Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mhm?? U mnie termin porodu zbliża się wielkimi krokami to już 49 dzień- więc chyba zaczynam już panikować:):):)mam kilka pytań jak przyszła "babcia"
Zaopatruję się w rzeczy potrzebne do porodu i tuż po nim bardzo proszę jeśli czegoś nie napisałam w tej liście o wskazówki. Tak więc zaczynam:
- podkłady Seni Soft - duża ilość już zamówiona
- ogrom ręczników i prześcieradeł
- nożyczki chirurgiczne
- zacisk do żył i tętnic
- lampa typu kwoka - znalazłam na Allegro coś takiego:
[url]http://allegro.pl/szczenieta-kocieta-zdrowy-miot-rasa-srednia-i1329694516.html[/url]
Czy będzie dobra?? No i pytanie czy niezbędna?? W pokoju gdzie mają urodzić się szczenięta jest kominek, oprócz tego kaloryfer ustawiony na ścianie przy której będzie kojec.
- waga
- butelki do karmienia (kupować już czy czekać do urodzenia szczeniąt)
- mleko zastępcze - według weta szczeniąt ma być dużo bo aż 6 sztuk, więc nie mam pojęcia czy już się w nie zaopatrzyć czy poczekać
- krople na gazy - bobotic

Jeszcze parę pytań:
1.Czego używacie do podcierania pupek od szczeniurków ?? Czy zwykłe mokre chusteczki dla dzieci do tego się nadają czy lepiej używać mokrej pieluszki??
2. Jakimi preparatami mogę przemyć sunię po porodzie ( jeśli będzie taka potrzeba), zwykłe szare mydło?? czy może szampon?? Chyba najbezpieczniej znowu bedzie samą wodą.

Bardzo proszę o odpowiedzi :):) z góry dziękuję

Pewnie pojawią się nowe pytanka :):):)

Posted

Ajdka przygotowałaś sie genialnie Pupy maluchom u nas mama wylizywała a jak na początku sie jej nie chciało podstawiałam i zachęcałam do wymycia stosowałam mokre chusteczki Baby dream ale te senitive niemal bez zapachu w sam raz nawilżone
Szare mydło jest najlepsze :)
co do ogrzewania pokoju nie pomogę miałam czerwcowe maluchy

Posted

Ja bym nie powiedziała że szare mydło jest najlepsze, raczej postawiłabym na szampon którym zawsze suka była myta(o ile był dobrej jakości) by nie cudowac i by nie dostała żadnego uczulenia, ew. polecam jeden z najmniej nafaszerowanych szamponów chemią firmy SPA. U mnie suka sama wylizywała, jedego którego bardziej musiałam stymulować to na palec wazelinę i masowałam , potemalbo suka sama stała przy mnie i pomagała albo moczyłam kawalłek pieluszki ciepłą wodą i myłam pupala ;)

Posted

[QUOTE]Ajdka przygotowałaś sie genialnie Pupy maluchom u nas mama wylizywała a jak na początku sie jej nie chciało podstawiałam i zachęcałam do wymycia[/QUOTE]
Oczywiście że wiem, że sunia powinna wylizywać pupki ale różnie przecież bywa więc chyba lepiej zapytać niż zgrywać wszechwiedzącą :):):):)
[QUOTE]Szare mydło jest najlepsze :smile:[/QUOTE] mhm?? tu chyba wyczuwam sarkazm?? a może mi się zdaje :) Używam szamponu Hery i najwyraźniej przy tym pozostanę :)
Dziewczyny po prostu pytam bo... chciałabym jak najlepiej się przygotować do przyjęcia maluszków
[QUOTE]U mnie suka sama wylizywała, jedego którego bardziej musiałam stymulować to na palec wazelinę i masowałam , potemalbo suka sama stała przy mnie i pomagała albo moczyłam kawalłek pieluszki ciepłą wodą i myłam pupala ;-)[/QUOTE] Dziękuję za opdowiedź

Posted

W przypadku maluszków najlepsze jest woda przegotowana i szmatka.

A szare mydło to przeżytek gdy nie było na rynku szamponów o PH dla psów, co tu dużo mówić, proszki i szampony dla ludzi były takie że działały jak w reklamie "była plama nie ma plamy bowiem dziurę zamiast plamy mamy" ;)

Posted

A to nasze prawie 8 tygodniowe

[IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs566.ash2/148892_115016108564800_100001692342568_85819_675056_n.jpg[/IMG]

Problem tylko że ciągle bezdomne, a szkoda bo prezentowany piesek jest naprawdę rokujący - wygląda jak trochę ojciec (Ch.Pl, BISJun) i jeszcze więcej jak starsza siostra (w wieku 23 msc WinEastCup'10, Ch.Pl, Ch.Rum, Ch.SRB, G.Ch.RUM, 7 CACIB i 2 res CACIB na 10 międzynarodówek ;) )

Posted

Aneta śliczny dzieciak. Ja chciałam mieć zawsze pudla szczególnie dużego choć mini też mi się podobają ale się zagrzywiłam jak na razie i trochę nie czuje się na siłach z pudlową fryzurą wystawową ;)

Posted

Aneta cudny maluch z tą beznomnościa to zapytam, nie ma nabywców bo się nikt nie odzywa czy są ale się nie nadają?:)
Moja Suri się powiększa :P Zapraszam wszystkich do mojej galerii w podpisie :)

Posted

Mało kto się nadaje. ostatnio padło pytanie czy pudel mieszkać z ON-em i biegać z nim na ogrodzie (!!!).

