Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malibo57 napisał(a):

Cheapek przechodził różne fazy - podobno bardzo lubił sprzątać w szafie..?

Ooo...to poprosimy o "szerszą" relację tego sprzątania ;)

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cheap podróżnik :) part 1

więc podróże Cheap znosi wspaniale - 5h podróż właściwie przespał :) wyskakując tylko na jedno 10 minutowe siku podczas postoju :)

na miejscu było tak :)

Oczywiście pies tylko oblizuje się zapachem piwa - choć czasem wsadził jęzor do pustej szklanki jak tylko chwila nieuwagi spuściła go z oczu.

Posted

Ogólnie Cheap wyraża super chęci do zabawy na luźnych nawierzchniach , wcześniej już zaobserwowaliśmy że "najfajniejszym" regionem np w powsinie jest zaorane pole po drugiej stronie lasku :) podobnie podobała mu się nadmorska plaża :) :) miał mega frajdę ... i choć pierwszy kontakt z wodą okupiony był zdziwieniem :) - chciał złapać łabędzia i wpadł cały 2 m od brzegu :) to ogólnie później już sam wbiegał do wody.

W temacie porządków to Cheap wyjątkowo spędza wolny czas ... mianowicie sprawdza nam sposób ułożenia rzeczy w szafie, czyli po każdym naszym wyjściu zbieramy nasze rzeczy z posłania psa i drogi do tego posłania z szafy. Uspokajająca obroża daje różne rezultaty , ostatnie 3 nasze wyjścia skończyły się zerowymi problemami.

Posted

Szelki są dobrym narzędziem do utrzymania psa -ciężko mu się wyplątać nawet jak się czegoś wystraszy ... ma on niestety duże tendencje do Ciągnięcia właściciela i tego go powoli oduczamy !!! na razie musimy z niego wykasować dwa zachowania :
- rzucanie się na smyczy na inne psy na smyczy - szczególnie większe lub równe sobie:crazyeye:
- wyciąganie smyczy do oporu i holowanie właściciela na tejże smyczy (moja Ania ma czasem problem żeby go utrzymać) :diabloti:

ale stosując metodę Pani Małgorzaty jest coraz lepiej...

Posted

Od soboty ćwiczę tę metodę na 3 smyczach automatycznych, a ręce mam dwie - zapewniam;-) Działa! Tylko trochę cierpliwości, konsekwencji i ...pełnej smaczków kieszeni:) Prowadzam 47kg, ca18kg i 12 kg (turbodoładowanie), hehe. Aha i napęd 4x4.

• 1 month later...
Posted

Otrzymaliśmy wieści o piesku :loveu:

Przesyłam kilka zdjęć Cheapa z wakacji nad morzem. W kilku słowach napiszę, że Cheap chowa się bardzo dobrze, jest wesoły, aktywny, zdrowy. Uwielbia długie spacery i rzucanie piłki. A plaża i morze okazały się jego najlepszym przyjacielem :)

Pozdrawiamy serdecznie

Ania K******* i Cheap

• 1 year later...
Posted

Info od Cheapa:

"Tak , u Cheapa wszystko super. Dogadują się świetnie z naszym 13 misięcznym synkiem i czasem razem bawią się jakąś piłką.
Ogólnie Psioch jest zadbany. Jako że właśnie dostaliśmy kredyt na budowę domu , za rok wyprowadzamy się wszyscy na wieś, Gdzie Cheap będzie miał do dyspozycji 3800m2 :) :) :)"

• 3 years later...
Posted

Witajcie,

troszkę mnie nie było , ale budowałem Synów , sadziłem Dom i zrobiłem Drzewo :) czy jakoś tak ...

Teraz Maks (niecały roczek), Miko (4lata) Ania i Ja mieszkamy na Wsi :) Cheap oczywiście razem z nami - a od ponad roku mieszka z nami jeszcze Kicia "Tania" ... która pojawiła się w naszym Wiejskim domu by tempić Myszy :) a no i dotrzymywać Cheapowi Towarzystwa jak nas nie ma.

Cały czas Cheap'as jest zdrowy , nic mu nie dolega i raczej tryska jeszcze młodzieńczą energią :) w wolnych chwilach razem biegamy więc oprócz sporego terenu ma jeszcze możliwość polatać po okolicach :)

poniżej fotka Chepa z ostatniego Lata ze swoją ulubioną zabawką ( Starą Oponą z Wózka Mikołaja , od kiedy była wymieniana ponad 2 lata temu , ta stara opona wszędzie z nami jeździ :) :) :) )

cheap2015.jpg