Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy bycie grzecznym może przekreślić nadzieje pieska na dom?

Okazuje się,że tak!!!

Jest taki piesek w schronisku w Gliwicach, który już dwa lata czeka tam na swój dom, na swoją rodzinę i starcił już wszelką nadzieję.
Dlaczego?

Dlatego, że jest za grzeczny, za spokojny, za miły?! :angryy::angryy::angryy:

Kubuś, bo o nim mowa spełnia wszystkie warunki by być psem prawie idealnym:
-J est grzeczny, spokojny, kochany i miły
- Mimo odrzucenia przez człowieka nadal mu ufa
- Żyje w przyjaźni z innymi zwierzętami: psami i kotami
- Pięknie chodzi na smyczy
- Nie jest pieskiem starym ( dla niektórych jak wiemy jest to olbrzymia przeszkoda)
- Nie niszczy, nie brudzi, nie gryzie
- Jest śliczny

Więc co z nim jest nie tak?

Zaraz wam powiem, jest za GRZECZNY, za MIŁY i za SPOKOJNY. Zadacie pewnie pytanie skąd to wiem, już pisze...
[FONT=&quot]
Kubusiowi w zeszłym tygodniu wydawał się, że w końcu los się do niego uśmiechnął, został adoptowany, ale... no właśnie, ale... Pani, która go wzięła po paru godzinach stwierdziła, że Kubuś to pies nie dla niej! Dlaczego? Bo jest za grzeczny, za spokojny za miły... a muszę dodać, że Pani ta ma malutkie dziecko i kota w domu... Jej zdaniem chyba psem idealnym byłby dominant, który rozstawiałby wszystkich po kątach, kota przerobił na podwieczorek, a dziecko traktował jak konkurenta...
Brak słów po prostu...
Byłam przy tej adopcji widział jak oczy Kubusia się rozjaśniają i powoli wybudza się z odrętwienia i rezygnacji, a tu nagle... powrót do schroniskowej rzeczywistości...
[SIZE=4]Dla Kubusia był to straszny cios, tym bardziej, że niczym sobie na to nie zasłużył, dlatego proszę was cioteczki o pomoc w
ogłoszeniu i znalezieniu mu dobrego domu, który doceni jego zalety i stanie się dla niego domem na zawsze...[/FONT]

Posted

Gdyby Kubus byl trudnym psem,problemy osobiste....,wszystko co ludzkie nie jest nam obce...ale za spokojny????Tego nie rozumiem!!!! Piekny jest i na pewno szybko znajdzie ten prawdziwy dom,na cale zycie!!!!

Posted

Witam Julke ciotki i Kubusia;)

Piękne zdjęcia;)

W sprawie Kubusia była interwencja, jego własciciel zmarł w domu a pies wiernie przy nim leżał i pilnował do końca... :-(..

o ile się nie myle to właśnie tak jest jego historia...

więcej zdięc Kuby

Posted

W sprawie Kubusia była interwencja, jego własciciel zmarł w domu a pies wiernie przy nim leżał i pilnował do końca... :-(..

o ile się nie myle to właśnie tak jest jego historia...

:-(:-(:-(:-(:-(

Posted

WITAM:loveu:

HISTORIA KUBUNIA JEST PORUSZAJACA. PRZY OSTATNIEJ "ADOPCJI" NIE MOGŁAM UWIERZYĆ ŻE COŚ TAKIEGO MOŻE MIEĆ MIEJSCE. NAJWYRAŻNIEJ LOS SZYKUJE DLA NIEGO JAKĄŚ CUDOWNĄ NIESPODZIANKĘ I TEN ZWODNY DOMEK NIE BYŁ DOŚĆ DOBRY DLA KUBUSIA.

CIESZĘ SIĘ JULIO ŻE ZAŁOŻYŁAŚ TEN WĄTEK. NIE BYŁO MNIE W SOBOTĘ, BO WALCZĘ O ŻYCIE CARO:-(:-(CHOREGO BARDZO. CHCIAŁAM KUBĘ TROCHĘ OPORZĄDZIĆ BY ZROBIĆ SUPEROWE FOOGRAFIE DO ALLEGRO Z PEŁNYM WYRÓŻNIENIEM, POGRUBIENIEM I PODŚWIETLENIEM.
PROSZĘ ZRÓBCIE TO NA MÓJ KOSZT. KUBA MA TO OBIECANE.

POZDRAWIAM:loveu:

P.S. SZCZENIORKI SĄ CUDOWNE.

Posted

Kubuś nawet bez strzyżenia jest piękny, ale jakby był zadbany... zjawiskowy pies poprostu...

Wierny
Grzeczny
Kochany
Miły
Spokojny
Posłuszny
itd
itp

Był ogłaszany , ale dawno, trzeba to szybko naprawić... a nóż teraz jego człowiek go wypatrzy:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[IMG]http://guli.it.pl/%7Eihabe/Kubus/Kubus_20091031/IMG_3376.jpg[/IMG]
[IMG]http://guli.it.pl/%7Eihabe/Kubus/Kubus_20091031/IMG_3416.jpg[/IMG]
[IMG]http://guli.it.pl/%7Eihabe/Kubus/Kubus_20091031/IMG_3373.jpg[/IMG]