anellk.lk Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 witam serdecznie, być może ktoś z Was spotkał się już z taką sytuacją: mój pies, nierodowodowy, po owczarkach (użytek) jest cały czas głodny, wiecznie szuka czegoś do jedzenia, cały czas sępi (z tym walczymy, ale widać, że po prostu jest głodny) psiak ma 5,5 miesiąca, waży 25 kg i w kłębie ma 63 cm, jest po zabiegu pectinotomii (stwierdzone dysplazja stawów biodrowych), dostaje dzienną dawkę karmy suchej bewi dog junior podzieloną na dwa posiłki (rano i wieczorem) oraz w południe galaretkę i kurze łapki bez kości, obecnie jeszcze nie pozawalamy na długie spacery - od zabiegu minął prawie tydzień, pies jest regularnie odrobaczany, ostatnie odrobaczenie: 14.10 konsultowałam już problem z lekarzem, prosił, żeby go obserwować, bo dostał odpowiednią dawkę leków odrobaczających, obecnie najważniejszym problemem są jego stawy i opieka po operacji, jednak niepokoi mnie takie zachowanie czy ktoś z Was ma jakieś sugestie - skąd takie zachowanie u psa? dodam, że psiak robi fajne:cool3: koopki Quote
mimoza Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Obstawialabym, ze pies jest lakomy, a nie glodny. Ja tez jestem lakoma i chodze sprawdzac zawartosc lodowki czesciej, niz powinnam. Natomiast ja jako czlowiek mam pojecie o zdrowiu i dietetyce, a pies nie. Od tego ma wlascicieli i dlatego nie zwiekszalabym mu porcji zywieniowych. Jednoczesnie zakaz sepienia i zachowana odleglosc (pies na swoim poslaniu) w momencie spozywania posilkow przez wlascicieli. Do tego regularnosc psich posilkow. Quote
sator_k_ Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Młode psiaki zawsze sprawiają wrażenie wiecznie głodnych, ale nie wolno ich przekarmiać, bo po prostu będą za grube. Piszesz, że psiak ma problemy ze stawami, tym bardziej nie może on za dużo ważyć, bo to dodatkowo obciąży stawy. Twój piesek ma 5,5 miesiąca, więc ja osobiście radziłabym karmic go 3 razy dziennie. Ja swojego karmiłam tak gdzieś do 7 miesiąca (mniej więcej). Jak piesek będzie dostawał częściej jeść nie powinien sprawiać wrażenia głodnego, po za ty to lepiej dla jego młodziudkiego organizmu. Mój pies ma 11 miesięcy, a nadal sprawia wieczie głodnego, ale jak daję mu jeść to cały czas wydaje mi się, że jednak za dużo tego jedzenia dostaje. Pozdrawiam. Quote
BAGI02 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ja mam 10 tygodniowego owczarka i on ciągle by jadł co się da byle sporo było:diabloti:.Myśle ze to zdrowy obiaw u psa tej rasy Quote
Recommended Posts