Pegaza Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Jacie Klaudia Ty to dostalas prezentow... to sie musialas niezle starac przez caly rok...:evil_lol: szkoda kota ze trafila na nieodpowiedzialnych wlascicieli... Quote
*kleo* Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 Wrzucam obiecane zdjęcia :p (żeśta we mnie wątpiły, jak ja mówię że będą, to będą prędzej czy później :evil_lol:) DAGNA Adonis - ruda jamniczka krótkowłosa standard. Kupiła ją moja mama będąc takim większym dzieckiem, ze mną była przez 11 lat. Podobno jak byłam mała to leżała pod łóżeczkiem i nikomu nie dawała podejść :evil_lol: Nauczyła mnie, że nie owija się psa sznurkiem i nie zabiera się żarcia z pod pyska, nie raz od niej po łapach dostałam, ale kochana wredota była :loveu: Na starość ślepa, głucha i gruba, dopiero wtedy przestała chodzić po schodach, całe życie biegała na 3 piętro samodzielnie. Była na jednej wystawie, otrzymała bdb, a pani sędzina powiedziała mojemu dziadkowi, że jest ładna, ale za gruba i ma być chuda tak jak on :evil_lol: Odeszła w wieku 17 lat. [IMG]http://img704.imageshack.us/img704/4221/skanuj0001qk.jpg[/IMG] Tina - zwykły kundelek przytargany z giełdy przez moją mamę 2 lata po kupnie Dagny. Dagna akurat miała ciążę urojoną i wykarmiła szczyla :p Tina uwielbiała gonić koty, nawet na drzewa za nimi właziła. Żyła 15 lat, dopóki raczydło jej nie dopadło. Przy niej nauczyłam się opiekować psem po operacji i zmieniać opatrunki. Dagna odeszła pół roku po niej. [IMG]http://img705.imageshack.us/img705/3701/skanuj0002mk.jpg[/IMG] AGROMUS Herbu Zadora - długo z nami nie był, ale pamiętam, że mając 3 lata jeździłam na nim jak na kucyku, że zeżarł mi zabawkę, plastikowego lwa, i że zawsze tak się cieszył na mojego dziadka że sikał pod siebie :eviltong: [IMG]http://img145.imageshack.us/img145/8238/skanuj0003h.jpg[/IMG] IMBIR Via Solis - najpiękniejszy PON na świecie :loveu: materiał na championa, którym niestety nie został, bo nie tolerował obcych. Okropny żarłok kradnący surowe ziemniaki i cebulę z szafki :evil_lol: Był ze mną przez 11 lat, pod koniec jego też dopadło raczydło. Miał amputowaną tylną nogę, miało być dobrze, po paru dniach przerzuty i niestety trzeba było biedaka uśpić :-( Wieczny szczeniak, dzięki niemu poznałam tą wspaniałą rasę i zakochałam się dożywotnio. Jeśli kiedykolwiek dorobię się domku, to będę szukała sobowtóra tego mojego głupka :p [IMG]http://img705.imageshack.us/img705/618/skanuj0004z.jpg[/IMG] No a Tinę i Grację już znacie :p Quote
Pegaza Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 O to mialas rozne rasy widze:) dog pieknisty:) nie znam dobrze tej rasy pon...ale to takie kudlatki jak nasze yorki :) Quote
*Jot* Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Piękne te Twoje pieski,wszystkie :loveu: U mnie to zazwyczaj byly mieszańce(Misiek),owczarki niemieckie(Alaska i As) i raz kaukazki (Troy):loveu: i posokowiec Nora :loveu: Quote
Nati28 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Hej :) Sliczny byl ten Twoj Pon :loveu: Ja przed Coco mialam boksera a jeszcze wczesniej jamnika szorstkowlosego ;) Quote
*kleo* Posted December 26, 2009 Author Posted December 26, 2009 [quote name='Pegaza']O to mialas rozne rasy widze:) dog pieknisty:) nie znam dobrze tej rasy pon...ale to takie kudlatki jak nasze yorki :)[/QUOTE] I każda rasa to inny charakter, ale jedno co miały wspólnego to wszystkie były strasznie żarłoczne :evil_lol: tylko Gracka odstaje od normy. A prawidłowy poni włos to zupełnie inna bajka niż yorka... kupa podszerstka, z którego pół wypadnie, a pół zatrzyma się na włosach okrywowych i robią się piękne filce :roll: No i w dotyku jest taki "kozi". Ponki z naszej zaprzyjaźnionej hodowli (tej samej co Imbir) przychodzą się prać co 3 tygodnie, bo inaczej ciężko by było je ogarnąć. [quote name='jot11']Piękne te Twoje pieski,wszystkie :loveu: U mnie to zazwyczaj byly mieszańce(Misiek),owczarki niemieckie(Alaska i As) i raz kaukazki (Troy):loveu: i posokowiec Nora :loveu:[/QUOTE] Też trochę tych ras miałaś ;) A moja mama miała jeszcze wcześniej (jak mnie nie było) setera irlandzkiego Dianę (też z rodo, ale to były czasy "7 z miotu"), i dwa mixy - Atosa i Tobika. [quote name='Nati28']Hej :) Sliczny byl ten Twoj Pon :loveu: Ja przed Coco mialam boksera a jeszcze wczesniej jamnika szorstkowlosego ;)[/QUOTE] Sąsiedzi mieli boksia w czasach Dagny i Tiny, fajne to było bydełko :loveu: Quote
Nati28 Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 Tak boksery to fajne psiaki tylko troche sie slinia :evil_lol: Quote
