Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ogladajac Dzien Dobry Tvn wpadl mi do glowy pewien pomysl. a moze jakos naglosnic to wszystko w telewizji? moze dzieki temu wplyna kolejne pieniadze, jakas pomoc... Gazety to gazety... Ale jesli sie myle to prosze-nie gniewajcie sie...
Jestem tu nowa wiec nie bardzo znam wasze poczynania...

Schronisko jest tam konieczne! U mnie w rodzinnym miescie bylo to samo! Ciagle ludzie pisali pisma, zbieralismy podpisy... Teraz powstalo schronisko i jest o niebo lepiej! Niestety-"wiesniaki"(nie obrazajac NORMALNYCH ludzi ze wsi) nadal w dni targowe podrzucaja "swoje" psy... Ale mimo wszystko jest lepiej...
Moze jakos uda sie przyspieszyc decyzje wladz Szydlowca o schronisku? np wlasnie przez naglaszanie spraw m im w telewizji.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

heh...
Pozdrawiamy Miasto, które czyta to Forum :)

heh...kolejny najazd sie szykuje???

ja jestem przeciw..jakby co...
Nagłosnic Akcje pozyskiwania karmy - tak
Nagonka na Władze miasta -NIE /to nic nie przyniesie dobrego, a moze zaszkodzić :/

Posted

no wlasnie. Anita masz bardzo zle podejscie.... jak nic sie z nimi nie zrobi, nie naglosni tej sprawy (bezpanskich zwierzat) to tam sie nigdy nic nie zmieni!

akcja wysyp karme na ulice miala wlasnie przyciagnac media, zeby cos im dac, zeby pokazac co sie w Szydlowcu dzieje, brak promocji i zaangażowanie zbyt małej ilości osób..ehh. Akcja zostala zle zrozumiana. Zostala odebrana jako - zbieramy karme na dokarmianie szydlowieckich psow. Nie, to nie o to chodzilo....

[SIZE="5"][COLOR="red"]W zwiazku z powyzszym akcja WYSYP KARME NA ULICE decyzją Fundacji zostaje odwołana. Wszelkie dotychczas zgromadzone dary zostana przekazane na dokarmianie zwierząt w Szydłowcu.
[/COLOR][/SIZE]

oczywiście, dary mozna wciąż przekazywać. Psiaki z Szydłowca bardzo ich potrzebują.

uwazam, że działania które podjęliśmy w październiku ubiegłego roku przyniosły spodziewane efekty. nie dość, ze udało Nam się uratowac sporo zwierząt, niektórym pozwoliliśmy godnie odejść, innym znależć wspaniałe domy a na terenie Szydłowca powstała grupa osób, które super sobie radzą (otworzony został nawet wątek z Szydłowieckimi psiakami). W związku z sukcesem, który odnieśliśmy przy współpracy z dogomanią [B]PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TEGO WĄTKU.[/B]

Dziękujemy wszystkim, którzy przejęli się losem psiaków. Dziękujemy całej dogomanii. Psiaki tez dziękują.

Fundacja Azylu pod Psim Aniołem.

Posted

[quote name='Madallena']no wlasnie. Anita masz bardzo zle podejscie.... jak nic sie z nimi nie zrobi, nie naglosni tej sprawy (bezpanskich zwierzat) to tam sie nigdy nic nie zmieni!

akcja wysyp karme na ulice miala wlasnie przyciagnac media, zeby cos im dac, zeby pokazac co sie w Szydlowcu dzieje, brak promocji i zaangażowanie zbyt małej ilości osób..ehh. Akcja zostala zle zrozumiana. Zostala odebrana jako - zbieramy karme na dokarmianie szydlowieckich psow. Nie, to nie o to chodzilo....

[SIZE="5"][COLOR="red"]W zwiazku z powyzszym akcja WYSYP KARME NA ULICE decyzją Fundacji zostaje odwołana. Wszelkie dotychczas zgromadzone dary zostana przekazane na dokarmianie zwierząt w Szydłowcu.
[/COLOR][/SIZE]

oczywiście, dary mozna wciąż przekazywać. Psiaki z Szydłowca bardzo ich potrzebują.

uwazam, że działania które podjęliśmy w październiku ubiegłego roku przyniosły spodziewane efekty. nie dość, ze udało Nam się uratowac sporo zwierząt, niektórym pozwoliliśmy godnie odejść, innym znależć wspaniałe domy a na terenie Szydłowca powstała grupa osób, które super sobie radzą (otworzony został nawet wątek z Szydłowieckimi psiakami). W związku z sukcesem, który odnieśliśmy przy współpracy z dogomanią [B]PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TEGO WĄTKU.[/B]

Dziękujemy wszystkim, którzy przejęli się losem psiaków. Dziękujemy całej dogomanii. Psiaki tez dziękują.

Fundacja Azylu pod Psim Aniołem.[/QUOTE]

Madallena, nic jeszcze nie zostało rozwiązane, nic nie zostało wyjaśnione...[B]więc ja osobiście nie widzę podstaw, aby zamykać wątek[/B], który jest łącznikiem wątków poszczególnych psów.
Te psy są już bezpieczne...ale wciąż są w potrzebie...nie mają przecież domów.
W dodatku sytuacja między FFA i Psim Aniołem też nie została uregulowana.
Fundacja For Animals miała pod opieką 5 psów z których 3 nadal są w potrzebie.

