niunka04 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Jak fajnie tyle zdjęć jest co oglądać;) Fotka Iva z języczkiem mnie rozbroiła tak po prostu:) Quote
Yoko2009 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [URL]http://img99.imageshack.us/img99/9535/dscf5336a.jpg[/URL] mały elegancik:) Quote
*kleo* Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Cześć Edytko :) Ale dużo fotek, super!! :multi: A co Ivcio ma na plecach napisane na ubranku? Bo ja już ślepa się robię :eviltong: Wszystkie zdjęcia super, Ivcio jest taki pocieszny :loveu: Czekam na zdjęcie w kitku ;) Quote
*Jot* Posted February 20, 2010 Posted February 20, 2010 Cześć Edzia! Gdzie jesteś? Ja zdążyłam wyjechać i wrócić a Ciebie nie ma :shake: Quote
Pegaza Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Klaudia bryle sie kup:eviltong: Edyta wiosna idzie!!! :) Quote
*kleo* Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 [quote name='Pegaza']Klaudia bryle sie kup:eviltong: :)[/QUOTE] A wiesz że by się przydały czasem :eviltong: Quote
Natalia&Lola Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Te słodkie chude nóżeczki przypominają mi mojego Bondzika. Ivo ślicznie wygląda:D Quote
Truska34 Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 [quote name='niunka04']Jak fajnie tyle zdjęć jest co oglądać;) Fotka Iva z języczkiem mnie rozbroiła tak po prostu:)[/QUOTE] Cześć! Po weekendzie będą nowe fotki. [quote name='Yoko2009'][URL]http://img99.imageshack.us/img99/9535/dscf5336a.jpg[/URL] mały elegancik:)[/QUOTE] Cześć Yokule! [quote name='*kleo*']Cześć Edytko :) Ale dużo fotek, super!! :multi: A co Ivcio ma na plecach napisane na ubranku? Bo ja już ślepa się robię :eviltong: Wszystkie zdjęcia super, Ivcio jest taki pocieszny :loveu: Czekam na zdjęcie w kitku ;)[/QUOTE] A ja też ślepa jestem. Ale napis brzmi WE LOVE ALL PETS. Bardzo życiowe.:evil_lol: A w kitku będą po weekendzie. [quote name='jot11']Cześć Edzia! Gdzie jesteś? Ja zdążyłam wyjechać i wrócić a Ciebie nie ma :shake:[/QUOTE] Jestem już Joleczko jestem. Musiałam się poudzielać trochę na deccorii. Dla zainteresowanych nick mam tam ten sam:evil_lol: A tam same rarytasy. Mieszkanie mojego sławetnego "szpiega" i galeria o tym, jak się wyprowadza "kobieta z klasą":evil_lol: [quote name='Pegaza']Klaudia bryle sie kup:eviltong: Edyta wiosna idzie!!! :)[/QUOTE] Cześć Daria! Idzie idzie! Zaczynam żyć! A jutro na działeczkę i będzie siostra Ivcia, bo ostatnio nam wyjechała za granicę. I będzie duuuużo zdjęc! [quote name='*kleo*']A wiesz że by się przydały czasem :eviltong:[/QUOTE] [quote name='Natalia&Lola']Te słodkie chude nóżeczki przypominają mi mojego Bondzika. Ivo ślicznie wygląda:D[/QUOTE] A siostra Ivcia ma takie puchate, jakie to niesprawiedliwe:placz: Quote
Truska34 Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 Wyobraźcie sobie, że wczoraj jedna z moich klientek opowiedziała mi szokującą historię o swoim Yorczku. a mianowicie zakochała się w moim Ivciu i postanowiła zakupić sobie też taką sunię. A że okazja się nadarzyła, bo były Walentynki, to dostała Yorusię od męża w prezencie. Abstrahując od tego, że we wcześniejszych rozmowach z nią radziłam jej aby kupiła pieska z rodowodem i mnie niestety nie posłuchała. Sunia żyla u niej tylko 3 dni, gdyż miała parwowirozę. Mąż widząc, jak rozpacza po stracie suni, pojechał do innej pseudo i zakupił jej drugą. Jak się domyślacie, i tamta jej zdechła w ciągu dwóch dni, bo zaraziła się już u mojej klientki w mieszkaniu... Masakra jakaś. Brzmi niewiarygodnie... Quote
