Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malinowa woda to z żywca- dobrze że ją wypuścili teraz, bo jest pyszna. Gruszkowa też niczego sobie. Ja z wody to tylko żywca pijam, inne mi nie smakują. Ewentualnie kranówę z filtra, ale niestety się zapchał brudami i nie ma komu wymienić ;)

Uwielbiam zakupy w wielkich sklepach, zawsze się znajdzie ktoś komu coś się nie podoba :D

• Replies 49.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Asiaczek

18152

• M&S

1809

• Alicja

1483

• taxelina

1475

Top Posters In This Topic

Posted

A i gruszkową piłam,ale malinowa mi bardziej podeszła.Tylko teraz, cholibka, nigdzie nie mogę jej wypatrzeć... To chyba rzeczywiście jakaś limitowana edycja;)

Pzdr.

Posted

[quote name='kaskaSz']u mnie była w polo markecie. Myślałam, że biedronka tą wodę będzie miała, ale niet.[/QUOTE]
No, ja szukam i szukam, ale nie mogę jej nigdzie wypatrzec... ani tej malinowej ani tej gruszkowej...

[quote name='Buszki']Eeee,jak nie ma bagietki,to nie przyjadę :diabloti:.[/QUOTE]
Kurczę... ja ostatnio kupuję pyszny chlebek o nazwie Poligonowy, z piekarni Grzybki...

Pzdr.

Posted

[quote name='Alicja']Ja polazłam do Biedronki i kupiłam winogrona i kaki .[/QUOTE]
A co to sa kaki?

[quote name='Izabela124.']Wczoraj oglądałam, nawet fajny film :)[/QUOTE]
Ja ten film oglądałam kilka razy. Ale w cześciach...

Pzdr.

Posted

[quote name='Anecioreczek']Kaki to polaczenie jablka z brzoskiwnka bodajze, jest przepyszny, jeden z moich ulubionych owoców :loveu:[/QUOTE]

no raczej połączenie tylko w smaku , dla mnie bardziej do moreli podobny smakowo , bo nie jest to żadna krzyżówka owoców a jeden z najstarszych owoców uprawnych Azji

znalazłam świetną stronkę o owocach egzotycznych , kaki też tutaj jest
[url]http://www.sedi-fruits.at/asortyment/kaki[/url]

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja juz wieki całe nie piłam kranówy. Generalnie nie lubię smaku wody, ale powoli przekonuje si e do gazowanej. Mam nawet swoje ulubione wody:)
Nestle - Aquarelle, Żywiec, no i moja ulubiona węgierska woda Cristal.... . A niegazowane to lubię tylko Aquarelle.

Oj, tak, po takich emocjach, pragnienie było ogromne:) A jeszcze w takim świetnym towarzystwie, mmmm....

Niektóre moje psy tez maja tytuły championa Litwy i Rumunii. I o ile do Rumunii, to rzeczywiscie pojechały tylko raz, o tyle na Litwę to trzeba pojeździć było 4 razy (potrzebne byly 4 wnioski). Na Łotwie tez jest ciekawie bo tam jest jeden CAC na płeć, więc ciężko się przedrzeć...
Teraz Litwa złagodziła wymogi dla nas Polaków...

Poza tym, wszystko zalezy od tego, jaką masz rasę. Mniej lub bardziej popularna na wystawach. Wystarczy spojrzec na statystyki, jakie pojawiaja się w katalogach - ile jest psow w danej rasie...

Pzdr.[/QUOTE]

a co to znaczy złagodziła wymogi? :cool3:

jesli o wode chodzi, polecam zamontowanie w domu filtra odwróconej osmozy - świetna sprawa;)

Posted

[quote name='Alicja']kaki to taki dziwny owoc , wyglada troszkę jak pomarańczowy pomidor , słodziutki[/QUOTE]

[quote name='Anecioreczek']Kaki to polaczenie jablka z brzoskiwnka bodajze, jest przepyszny, jeden z moich ulubionych owoców :loveu:[/QUOTE]

[quote name='Alicja']no raczej połączenie tylko w smaku , dla mnie bardziej do moreli podobny smakowo , bo nie jest to żadna krzyżówka owoców a jeden z najstarszych owoców uprawnych Azji

znalazłam świetną stronkę o owocach egzotycznych , kaki też tutaj jest
[URL]http://www.sedi-fruits.at/asortyment/kaki[/URL][/QUOTE]
Dzięki za wszystkie wyjasnienia. Jak oglądnełam link to juz wiem, że taki owoc widziałam nie raz i nie dwa w supermarketach. Może w najblizszym czasie odważę się i go spróbuję:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Patisa']a co to znaczy złagodziła wymogi? :cool3:
jesli o wode chodzi, polecam zamontowanie w domu filtra odwróconej osmozy - świetna sprawa;)[/QUOTE]
Ja mam fil Brity w postaci dzbanka. Filtry wymieniam raz na miesiąc. Na razie mi to wystarczy:)

A co do wymogów, to od 1 stycznia br. jak zdobędziesz na Litwie 1 CAC na wystawie międzynarodowej i gdy pies jest jjuz CH.PL - to wystarczy 1 CAC, aby mieć tytuł Ch. Litwy. Podobnie jest na Łotwie i Ukrainie - tam nawet nie trzeba byc Ch.PL.
Udogodnienia te odtycza Polaków i - byc może - innych państw, z którymi LT, LV i UA podpisały stosowna umowę:)

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Dzięki za wszystkie wyjasnienia. Jak oglądnełam link to juz wiem, że taki owoc widziałam nie raz i nie dwa w supermarketach. Może w najblizszym czasie odważę się i go spróbuję:)

Pzdr.[/QUOTE]

warto spróbować , a ja dziś doszłam do wniosku że tym razem w biedronce sprzedają Owoc Sharona :) , jest bardziej płaski niż kaki i o smaku pigwy :)
Kurcze ale fajnie że w internecie są takie informacje .

Posted

Witamy się popołudniowo :)

[quote name='Vectra']u nas na kaki , mówi się SHARON :cool3:[/QUOTE]
Jak się dobrze orientuje to kaki i owoc szarona to to samo. Mi to nie smakuje:D Wolę liczi.

Pozdrawiamy cieplutko.

Posted

[quote name='Vectra']u nas na kaki , mówi się SHARON :cool3:[/QUOTE]

a to 2 różne owoce :)a właściwie odmiana , szaron jest wyhodowaną odmianą kaki

[quote name='Ptysiak']Witamy się popołudniowo :)

Jak się dobrze orientuje to kaki i owoc szarona to to samo. Mi to nie smakuje:D Wolę liczi.

Pozdrawiamy cieplutko.[/QUOTE]

a jednak to nie to samo

kaki jest większa i bardziej okrągła o smakach brzoskwinia-morela, zaś Szaron to owoc bardziej spłaszczony o bukiecie smakowym brzoskwinia-pigwa .
Jadłam oba , kaki bardziej mi smakuje , jest wyraźna różnica w smakach.