Posted

A jaka sytuacja? Co ma być uregulowane?

Dziewczyny z Szydlowca zalozyly osobny watek. Tu nie ma juz zadnych informacji. Watek trwa przez 271 stron...jest nieczytelny i pogmatwany.

Psi Aniol tez ma jeszcze 6 psów bez domu, ale każdy z nich ma osobne watki. Dlatego nie widze sensu trzymac tego watku, bo po oc?

Posted

Pisałam Ci o tym na pw
Zgoda każdy psiak ma swój odrębny watek, ale ten jest ich łącznikiem...to z tego wątku można poznać całą historię tych psów.
Poza tym jest on nośnikiem nie tylko tu na dogomani, ale także na innych portalach, np. nasza-klasa

Posted

[quote name='Madallena']Ale ta sytuacja jest wyjasniona. taubi rozmawial w tej sprawie.:)

ps. ja się na ten temat wypowiadać nie będę bo dla mnie to z deka przegięcie było ;)[/QUOTE]

co dla Ciebie było przegięciem?

Posted

[quote name='Madallena']no wlasnie. Anita masz bardzo zle podejscie.... jak nic sie z nimi nie zrobi, nie naglosni tej sprawy (bezpanskich zwierzat) to tam sie nigdy nic nie zmieni!

.[/QUOTE]

MADALLENA nagonka na miasto nic dobrego nie przyniesie...
nie chodzi o medialny lincz...ale o nawiazanie współpracy

na siłe nic nie osiągnie sie...
miasto dostał pstryka w nos...dostało..mają ta swiadomość, ze gilotynka w postaci dogofanów wisi..ze nie tylko szydłowiaków interesuje to co sie w tym miescie dzieje...

a teraz trzeba nawiazac współprace...
miasto odpisało na wasze pisemka...i co ???
z punktu widzenia administracji - PO TEMACIE
BO BYŁO STRASZENIE..pisanie..egzekwowanie..i doopa
brak konsekwencji działania i egzekwowania tego co sie pisze niestety...

a nam szydlwoiakom chodzi o to zeby był lepiej...dobrze ze sie to wszystko wydarzył poniewaz ludzie z Szyydłwca sie poznali i poznaja dalej...kazdy z nas dokarmał..ale bylismy na skale miast INDYWIDUALNA POMOCA..takie dokarmianie..szukanie domwo po znajomych...
dzieki Akcji Anioła poznaliśmy się...i za to dzieki..bo teraz moze cos sie wykluje...
ale napewno JA nie chce byc juz kojarzona z :czarnym P" misata....bo to nie jest dobre jak sie mieszka w takiej małej społecznosci...

Po akcji Anioła i obsmarowaniu miasta, ze sami zwyrodnialcy tam mieszkają, ludzią zaczeła nawet przeszkadzac karma w smietnikach...patrzyli sie jak na dziwaków jak sie karmiło psa pod sklepem....

potem bylo pare drobnych pozytywnych sygnalów do miasta z naszej strony...

A TERAZ PO WIELKANCNYM KIERMASZU - jest bardzo miła atmosfera...ludzie inaczej spojrzeli na problem.
Artykuł dziewczyna w prasie szydłwoieckiej to tez był dobry marketing dla Fundacji...
dlaczego nie pociagneliscie tego dalej???
mialy byc spotkania w szkołach..etc???

Nastepna impreza to szydłowieckie Zugmunty...tutaj ludzie dostana juz wiecej informacji o domach tymczasowych, o kastracji/sterlizacji, o adresatkach, o pseudohodowlach, o rasowy=rodowodowy..., o chipowaniu...

Miasto pomaga delikatnie...co prawda nie chciało dac kasy na hycla..ale to sie dopracuje....jestesmy na dobrej drodze.

[B]jakk chcesz to zamykaj wątek...ale jeslo chodziło Ci o wysypanie TONY karmy na ulice jednego dnia - to lepeij wysyp ja gdzie indziej...szkoda zarcia...[/B]

[B]P>>S[/B]
[B]Jesli jeszcze sa psy z Szydłowca, kt nie mają domów, a są[/B]
[B]Lampo[/B]
[B]Biszkopt[/B]
[B]Flipery[/B]
[B]które są pod opieką Fundacji i Dogomani, na które sa zbierane fundusze[/B]
[B]WYDAJE mi się, ze nie powinno zamykać sie wątku...[/B]

[B]Mozesz za też wywalic psy z Szydłowca, kt są po Naszą opieką, z Waszego wątku...bo jakoś karmy nie mogłam się doprosić od Was - chociaż worka...a było cięzko....[/B]
[B]chociaz dziewczyny z Szydlowca zrobily Fundacji dobry PR w gazecie szydłwoieckiej - na całą strone...[/B]
[B]karmy ni widu ni słychu..ale zimę przetrwaliśmy...[/B]
[B]idzie lato...woda bedzie potrzebna najbardziej -ale jest tania...damy rade[/B]

[B][I][COLOR=red]JAK KTOS BEDZIE CIEKAWY CO ROBI SZYDŁOWIEC to zapraszamy[/COLOR][/I][/B]
[B][I][COLOR=red][/COLOR][/I][/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/173711-Fliperki-bracia-z-szydA-owieckiej-ulicy-dA-ug-2000-zA-i-wciAE-A-roA-nie"][I][COLOR=red]http://www.dogomania.pl/threads/173711-Fliperki-bracia-z-szydA-owieckiej-ulicy-dA-ug-2000-zA-i-wciAE-A-roA-nie[/COLOR][/I][/URL]

