*anusia&ajlu* Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 no to ogon do tylnej lapy przykleic;) :evil_lol: to on chyba caly czas musi ogonem merdac;) nie no z 50kg roznicy;) jak nie wiecej........ jak mroweczka wyglada:loveu: Quote
*anusia&ajlu* Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 nie wierze ze ta kruszynka wazy 2kg, one chyba 2 razem tyle waza;) 70kg :mdleje: duzo je co? maly konik :D Quote
Aysel Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 Nie je dużo. To znaczy teraz to tak hmm ze 25-30kg miesięcznie jak jest na royalu. Ale ostatnio namówiłam mamę na Acanę i jej trzeba mniej. Dlatego myślę, że tak ze 20 kg miesięcznie. Ale nie liczę dokładnie. Wiem, że mama najczęściej kupuje dwa worki royala na miesiąc, a Acanę zamawiałam tylko raz, na spróbowanie, więc ciężko dokładnie powiedzieć :) Je sporo, bo jest jeszcze na dawce szczenięcej. Myślę, że przetrzymam go na juniorze tak do 2go roku życia. On sporo biega, do juniora dostaje dodatkowo energetyczne (wszystko spala - zresztą widać po jego mięśniach, które mam zamiar jeszcze bardziej wyrobić w tym roku biegając razem z nim ;)). No i na juniorze royala nigdy nie miał kłopotów ze stawami, choć myślę, że gdyby od początku była Acana, to wyrósłby troszkę większy (własnie zauważyłam zboże na pierwszym miejscu w royalu :P). Rozpisalam się o karmach. Ogólnie rzecz biorąc to teraz przestawiłam psy na Acanę (choć Cezar zjada worek Brit'a na miesiąc nadal, bo jest mu na nim super ;)), wychodzi 1 zł drożej na kg od royala (mówię o żarciu dla doga). Także chwilowo jestem zachwycona haha ;D A co do wagi chi - Desi waży 1,5kg, a Eni tak około 2,2kg (Enisia jest grubą parówą :P). Quote
*anusia&ajlu* Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 na szczeniecej??? to ile on ma miesiecy? juz na doroslego wyglada, to on jeszcze urosnie?? malutkie i tak kruszynki z nich;) moja Ajlu za to jest na Animodzie i suchym purina, kot za to na royalu, no i gotuje im;) a Ajlu dostaje czasami karme dla seniora bo ma problemy z trawieniem i musi dostawac lzejsza karme,a kot to zarlok;) Quote
Feigned Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 hahah, mój pies ostatnio jadł 2 kg karmy chyba przez 4 m-ce :evil_lol: taki on jest oszczędny :diabloti: kiedy wpadacie do Białegostoku na spacer? :cool3: Quote
Iza. Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Esotiq napisał(a):A Wybieram przydomek hodowlany, póki co najbardziej podobają mi się dwa: Apocatequil (bóg burzy (Majów)) i Coeur de Lion (lwie serce z francuskiego). Bardziej podoba mi się ten pierwszy, oczywiście inne propozycje też mam ale to takie dwa naj ;p Mo-Cuishle ktoś mi sprzątnął sprzed nosa! ;/ A tak ogólnie - żyjemy sobie jakoś. Oby bliżej do lata, bo zwariować można z tym sniegiem i błotem;p Apocatequil zdecydowanie lepiej ! Druga za długa jakaś taka!:eviltong: Wader super się Prezentuje ! :loveu: Jedziesz do NDM ?:cool3: Feigned napisał(a): kiedy wpadacie do Białegostoku na spacer? :cool3: Nie martw się, do Ciebie nie przyjedzie :diabloti::evil_lol: Quote
Aysel Posted March 10, 2010 Author Posted March 10, 2010 na szczeniecej??? to ile on ma miesiecy? juz na doroslego wyglada, to on jeszcze urosnie?? On z maju kończy dwa lata. Niby jakoś tam leciutko jeszcze rośnie, po prostu hodowca powiedział że do 2 roku życia najlepiej by było na juniorze go jeszcze przetrzymać. Tak jakoś jest u molosów, że karmienie juniorem sie przedłuża. Niestety jak urośnie to minimalnie. On jest niski jak na doga. Za to mięśniami nadrabia :D Tak, tak Iza, do NDM jedziemy i Ciebie o ile pamiętam zabieramy ;D Upss.. Dobrze że przypomniałaś, ja jeszcze psów nie pozgłaszałam ! ;o A Apocatequil kojarzy mi się z Apokalipsą :P Nie wiem czemu, ale podoba mnie się. Natomiast Coeur de Lion oznacza serce lwa, więc idealnie pasuje do chi :D Quote
Aysel Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Odświeżamy: ^ a oto dowód że mój pies wcale nie ma za krótkiej kufy! :diable: ^ aaa! Eni, ależ Ty jesteś straszna :lunettesnoires2: ^ teraz dostaniesz! ^ moje charciki :gnigni: Pani Maria Zasada na wystawie w NDM stwierdziła że Eni ma.. za krótką kufę. Po tą za krótką kufę specjalnie jechałam z 600 km do Wilna. Jak dla mnie Eni i tak jest i będzie idealna. Pies wyglądający na 5kg nie został zdyskwalifikowany! Ba! O dziwo mial 4 miejsce!. Quote
Recommended Posts