Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzika

czterołapa wariatka za schroniska dla bezdomnych zwierząt w Tczewie, nie bez powodu dostała takie imię. Sprawia czasem wrażenie groźnego psa, szczeka jak oszalała- to jednak tylko pozory.

Grzeczną jej nazwać nie można bo to prawdziwy, niewyczerpany wulkan energii. Kto poznał Dziką i był chociaż raz na spacerze wie o czym mówię. Bieganie, penetrowanie terenu- to jej ulubione zajęcia.

Pierwszy raz wyszłam z nią na spacer do zdjęcia i już w tak krótkim czasie miałam okazję poznać jej barwny i charakterny temperamencik. Samo założenie smyczy było wyzwaniem- kłapała na mnie kiełkami, pokazywała ząbki, chowała się do budy ale nie ugryzła, taki straszak, nie była pewna czy można mi ufać. W końcu udało mi się ją przekonać. Potem szalony bieg przez schronisko i poza terenem azylu ciągłe kręcenie się w kółko na smyczy, bieganie z lewej strony na prawą, z prawej na lewą, z przodu na tył i na odwrót, wpadanie pod nogi i takie inne atrakcje.

A jeżeli przechodzisz obok kojca dzikiej to licz się z donośnym szczekanio-wyciem na ciebie :diabloti: Nie popuści nikomu, każdy jest obszczekany.

Nie jest duża, trochę ponad kolano, młoda, poza tym to bardzo sympatyczna sunia. Na pewno potrzebny jej wyrozumiały opiekun, który będzie w stanie poświęcić jej swój czas na wychowanie, szkolenie i na dłuuugie, wyczerpujące spacerki. ;)

a tu Dzika we własnej skórze :diabloti:

Dzika udaje pająka, tańczy, stepuje albo sama nie wiem co :evil_lol:

• 3 months later...