[B]Uprzedzam Twoje zapytania...[/B]
tak Astiego wrzuciłam do Nas...miałm spłacić go w Fundacji - to co wydaliście na niego w Elvecie...ale stwierdziłam, ze nie spłace...dokończyłam leczenie na swoj koszt, zaszczepiony i zabezpieczony na kleszcze, wyposazony w szelki/obroze/smycz/adresatke z numerem tel - pojechał do DOMKU, gdzie jest kochany i jak wet powie, ze kastrujemy to maly przyjedzie do Warszawy na kastracje. zawiozlam go do domku na swój koszt. Córka Państwa Aścikowego jechała ze mną i chciała płacic, ale swierdziłam ze po połowie za paliwo i bedzie kwita...za nic nie wziełma od nich...oddałm psa z wyprawką..zabawkami do agility...itp...

PONADTO, żadnych psów, kt są pod moją opieka nie wciskałam pod opiekę FUNDACJI - jak to kiedys napisałaś...żaden pies z Szydłowca, kt jest na watku PSY Z SZYDŁOWIECKIEJ ULICY nie otrzymał od Fundacji zapomogi
nielicząc Astiego /którego polowa leczenia 3 wizyty - były pokryte przez Fundacje, reszta to JA i moja Rodzina/...

[B][I]DLATEGO do momentu kiedy to wszystkie psy, kt są pod opieka Fundacji, nie będą wydane do domów...wątek nie powinien bbyć zamykany...chodzi tu nawet o koncowe rozliczenie wszystkiego...[/I][/B]

Posted

ANITA. Załozyłas kolejny wątek. Po co? Dlaczego nie kontynuujesz tego? Na tym nie dzieje się nic. Stanie się dopiero jak przejedziemy 150 km i pstrykniemy zdjęć.

Fundacja nie ma obowiązku rozliczania się z wpłat poza dogomania. Wszystkie dogomaniackie wpłaty są rozliczane w osobnych watkach. Na tym rozliczeń brak.

i Nie przesadzaj z tym boldowaniem, bo o karmie pisałam na którymś z wątków, ze jest dla Was karma do odebrania z Falenicy. 3 worki. NIKT sie po nia nie zglosil. Czekamy az sie przeterminuje?

Akcja WYSYP KARME NA ULICE nie byla zorganoizowana po to, żebyś Ty miala ja odebrac i wozic partiami do Szydlowca, tylko po to, żeby jednego dnia spotkac sie w Szydlowcu, nagłosnic sprawe Szydlowca i skonczyc to, co dzieje sie tereaz (wyreczanie UM). Tobie oczywiscie sie nie podobalo.

Tak cięzko Tobie było napisać wielkimi literami, ze potrzebujecie karmy? W momencie, gdy Fundacja chwyta sie ostatniej deski ratunku, Ty wkraczasz i ... robisz wszystko po swojemu BEZ ŻADNEGO POROZUMIENIA Z FUNDACJĄ!

Dobry PR Fundacji? To ,ze osoby kojarzone z nami (czy chcesz czy Nie Ty rowniez sie do nich zaliczasz/zaliczalas) WYDAJA PSY BEZ KASTRACJI i w rozmowach przedadopcyjnych nie wymagaja na wlascicielach ww ? Anita, to nie jest dobry PR...

Odnosnie pism. Zabierasz psiaki z Ulicy. Bierzesz pismo z SM. Moze sama zacznij pisac pisma, skoro nasze nic nie daja. prosilam o pismo w sprawie pomocy (a raczej jej braku) odnosnie Cywila? Nie doczekalam sie...

Bardzo lubisz dyktowac i dzialac po swojemu. zaloz prosze Fundacje na swoich terenach i pomagaj zwierzetowm, bo w naszej wspolpracy nic lepiej Ci nie wychodzi jak pretensje i wypominanie, czego Ty i Twoja rodzina nie zrobiliscie. I super! pomagajcie dalej - psiaki tego potrzebuja,. Tylko nie przeszkadzaj swoimi wywodami w dzialaniach organizacji. Ciezko se z Toba dogadac, bardzo ciezko. zalozylas nowy watek wiec tam mozesz wypisywac boldem swoje osiagniecia i pretensje skierowane w naszym kierunku.

Mam nadzieje, że wytłumaczyłam Ci dokladnie o co chodzi, [B]DLATEGO PROSZE O ZAMKNIĘCIE WĄTKU.[/B]

[B]po reszte zapraszam na PW[/B]

Posted

NIE WYTŁUMACZYŁAŚ....

ponadto nie bede z Tobą dyskutowac o moim stosunku do kastracji bo i tak swoje wiesz..wiesz co ja mysle bo masz trzecie oko....

W UMOWACH JAKIE PODPISUJEMY JEST WYMÓG KASTRACJI!!!i ja o tym kazdemu mówie...

6 kwietnia mała HAIDI ma sterylke!!!
BORYS JUZ wykastorwany
ATOS - przed oddaniem tez bedzie wykastrowany
DORO bedzie wykastrowany przez wlascicieli - dopilnuje tego Bianka0
Rino bedzie wykastrowany po osiagnieciu dojrzałosc /bo belg/
ASTI - bedzie wykastrowany jak podrosnie..kastracja w Warszawie bedzie - tak sie umowilismy z rodziną ASTIEGO
BOND bedzie wykastrowany latem...