Pegaza Posted December 26, 2009 Posted December 26, 2009 A u mnie w domu to byly zawsze ratlerki takie mini...owczarki w typie i nie w typie :evil_lol: i kundelek kudlaty..aa bokserke tez mielismy jakis czas.. Quote
Doti1986 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Śliczna psiaczki:) Ostatni "kudłacz" boski:) Quote
megi82 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 witam miło jest powspominać naszych p[rzyjacół-miałaś super zwierzaki Quote
...::Basia::... Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Hej;) piękne te twoje psiaki:* Quote
*Jot* Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Cześć Klaudia :multi: Czy jeszcze dzisiaj śpisz? :evil_lol: Quote
sandra291 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Cześć! wszystkie pieski śliczne:):) Quote
*kleo* Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 [quote name='jot11']Cześć Klaudia :multi: Czy jeszcze dzisiaj śpisz? :evil_lol:[/QUOTE] Spałam do 12:30, kładłam się dopiero po 3 bo się w "Zmierzch" zaczytałam :evil_lol: Dzięki wszystkim za miłe słowa :p Swoją drogą byłam przekonana, że to Argo wzbudzi największy zachwyt, a tu niespodzianka, wszyscy Imbira chwalą :evil_lol: Quote
pycia Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Hej,piękne te pieski.Ja przed moimi to miałam bokserkę,owczarka niemieckiego,husky,szpica niemieckiego,setera irlandzkiego z chihuahuą i mieszańca. Quote
...::Basia::... Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 [quote name='*kleo*']Spałam do 12:30, kładłam się dopiero po 3 bo się w "Zmierzch" zaczytałam :evil_lol: Dzięki wszystkim za miłe słowa :p Swoją drogą byłam przekonana, że to Argo wzbudzi największy zachwyt, a tu niespodzianka, wszyscy Imbira chwalą :evil_lol:[/QUOTE] Też go czytałam i już wszystkie 4cz przeczytałam i tylko teraz czekać na 5:evil_lol: a Argo tez piękny:loveu: Quote
Yoko2009 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Hej hej witamy niedzielnie i pozdrawiamy poświątecznie:) Quote
iwa63 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Witamy poświątecznie Fotki twoich psiaczków obejrzałam i jestem pod wrażeniem ,kochane mordeczki. Ja też miałam przed Toffisiem bokserkę kochane psisko z niej było żyła 13 lat Quote
Nati28 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 [quote name='iwa63']Witamy poświątecznie Fotki twoich psiaczków obejrzałam i jestem pod wrażeniem ,kochane mordeczki. Ja też miałam przed Toffisiem bokserkę kochane psisko z niej było żyła 13 lat[/QUOTE] Zauwazylam ze duzo osob przed Yorkiem mialo boksera ;) Quote
*kleo* Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Cześć dziewczyny :p Wiecie co, spotkała mnie dziś zastanawiająca sytuacja... zadzwoniła do nas kobitka z jednej hodowli i okazało się, że ktoś się pod nas podszył i napisał do nich maila w sprawie krycia ich psem... Ta osoba wiedziała, po jakich rodzicach jest Gracja i jaki ma przydomek (to akurat nie dziwne, wszystko można było wyczytać z katalogu), ale wiedziała też, że zamierzam Grację pokryć w najbliższym czasie, jak również znała imię i nazwisko mojej mamy. Ten ktoś podrobił też mój adres mailowy, tylko niestety zonk, bo takiego nigdy nie używałam ani nawet nie miałam. Do tej samej hodowli przychodziły też maile, pod którymi był podpisany mój znajomy, od którego Grację kupiliśmy, a których on nigdy nie wysyłał. Moim zdaniem to musiał być ktoś, kto ma wgląd w katalogi i zna mojego maila lub nick z dogo, i wie jak nazywa się mój pies. Jeżeli ta osoba to czyta, to proszę aby się więcej nie fatygowała i nie wymyślała takich wyssanych z palca informacji, bo po co :roll: Mi one i tak nie zaszkodzą, a jak sytuacja się powtórzy to dowiem się, kto jest autorem maili, ustalić IP to nie problem... Quote
Pegaza Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 O no to Ci heca...ludzie nie mają wiekszych zmartwien :roll: Klaudia sie nie przejmuj jak widac komus sie bardzo nudzi... Quote
Nati28 Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Ale przesada, ciekawe po co to komu :mad: Quote
Pegaza Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Ktos se jaja widocznie chcial zrobic..Klaudia a moze jakas konkurencja?:roll: Quote
*Jot* Posted December 27, 2009 Posted December 27, 2009 Kurcze,ale niektórzy mają pomysły :shake: Nie rozumiem po co ktoś takie rzeczy wymyśla,może tylko sobie zaszkodzić.No,ale głupota ludzka nie zana granic :angryy: Quote
*kleo* Posted December 27, 2009 Author Posted December 27, 2009 Nie wiem po co komu takie przekręty. Ja mam przeciętną sukę i raczej dla nikogo konkurencji nie stanowię póki co, ktoś się musi bardzo nisko cenić, skoro takie numery próbuje robić... Quote
Recommended Posts