Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja cała nadzieja w sesji zdjęciowej- wg mnie zdjęcia (te co mieliśmy i mamy) nie pomagają - Gajka utyła poza tym (co też nie pomaga)- Gajce trzeba wiedzieć jak zrobić FAJNE zdjęcia by pokazać cały jej urok i wdzięk...

Posted

[quote name='bea100']Moja cała nadzieja w sesji zdjęciowej- wg mnie zdjęcia (te co mieliśmy i mamy) nie pomagają - Gajka utyła poza tym (co też nie pomaga)- Gajce trzeba wiedzieć jak zrobić FAJNE zdjęcia by pokazać cały jej urok i wdzięk...[/QUOTE]

Też tak uważam. Dobre zdjęcia to połowa (albo i z 70%) sukcesu. Podglądam działania fundacji Stowarzyszenie Obrona Zwierząt, mają swój wątek także na dogo (koleżanka od nich adoptowała sunię), no i zdjęcia naprawdę mają esktra... A psy niektóre są u nich kilka-kilkanaście dni i już mają domy. A dodam, że naprawdę te domy są porządnie sprawdzane przed adopcją. Owszem, zdażają się psy, które długo czekają na nowy dom, ale w ich przypadku długo = kilka miesięcy. A tu już nam Gajusia tyle smutne...

Posted

Ja zerknęłam na finanse z ciekawości, bo na Gajkę chyba place najdłużej i jednak liczyć nie będę :evil_lol:, jak coś Aleksandra P to ja, żeby nie było, że nie płaciłam w 2011 roku :evil_lol:

Posted

[quote name='Olena84']Ja zerknęłam na finanse z ciekawości, bo na Gajkę chyba place najdłużej i jednak liczyć nie będę :evil_lol:, jak coś Aleksandra P to ja, żeby nie było, że nie płaciłam w 2011 roku :evil_lol:[/QUOTE]

Kurczę, ile to już lat... :(

Posted

Koszmarnie się zasiedziała Gajka na DT- faktycznie coś trzeba z tym zrobić :roll: i liczę na tą sesję zdjęciową...
I żeby nie było- ona była systematycznie przeze mnie ogłaszana, pilnowałam i wykupowałam jej bazarki ogłoszeniowe tak co 2/3 mc- już chyba na wszystkie województwa jakie istnieją...wydaje mi się, że moje teksty były OK ( co nie znaczy, że nie pomyślcie Ciocie o czymś nowym...)..."zwyczajne" zdjęcia, to dla psa takiego jak Gaja- za mało...

Gluchypies: ile będzie kosztowała profesjonalna sesja zdjęciowa dla Gajusi?

Posted

[quote name='bea100']Koszmarnie się zasiedziała Gajka na DT- faktycznie coś trzeba z tym zrobić :roll: i liczę na tą sesję zdjęciową...
I żeby nie było- ona była systematycznie przeze mnie ogłaszana, pilnowałam i wykupowałam jej bazarki ogłoszeniowe tak co 2/3 mc- już chyba na wszystkie województwa jakie istnieją...wydaje mi się, że moje teksty były OK ( co nie znaczy, że nie pomyślcie Ciocie o czymś nowym...)..."zwyczajne" zdjęcia, to dla psa takiego jak Gaja- za mało...

Gluchypies: ile będzie kosztowała profesjonalna sesja zdjęciowa dla Gajusi?[/QUOTE]

Sesje są robione przez fotowolontariuszy za free :) Tylko jedynie kwestia dogadania się co do zwrotu kosztów dojazdu :) wieczorem napiszę maila do tej dziewczyny, która mieszka najbliżej i zapytam także o tą kwestię.

Posted

Cudnie !!!
Zapytaj o wszystko...napisz, że suczka już tyle lat czeka w płatnym DT na dom, deklaracje się wykruszyły i ciągle generuje długi itd- nie mogą nam odmówić w takiej sytuacji...
I zapytaj też, czy część zdjęć może być zrobiona w domu? Wtedy byłyby do wykorzystania "całorocznie" ;)
No poza tym Gaja to domowa suńka jest :)

Posted

[quote name='bea100']Cudnie !!!
Zapytaj o wszystko...napisz, że suczka już tyle lat czeka w płatnym DT na dom, deklaracje się wykruszyły i ciągle generuje długi itd- nie mogą nam odmówić w takiej sytuacji...
I zapytaj też, czy część zdjęć może być zrobiona w domu? Wtedy byłyby do wykorzystania "całorocznie" ;)
No poza tym Gaja to domowa suńka jest :)[/QUOTE]

Dopytam, nigdy jeszcze nie organizowałam takiej sesji foto, więc tym bardziej będę ciekawa wielu szczegółów :) na pewno dużo zależy od tego, czy pies nie boi się obcych osób i będzie się swobodnie czuć podczas takiej sesji.