O KARMIE MI MÓWIŁAŚ???mogłas napisac sms, ze jest karma do odebrania....a jak byliście na interwencji u Suki z malymi to nie mozna jej było zawieść????

JA KAZDEMU MOWIE< ze nie współpracuje z FUNDACJA...z żadna FUNDACJĄ nie wpołpracuje...umowy zawieram cywilno-prawne

Madallena - nie bede na kogoś pracowac...na kogos dobre imie...jak nie mozna było sie doprosić pie...o jednego worka karmy na zime.

Trzeba było jechac z tona karmy i rozsypac w miescie..nawet przed Urzędem miejskim - ale Straz miejska wtedy by napewno cicho nie siedział....a wtedy napewno w kazdym smietniku gdzie jest wysypywana karma byłaby tabliczka - zakaz karmienia zwierza!!!bo juz sie takowe pojawiły!!! i dlatego jedzenie wysypywane jest w miejscach gdzie ludzie nie widza + śmietnik u Aimez...

[B]MADALENA - nie mow o współpracy BO jej NIE BYŁO!!!![/B]
[B]wpółpraca to jedna i druga osoba pomagają sobie w celu wykonania jednego działania ....[/B]

[I]"....Dobry PR Fundacji? To ,ze osoby kojarzone z nami (czy chcesz czy Nie Ty rowniez sie do nich zaliczasz/zaliczalas) WYDAJA PSY BEZ KASTRACJI i w rozmowach przedadopcyjnych nie wymagaja na wlascicielach ww ? Anita, to nie jest dobry PR..."[/I]

PRZESŁAC Ci kopie umów???zeskanuje i wrzuce do naszegowątku dla jasności..bo NIE CHE byc oczerniana przez Ciebie, ze pozbywam sie psów i nie mam z nimi kontaku...

zdziwisz sie..mam i to z kazdym...nawet nie ze swoimi psiakami...z kazdym domem mam stały kontakt emialowy i telefoniczny...

Poraz kolejny nie rób ze mnie jakiegoś tłumoka i pieniacza i przeciwnika kastracji..bo do tego dążysz...

Ciężko się ze mna gada - jakos inni nie narzekają...
ale z Tobą dyskusji nie ma bo jej nie uznajesz...trudno...

p.s.
i jestem dumna z mojej Rodziny, ze pomagają mi w tym pomaganiu bezdomniakow...bo sa najwspanialszym tymczasem jaki moga mieć pieski zabrane z ulicy....i co najwazniejsze darmowym :)

Posted

[quote name='Madallena']ANITA. Załozyłas kolejny wątek. Po co? Dlaczego nie kontynuujesz tego? Na tym nie dzieje się nic. Stanie się dopiero jak przejedziemy 150 km i pstrykniemy zdjęć.

[/B][/QUOTE]

na tym wątku nie musie sie coś dziać, nie chodzi o to żeby się coś działo na wątku, ważne ze kolejne 3 psy na konto DORO jadą do swoich domów...a szydłowiaki pracują na swoje dobre imie...

Posted

[quote name='Madallena']

Fundacja nie ma obowiązku rozliczania się z wpłat poza dogomania. Wszystkie dogomaniackie wpłaty są rozliczane w osobnych watkach. Na tym rozliczeń brak.
[/B][/QUOTE]

ale na stronie Fundacji takiego rozliczenia tez brak...to po co wpisywac w przelewie, ze wpłata ma isc na "psy z Szydłowca"...
???po co te akcje na Goldenline...Siepomaga???

jak i tak kasy BRAK...

Anioła budzet tez jest zamrozony napewno - do momentu kiedy ten sie odnajdzie???

a ci ludzie co wpłacali z zewnatrz na Szydłwoeic - gdzie mogą zobaczyc rozliczenie Akcji szydłwoieckiej???

Posted

No to bardzo sie ciesze, ze zmnieilas podejscie do kastracji. Nie chce Cie oczerniac. nie wiem skad to podejrzenie.przypomnij sobie ile razy na watkach w ktorych bylas musialam walkowac temat kastracji. Ciesze sie, ze przynioslo to spodziewane efekty. Nie dziw się, że się cieszę, bo Twój tekst o tym, że włascicieli któregoś z wyadoptowanych psów nie stać na kastracje mnie dobił... no ale widze , że teraz jest dobrze. Szkoda tylko , ze nie mogłaś mi tego przekazać w sposób normalny.

[quote]O KARMIE MI MÓWIŁAŚ???mogłas napisac sms, ze jest karma do odebrania....a jak byliście na interwencji u Suki z malymi to nie mozna jej było zawieść????[/quote]

O karmie mi mówiłaś. Mogłąs również napisać smsa. U suki na interwencji byliśmy zupelnie przypadkiem.( Nie planowaliśmym, że pies z drutem w łapie, ktrórego tego dnia wyłapywaliśmy tak szybko da się złapać.) Czytaj co piszę. ok????

