JustynaJK Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 szczegóły w weekend po odwiedzinach a teraz dalszy ciąg fotek Quote
JustynaJK Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [IMG]http://img399.imageshack.us/img399/3193/szczeniaczkidanki3zk.jpg[/IMG] Quote
JustynaJK Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [IMG]http://img81.imageshack.us/img81/2071/szczeniaczkidanki41qa.jpg[/IMG] Quote
JustynaJK Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [IMG]http://img513.imageshack.us/img513/1751/szczeniaczkidanki73ru.jpg[/IMG] a to po urodzeniu Quote
JustynaJK Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [IMG]http://img515.imageshack.us/img515/2775/szczeniaczkidanusi22af.jpg[/IMG] Quote
aneta Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 [quote name='JustynaJK'][IMG]http://img513.imageshack.us/img513/1751/szczeniaczkidanki73ru.jpg[/IMG] a to po urodzeniu[/quote] Tu wygląda jak morelka, na innych jak krem .... Faktycznie białe czasem wywijają te numery, że rodzą się kremowe. Quote
JustynaJK Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 to jednak stawiacie na białego???ma czarny nos,pazurki i opuszki Quote
Sonya-Nero Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 No, no, no nasz brązik bardzo wyjaśniał;) Faktycznie to biały, tylko bardzo mocno pigmentowany. I proszę jakie niespodzianki mogą na nas czekać;), ponieważ był tu inbreed, to pokazał nam, że suczka na którą byl przeprowadzony jest nosicielką genu białego koloru. Biały szczeniak po kolorowych rodzicach jest pełnowartościowy do hodowli białych pudli, łączony w białymi pudlicami (bez domieszek innych kolorów) da tylko białe szczenięta. Mam nadzieję, że zobaczymy go na wystawach. Szkoda, że nie jest suczką... a może się okaże że jest...:cool3: ;) Quote
Betti Posted January 21, 2006 Posted January 21, 2006 [quote name='Sonya-Nero']No, no, no nasz brązik bardzo wyjaśniał;) Faktycznie to biały, tylko bardzo mocno pigmentowany. I proszę jakie niespodzianki mogą na nas czekać;), ponieważ był tu inbreed, to pokazał nam, że suczka na którą byl przeprowadzony jest nosicielką genu białego koloru. Biały szczeniak po kolorowych rodzicach jest pełnowartościowy do hodowli białych pudli, łączony w białymi pudlicami (bez domieszek innych kolorów) da tylko białe szczenięta. Mam nadzieję, że zobaczymy go na wystawach. Szkoda, że nie jest suczką... a może się okaże że jest...:cool3: ;)[/quote] super, że to wyjaśniłaś, bo ze mnie żaden genetyk a fajnie wiedzieć skąd się takie cudeńka biorą. Quote
Sonya-Nero Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 W zasadzie powinnam dodać słowo "chyba", ale wartałoby pogrzebać w rodowodach aby ustalić "winowajcę" lub "winowajców" ;) We Francji około dwa tygodnie temu równeż po czarnych rodzicach urodziła się biała dziewczynka "Bianka". Okazało się, że w dalszych pokoleniach matka miała białych przodków. To my z Bi Bi w takim razie czekamy na "redy" po Pol'ce:razz: Quote
JustynaJK Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 wracając do naszego białego rodzynka to bezsprzecznie jest to piesek! jaśnieje już na brzuszku i na szyi,a uszka ma jeszcze najciemniejsze,ale będzie miał w przyszłości piękny pigment skóry,ma czarny jak smoła nosek,opuszki,błonę śluzową w pyszczku,ciemne dziąsła i podniebienie. Jest największy z miotu i bardzo silny! Quote
Sonya-Nero Posted January 27, 2006 Posted January 27, 2006 I kolejna niespodzianka w pudlach :smhair2: :errrr: :eek: w"Złocistym Jastrunie" urodziło się :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: szczeniaczków!!!!! Moje gratulacje!!!! Szczęśliwymi rodzicami zostali Afina i Martin:klacz: Quote
Alfa1 Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 [B][SIZE=3][COLOR=royalblue]GRAULACJE:iloveyou: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: [/COLOR][/SIZE][/B] Takiego miotu w Jastrunie jeszcze nie było,jeden pokój dla szczeniorów.:lol: Quote
Sonya-Nero Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Tak;) , obecnie polski rekord jeżeli chodzi o mioty średniaków:terazpol: Wolę sobie nie wyobrażać jak ta trójka dziewczynek i piątka chłopaków otworzy oczy i stanie na łapki:lol: :cunao: :scared: Quote
Sonya-Nero Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 I już wiem dlaczego u Marysi jest taki liczny miot:lol: :evil_lol: , bo na innym temacie dowiedziałam się, że z Marysią uprawiamy "prymitywizm hodowlany" :roll: :confused: :turn-l: a jak wiadomo rasy prymitywne są bardzo płodne:splat: :-P Quote
aneta Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Gratulacje :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: I zgadzam sie z Sonya-Nero, jak ta szarańcza stanie na nóżki to będzie :evil_lol: . Quote
