J_ulia Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Czy bycie grzecznym może przekreślić nadzieje pieska na dom? Okazuje się,że tak!!! Jest taki piesek w schronisku w Gliwicach, który już dwa lata czeka tam na swój dom, na swoją rodzinę i starcił już wszelką nadzieję. Dlaczego? Dlatego, że jest za grzeczny, za spokojny, za miły?! :angryy::angryy::angryy: Kubuś, bo o nim mowa spełnia wszystkie warunki by być psem prawie idealnym: -J est grzeczny, spokojny, kochany i miły - Mimo odrzucenia przez człowieka nadal mu ufa - Żyje w przyjaźni z innymi zwierzętami: psami i kotami - Pięknie chodzi na smyczy - Nie jest pieskiem starym ( dla niektórych jak wiemy jest to olbrzymia przeszkoda) - Nie niszczy, nie brudzi, nie gryzie - Jest śliczny Więc co z nim jest nie tak? Zaraz wam powiem, jest za GRZECZNY, za MIŁY i za SPOKOJNY. Zadacie pewnie pytanie skąd to wiem, już pisze... [FONT="] Kubusiowi w zeszłym tygodniu wydawał się, że w końcu los się do niego uśmiechnął, został adoptowany, ale... no właśnie, ale... Pani, która go wzięła po paru godzinach stwierdziła, że Kubuś to pies nie dla niej! Dlaczego? Bo jest za grzeczny, za spokojny za miły... a muszę dodać, że Pani ta ma malutkie dziecko i kota w domu... Jej zdaniem chyba psem idealnym byłby dominant, który rozstawiałby wszystkich po kątach, kota przerobił na podwieczorek, a dziecko traktował jak konkurenta... Brak słów po prostu... Byłam przy tej adopcji widział jak oczy Kubusia się rozjaśniają i powoli wybudza się z odrętwienia i rezygnacji, a tu nagle... powrót do schroniskowej rzeczywistości... [SIZE=4]Dla Kubusia był to straszny cios, tym bardziej, że niczym sobie na to nie zasłużył, dlatego proszę was cioteczki o pomoc w ogłoszeniu i znalezieniu mu dobrego domu, który doceni jego zalety i stanie się dla niego domem na zawsze...[/FONT] Quote
anado Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Gdyby Kubus byl trudnym psem,problemy osobiste....,wszystko co ludzkie nie jest nam obce...ale za spokojny????Tego nie rozumiem!!!! Piekny jest i na pewno szybko znajdzie ten prawdziwy dom,na cale zycie!!!! Quote
J_ulia Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 Jest piękny, jest grzeczny , ale mimo tego tyle czasu w schronie siedzi... ale to się zmieni:mad::mad::mad: prawda:diabloti: Quote
anado Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Pewnie ze tak,bardzo mnioe dziwi ze tak dlugo juz tam jest...Wiesz moze w jakich okolicznosciach trafil do schronu? Quote
J_ulia Posted November 1, 2009 Author Posted November 1, 2009 nie wiem, ale się dowiem :mad: wszystkiego jutro. W sobotę w Gliwicach było trochę zamieszania i mnie miałam okazji się dokładnie wypytać. Quote
Brysio Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Witam Julke ciotki i Kubusia;) Piękne zdjęcia;) W sprawie Kubusia była interwencja, jego własciciel zmarł w domu a pies wiernie przy nim leżał i pilnował do końca... :-(.. o ile się nie myle to właśnie tak jest jego historia... więcej zdięc Kuby Quote
J_ulia Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 W sprawie Kubusia była interwencja, jego własciciel zmarł w domu a pies wiernie przy nim leżał i pilnował do końca... :-(.. o ile się nie myle to właśnie tak jest jego historia... :-(:-(:-(:-(:-( Quote
