_ogonek_ Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Reda zagłodzona rottweilerka. Sunia około 2 letnia, czeka na operację oka niestety ze względu na stan ogólny operacja musi zostać przełożona w czasie łagodna dla całego świata, nie ma w niej cienia agresji. Jak tylko dowiem się wiećej i zdobede foto, wkleje. Kontakt: Schronisko w Uciechowie Os. Białe7 tel. p robert: 510 433 322 sylwia 721 107 014 [email protected] mój: [email protected] Quote
Wiwi Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 czy ona ma coś z oczami? one jakieś takie zaropiałe się wydają... dodałam Redę tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13446296#post13446296 Quote
Koperek Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 KOSZMAR!:-( Jeżeli nie ma REDY na Rottce to zaraz się biorę za wstawienie. Link do wątku: http://www.rottka.pl/forum/viewtopic.php?p=43475&sid=da38e8001886b880cfa299ae86cb592a#43475 Quote
_ogonek_ Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 REDY NIGDZIE NIE MA!!! Wiwi, tak, z tego co wiem ma coś z oczami. Wywinięta powieka (?) Będzie miała chyba jakiś zabieg. Jutro jade do Uciechowa, z długopisem, zeszytem i notuję :P Quote
rotek_ Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 reda ma podwinięcie powieki czeka na operację nacięcia powiek od wewnątrz, wtedy powieka tak jakby "odwinie się" ta przypadłość jest często spotykana u tej rasy reda to chodząca miłość do wszystkiego!!!! do obcych ludzi merda ogonem, kocha koty, do psów mega łagodna:loveu: jest bardzo drobna jak na rotka, mi sięga trochę powyżej kolana... czyli można śmiało powiedzieć że to średni rottweiler sądząc po zachowaniu reda większość swojego 2-letniego życia spędziła w jakimś małym pomieszczeniu- na łancuchu albo w małym kojcu często chodzi w kółko w boksie tak zachowuje się jak zaczyna najczęściej nudzić się, albo jest w stanie pewnego podekscytowania no i wadą jest to że nie potrafi zachować czystości w boksie jeśli ktoś chciałby ją wziąć do domu musiałby nad nią popracować od dwóch dni Reda leży w tej samej pozycji wcześniej karmiliśmy ją boshem kiedy skończyła się karma w pojemniku wsypałam kolejny worek karmy ale tym razem Bellosana mam nadzieję że to tylko zatrucie pokarmowe i reakcja na zmianę jedzenia Quote
Koperek Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Jezu, trzeba jakoś pomóc dziewczynie w cierpieniu!:placz: Tylko jak???????????:-( OGŁOSZENIA, DOBRA KARMA- SPONSOR??!! ...co jeszcze? Quote
_ogonek_ Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 Dziewczyny, poza problemem czystości w boksie jedt naprawdę cudowna... Byłam z nią kilka razy na spacerze, taka lebioda :lol: Kręci sie kolo nóg potyka :evil_lol: jak na nią wpadłam w czasie spaceru nawet nie jękneła!!! Kocha każdego rozdaje mokre całusy, cieszy sie swoim kikutkiem :). Quote
Ingrid44 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Reda ma zalozony watek na Molosach i jest zainteresownie. Moze pomoga. Quote
_ogonek_ Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 Super! U niej wszystko ok. Poszła dzisiaj na spacerki potykając sie przy tym o moje nogi :D Niestety robi naprawdę okropny bałagan w boksie. Nadaje się gdzieś tylko do jakiegoś kojca ogrodu... Quote
Ingrid44 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 _ogonek_ napisał(a):Super! U niej wszystko ok. Poszła dzisiaj na spacerki potykając sie przy tym o moje nogi :D Niestety robi naprawdę okropny bałagan w boksie. Nadaje się gdzieś tylko do jakiegoś kojca ogrodu... Napewno nigdy w domu nie mieszkala tylko byla na lancuchu cale zycie. Ktos by musial sie nia zajac i popracowac .Kazdego psa da sie nauczyc czystosci.;) Quote
Koperek Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Ingrid44 napisał(a):Ktos by musial sie nia zajac i popracowac .Kazdego psa da sie nauczyc czystosci.;) Absolutnie jestem tego samego zdania- trochę samozaparcia i cierpliwości i pies mieszkaniowy!!!:) Quote
