Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Ania Ch.,[/B]

moja 61-ego dnia ciąży zaczęła od 9-tej rano kopać w posłaniu a w nocy byłam już Babcią ! ;)
Wiec bądź czujna !

Inne objawy tego samego dnia to :
- ciągłe przesiadywanie w kojcu
- westchnienia
- odmowa zjedzenia czegokolwiek
- odmowa spacerków ( na siku bralam ją siłą na rękach ).

Więc uważam, że czeka Cię dłuuuuuuuuga noc... :razz:

Trzymam kciuki !

Posted

[B]Ania Ch
[/B]Moja suczka zaczęła ok godziny 18 drapać w posłanie i dyszeć. Ok 24 zaczęła się cała trząść[B]. [/B]45 minut później zaczęła przeć :)
Trzymam kciuki!
[B]g@l@xy[/B]
Piękne maluchy- wyglądają trochę jak małe rottweilerki :lol::loveu:

Posted

Trzymamy kciuki!:multi::multi::multi:

Z tego co pamiętam pierwszy zawszwe najtrudniej idzie bo nie ma poślizgu, chyba dopóki nie pękł pęcherz to nic się nie dzieje, czekajcie, a jak będzie za długo spokój, dzwońcie do veta, tym mocniej trzymam kciuki!:multi::multi:

Posted

Rozpoczął się poród, widać pierwszego szczeniaczka ale suczka nie prze. Czy to normalne?
Jesteśmy w kontakcie z weterynarzem, który każe nam cierpliwe czekać...
Czy można jej jakoś pomóc?

Posted

[quote name='AniaCh']Rozpoczął się poród, widać pierwszego szczeniaczka ale suczka nie prze. Czy to normalne?
Jesteśmy w kontakcie z weterynarzem, który każe nam cierpliwe czekać...
Czy można jej jakoś pomóc?[/quote]

jest kilka sposobow zeby suce pomoc
ale raczej nie tak internetowo-wirtualnie.
mozna pobudzic skurcze
mozna zwiekszyc poślizg np za pomoca oleju jadalnego
mozna masowac kanal itp.....
Skoro jestes w kontakcie z wetem, popros go zeby Ci wytlumaczyl co i jak mozesz zdrobic

Posted

Trzymam kciuki za rodzące! :multi:

My dzisiaj korzystając z pięknej pogody i słonka i ciepełka, na 5 minutek wyskoczyliśmy na dwór :evil_lol:

Wyniosłam Norka na rękach (mam schody w domu), podbiegła Franciszka (jego półsiostra) i obszczekała... Po czym Norek zrobił to samo :mdleje: Hehe.
Powąchali się, Norek zaczął kopulować (będzie z nim wesoło) na brzuszku Franciszki i stali się przyjaciółmi :loveu: Powłaził na Frankę, podrapał śnieg i polazł do domu :evil_lol: Co za dużo to nie zdrowo, jak na pierwszy raz. Potem zasnął wtulony w mamuśkę pod kaloryferem i mlaskał :evil_lol:

[img]http://img3.imageshack.us/img3/7437/norekifrania190220093uh4.jpg[/img]

Posted

ha! są 3, tu zdjęcia:

[URL="http://picasaweb.google.pl/Ania.Cholawo/Szczeniaczki#"]Picasa Web Albums - gachol - Szczeniaczki[/URL]

Jak rozpoznać czy szczeniaczki są najedzone i matka ma wystarczająco dużo pokarmu?

Posted

Ania gratulacje!:cunao:
Jesteś jak błyskawica :lol: 1,5 godziny temu nie bylo jeszcze żadnego szczeniaczka a teraz są już 3 i nawet zdążyłaś zrobić i wstawić zdjęcia- jestem pod wrażeniem :evil_lol::loveu:
Co do jedzenia to zdrowy szczeniak będzie piszczał gdy będzie głodny. Piszczą też wtedy gdy ssą a mleko nie leci.
Moja suczka miała przez pierwsze kilka godzin mało pokarmu- dostała bawarkę i się "rozhulała" :evil_lol:

Panienkabubu- ale Wam fajnie, że już wychodzicie.Ja jeszcze czekam 2 tyg i też Figę wyprowadzę- mam nadzieję, że jeszcze się załapiemy na śnieg.

W których dniach odrobaczacie i szczepicie szczeniaki?

Posted

[B]Ania Ch. [/B]
[B]G R A T U L A C J E !!![/B]

[B]:laola:[/B]

U mnie też trojaczki. :loveu:

[B][U]Co do karmienia : [/U][/B]
ja poznawałam po tym, że jest ok. że małe po jedzonku były całkowicie spokojne - zero piszczenia i natychmiastowy, słodki sen.

Głodne szczeniaczki piszczą i wiercą się.

Moje nie piszczą w zasadzie do dziś, mają juz prawie 2 tygodnie.
Mama ma dużo mleczka bo rosną w oczach. :crazyeye:

Napisz jak przebiegał poród, to zawsze wszystkich oczekujących bardzo interesuje - tak zdobywają informację co i jak. ;)

[B]DUŻO ZDRÓWKA DLA SUNI I DZIECIACZKÓW ! [/B]

Posted

[quote name='Irviers']
Panienkabubu- ale Wam fajnie, że już wychodzicie.Ja jeszcze czekam 2 tyg i też Figę wyprowadzę- mam nadzieję, że jeszcze się załapiemy na śnieg.

W których dniach odrobaczacie i szczepicie szczeniaki?[/quote]

Oj Marta, zanim zaczniemy naprawdę wychodzić, to minie jeszcze sporo czasu. Chociaż Młody się rozszalał po tym kilkuminutowym spacerku, nie ma co :loveu: Frania nadal w szoku.

Odrobaczałam pierwszy raz jak młody miał 3 tygodnie, potem jak miał 5 tygodni.
Pierwsze szczepienie w wieku 6 tygodni. Potem za miesiąc, ale tydzień wcześniej odrobaczenie.

Posted

Gratulacje dla wszystkich, a za oczekujacych trzymam kciuki :)

Filmik naszych-12 dni

Druzyna A i mama :):evil_lol:

[url=http://www.youtube.com/watch?v=mtAmpfnkYEI]YouTube - Druzyna A cdn.[/url]

Posted

[QUOTE]A jak wygląda złamany ogonek? Pytam z ciekawości, a nie z osądzania itp (temat kopiowania mnie nie dotyczy). [/QUOTE]

U jednego pieska zlamany byl tuz u nasady, wykrzywiony, u drugiego w polowie ogonka, u suni rowniez. MAcajac wyczuwa sie zgrubienie i skrzywienie. juz wet po cesarce zauwazyl to, a ja w domu obmacalam jeszcze jednego pieska i takze zlamany. nie mielismy wyboru.:roll:

Posted

podsumowanie porodu: 6 szczeniąt - 2 sunie i 4 pieski. Poród trwał mniejwięcej 6 godzin.

Dziś okazało się, że suni zostało łożysko :( Co to oznacza? Czy już ktoś z Was miał podobną sytuację?