ihabe Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 prosimy o banerek dla ślicznego Kubusia:loveu::loveu: Czy ma juz jakieś ogłoszenia? Quote
TERESA BORCZ Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 WITAM:loveu: HISTORIA KUBUNIA JEST PORUSZAJACA. PRZY OSTATNIEJ "ADOPCJI" NIE MOGŁAM UWIERZYĆ ŻE COŚ TAKIEGO MOŻE MIEĆ MIEJSCE. NAJWYRAŻNIEJ LOS SZYKUJE DLA NIEGO JAKĄŚ CUDOWNĄ NIESPODZIANKĘ I TEN ZWODNY DOMEK NIE BYŁ DOŚĆ DOBRY DLA KUBUSIA. CIESZĘ SIĘ JULIO ŻE ZAŁOŻYŁAŚ TEN WĄTEK. NIE BYŁO MNIE W SOBOTĘ, BO WALCZĘ O ŻYCIE CARO:-(:-(CHOREGO BARDZO. CHCIAŁAM KUBĘ TROCHĘ OPORZĄDZIĆ BY ZROBIĆ SUPEROWE FOOGRAFIE DO ALLEGRO Z PEŁNYM WYRÓŻNIENIEM, POGRUBIENIEM I PODŚWIETLENIEM. PROSZĘ ZRÓBCIE TO NA MÓJ KOSZT. KUBA MA TO OBIECANE. POZDRAWIAM:loveu: P.S. SZCZENIORKI SĄ CUDOWNE. Quote
J_ulia Posted November 3, 2009 Author Posted November 3, 2009 Kubuś nawet bez strzyżenia jest piękny, ale jakby był zadbany... zjawiskowy pies poprostu... Wierny Grzeczny Kochany Miły Spokojny Posłuszny itd itp Był ogłaszany , ale dawno, trzeba to szybko naprawić... a nóż teraz jego człowiek go wypatrzy:diabloti::diabloti::diabloti: Quote
J_ulia Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 do góry:diabloti: , bo coś mało osób cie odwiedza na razie....:mad: Quote
Brysio Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Kubusiu w górę kochany psiaczku:loveu: Kurcze szkoda, ze go teraz nie można ogolic i wtdobyc z niego to piękno, ze tez musiały przyjsc mrozy i zima tuz tuz Quote
anado Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 On jest piekny nie wiem jak mozna tego nie widziec Quote
J_ulia Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 jest piękny:loveu: , ale jak się o niego zadba to będzie przepiękny:eviltong: Quote
Brysio Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 ale.gratka.pl/ogloszenie/2389177_za_grzeczny_zeby_miec_dom_kubus_z_gliwic.html www.morusek.pl/ogloszenie/8623/Za-grzeczny-zeby-miec-dom-Kubus-z-Gliwic/ www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,0,0,0/6325/ www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,8438,Lw==.html katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Za-grzeczny-zeby-miec-dom-Kubus-z-Gliwic-W0QQAdIdZ166506253 www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/?id=4591 www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/za-grzeczny-zeby-miec-dom-kubus-z-gliwic_2640.html www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Kubus,3755 kupiepsa.pl/detail.php?siteid=48509 www.kokosy.pl/ogloszenie/57962 petsy.pl/ogloszenia/13/1/34/4628.html Quote
J_ulia Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 Brysiu jesteś cudowna:crazyeye::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
J_ulia Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 [IMG]http://guli.it.pl/%7Eihabe/Kubus/Kubus_20091031/IMG_3376.jpg[/IMG] [IMG]http://guli.it.pl/%7Eihabe/Kubus/Kubus_20091031/IMG_3416.jpg[/IMG] [IMG]http://guli.it.pl/%7Eihabe/Kubus/Kubus_20091031/IMG_3373.jpg[/IMG] Quote
J_ulia Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 coś tu nikt nie zagląda:-( a kubuś czeka Quote
TERESA BORCZ Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 OJ ZAGLĄDAMY, ZAGLĄDAMY Z TROSKĄ. COŚ TO SZCZĘSCIE KRĄŻY W KOŁO, WIDAĆ MOMENT JESZCZE NIE TEN. ALE BĘDZIE NAPEWNO JUTRO SIĘ POGŁASKAMY.:evil_lol: Quote
Recommended Posts