rotek_ Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 był dzisiaj telefon w sprawie DT dla suni sunia mieszkałaby w ocieplonej budzie, więc dla niej rewelacja:loveu::multi: na razie nic pewnego i nie możemy się nastawiać na tę nadzieję Quote
alek5464 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 To ja ten przyszly domek!!! dostalam blogoslawienstwo od Pomorskiej Fudacji Rottka wiec niunia pojedzie do mnie jak tylko skonczy sie kwarantanna. Buda ocieplana, wymoszczona a do tego stoi w pomiszczeniu do ktorego wejscie zasloniete jest kocem, a ma okno zeby sobie zwierz mogl patrzec na swiat. To bedzie moj 3 rottek nie liczac wielu innych psow, zaden nigdy zostal oddany chyba te smierci. Ten domek bedzie tylko wtedy jezeliby sie nie dogadala z 2 moimi suniami i koteczka. Jezeli bedzie oki to to bedzie domek docelowy. Jedna osoba z Fundacji zalatwila sponsora na transport wiec nic nie stoi na przeszkodzie. Ja wprawdzie wole tzw. duze rottki ale to nie jej wina ze jest mniejsza skoro potrzebuje pomocy to jedzie do mnie i juz. Bo duzy czy mniejszy rottek to bedzie rottek a te kocham najbardziej. Quote
alek5464 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 wkradl sie blad ten domek bedzie tylko wtedy tymczasowy jezeli by sie nie dogadala..... Quote
Ingrid44 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Super wiadomosci :multi: I tak szybko znalazl sie DT a moze i DS.:multi: Quote
Wiwi Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 jeju jakie wieści!!!!:multi::multi::multi: cudownie by było, bo ona taka bidula jest, sama skóra i kości... potwierdzam strasznie się cieszy na widok człowieka, a mnie widziała pierwszy raz, więc nieznajoma, a dupka latała jak oszalała... faktycznie to taka półrotka, nie tylko ze względu na straszne wychudzenie, ale też na wzrost ;) trzymam kciuki za domek !!! Quote
alek5464 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Hej! Rotek_ mam pytanie czym wyscilacie budy i legowiska? Jezeli koce i koldry to wam przywioze troche, pytanie czy dla kotow poduszki tez sie przydadza oczywiscie nie z pierza. Potrzebujecie tez stara posciel? Quote
_ogonek_ Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 aLEK, koce. niz z pierzem ani czymkolwiek w srodku, na stanie mamy jednego kota. jak juz to koce ;) Quote
alek5464 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 wiem ze nie z pierzem, ale koldry normalne tez nie? wiele schronow i przytulisk bierze koldry. Problem w tym ze kolder moge zalatwic duzo a z kocami to roznie. Quote
rotek_ Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 wspaniale dzisiaj zrobiłam dodatkowy test na kocie tak na wszelki wypadek na naszą kocią rezydentkę reaguje z zaciekawieniem ale to tylko dlatego że Panti wychowała się wśród psów i zupełnie ich się nie boi dzisiaj pod schronisko przyszedł kolega Pantery -trochę bardziej strachliwy i kiedy uciekł Reda chciała ruszyć za nim nie wiem jakby się to skończyło bo smycz była za krótka żeby Redzia mogła go dosięgnąć oczka dzisiaj wyglądały lepiej, nie ropiały ale na wszelki wypadek i tak je zakropiłam reda jest u nas od końca października i ani razu przez ten czas nie słyszałam żeby szczekała!!!!:crazyeye: na ludzi, na koty, na psy....ona poprostu nie potrafi:eviltong: Quote
alek5464 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 to normalne ze jak cos ucieka to sie goni. Zuzka spi z kicia ale jak ta na zewnatrz ucieka to Zuzka ja goni. Mnie chodzilo o taka prawdziwa agresje do kotow, moja 1 rottka zamordowala mi kota i dlatego dmucham na zimne. Jurto zadzwonie i uzgodnimy kiedy bede mogla po nia przyjechac. Im szybciej tym dla niunki lepiej, nie dlatego ze jej u was zle ale wy macie wiele psow do dogladania a ja bede miala tylko te 2 plus psie mamy ktore mieszka z nami. Quote
Recommended Posts