Kaaasia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Niezły macie zwierzyniec :smile: a ja nie mogę rodziny przekonać na drugiego psa :roll: Ja jestem bardziej zapsiona ale jak bym miała mieć kota to właśnie Ragdolla. Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Jaki tam zwierzyniec: 2 stare persiczki i 7 basków.... Ja to się ciesze, że decyzje co do kolejnego psa i kota ZAWSZE podejmowalam sama:) co do Ragdolla, to jest to moje marzenie jeszcze z czasów, jak mialam hodowle kotów perskich. Ale po zestawieniu wszystkich za i przeciw zdecydowałam sie zamknąć hodowle kotów, a zostać przy psach. I tak to trwa do dzisiaj. Ale marzenie pozostało. Mam takie małżeństwo, które ma koteczke i kocurka tej rasy, ale kiedy będą rozmnażać - nie wiadomo. Ja juz im zapowiedziałam, że moge wziąć najbrzydszego (o ile koty moga byc brzydkie:)) kocię. na pewno z nim nie pójde na wystawy, bo nie czuję już bluesa na kocie wystawy. Ale oprócz Ragdolla, to jeszcze jakies 2-3 biedulki tez bym chciała miec. Co do tych ostatnich, to nie mam jakichs sczególnych wymagań. Dla mnie ważne byloby, że po prostu ratuje im zycie:0 Czy to będa kicie ze schroniska czy z azylu - nie ma znaczenia... pzdr. Quote
Korenia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='Asiaczek'] Co do tych ostatnich, to nie mam jakichs sczególnych wymagań. Dla mnie ważne byloby, że po prostu ratuje im zycie:0 Czy to będa kicie ze schroniska czy z azylu - nie ma znaczenia... pzdr.[/QUOTE] :loveu::loveu::loveu: A może i Ragdoll się znajdzie z adopcji :D Moja koleżanka kilka miesięcy temu adoptowała kotkę Sfinksa ;) U nas w schronisku często zdarzają się rasowe koty. Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Może byc i Ragdoll z adopcji:) Jak norweskie, rosyjskie i syberyjskie sa w adopcjach, to moze i RG się znajdzie... Pzdr. Quote
Kaaasia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Ja niestety muszę mieć chociaż minimalną zgodę mojej mamy na psa, chaciażby z tego względu że i ona się nim zajmuje ;). A teraz jak ona się przełamuje to ja zaczynam mieć wątpliwości :confused: A co do kota to kiedyś chciałam dużego i rudego :-) Quote
Korenia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Obecnie takie kotki są u nas: [IMG]http://www.dla-ciebie.eu/sites/default/files/styles/galleryformatter_slide/public/ogloszenia/DSCF5903.JPG[/IMG] [IMG]http://www.dla-ciebie.eu/sites/default/files/styles/galleryformatter_slide/public/ogloszenia/DSCF5904.JPG[/IMG] Mój faworyt Ernest :loveu: [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg11/scaled.php?server=11&filename=tn802742230071114209310.jpg&res=landing[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg528/scaled.php?server=528&filename=tn380633422300691142095.jpg&res=landing[/IMG] Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Wiesz, jak się mieszka z Rodzicami, to - sila wyzsza. Zgoda musi byc, bo potem mogą nastapic jakies nieprzewidziane sytuacje, że będziesz zmuszona poprosic o pomoc Rodziców, a oni, że nie pomoga... I tak bywa... pzdr. Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 [quote name='Korenia']Obecnie takie kotki są u nas: [IMG]http://www.dla-ciebie.eu/sites/default/files/styles/galleryformatter_slide/public/ogloszenia/DSCF5903.JPG[/IMG] [IMG]http://www.dla-ciebie.eu/sites/default/files/styles/galleryformatter_slide/public/ogloszenia/DSCF5904.JPG[/IMG] Mój faworyt Ernest :loveu: [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg11/scaled.php?server=11&filename=tn802742230071114209310.jpg&res=landing[/IMG] [IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg528/scaled.php?server=528&filename=tn380633422300691142095.jpg&res=landing[/IMG][/QUOTE] wiem, że nie wolno cytowac fotek, ale , gdybym miała miejsce, to wzięłabym od razu wszystkie:)!!! Lubię persy, wiem, jak się nimi opiekowac, znam ich problemy oczne... eh.... Egzotyki nigdy mnie nie pociągały - ale też bym i Ernesta w pakiecie wzięła:) Pzdr. Quote
Korenia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='Asiaczek']wiem, że nie wolno cytowac fotek, ale , gdybym miała miejsce, to wzięłabym od razu wszystkie:)!!! Lubię persy, wiem, jak się nimi opiekowac, znam ich problemy oczne... eh.... Egzotyki nigdy mnie nie pociągały - ale też bym i Ernesta w pakiecie wzięła:) Pzdr.[/QUOTE] Ja się na kocich rasach nie znam ;) tylko odróżniam te standardowe + parę takich jak ragdoll, więc zapytam :D w jakim typie może być Ernest? EDIT: Asia dopisała w poście, już wiem, egzotyk :loveu: Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Napisałam; Ernest to rasa kotów egzotycznych. Rasa ta jest b. podobna do persów z twarzy, ale niema tyle futerka:) pzdr. Quote
Korenia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='Asiaczek']Napisałam; Ernest to rasa kotów egzotycznych. Rasa ta jest b. podobna do persów z twarzy, ale niema tyle futerka:) pzdr.[/QUOTE] Nie zauważyłam wcześniej ;) Urocze są te wszystkie plaskate :D Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Oj, tak:). chociaz ja lubię wsie kicie, a szczególnie te małe rozrabiary, przewracające się i potykające o własne łapki. Jak miałam takie kicie w domu, to - serio - TV nie był potrzebny:) pzdr. Quote
Kaaasia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='Asiaczek']Wiesz, jak się mieszka z Rodzicami, to - sila wyzsza. Zgoda musi byc, bo potem mogą nastapic jakies nieprzewidziane sytuacje, że będziesz zmuszona poprosic o pomoc Rodziców, a oni, że nie pomoga... I tak bywa... pzdr.[/QUOTE] Właśnie moja koleżanka tak ma, że niby suka jest ojca a tylko ona się nią zajmuje i jak coś to nikt nie chce jej pomóc :sad:. Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 .... a cierpi na tym - jak zwykle - zwierze... pzdr. Quote
Kaaasia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='Asiaczek'].... a cierpi na tym - jak zwykle - zwierze... pzdr.[/QUOTE] Niestety Ale dzięki temu ja zaczełam analizować swoją sprawę z każdej możliwej strony Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 I bardzo dobrze:) U mnie w domu, poniewaz to ja za każdym razem podejmowałam decyzje o nastepnym psie w hodowli, mój mąż miał takie powiedzenie: twoje psy, to się nimi zajmuj. Czasami padalam z nóg, miałam wysoka temperature - a on był nieugięty. "Twoje psy, to się nimi zajmuj"..... oj, czasami bolało...:) pzdr. Quote
kaskaSz Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Zakochałam się w Erneście! Ja sobie też kiedyś sprawię kota, ale muszę być na swoim, bo niestety u mnie też siła wyższa jest ;) Quote