*kleo* Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Czy ja wiem, czy tak niewiarygodnie? Do nas do salonu też przyszli ludzie, którzy mieli yorka z pseudo, który wyglądał jak przybysz z obcej planety i był zlepkiem wszelakich nieszczęść, aż w końcu zszedł z powodu wady serca, a oni pojechali na drugi koniec Polski i kupili kolejnego z pseudo, "okazyjnie za 1000 zł" jakby w naszym mieście nie było yorków z papierami. Druga sytuacja - kobitka kupiła w pseudo sukę, która jest wielka, czarna i ogólnie wygląda jak terier tybetański, dała za nią 1000 zł + 700 zł za leczenie, bo już w drodze powrotnej suka prawie byłaby zeszła. Sytuacja trzecia - shi tzu z pseudo za 1000 zł, z ogromną przepukliną, do ceny szczeniaka dodane koszty operacji wstawiania siatki, żeby tę przepuklinę ogarnąć. I wiele wiele innych, głupota ludzka nie zna granic... Quote
Truska34 Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 A wiesz, co jest Klaudia najgorsze? Znała moją historię z Ivciem i to, że próbowałam udowodnić pseudohodowcy oszustwo, znała finał, a mimo to mnie nie posłuchała. Ja, gdyby ktokolwiek doradził mi wcześniej, że papier nie służy jedynie do wystaw, przenigdy nie pojechałabym do pseudo.... Moja głupota, że nie zalogowałam się tutaj przed zakupem, potraktowałam zakup psa, jak nie porównując, zakup samochodu. Choć, jak kupuję samochód to i tak więcej poświęcam mu uwagi na szukanie, a psa kupiłam w ciągu 2 dni. Finał jest taki, że mam miłość swojego życia nr 3 (po synku i m., choć nie jestem pewna co do numeru;)), ale nie musiałabym się zastanawiać przez 3 początkowe miesiące życia psa, czy to jest "york", po to, by w finale dowiedzieć się, że to jest po prostu kundelek za grubą kasę.... Quote
*kleo* Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 Ale Ty Edytko przynajmniej wyciągnęłaś wnioski, a niektórzy twierdzą "a na chu* mu papiery" tak jak nasi sąsiedzi, którzy niedawno też kupili w pseudo, chociaż moja mama tyle im tłumaczyła. A teraz mają pieska, który w wieku kilku miesięcy nosi kombinezon nr 6 (Gracja nosi 3, Tinie 6 był luźny), z szorstkim włosem i czekają kiedy ten włos będzie taki jak u Gracji - ale raczej się nie doczekają. No ale stwierdzili, że "hodowca" ich nie oszukał, bo od razu powiedział, że to z tych większych. Psiurek ogólnie podobny lekko do jamnika szorstkowłosego, w schroniskach pewnie takich sporo... Quote
Truska34 Posted February 27, 2010 Author Posted February 27, 2010 No to nam z yorka tylko kombinezon w rozmiarze 3 wyszedł, a nawet w rozmiarze 2.:razz: Często żartujemy sobie z m., że dobrze, ze nasz Ivciu z ratlerkiem i to małym pomieszany, bo co byśmy zrobili, jakby był np. z rotkiem:mad:. A tak pod pachą się mieści. Tylko po co mu były te wszystkie kosmetyki na porost włosów pięknych, cudnych, jedwabnych i te tabletki, jak on sierściuszek jest... Ale go obgadałam, mam nadzieję, że mi wybaczy, bo on wie, że dla nas jest najpiękniejszym pieskiem na kuli ziemskiej. Quote
*kleo* Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 No cóż, genetyki się nie oszuka, ale co z tego? Ja Graculkę też obgadałam, że jamnik, że długi ryj, że szyja mogłaby być dłuższa, a i tak ją najbardziej kocham :) Quote
niunka04 Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 bo ludzie nie myśla... Często są jakieś pieski z wadami albo z drugiego miotu co często nie dostaja rodowodu.. Wystarczy tylko poszukać jak ktoś nie ma dużo pieniędzy i nie zalezy mu na wystawach Quote