Czy chcesz czy nie, współpraca była. Pomagaliśmy wspólnie zwierzętom. To był i jest nasz cel.

o pie.....ym worku karmy na zimę dowiaduję się dopiero teraz. Więc pytam się ponownie: Czy tak ciężko było Ci napisać tutaj, wielkimi literami, że potrzebujecie karmy? Wszędzie wypisywałaś i wypisujesz jak świetnie sobie radzicie. Super! wniosek z tego taki, że mogliśmy dokarmiać inne psiaki, które nie mają żadnych dogopozytywnych a w bliższych okolicach Warzsawy takowych nie brakuje. z resztą widziałaś ile zwierzaków jest w azylu...

nie miej pretensji, ż nie potrafię czytać w myślach.

[QUOTE]Trzeba było jechac z tona karmy i rozsypac w miescie..nawet przed Urzędem miejskim - ale Straz miejska wtedy by napewno cicho nie siedział....a wtedy napewno w kazdym smietniku gdzie jest wysypywana karma byłaby tabliczka - zakaz karmienia zwierza!!!bo juz sie takowe pojawiły!!! i dlatego jedzenie wysypywane jest w miejscach gdzie ludzie nie widza + śmietnik u Aimez...[/QUOTE]

trzeba było nam pomóc a nie przeszkadzać.

PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE WĄTKU.

Posted

[quote name='anita_happy']ale na stronie Fundacji takiego rozliczenia tez brak...to po co wpisywac w przelewie, ze wpłata ma isc na "psy z Szydłowca"...
???po co te akcje na Goldenline...Siepomaga???

jak i tak kasy BRAK...

Anioła budzet tez jest zamrozony napewno - do momentu kiedy ten sie odnajdzie???

a ci ludzie co wpłacali z zewnatrz na Szydłwoeic - gdzie mogą zobaczyc rozliczenie Akcji szydłwoieckiej???[/QUOTE]

ANITA . o co Ci właściwie chodzi?
Napisz pismo do Fundacji, napisz tm dokładnie o co Ci chodzi. A jak chcesz dowiedzieć się, czy Twoja wpłata doszła (poza dogo) zadzwoń do taubiego a nie oczerniaj publicznie Fundacje!!!

Po co akcje? Sama sobie odpowiedz na to pytanie!

Jak ktoś jest zaintresowany, może zadzwonić i się zapytac. Przestań się przchrzaniać, tylko się rozlicz bo sama robisz zbiórki na dogo. Czy rozliczyłaś się z nich? nie wiesz, ze tu na dogo, rozliczasz się z każdej zebrnej złotówki? lubisz sprzedawać abonamenty i zdjęcia...

Posted

Madalena...lubisz pisac..ja tez...

moje bazarki
TRZY
[B]banerkowy - zamknięty i rozliczony - 25 zł od Aimez wpłyneło i kupiłysmy dwa worki karmy w szydłowcu...heh[/B]

[B]bazarki[/B]
[B]puzzle Lampuszona[/B]
[B]puzzle Biszkopta [/B]
[B]TRWAJĄ DO 7 kwietnia[/B]

[B]KARMA[/B] - dzwoniłam do Ciebie osobiście...dwa razy prosiłam. NIE należe do osób, kt są upierdliwe i nie prosze o cos 3 razy... ta karme z dziewczynami kupilismy w TIPie i juz...
Wystarczył sygnał/sms i juz bym po karme pojechała...
nie pamietasz jak wysłałas mi linka do allegro z karmą 15 kg za 80 zł????
tylko trzeba miec to 80 zł...w tipie za 10 kg zapłaciły dziewczyny 20 zł.

[B]WYSYP karme na ulice[/B] - przeszkadzalam???hmmm....nie przypominam sobie...czekałam na ta akcje ze stoickim spokojem bo byłam ciekawa reakcji miasta...
napisalm tylko, ze psy karmy namokniętej nie ruszają...bo taka jest prawda...jak dorzuca sie karme w jedno miejsce to widac..ze namoknieta lezy, a one wolą stałą...

[B]MÓJ STOSUNEK DO KASTRACJI - MÓJ..nie twój..nie ten wmówiony przez Ciebie na tym Forum - jest POZYTYWNY[/B] -i taki był od zawsze....TO TY WMAWIASZ MI I INNYM, ze jestem przeciwnikiem kastracji.... [B]jestem za[/B]...ale nie u szczyla co ma 7/8 miesiecy.... i dopiero co do życia sie zabrał....

[B]Co do Fundacji[/B] - nie wbijam sie w ten temat..nie bede pisac..bo ne ma sensu...
wg mnie jak sie zbiera kase to się powinno miec rubryczkę i miesięcznie wpisywać ile kasy sie na ten cel uzbierało

[B]finito[/B]

wracam na watek psów z ulicy bo kolejny telefon w sprawie DORO był...i musze znalezc podobna biede w zastepstwie...

Posted

kurcze..
właśnie zajrzałam..
nie rozumiem - ten wątek ma być zamknięty przez Fundację dlatego że Anita założyła osobny wątek psów z Szydłowca, którym pomagamy i dla których zbieramy pieniądze nie powołując się na Fundację???

naprawdę to tylko dzięki Fundacji i tej akcji z listopada zebrała się ta grupa osób w Szydłowcu - które chcą pomagać, a że może początkowo były potknięcia (zwłaszcza odnośnie kastracji i sterylizacji) - wszystko jest już naprostowane...

szkoda... tylko dzięki tej akcji odważyłam się głośno mówić o pomocy dla zwierząt i wiele osób, które znam osobiście zmieniło zdanie na ten temat - np. moja znajoma jak wykończy dom - będzie z moją pomocą szukała psa do adopcji na dogomanii - a wcześniej chciała kupić psa z pseudo ... - nie widziała w tym nic złego.

ja pomagam jak mogę ... nie wiedziałam że tak to się skończy... szkoda...
mam tylko nadzieję że nie odwrócicie się do nas plecami... bo dzięki dogo i Fundacji możemy pomagać...