Izabela124. Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Niech kotki żyką jak najdłużej, zdrówka im życzę :) Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 [quote name='Asiaczek'][SIZE=4][B]Namawiam do zagłosowania na Bezdomniaki Syzdłowieckie!!! Poniżej link i w środku - sposób głosowania. Pomóżcie, to przeciez naprawde nic nie kosztuje... [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/182189-Bezdomniaki-szyd%C5%82owieckie-BARDZO-PROSZ%C4%84-O-G%C5%81OSY-NA-KRAKVET-DO-31-LIPCA"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/182189-Bezdomniaki-szydłowieckie-BARDZO-PROSZĄ-O-GŁOSY-NA-KRAKVET-DO-31-LIPCA[/URL][/B][/SIZE] Pzdr.[/QUOTE] Ciężko bylo, bo konkurencja pododawała sobie jakies lewe glosy, ale..... udało sie!!!! Oto oficjalna informacja z Krakvetu:0 Witamy, W konkursie lipcowym (po przeanalizowaniu przez dział IT głosowania i odjęciu nieprawidłowo oddanych głosów) zwyciezyla Grupa Wolontariuszy Bezdomniaki Szydłowieckie. Gratulujemy wygranej! Klienci rezygnując z należnych sobie rabatów przekazali na rzecz Wolontariuszy kwotę 10968. Sklep Krakvet przeznacza 1000 zł jako pomoc dla wygranej - łącznie Grupa otrzyma pomoc o wartości 11968. Gratulujemy! W dniu jutrzejszym skontaktujemy się ze zwyciezca w celu poinformowania o wygranej, a za chwilę rozpocznie się konkurs sierpniowy. Pozdrawiamy, Zespół Krakvet Marek Batko :lol: Pzdr. Quote
Izabela124. Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='Asiaczek']Ciężko bylo, bo konkurencja pododawała sobie jakies lewe glosy, ale..... udało sie!!!! Oto oficjalna informacja z Krakvetu:0 Witamy, W konkursie lipcowym (po przeanalizowaniu przez dział IT głosowania i odjęciu nieprawidłowo oddanych głosów) zwyciezyla Grupa Wolontariuszy Bezdomniaki Szydłowieckie. Gratulujemy wygranej! Klienci rezygnując z należnych sobie rabatów przekazali na rzecz Wolontariuszy kwotę 10968. Sklep Krakvet przeznacza 1000 zł jako pomoc dla wygranej - łącznie Grupa otrzyma pomoc o wartości 11968. Gratulujemy! W dniu jutrzejszym skontaktujemy się ze zwyciezca w celu poinformowania o wygranej, a za chwilę rozpocznie się konkurs sierpniowy. Pozdrawiamy, Zespół Krakvet Marek Batko :lol: Pzdr.[/QUOTE] I bardzo dobrze, że Szydłowskie psy wygrały! Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Tez się ciesze, bo na nich głosowałam:) pzdr. Quote
Kaaasia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Głównym powodem dla którego moja mama nie chce się zgodzić na drugiego psa jest to, że mieszkamy w bloku. Na to wpływu nie mam a w lotka wygrać nie mogę ;) Bezdomniakom się udało :multi: Ja rozumiem, że każdy głos się liczy ale nawet w takiej sytuacji ludzie kantują :shake: Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Baski to małe/średnie psiaki i dlatego mogłam sobie pozwolic na ciut większa ich ilość w domu:) Ja za to jestem pod wrażeniem, że zespół IT z krakvetu juz chyba po raz drugi (moge nie o wszystkich akcjach wiedzieć), dał rade te głosy zweryfkować i ... jednak uczciwość popłaca:) Wiesz, śledzilam przez ostatnie 2-3 dni sytuację "na froncie" i dziwiły mnie lawinowo rosnące głosy na "koty". to znaczy w sekundzie na ich koncie pojawiały się 3-4 głosy! To az niewiarygodne. Tym bardziej, że wczesniej przegrywali sporą ilością głosów.... pzdr. Quote
Kaaasia Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Boksie też takie duże nie są ;) Krakvet tym razem się spisał :lol: Quote
Asiaczek Posted August 1, 2012 Author Posted August 1, 2012 Wiesz, wszystko zalezy od punktu widzenia. Jak porównasz boksia do np. wilczarza, to rzeczywiście - malutki. Ale jak do czi...? Olbrzymie bydle;) Pzdr. Quote
Recommended Posts