Betti Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 [quote name='Sonya-Nero']I już wiem dlaczego u Marysi jest taki liczny miot:lol: :evil_lol: , bo na innym temacie dowiedziałam się, że z Marysią uprawiamy "prymitywizm hodowlany" :roll: :confused: :turn-l: a jak wiadomo rasy prymitywne są bardzo płodne:splat: :-P[/quote] a jak Ci "powiem", że na tym temacie panuje zupełnie inne przekonanie? :lol::lol::lol::lol::lol::lol: miłego dnia!!! Quote
Sonya-Nero Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 A jakie;) ? Nie mogę powiedzieć, że dla mnie to miły dzień, Bi Bi się rozchorowała nie pojechałyśmy na klubowe zebranie:sadCyber: , a jeszcze na dodatek ten "prymitywizm kynologiczny":stormy-sad: ;) Quote
IraKa Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 OSIEM:crazyeye: Gratulacje dla mamy. To będzie co robić przy maluchach. Rozumiem że tym razem bez niespodzianek kolorystycznych. Może chociaż jakiś brązik? A kim jest tatuś? Quote
SengaSengana Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 [quote name='Sonya-Nero']I już wiem dlaczego u Marysi jest taki liczny miot:lol: :evil_lol: , bo na innym temacie dowiedziałam się, że z Marysią uprawiamy "prymitywizm hodowlany" :roll: :confused: :turn-l: a jak wiadomo rasy prymitywne są bardzo płodne:splat: :-P[/quote] Widocznie Twój "prymitywizm" nie dotyczy tylko hodowli skoro nie zrozumiałas tego co napisałam, przykro mi. Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='SengaSengana']Widocznie Twój "prymitywizm" nie dotyczy tylko hodowli skoro nie zrozumiałas tego co napisałam, przykro mi.[/quote] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Twoje posty, w przeważającej większości sprowadzają się do ośmieszania, obgadywania kogoś lub zmieszania z .....[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Więc dlaczego ja nie mogę się ponaigrywać trochę z twojego zwrotu „prymitywizm kynologiczny”?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Znalazł się u mnie, i nie tylko u mnie na honorowym miejscu obok takich perełek „ciężki inbred” i „czeskie badziewie”.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Twój post sugeruje powierzchowną znajomość hodowli w praktyce, bo inaczej nie napisałabyś tego stwierdzenia. Bo zdawałabyś sobie sprawę, że hodowla nie polega się na obowiązkowym korzystaniu z jakiegokolwiek importu, jak i nie każdy import okazuje się dobry do dalszego rozwoju hodowli, jak również na uleganiu „modzie” krycia jakimś psem.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]A i brak chęci skorzystania z importu może być spowodowany również od najbardziej przyziemnego braku pieniędzy na zapłatę przed kryciem aż do tego, że dany import nie pasuje do suk z czyjejś hodowli. Jest i druga strona medalu, ta o której potem pisano, są również bardzo dobre importy.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]I to by było tak skrótowo, bo to temat rzeka.[/SIZE][/FONT] Quote
SengaSengana Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 [quote name='Sonya-Nero'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Twoje posty, w przeważającej większości sprowadzają się do ośmieszania, obgadywania kogoś lub zmieszania z .....[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Więc dlaczego ja nie mogę się ponaigrywać trochę z twojego zwrotu „prymitywizm kynologiczny”?[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Znalazł się u mnie, i nie tylko u mnie na honorowym miejscu obok takich perełek „ciężki inbred” i „czeskie badziewie”.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Twój post sugeruje powierzchowną znajomość hodowli w praktyce, bo inaczej nie napisałabyś tego stwierdzenia. Bo zdawałabyś sobie sprawę, że hodowla nie polega się na obowiązkowym korzystaniu z jakiegokolwiek importu, jak i nie każdy import okazuje się dobry do dalszego rozwoju hodowli, jak również na uleganiu „modzie” krycia jakimś psem.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]A i brak chęci skorzystania z importu może być spowodowany również od najbardziej przyziemnego braku pieniędzy na zapłatę przed kryciem aż do tego, że dany import nie pasuje do suk z czyjejś hodowli. Jest i druga strona medalu, ta o której potem pisano, są również bardzo dobre importy.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]I to by było tak skrótowo, bo to temat rzeka.[/SIZE][/FONT][/quote] Widocznie Twój "prymitywizm" nie dotyczy tylko hodowli skoro nie zrozumiałas tego co napisałam, przykro mi. PODTRZYMUJE !!!! Quote
Sonya-Nero Posted January 29, 2006 Posted January 29, 2006 :niewiem: ale ty jesteś monotematyczna a raczej monosłowna, wydawało mi się, że słowo "prymitywny" ma jakieś inne znaczenie:hmmmm: , ale widocznie p... jestem. [B]To jest temat "Hodowle Pudelków".[/B] Więc jeśli chcesz dyskutować na temat hodowli pudli to proszę bardzo, jeśli nie - to rób dalej zadymy ale na grzywaczach. Quote
Recommended Posts