Posted

no wlasnie troche szkoda bo szumu sie narobilo a zebrac plony nie ma komu....
a tak na marginesie bo przeczytalam calosc...
tyle jest mowy ze fundacja pomaga....kurde nie do konca...
wszytstko co robimy robimy na wlasne koszty...byl nacisk na kastracje Borysa i zostal wykastrowany ale fundacji juz nie obchodza pieniadze bo problem z glowy...odwalamy naprawde kupe dobrej roboty i nie zgodze sie z tym Madalleno co piszesz....my dzialamy z wlasnej dobrej woli...
Faktem jest to ze dzieki waszemu naglosnieniu sprawy podobnie jak inni odwazylam sie glosno powiedziec JESTEM DOGOPOZYTYWNY I CHCE POMAGAC!!!! Za to wam wielkie dzieki ale co do reszty to niestety zbieramy zniwo negatywnych opini....
Sprawy maja sie juz lepiej mam tu na uwadze nasze stosunki z wladzami i mysle kwestia czasu i bedzie wszystko dobrze....a umowy???nie wydajemy psa bez umowy i z ludzmi ktorym psa oddajemy sprawdzamy i sporzadzamy z nimi umowe a nawet mamy z nimi caly czas kontakt....i tworzymy jedna wielka psia rodzinke, ktora lacza psy z Szydlowca...
Przykro sie to wszystko czyta naprawde....
Z jednego jestem dumna ze POMAGAM Z OSOBAMI Z SZYDLOWCA !!!!!!!!!!!

Posted

[B]anita, kama, nincia[/B] ja sięz wami w 100% zgadzam, nie rozumiem podejścia Madalleny to jużnie perwszy raz, ale to pominę, bo nie chcę wchodzić w dyskusję.
Dziewczyny to wy teraz odwalacie tą robotę, więc wam pokłony się należą, jakkolwiek to robicie inzcaej te pwszystkie pozostałe psy nie miałyby domów. Moim skromnym zdaniem wątek nie powinien zostać zamknięty, bo ja zostało wspomniane - odłowione psy, które są na wątku nie znalazły domów i ten wątek je spaja - ja też tu zaglądam, żeby zobaczyć nowości, a przecieżnie prawda, że nikt siętu już nie udziela.

Posted

[B]Dokładnie...wątek jest spoiwem.
A dziewczynom z Szydłowca za to co robią należy się szacunek :loveu::loveu::loveu:

Nie rozumiem, dlaczego Madallena podejmuje jednostronną decyzję :-o
[/B]

Posted

[CENTER][COLOR=Sienna][SIZE=5][FONT=Century Gothic]Zapraszamy na Bazarek dla Szydłowiaków pod opieką FFA:

[/FONT][/SIZE][/COLOR][SIZE=3][B][URL]http://www.dogomania.pl/threads/182267-Dla-kaA-dego-cos-fajnego-Bazarek-dla-psA-w-z-SzydA-owca-Bazarek-do-04-04-2010r[/URL][/B][/SIZE]

[COLOR=DarkRed][SIZE=5][FONT=Century Gothic]oraz
dla psów z Szydłowca
pod opieką dziewczyn z Szydłowca:

[/FONT][/SIZE][/COLOR][SIZE=3][B][URL]http://www.dogomania.pl/threads/182325-na-psy-z-SzydA-owca-podgrzewacz-USB-na-kawAE-broszki-ozdoby-figurki-do-15-04[/URL][/B][/SIZE]

[COLOR=Red][SIZE=5][FONT=Century Gothic]Argo, Marcel i Major [SIZE=2]( w moim podpisie)
[SIZE=5]zapraszają na swoje wątki, [SIZE=2]które umierają w zapomnieniu[/SIZE][/SIZE]
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/COLOR] [/CENTER]

Posted

Jestem zdania, że nie ma sensu zamykac wątku bo komu on przeszkadza, psów w hotelikach zabranych z Szydłowca jeszcze kilka. Bezdyskusyjnym plusem całej tej akcji jest to, że dogomaniaczki z Szydłowca działają teraz razem i oby tak dalej. Nie dajcie się dziewczyny skłócic! Szkoda tylko, że władze Szydłowca nie wyciągnęły z tej akcji żadnych wniosków, chyba, że czegoś nie wiem bo wydaje mi się, że nadal nic nie robią a nawet mają "za złe" tym co usiłują czegoś dokonac.