Tak więc chwilowo problem.
Ale Sunieczka (Mi Ritorni) ma za to wspaniałe łapki :) Życzę każdemu przynajmniej takich przez pół a będzie wspaniale :)

Posted

[quote name='aneta']ostatnio padło pytanie czy pudel mieszkać z ON-em i biegać z nim na ogrodzie (!!!).[/QUOTE]
A nie może? Moja 4kg pudlica mieszka z 23kg kundlem (no nie ON to wprawdzie) i nie dość, że razem latają to nawet śpią w jednej klatce jak je do pracy i na agility zabieram. A u patiSZON to pudlica mini z rodkiem mieszka i też razem nieźle popylają.
To czemu nie może pudel mieszkać z ON?

Posted

Equus myślę że to zależy od sposobu w jaki zapytali. Wiesz mnie pytali np. czy piesek im będzie sikał... No jasne że będzie, a czego się spodziewali, ale sposób w jaki zapytali pozostawiał wiele do życzenia. Zazwyczaj od razu po sposobie i tonie pytań można wyczuć kto i po co dzwoni.

Posted

A i wszystko jasne, pudel do ogrodu - przednia myśl, zwłaszcza teraz na zimę! A myślałam, że aneta pisze, że pudel się nie nadaje na towarzysza dużego psa (a to super zestawienie bo jak jakiś pies leci do pudla w bliżej nieokreślonych zamiarach to się odbija od mojej dużej i pudlowi się krzywda nie dzieje - ma własnego bodyguarda ;) ), A tak sie dopytuję, wszak juz kiedys słyszałam od pewnego właściciela pudli, ze nie spuszcza swojego pudelka ze smyczy bo jak go spuści to on tak biega, że może sie przewrócić i zrobić sobie krzywdę ;) Ale nie podejrzewam anety o to by traktowala pudle jak "niepsy" :)

Posted

[quote name='Angi']a ja chcę zdjęcia ciężaróweek :razz::loveu:
i mam pytanie ...
dlaczego widzę tylko 425 sron porodówki :roll:?[/QUOTE]
W jednej z Galerii doczytałam, że teraz serwer ustawił z automatu 25 postów na stronie (a było chyba 10) i stąd się wszystko poskracało...

Pzdr.

Posted

[quote name='aneta']Mało kto się nadaje. ostatnio padło pytanie czy pudel mieszkać z ON-em i biegać z nim na ogrodzie (!!!).

Tak więc chwilowo problem.
Ale Sunieczka (Mi Ritorni) ma za to wspaniałe łapki :) Życzę każdemu przynajmniej takich przez pół a będzie wspaniale :)[/QUOTE]

:-D dzieki Aneta :-) kochaniutka ......,,nie ma jeszcze dwoch miesiecy a juz tyle sie nauczyla :-O dzisiaj jak wyszlam z domu i ja zostawilam sama to poplakala sobie tylko minutke ... a pozniej smignela do pokoiku do swojego transportera ..a jak wrocilam to a wycalowalam cala !!! <3

Posted

A oto moje Kluchy- miłego oglądania
[URL]http://picasaweb.google.com/114588895547549992391/SzczeniakiMiotA15112010r?authkey=Gv1sRgCMPv6M260tz9Aw#5546832649611283106[/URL]

Posted

[B]Anjaga[/B], pozwoliłam sobie wstawic fotkę, nie link, Twojego miotu:)
[URL=http://img51.imageshack.us/i/001hej.jpg/][IMG]http://img51.imageshack.us/img51/938/001hej.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Pzdr.

Posted

[QUOTE]A oto moje Kluchy- miłego oglądania
[URL]http://picasaweb.google.com/114588895547549992391/SzczeniakiMiotA15112010r?authkey=Gv1sRgCMPv6M260tz9Aw#5546832649611283106[/URL][/QUOTE]
cudne ! Mają już imionka ?

[QUOTE]Powolutku dołączamy do grona oczekujących..potwierdziliśmy (26dzień) i czekamy na żółte i pręgowane dożątka [/QUOTE]
Gratuluje !!

Posted

Asiaczek dzięki :)

Tak maluchy mają już imionka:
suczki ANNOWRE, ARGANTE, AVENABLE
pieski AARLARDIN, AGRETES
imiona związane z rycerzami a dokładnie z Okrągłym Stołem.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ooooo, dogi będą:) Super!

Pzdr.[/QUOTE]

[quote name='Angi']Gratuluje !![/QUOTE]
dzięki :)
teraz chyba jakiś sezon na żółte i pręgowane dogi sie zaczął..będzie wysyp wkrótce :)

Pangea..Ty sie zbieraj na to USG!!!

Posted

[quote name='Ilka21']Aneta śliczny dzieciak. Ja chciałam mieć zawsze pudla szczególnie dużego choć mini też mi się podobają ale się zagrzywiłam jak na razie i trochę nie czuje się na siłach z pudlową fryzurą wystawową ;)[/QUOTE]

W sumie nie wiem co jest gorsze pielęgnacja grzywki czy pudla.
Jedno i drugie wymaga po prostu szczotki i czesania.
Pudel jest do objęcia i spokojnie sie to robi jak gdzieś w okolicy ma się pudlarza ;) a super jest jak się ma groomera i pudlarza w jednym ;)
A obecnie jest mało miejsc gdzie takiego ludzia nie ma ;)