Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cheritka']Ponieważ ja zupełnie sie nie znam na spanielach, ale mam dośc tej gadki
to pokażę Wam jak zrobiłam spanielka maszynką i nożyczkami oczywiscie :oops:
[/quote]
[B]Cheritka [/B]- całkiem dobrze wyszło. Grzbiet trymowałaś? Bo na fotce wygląda na wytrymowany:cool3:. Zrobiłabym tylko trochę inaczej uszy i coś tam Ci sie podziało przy stopkach ;). Do całości,jak na psa niewystawowego - nie ma się co czepiać. :lol:

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Cheritka']Ponieważ ja zupełnie sie nie znam na spanielach, ale mam dośc tej gadki
to pokażę Wam jak zrobiłam spanielka maszynką i nożyczkami oczywiscie :oops:
[url]http://images2.fotosik.pl/102/e4c56154a42a430b.jpg[/url]
[/quote]
Dla mnie pięknie:loveu:

Posted

Uważm że ładnie wygląda:lol:, jednak dziewczyny nie musicie mnie już tak pałkom po głowie walić ja wiem że pewne psy się obcina maszynką inne nożyczkami a jeszcze inne trymuje, a nożyczkami tylko modelujemy i możecie mi wieżyć że tak robie chyba że właściciel zażyczy sobie inaczej lub nieda się inaczej tylko trzeba wygolić (jak jest filc)
ładnie ta robota tobie wyszła;)

Posted

[URL]http://images2.fotosik.pl/102/e4c56154a42a430b.jpg[/URL]
Spanielek bardzo ładnie Ci wyszedł. :cool3: :loveu:

Inne psiaki również fajne, pudelków nie komentuje, bo wiadomo, że to Twoja specjalność i źle wyjść nie mogły. :evil_lol:

Tylko ten kudłaczek, zrobiony na teriera tak średnio mi się podoba, zarośnięty był taki milusi. :p :eviltong:

Posted

[quote name='zaba14']acz kolwiek nie wiem co to za problem czesac spaniela angielskiego, nie ma długiej sierści.. tak jak amerykanski.... takze w ogóle nie umie pojac jak mozna zrobic z takiego psa kolton... :roll:[/QUOTE]
Czesanie? Żaden problem. Sierść spaniela potrafi się bardzo szybko skołtunić, szczególnie na uszach. Skoszona trawa, listki, gałązki... Po jednej godzinie spacerowania masz potem 3 godziny wyciągania różnych niespodzianek z sierści. I to jest właśnie główny powód plątania się sierści, przynajmniej w moim przypadku, a jest to niestety nieuniknione, bo ciężko spacerować z psem tylko po betonie i osiedlowych trawnikach

Posted

[quote name='cockermanka'][B]Cheritka [/B]- całkiem dobrze wyszło. Grzbiet trymowałaś? Bo na fotce wygląda na wytrymowany:cool3:. Zrobiłabym tylko trochę inaczej uszy i coś tam Ci sie podziało przy stopkach ;). Do całości,jak na psa niewystawowego - nie ma się co czepiać. :lol:[/quote]
Nie trymowałam, [URL]http://images2.fotosik.pl/102/e4c56154a42a430b.jpg[/URL]
tylko wyczesałam i przejechałam maszynką z długim ostrzem i z wlosem dlatego tylko troszkę przycięłam włos, a nie ogoliłam,
natomiast łapki miały być bardzo krótko obcięte aby nie wnosiła do domu błota :cool3:

Posted

[quote name='Cheritka']Nie trymowałam, [URL]http://images2.fotosik.pl/102/e4c56154a42a430b.jpg[/URL]
tylko wyczesałam i przejechałam maszynką z długim ostrzem i z wlosem dlatego tylko troszkę przycięłam włos, a nie ogoliłam,[/quote]
Z pożytkiem dla jakości włosa byłoby wytrymowanie trymerem Marsa...:cool3:
[quote name='Cheritka'] natomiast łapki miały być bardzo krótko obcięte aby nie wnosiła do domu błota :cool3:[/quote]
Miałam na myśli "wicherki" na stopach - ale to już są naprawdę szczegóły...