Posted

Dziewczyny tylko powiedzcie mi czy jest sens prowadzic ten wątek przez Madallene i mnie jesli my teraz nie jestesmy na miejscu? anita_happy zalozyla nowy watek aktualny Horroru w Szydłowcu, i tam powiniśmy się wszyscy przenieśc, ten wątek jest strasznie długi ciągnie się przez 273 strony, dla nowej osoby przebic sie przez ten watek to katorga! Wiec moim zdaniem anita_happy powinna skopiowac wszystkie najwazniejsze informacjie z tego watku (info z 1 postu) i przeniesc je do swojego i tam dalej go prowadzic.
Nincia nie jestesmy w tej chwili fizycznie pomagac bo jestesmy, bagatela, 150km od Was.
Rozliczenia sa w kazdym poscie danego psa a takze w poscie 9 na tym watku.
Cała akcja odniosla wielki sukces dlatego m.in. ze to Wy dogopozytywni z Szydłowca wzieliscie sprawe w swoje rece
TO JEST NAJWIEKSZY SUKCES CALEJ AKCJI
Karma czeka na Was od dłuższego czasu, na ktoryms z watkow bylo to pisane, my niestety nie mamy mozliwosci jej osobiscie zawiesc do Szydlowca.
Anita nie wiem o co Ci chodzi. Uważałem ze chcesz wspolnie pomagac ale widze ze masz do nas a takze do Fundacji jakies ''ale''.
Razem z Fundacją For Animals (ktorej jeszcze raz serdecznie dziękuje)\, wspolnymi silami dalismy szanse tylu zwierzakom.
Marinkaa ,mam tylko pytanie o co chodzi z tym wyjasnianiem spraw miedzy FFA a FAPPA? (prosze w tej sprawie o pw)

Pozdrawiam
Mariusz Tauber

Posted

Taubi - nigdy nie byliście na miejscu...bo jak...Wy to WY, a Szydłwoeic to Szydłowiec - takich miejsc jest duzo na mapie Polski...

nowy watek to nie jest kontynuacja horroru w Szydłwocu - to spis psów, kt ja, Aimez,nincia,dzidzia,Kama,pudzian- mamy pod swoją opieką....ten wątek jest po to, zeby nie było niejasności co do naszego działania...
szczerze,,,ja mam dosc ataków o kastracje...na wątku horroru PRIMO to kastracja, jesli chodzi o psy, kt są pod naszą opieką...
MY WYDAJEMY PSY BEZ KASTRACJI...
1. bez kastracj bo nas nie stac na kastrowanie kazdego psiaka,
2. miasto na tym polu nie pomaga wogóle...długo potrwa zanim bedzie pomagac
3. w umowie, kt zawieramy - umowa cywilno-prawna miedzy osoba oddajacą, a opiekunem jest punkt dotyczacy KASTRACJI - kazdy pies temu punktowi podlega...
4. jesli trzeba kastrowac, np. Borys - kastracja była, a teraz to my sie bujamy ze spłatą weterynarza
5. wazniejsze jest dla nas wyrwanie psa z ulicy i umieszczeni go w domu stałym niz wczesniejsza kastracja...jesli takowa by byla - to potrzeba miejsca gdzie takiego psa przetrzymac - U NAS BRAK,,a na hotelowanie psa u weta tez kasy brak...

LUDZIE MY TO CO ROBIMY...robimy za SWOJE PIENIADZE..sami finansujemy karme, wymagane leczenia gdy pies chory...to co sie dzieje rozwinęło się dzięki Akcji Fundacji...ale kazda z tych osób,kt działaja w Szydłowcu pomagała bezdomniakom i bedzie pomagac....Madalena JA BEDE sie chwalić, ze moja rodzina pomaga....będe sie chwalić, ze Aimez, nincia, dzidzia i pudzian POMAGAJĄ....ze JA mam z kim pomagac...
BO JEDYNA SATYSFAKCJA tego co robimy jest uśmiechniety pychol piesa i świadomość, ze nie ma go juz na ulicy!!!do kazdego doku psa z Szydlowca jesteśmy zapraszani...z kazdym mamy kontakt!!!
Moze dojrzejemy do tego aby zawiazać stowarzyszenie..fundacje...Gmiana nas do tego namawia...bo bedzie im łatwiej z nami współpracowac...
A CHCĄ WSPÓŁPRACOWAC...chcą...
o karme prosiłma w zime - dzwoniłam..mówiłam, ze jade..i nie bylo nawet smsa, JEDZ - KARMA CZEKA..a nie jedna minute rozmawialma z Madalena...
Jesli chodzi o moje "ale"..tak mam "ale"...
nawet to co Madalena napisała, ze Fundacja nie musi się tłumaczyc na DOGOmani z wpływów "na psy z Szydłwoca"
ale na stronie głównej Fundacji - jesli JEST cel na który sie zbiera WARTO umieścić rozliczenie ile miesiecznie ludzie wpłacali na konkretny cel, np. "psy z Szydlowca" +imie i nazwisko darczyncy...
/edycja/
i stąd są niedomówienia...i na pewno nie tylko ja tak myśle....bo jeśli miałbym współpracowac, np. z Fundacją PPA to chciałabym wiedziec czy MOZNA JESZCZE POMAGAC Szydłowiakom, czy są fundusze na pomoc żeby nie nadużywac Fundacyjnej dobrodusznosci...same słowa Madaleny "Kończą sie fundusze" nie wystarczą...bo jak zliczyć wpływy i wydatki z pierwszego postu to na oko widac ze Lewa strona nie równa się Prawej...

wpisz sobie Drogi Taubi na google hasło Horror w szydłwocu i pczytaj...
Godenline, Siepomaga....and so more...
I STĄD TA CZARNA DZIURA, a czara goryczy sie wylewa...

