOR=Blue][I][B]A Oni była najmniejsza i najmniej jadła...no i tak już zostało:p. Regułą to to nie jest, sama z własnego doświadczenie wiem, że te najmniejsze i najmniej jedzące początkowo szczenięta z miotu, często wyrastają na największe:D. A na wystawy z Dinem gdzieś się wybieracie ? Pozdrowionka:loveu: [/B][/I][/COLOR][/quote] Wstępnie wybieramy się na Międzynarodową do Kielc (w połowie listopada). Z tego co wiem, to Dee-Dee też tam będzie! A wy jakie macie plany? :dog: pozdrawiamy!
panienkabubu Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='ty_kwa']Wstępnie wybieramy się na Międzynarodową do Kielc (w połowie listopada). Z tego co wiem, to Dee-Dee też tam będzie! A wy jakie macie plany? :dog: pozdrawiamy![/quote] W jakiej klasie wystąpicie w Kielcach?
bonita Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='ty_kwa']Wstępnie wybieramy się na Międzynarodową do Kielc (w połowie listopada). Z tego co wiem, to Dee-Dee też tam będzie! A wy jakie macie plany? :dog: pozdrawiamy![/quote] [B][I][COLOR=blue]Dee-Dee debiutwała już we Wrocławiu:cool3: [/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]Dla mnie Kielce są za daleko, nie chce się tak daleko jechać jedynie z psem sceniackiem:oops::evil_lol:[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]My zaczynamy w przyszłym roku.[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]pozdrowionka[/COLOR][/I][/B] [
ty_kwa Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='bonita'][B][I][COLOR=blue]Dee-Dee debiutwała już we Wrocławiu:cool3: [/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]Dla mnie Kielce są za daleko, nie chce się tak daleko jechać jedynie z psem sceniackiem:oops::evil_lol:[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]My zaczynamy w przyszłym roku.[/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=#0000ff]pozdrowionka[/COLOR][/I][/B] [[/quote] może w takim razie spotkamy się :smile: na jakiejś wystawie na wiosnę :p.
ty_kwa Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='panienkabubu']W jakiej klasie wystąpicie w Kielcach?[/quote] W klasie szczeniąt -Dino będzie miał wtedy 8 miesięcy. Czy Wy tez się wybieracie?
panienkabubu Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='ty_kwa']W klasie szczeniąt -Dino będzie miał wtedy 8 miesięcy. Czy Wy tez się wybieracie?[/quote] Tak :-) Tylko jeszcze nie wiem które psy będę tam wystawiać :-)
bonita Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='ty_kwa']może w takim razie spotkamy się :smile: na jakiejś wystawie na wiosnę :p.[/quote] [COLOR=Blue][I][B]Pewno będziemy w Katowicach, Już mam stresa jak sobie pomyslę co to będzie:evil_lol: [/B][/I][/COLOR]
bonita Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 [quote name='panienkabubu']Tak :-) Tylko jeszcze nie wiem które psy będę tam wystawiać :-)[/quote] [COLOR=Blue][I][B]A ja będę spokojnie czekać na wyniki i fotki [/B][/I][/COLOR]:loveu::evil_lol: normalnie nie mam wielokrotnego cytowania na moim roboczym kompie:p
panienkabubu Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Fotek będzie na pewno mnóstwo - bez obaw :loveu: O ile trafię na bostoni ring na czas :evil_lol: Ale najpierw Rybnik i Brno :-)
Recommended Posts