*Jot* Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 [quote name='*kleo*']Ale Ty Edytko przynajmniej wyciągnęłaś wnioski, a niektórzy twierdzą "a na chu* mu papiery" [/QUOTE] Ja kiedyś też nieświadoma byłam.Dla mnie rodowód był po to,żeby z psem na wystawy jeździć i dlatego Bello nie ma rodowodu.Pancia nieduczona była dopóki nie znalazła dogomanii i tych wszystkich mądrych ludzi tutaj. Cześć Edytko! Mam nadzieje,że teraz to już na dłużej na dogo zawitałaś? No i foteczki bardzo wskazane :lol: Quote
karkakarka Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Hej :) Aż się musiałam cofnąć i obejrzeć zdjęcia Ivcia zw gipsie. Aż serce się kraja, dobrze, że z tego wyszedł i nie ma śladu po wypadku. Ja jak Tolkę kupowałam to też nie wiedziałam po co rodowód. Quote
Pegaza Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Cze Edyta..wiesz co Ci powiem ze wszystkie galerie odwiedzasz a do mnie nie wpadniesz phi.. ;) Quote
iwa63 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Witamy niedzielnie Dawno nas tu nie było ale nadrabiamy zaległości i buziole przesyłamy Quote
Truska34 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 [quote name='niunka04']bo ludzie nie myśla... Często są jakieś pieski z wadami albo z drugiego miotu co często nie dostaja rodowodu.. Wystarczy tylko poszukać jak ktoś nie ma dużo pieniędzy i nie zalezy mu na wystawach[/QUOTE] Mądry Polak po szkodzie... A do czego rodowód dowiedziałam się dopiero tutaj.... [quote name='jot11']Ja kiedyś też nieświadoma byłam.Dla mnie rodowód był po to,żeby z psem na wystawy jeździć i dlatego Bello nie ma rodowodu.Pancia nieduczona była dopóki nie znalazła dogomanii i tych wszystkich mądrych ludzi tutaj. Cześć Edytko! Mam nadzieje,że teraz to już na dłużej na dogo zawitałaś? No i foteczki bardzo wskazane :lol:[/QUOTE] Na dłużej, Jola na dłużej, tylko nie zawsze mam czas, żeby wszystkie galerie poodwiedzać [quote name='karkakarka']Hej :) Aż się musiałam cofnąć i obejrzeć zdjęcia Ivcia zw gipsie. Aż serce się kraja, dobrze, że z tego wyszedł i nie ma śladu po wypadku. Ja jak Tolkę kupowałam to też nie wiedziałam po co rodowód.[/QUOTE] Z Cleosią będzie identycznie, ani się obejrzysz a znów będzie śmigać ze zdrową łapką. [quote name='Pegaza']Cze Edyta..wiesz co Ci powiem ze wszystkie galerie odwiedzasz a do mnie nie wpadniesz phi.. ;)[/QUOTE] To nie tak Daria. W sobotę znalazłam chwilkę, żeby Was poodwiedzać i zdążyłam na momencik do Joli, u Kariny z wiadomych względów na dłużej i już był czas do domku. Bo ja teraz moja droga autobusikami podróżuję już cały miesiąc. Samochód tak mi się zepsuł, że musiałam cały silnik nowy kupić. Biednemu wiatr zawsze w oczy wieje... [quote name='iwa63']Witamy niedzielnie Dawno nas tu nie było ale nadrabiamy zaległości i buziole przesyłamy[/QUOTE] Cześć Iwa! Strach pomysleć jakie ja mam zaległości w Waszych galeriach. Będzie trzeba je jakoś ponadrabiać. Quote
Nati28 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Witam :) Wspolczuje tej Twojej klientce ale z drugiej strony sama chciala .. Moze jakie fotki by sie znalazly? ;) Quote
*Jot* Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 No właśnie Edziu kochana foteczki bardzo wskazane.Bardzo proszęęęęęęęęęęęę :mad::mad::mad: i miło też :loveu: Quote
Pegaza Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 [quote name='jot11']Edzia już chyba nas nie lubi :-([/QUOTE] no chyba nudne jestesmy i se poszla na inne podworko:( Quote
Recommended Posts