Posted

Mail wysłany. Tak się składa, że akurat w tej okolicy (tzn. z Warszawy) jest fotowolontariuszką dziewczyna, z którą już kilkukrotnie miałam kontakt mailowy, bo obie prowadzimy bloga - ona też adoptowała psa, więc mam nadzieję, że jej odpowiedź będzie pozytywna. A zdjęcia robi świetne :)

Posted

[quote name='bea100']To ja trzymam kciuki, by się zgodziła :)[/QUOTE]

Iwona już odpisała, nie ma problemu z sesją, tyle że ona może jedynie w weekendy :)

Napisałam jej, że przekażę jej nr tel osobie, u której jest Gaja, żeby mogły już dograć się co do terminu...

Tak więc potrzebuję namiary na tą osobę, żeby jej przekazać nr tel do Iwony :)

Posted

Namiary na panią z DT masz w moich ogłoszeniach na poprzedniej stronie, wydaje mi się, że można spokojnie tam zadzwonić i wszystko dograć :)
A pytałaś o spodziewane koszty?

PS
Udało się. Paczka dzisiaj poleciała priorytetem :)

Posted

[quote name='bea100']Namiary na panią z DT masz w moich ogłoszeniach na poprzedniej stronie, wydaje mi się, że można spokojnie tam zadzwonić i wszystko dograć :)
A pytałaś o spodziewane koszty?

PS
Udało się. Paczka dzisiaj poleciała priorytetem :)[/QUOTE]

Oki, to zadzwonię do niej dziś lub jutro. Podam jej wtedy numer do Iwony. Nic Iwona nie wspominała o dokładnych kosztach, ale z tego co pamiętam, to chyba między Warszawą a Nowym Dworem Maz. jest ok 40km w 1 str, czyli trzeba liczyć, że będziemy musiały oddać za jakieś 80-100 km.

Czekam na paczkę :)

Posted

Super! To jak się dowiemy ile się należy-to ja proponuję zapłacić potrącając z naszego bazarku a reszta co zostanie to poleci na długi (zobaczymy jak bazarek pójdzie zresztą, ale fanty fajne i pokupne wg mnie ;) ). DOM potrzebny nareszcie a dobre zdjęcia to teraz mój priorytet!

Posted

[quote name='bea100']Super! To jak się dowiemy ile się należy-to ja proponuję zapłacić potrącając z naszego bazarku a reszta co zostanie to poleci na długi (zobaczymy jak bazarek pójdzie zresztą, ale fanty fajne i pokupne wg mnie ;) ). DOM potrzebny nareszcie a dobre zdjęcia to teraz mój priorytet![/QUOTE]

To dobry pomysł, napiszę na bazarku, że idzie na opłatę dojazdu fotografa do Gajusi + na spłatę jej długów :)

Jeśli chcesz zobaczyć fotki, jakie robi Iwona to zobacz na jej blogu: [URL]http://psiewedrowki.pl[/URL]

Będziesz miała wyobrażenie, o jakich zdjęciach mówimy :)

Posted

Nooo.pełna profeska :multi: Jestem coraz lepszej myśli...

Podziękuj pięknie ode mnie Iwonie za to, że wogóle się zgodziła! To wielka sprawa dla psinki o "amatorskiej urodzie" takiego jak Gajka ;)

Posted

[quote name='bea100']Nooo.pełna profeska :multi: Jestem coraz lepszej myśli...

Podziękuj pięknie ode mnie Iwonie za to, że wogóle się zgodziła! To wielka sprawa dla psinki o "amatorskiej urodzie" takiego jak Gajka ;)[/QUOTE]

Na razie nie dziękuj, poczekajmy aż będą fotki i będziemy się zachwycać urodą Gajki :)

No i oby ta Pani, u której jest Gaja się zgodziła na tą sesję... Ja napierw myślałam, że Gaja jest u kikou...

Posted

[SIZE=4][B]Zapraszam na bazarek dla Gai, fanty w większości nowe (podarowane przez bea100):

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/250646-Dla-Gai-Davidoff-Ralp-Lauren-ksi%C4%85%C5%BCka-kucharska-Pascal-wisior-%C5%82apka-do-12-02?p=21821850#post21821850"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250646-Dla-Gai-Davidoff-Ralp-Lauren-ksi%C4%85%C5%BCka-kucharska-Pascal-wisior-%C5%82apka-do-12-02?p=21821850#post21821850[/URL][/B][/SIZE]

Posted

Gluchypies- brawo! I tak migiem zrobiony! Kochana jesteś :loveu:

Ciocie- podnoście plizzz- pozapraszajcie proszę na zaprzyjaźnionych tematach/bazarkach gdzie jesteście...
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250646-Dla-Gai-Davidoff-Ralp-Lauren-książka-kucharska-Pascal-wisior-łapka-do-12-02?p=21822659#post21822659[/URL]

Posted

[quote name='gluchypies']To dobry pomysł, napiszę na bazarku, że idzie na opłatę dojazdu fotografa do Gajusi + na spłatę jej długów :)

Jeśli chcesz zobaczyć fotki, jakie robi Iwona to zobacz na jej blogu: [URL]http://psiewedrowki.pl[/URL]

Będziesz miała wyobrażenie, o jakich zdjęciach mówimy :)[/QUOTE]

gluchypies mam prosbę o kontakt do Pani Iwonki w sprawie zdjęć dla Tusi :
wątek:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/194858-TUSIA-z-Korabiewic-ZOSTA%C5%81A-SAMA%21-d%C5%82ug-za-ho[/URL]