nie bede kopiowac pierwszego wątku Horroru i kopiowac go do "psów z ulicy szydłoieckiej" z tego względu, ze my działamy na konto psów z szydłwoickiej ulicy,a HORROR dotyczy czegos innego, Jest mocno zwiazany z Fundacją.
Kiedys madalena zarzuciłam, ze wrzucam jej PSY...chce tego uniknąć...
żaden pies, kt po akcji listopadowej został zgarniety z ulicy i zabrany pod opieke FUNDACJI na konto HORRORU - NIE BYŁ PSEM podrzutkiem, kt Ja osobiście wciskałam pod skrzydła Fundacji.
BYŁ - jeden, kt ledwo zipał na klatce,LUCKY =zadzwoniłam i zapytałam się czy mozna liczyć na pomoc- wylądował u mnie...2 dni...i pojechał na Śląsk /u weta w Elvecie miał opatrzona rane na tyłku/...ASTI - to była moja odezwa z Tymczasem na hasło z Dogomani, a dalej to juz sie wszystko rozkreciło...
DO pierwszej scesji o kastreacje Astiego..
potem była Akcja - karma na ulice - powtorze jeszcze raz...NIE PRZESZKADZAŁAM, ale nie udzielałam sie w tym temacie wogóle....bo uwazałam,z e nie będe wywalac tony karmy na ulice...

POTEM przyszedł czas refleksji i GENERALNIE odzielenie psów, kt były i są WYŁĄCZNIE POD NASZA, Szydłwoiecką opieką.
DLACZEGO - bo zginał w pierwszym poście wpis, ze TE PSY SA WYŁACZNIE POD OPIEKĄ SZYDŁOWIECKEIJ GRUPY WSPARCIA....
stad psy z szydłwoeickeij ulicy. DLA JASNOSCI...co ...KTO...gdzie ...i dlaczego...

HORROR to wątek, który łączy wszystkei psy, kt były i sa pod opieką Fundacji i dlatego do momentu kiedy są jeszcze psy, kt nie maja domów NIE MOZNA zamykac wątku, kt je łączy. DLACZEGO??
1. bo dyskusje na tematy ogólne będą zaśmiecały wątki poszczególnych piesów
2. bo nasza współpraca polega na tym, ze dzieki Akcji Szydłowiaki sie poznały i zapierdzielają na tyle ile moga i na tyle ile ich stać...bo pomoc szła na psy, kt wyłapaliscie i kótre przeszły pod waszą opiekę...zrobiliście dobra robote Miastu...same protokoły, ze zabieracie te psy z Miasta - automatycznie staliscie się ich opiekunmi...
NOWY WĄTEK DLATEGO:
[I]"....[B][FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=#8b0000]Zbyt wiele psów cierpi przez ludzi. Dogopozytywni z Szydłowca są bezradni! Pomózmy również IM!"[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I]
[B][FONT=Georgia][SIZE=4][COLOR=#8b0000][I]"...[SIZE=3][COLOR=#000000]Szydłowieckie psiaki pod opieką Fundacji For Animals o/Wrocław:"[/COLOR][/SIZE][/I][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[FONT=Georgia][SIZE=3][I][B]"....[/B][/I][/SIZE][/FONT]
[CENTER][SIZE=3][FONT=Georgia][FONT=Times New Roman][COLOR=red][SIZE=6][I][B][U]WĄTEK ROZLICZENIOWY[/U]: [/B][/I][/SIZE][/COLOR][/FONT][/FONT][/SIZE][/CENTER]

[SIZE=3][FONT=Georgia][I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=6][COLOR=red][SIZE=3][COLOR=blue]UWAGA! W tym[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=navy] wątku zostały uwzględnione WSZYSTKIE wpłaty na rzecz Szydłowca, nie tylko z dogomanii przekazane na konto [COLOR=red]Fundacji Azylu pod Psim Aniołem[/COLOR].[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080]Pieniądze wpłacane na wyłapane psy, znajdujące się obecnie w hotelach zostały wyszczególnione w osobnych wątkach psów - wpłaty przeznaczone zostają na opłacenie hoteli, w których znajdują się zwierzęta.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080]Pieniądze z wpłat ogólnych (poniżej) przeznaczone zostały na leczenie i karmę dla zwierząt. ..."[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/I]

[FONT=Times New Roman][COLOR=#000080][COLOR=black]a w [/COLOR][COLOR=black]rozliczeniu Dogomani BRAK paru innnych akcji[/COLOR][/COLOR][/FONT]
[URL]http://www.goldenline.pl/forum/pies-moj-przyjaciel/1264594[/URL]
[URL]http://www.goldenline.pl/forum/schroniska-i-adopcje-dla-zwierzat/1264592/s/3[/URL]
[URL]http://siepomaga.pl/f/psianiol/c/80[/URL]

[FONT=Tahoma]A TU komentarz Madaleny:[/FONT]
[quote name='Madallena']

i[/B][/QUOTE]

[FONT=Tahoma]ja gram w otwarte karty i tego samego wymagam od osób, z którymi "współpracuje".[/FONT]
[FONT=Tahoma]Watek Horroru to był taki panel dyskusyjny, na którym pisało się wszystko to co robiło sie w temacie Horroru...[/FONT]

[FONT=Tahoma]TERAZ otwarte karty obowiazują na psach z szydłowieckiej ulicy[/FONT]
[FONT=Tahoma]I jak ktoś chce to pomoże...tak jak my pomagamy innym na DOgomani - jak mozemy[/FONT]

[/FONT][/SIZE]