*Nelly* Posted January 4, 2006 Author Posted January 4, 2006 za 15 minut czyli 5 stycznia będzie miała 4 miesiące :) szczeniaki urodzone 5 września 2005 :) Quote
Złośnica Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='emmara']Hmmm, a w jakim wieku jest Nelly ?? Bo o ile dobrze kojarzę, to znajomy ma sukę za krycie swoim bullem z tej hodowli, i co najdziwniejsze jej matka też zdechła przy porodzie:roll:[/quote] ja też w pierwszym momencie pomyslałam o Piotrze, ale wiek suni mi nie grał i zaskakujące jest także to, że ZNÓW mu padła suka przy porodzie :watpliwy: Quote
Złośnica Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 ale ja wiem, o jakiej suczce pisze Emmara :lol: i znam te suczke i jej właściciela i i to na pewno nie jest miotowa siostra twojej Nelly :shake: Quote
*Nelly* Posted January 5, 2006 Author Posted January 5, 2006 Acha :( Aale to jakoś dziwnie , że też suka zmarła ;/ cos tu nie tak...:shake: Złośnico zapytasz sie o to w twoim ZK ? :> Quote
QUATTRUSIA Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='*Nelly*']Acha :( Aale to jakoś dziwnie , że też suka zmarła ;/ cos tu nie tak...:shake: Złośnico zapytasz sie o to w twoim ZK ? :>[/quote] dla mnie wszystko (oprócz samej Nelly) było tu pokręcone juz od naszej pierwszej rozmowy telefonicznej...szczęście całe, ze Nelly trafiła w Twoje ręce...chyba pierwszy raz w swoim psim życiu jest w odpowiedzialnych ( mimo,ze jeszcze bardzo młodych) rękach !!!!!!! Quote
emmara Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='Złośnica']ale ja wiem, o jakiej suczce pisze Emmara :lol: i znam te suczke i jej właściciela i i to na pewno nie jest miotowa siostra twojej Nelly :shake:[/quote] No właśnie Złośnica ja też pomyślałam o Quki, no ale Nelly po zdjęciach nie wyglądała mi na jej siostrę... No bardzo dziwne, że ta sama historia z suką, która pada po porodzie:roll: Quote
Marta Chmielewska Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 A jak to jest gdy sunia padnie przy porodzie, przecież nadal są to szczenięta z uprawnienim do metryczki czyż nie? To sunia pada, nie szczeniaki... Spotkał się ktoś z was ztakim przypadkiem? Przecież śmierć matki nie ma wpływu na pochodzenie szczeniąt i dalszy rozwój, jeśli jest karta krycia i wszystko zgodne z regulaminem... Quote
MSMIMI Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 oczywiscie jesli suka padnie ale wszystko wczesniej zostalo zrobione zgodnie z przepisami zk- karta krycia uprawnienia hodowlane etc to nie ma podstaw aby nie wydac metryk. a ta sunia nie ma tatoo, nie jest rasowa, poprostu jest bez rodowodu i albo z miotu puszczonego na lewo z jakiejs hodowli psow rasowych albo z niewiadomej hodowli ktora sie podpina pod ta "rasową" ... ludzie ludziom rozne rzeczy wmawiaja potem przychodza z dokumentami pkpr-u albo ksiazeczkami zdrowia do zk i chca wyrabiac rodowody... Quote
lapis Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='MSMIMI']ludzie ludziom rozne rzeczy wmawiaja potem przychodza z dokumentami pkpr-u albo ksiazeczkami zdrowia do zk i chca wyrabiac rodowody...[/quote] :shake: :shake: :shake: Quote
*Nelly* Posted January 26, 2006 Author Posted January 26, 2006 I jak Złośnico udało Ci się coś dowiedzieć na temat tej hodowli ?? :) Quote
Nela Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 Sunia jest przepiekna!!!!!!!! Nazywa sie tak jak ja!!!! ( bo tu wszyscy tak an mnie mowia) ale to nic - jest bardzo ladna :lol: :lol: :lol: . I wydaje mi sie ze metryka nie jest az taka wazna!!! Wkoncu piesek jest do kochania nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
*Nelly* Posted January 27, 2006 Author Posted January 27, 2006 Nela też tak sądze :):):) Dziś dorzuciłem kilka aktualnych fotek Nelly :D Pozdrowionka dla wszystkich ! :lol: Quote
Recommended Posts