Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cd losów tosi
kolejna noc spokojna:p sama w 2 pokoju, przy otwartych drzwiach
wczorajsze 11 wyjsc na 5-10 min, chyba przynosi efekty. dzisiaj tosia zostala sama na 2h. z nagrania wynika, ze byly drobne chwile załamania, ale tez i czujnosci-ktos pukał do drzwi w czasie naszej nieobecnosci i prosze krzyki:lol:
tosia pogadała tez z papugą mackiem,a potem spokój, no i 0 zniszczeń
dzisiaj jeszcze znowu czeka ja dluzsze rozstanie - jade po żone :razz: do pracy, w pt większy sprawdziań, bo już musi zostać na nieco dłużej, z nagrania wynika ze są rokowania by tosia sie nie denerwowala
zeby bylo jak najmniej placzu -jedzonko dostaje przed naszym wyjsciem, chce tym samym wywolac pozytwne skojarzenie
zobaczymy jak bedzie,
a jak tam mamusia,? poczynilscie jakies kroki by nie byl to pieszczoch ;)

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z Mamuśką już po drodze były kłopoty, bo kiedy nie była zmęczona chciała siedzieć cały czas na kolanach, nawet na dworze, siku i darcie się "naaa ręęęce!!!" Ale kidy była zmęczona poszła na sam koniec naszego długiego samochodu i grzecznie spała, w wybranym przez siebie miejscu, więc jest nadzieja, że ona też da się ułożyć... jak poczuje się wreszcie bezpiecznie.

Posted

pt samotnośc toski- czas 4h
niestety nie jest tak pięknie :shake:
z nagrania wynika ze nie płacze, ale co jakis czas zanosi sie szczekaniem, jakby ja cos denerwowało. nie mozemy dociec co jest grane.
macie jakies teorie, albo sposób na to szczekanie???

Posted

Moja Romcia reaguje szczekaniem na kazdy głośniejszy szum za oknem:jedzie śmieciarka,jedzie strażpożarna na sygnale,głośniej niż zwykle szczekają okoliczne psy,głośne zamknięcie dzrzwi wejsciowych klatki schodowej,bieganie dzieci za oknem!

Posted

nauka zostawania w domu cały czas w toku
w sobote byla z wiytą u charliego, juz nie chodzi taki obrazony, ale ja obszczekuje
po powrocie do domu..tosia zasnęła...

Posted

Świetne zdjęcie mala jest rozkoszna!Ja jak chcę,żeby moje psiaki byłygrzeczne wieczorem to serwuje im spacer 2-godzinny i dłuższy!Dzień pełen wrażeń(taki wielki szczekający pies) i Tośka odpłynęła!;)

Posted

hahaha bardzo smieszne!
pracujemy nad jej temperamentem- jutro bedzie 8h sama, musowo musi sie do tego przyzwyczajać, nie zamierzamy miec jeszcze jednego małego czarnego diabelstwa, przynajmniej nie w tych warunkach co mamy teraz, (38m2) :)

Posted

no i mineło już pierwsze samotne 8h, powiem wam ze nie było tragedii, tosia jest czujna i szczeka jak jest na klatce zdarzają sie jej chwile słabości, a dzisiaj tez bylo 8h i bylo troche lepiej w pt bedzie chyba mozna powiedziec o malym sukcesie :)

Posted

krullu napisał(a):
no i mineło już pierwsze samotne 8h, powiem wam ze nie było tragedii, tosia jest czujna i szczeka jak jest na klatce zdarzają sie jej chwile słabości, a dzisiaj tez bylo 8h i bylo troche lepiej w pt bedzie chyba mozna powiedziec o malym sukcesie :)

No to gratulacje!A już myślałam,że znów się spotkamy w sprawie adopcji jakiegoś towarzysza do zabawy dla Tośki!Żartowałam oczywiście!

Posted

Romka napisał(a):
No to gratulacje!A już myślałam,że znów się spotkamy w sprawie adopcji jakiegoś towarzysza do zabawy dla Tośki!Żartowałam oczywiście!

Ale to nie było by głupie ;D