Posted

[quote name='JustynaJK']a ten kot parę stron wcześniej???[/quote]

Do kota nie mam większych zatrzeżeń.
Wiem jak truno jest obciąć skołtunionego kota >skołtuniony pies to przy kocie pikuś.
Wyrazy uznania dla Ladyyork, że wogóle podejmuje się "robić" koty.

Posted

[quote name='cockermanka']Z [U]pożytkiem dla jakości włosa byłoby wytrymowanie trymerem Marsa...:cool3:
[/U]
Miałam na myśli "wicherki" na stopach - ale to już są naprawdę szczegóły...[/quote]
a dlaczego akurat trymowanie ( trymerem Mars) sprzyja jakosci wlosa????

Posted

[quote name='sota36']a dlaczego akurat trymowanie ( trymerem Mars) sprzyja jakosci wlosa????[/quote]
Żeby nie było niedomówień - trymowanie Marsem nie przynosi takich ujemnych efektów,jakie przyniesie skrócenie włosa maszynką.I to to mi chodziło.

Jasne,że najlepiej byłoby skubać :cool3:

Posted

Wiemy że chodziło o to, że trymowanie nie niszczy włosa , a maszynka zmienia jego struktóre. Piesek którego strzygłam był już wcześniej strzyżony maszynkom bo włos miał prawie jak puch (chodzi że był miękki i się bardzo kołtunił) więc prawdopodobnie przez ścięcie miał inny włos, było by ciężko wytrymować , a zresztą miał kołtuny:angryy: na grzbiecie i właściciel kazał ciąć.
No cóż czasami bywa i tak:cool3:

Posted

[quote name='monita']Ja też mam Marsy i jestem z nich zadowolona :razz:[SIZE=3][COLOR=navy][/quote][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=navy]A jakiś link do ...chciałabym je zobaczyć.[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=red][SIZE=3][COLOR=navy]Może być tu[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][URL="http://www.free4web.pl/3/?100348"][COLOR=red]http://www.free4web.pl/3/?100348[/COLOR][/URL][SIZE=3][COLOR=blue]żeby nie zaśmiecać tematu .[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][/SIZE]

Posted

Wczoraj miałąm szitsaka cały był jak filc do szycia płaszczy :angryy:, a pani mówi prosze go rozczesać, ja na to:crazyeye:że to jest niemożliwe. W sunie rosczesałąm go nożami przy samej skórze żeby obciąć dłuższą maszynkom, a pod brzuchem i nogi ściełam dosyć krótko nożyczkami , potem wykompaąłm i rozczesałam krótki włos na łapach i brzuchu ( szampon i odżywka mi w tym pomogły). Pani była zadowolona ,a mnie się nie podobał:shake:
No cóż nie rozumiem ludzi którzy nie czeszom piesków, po co w takim razie je brać jak się onie nie dba:-(

Posted

jednak wsadze swoje trzy grosze...mam tylko pytanie do ladyyork dlaczego z uporem maniaka golisz w ten sposób psy, w jednakowy sposób. linia golenia pomiedzy zostawionymi długimi włosami na bokach , łapach i brzuszku jest moim zdaniem beznadziejna, czemu tak wysoko w połowie żeber??!!! na łokciach nic ścieniowanego , pies wygląda groteskowo, łyso , łyso i tu nagle pufy..wszystkie psy na to samo kopyto, przecież te przejscia można zdegarzowac i ścieniować aby to miało jakiś wygląd. i moim zdaniem zdecydowanie mniej na bokach, popatrz na psa od frontu , ja bym się zdziwiła bardzo na taki widok. pomijam sprawę trymowania golenia bo to fakt klient nasz pan i on decyduje co chce ale jak już golimy to chociaż z zachowaniem jakis proporcji .:cool3: