Asiaczek Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Co do dziwnych komentów. Zawsze zastanawia mnie jedno - jak niektórzy lubia się doceniać... Nie ma tytułu Vice Zwyc. Świata, a ludzie z uporem godnym lepszej sprawy uzywaja go w chwaleniu sie osiągami. Po co...? Przecież to oszustwo! Ale niekórych to absolutnie nie zraża... Gdyby taki tytul byl, to byloby jasno i czytelnie napisane na dyplomie z wystawy, byłyby odpowiednie "karteczki" potwierdzające zdobycie takiego tytułu. Tak jak sa karteczki na CWC, CACIB, BOB itp. Ale na tytuł V-ce Zwyc. Świata nie ma. Więc czemu ma słuzyc to oszustwo...? Polepszeniu własnego samopoczucia...? Tak samo jak ciekawi mnie, czemu chwaląc się oceną doskonałą, nie podadza oceny bardzo dobrej zdobytej dzień wcześniej.... Bo co? Ujma na honorze? Najpierw trzeba ten honor miec i wiedziec co to jest... Takie komenty to równiez oszukiwanie samego siebie, juz o innych , mniej świadomych ludziach, nie wspomnę... Oj, ludzie, ludzie.... A co do komentów poza blogaskiem, to chyba niekórzy juz się ode mnie odstosunkowali. Taką mam przynajmniej nadzieję. Oczywiście "2xz" nadal funkcjonuje, no, może z troche mniejszym natężeniem....;) Pzdr. Quote
Foxowa Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Zgadzam się z tym! W grzywkach to samo, są Młodzieżowi V-ce Zw. Świata, jak i V-ce Zw. Świata i to nie tylko w tym roku, wystarczy popatrzeć na bazę grzywaczy... A czym ma służyć? Jak taki reproduktor jest V-ce Zw. Świata to coś znaczy! Dla laików to jest coś, dla właścicieli i hodowców to jedno wielkie kłamstwo... Dokładnie tak samo z ocenami bdb, patrząc po stronach hodowców co drugi czy trzeci przyznaje się do wszystkich ocen bdb. Ja nie trzymam niczego w tajemnicy, mój Audik na wszystkich wystawach w tamtym roku zdobył 4 oceny doskonałe i 2 bardzo dobre, w podsumowaniu rocznym wpisałam to. Tak samo na stronie w osiągnięciach, czy na bazie. Tak samo z opisami. Z opisów wybierają co najlepsze i piszą "w oczach sędziów"... Dużo takich irytujących rzeczy da się znaleźć i można wymieniać i wymieniać ;) Quote
Asiaczek Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Zgadza się. I potem wychodzi, że dany pies czy suka to super-hiper pies...., który daje kiepawe dzieci;) Pzdr. Quote
*anusia&ajlu* Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 [quote name='Asiaczek']Zgadza się. I potem wychodzi, że dany pies czy suka to super-hiper pies...., który daje kiepawe dzieci;) Pzdr.[/QUOTE] ale nie zawsze super ładny pies daje ładne dzieci, czasem pies przeciętny da o wiele lepszy miot ;) witam się niedzielnie w Zielone Swiątki, a ja do pracy... Quote
Alicja Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 [quote name='Asiaczek']Zgadza się. I potem wychodzi, że dany pies czy suka to super-hiper pies...., który daje kiepawe dzieci;) Pzdr.[/QUOTE] o to to .... Pamiętam jak Ozzy dostał bdb na wystawie i 4 miejsce i w ogólnych wynikach na którymś forum nie wpisano oceny , jak napisałam , ze zapomnieli dopisać że ozzy ma bdb , to na PW dostałam info że nie wiedzieli czy się zgadzam aby wpisali :roll: to o czymś świadczy ... ludzie wstydzą się tej oceny Quote
Cienka Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 No cóż ocena jak ocena jest dość subiektywna nie zawsze można wygrywać. Quote
Patisa Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 [quote name='Alicja']o to to .... Pamiętam jak Ozzy dostał bdb na wystawie i 4 miejsce i w ogólnych wynikach na którymś forum nie wpisano oceny , jak napisałam , ze zapomnieli dopisać że ozzy ma bdb , to na PW dostałam info że nie wiedzieli czy się zgadzam aby wpisali :roll: to o czymś świadczy ... ludzie wstydzą się tej oceny[/QUOTE] Cześć Wam, w ogóle to jeśli moge wtrącić swoje 3 grosze, to powiem, że w Polsce panuje tytułomania, o czym chyba wiele z nas wie. :lol: Kochamy się tytułowac, dlatego uwielbiamy dopieszczać swoje ego tytułowaniem swoich psów. Najbardziej rozśmiesyzło mnie, jak gdzies, na któryms z forów, przeczytałam, że kogoś tam znajomi z Francji przyjeżdżają z psem do Polski an pół roku, zeby "narobić mu tytułów". Bo u nich to jets tak, ze w ciągu CAŁEGO ROKU tylko kilak psów może zdobyć taki tytuł. Czyli generalnie w hodowlach nie ma psów z takimi i tyloma tytułami jak to jest w PL. Tam tylko nieliczne, wybitne reproduktory sa tytułowane. A u nas? No nie oszukujmy się, pies nie musi być bóstwem, żeby mieć championa Polski. Wystarczy troche pojeździć. ;) Haha...jetsem tylko ciekawa czy zachodni hodowcy są tego świadomi, Bo podejrzewam, ze nie wszyscy o tym wiedza... pewnie im oczy bieleją jak przeglądaja polskie strony hodowli.... każdy jeden rep interchampion, suki wszystkie obowiazkowo do hodowlanki maja championa PL itd. :lol: Quote
Asiaczek Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 [quote name='Alicja']o to to .... Pamiętam jak Ozzy dostał bdb na wystawie i 4 miejsce i w ogólnych wynikach na którymś forum nie wpisano oceny , jak napisałam , ze zapomnieli dopisać że ozzy ma bdb , to na PW dostałam info że nie wiedzieli czy się zgadzam aby wpisali :roll: to o czymś świadczy ... ludzie wstydzą się tej oceny[/QUOTE] A czego tu się wstydzic...? [quote name='Cienka']No cóż ocena jak ocena jest dość subiektywna nie zawsze można wygrywać.[/QUOTE] Dokładnie:) [quote name='Patisa']Cześć Wam, w ogóle to jeśli moge wtrącić swoje 3 grosze, to powiem, że w Polsce panuje tytułomania, o czym chyba wiele z nas wie. :lol: Kochamy się tytułowac, dlatego uwielbiamy dopieszczać swoje ego tytułowaniem swoich psów. Najbardziej rozśmiesyzło mnie, jak gdzies, na któryms z forów, przeczytałam, że kogoś tam znajomi z Francji przyjeżdżają z psem do Polski an pół roku, zeby "narobić mu tytułów". Bo u nich to jets tak, ze w ciągu CAŁEGO ROKU tylko kilak psów może zdobyć taki tytuł. Czyli generalnie w hodowlach nie ma psów z takimi i tyloma tytułami jak to jest w PL. Tam tylko nieliczne, wybitne reproduktory sa tytułowane. A u nas? No nie oszukujmy się, pies nie musi być bóstwem, żeby mieć championa Polski. Wystarczy troche pojeździć. ;) Haha...jetsem tylko ciekawa czy zachodni hodowcy są tego świadomi, Bo podejrzewam, ze nie wszyscy o tym wiedza... pewnie im oczy bieleją jak przeglądaja polskie strony hodowli.... każdy jeden rep interchampion, suki wszystkie obowiazkowo do hodowlanki maja championa PL itd. :lol:[/QUOTE] Ostatnio jest jakas mania jeżdżenia na maratony wystawowe, gdzie można zdobyc 5-8-10 tytułów championów. Tytuły sa dosyc egzotyczne - Azerbejdżan, Cypr, Kirgistan, Gruzja... Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Wracając jeszcze do WDS 2012, to Dżezik przywiółz takie oto nagrody (puchar + rozeta): [IMG]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruRotationofIMG_4722.jpg[/IMG] [IMG]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruRotationofIMG_4719.jpg[/IMG] [IMG]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruRotationofIMG_4721.jpg[/IMG] A ja, na spotkanie na Sekcji, zrobiłam takie oto ciasta. Kto był i próbował, ten wie, że byly naprawde smaczne:) [IMG]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4692.jpg[/IMG] [IMG]http://i1262.photobucket.com/albums/ii614/JoannaGS/ZmianarozmiaruIMG_4689.jpg[/IMG] To drugie to, oczywiście, na cześć Dżezika;) pzdr. Quote
kaskaSz Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 a cóż to za ciacha? bo wyglądaja naprawdę apetycznie. Quote
Vectra Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 CO do tytułów , to tylko polska to taki dziki kraj , że hodowlankę robi się na wystawach :diabloti: i oczywiście pies jak nie ma tysiąca tytułów , się na rynku nie liczy. Uważam że to jest chore. Naturalnie że miło jest coś osiągnąć na wystawach , niemniej dla mnie nie jest to wyznacznik hodowlany. Podoba mi się trend w Anglii , hodowcy mają psy na szoł i psy do hodowli :lol: I pewno nie pastwią się nad suczkami , by je nachalnie odstawiać od dzieci i zasuszać ... bo na wystawy się nie nada ;) a jak się nie nada , to będzie cięcie żył :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 [quote name='kaskaSz']a cóż to za ciacha? bo wyglądaja naprawdę apetycznie.[/QUOTE] Pierwsze to drożdżowe z truskawkami, a drugie - to tzw. amerykańska szarlotka:) [quote name='Vectra']CO do tytułów , to tylko polska to taki dziki kraj , że hodowlankę robi się na wystawach :diabloti: i oczywiście pies jak nie ma tysiąca tytułów , się na rynku nie liczy. Uważam że to jest chore. Naturalnie że miło jest coś osiągnąć na wystawach , niemniej dla mnie nie jest to wyznacznik hodowlany. Podoba mi się trend w Anglii , hodowcy mają psy na szoł i psy do hodowli :lol: I pewno nie pastwią się nad suczkami , by je nachalnie odstawiać od dzieci i zasuszać ... bo na wystawy się nie nada ;) a jak się nie nada , to będzie cięcie żył :evil_lol:[/QUOTE] Fakt. W PL wszystkie maluchy z miotu są psami wystawowymi, przyszłymi championami....;) pzdr. Quote
Ptysiak Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Wyglądają bardzo smacznie :) Aż mi się ciasta zachciało :D Quote
Vectra Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Daj przepis na amerykańską szarlotkę :diabloti: pikuś miot championów , jak się urodzi coś z wadą , a zdarza się , bo to żywe stworzenie ;) to dopiero jest obciach na całą gminę :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Hahaha, dokładnie! Bo u wszystkich dookoła tak, ale u mnie w hodowli - nie;) pzdr. Quote
Vectra Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Nabywcy też nakręcają tą koniunkturę , bo wsie chcą za darmo i interchampiona po interchampionach Quote
Asiaczek Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 No to może ja zacznę sprzedawać wsie szczenki jako przyszłe World Winner, co...?;) Myslisz, że reklama chwyci? pzdr. Quote
Vectra Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 [quote name='Asiaczek']No to może ja zacznę sprzedawać wsie szczenki jako przyszłe World Winner, co...?;) Myslisz, że reklama chwyci? pzdr.[/QUOTE] oczywiście że tak !!!! i całe mioty po tych szczeniakach też mają reklamę za free - dziadek zw świata :diabloti: tylko czekaj , jak się coś mniej ładne urodzi , to dopiero będzie wrzało , że po zw świata , a do niczego nie podobne :evil_lol: Niektórzy niestety nie rozumieją , że uroda szczeniaków , nic wspólnego z tytułami nie ma :diabloti: Quote
Elitesse Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 [quote name='Asiaczek'] Ostatnio jest jakas mania jeżdżenia na maratony wystawowe, gdzie można zdobyc 5-8-10 tytułów championów. Tytuły sa dosyc egzotyczne - Azerbejdżan, Cypr, Kirgistan, Gruzja... Pzdr.[/QUOTE] o jak ja to uwielbiam ! szkoda ze nikt jeszcze nie ma tytułu Burkina Faso czy Papui Nowej Gwinei .... w sznaucerach to wrecz oczywistoscia sie staje ze pies oprocz CH.PL powinien miec Ch Rumuni - dostaje sie go za 1 CACIB przy stawkach prawie zerowych w sznaucerach wiec osiagniecie ze ho ho co innego jak ktos jezdzi do "normalnych" krajow i taka Rumunie potraktuje jako egzotyczna wycieczke ale dla niektoryc to cel najwazniejszy i najwyzsze wystawowe osiagniecie ... Quote
Vectra Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 a tak do tych vice zwycięzców , to cóż .... to jeszcze pikuś :diabloti: Ja znam taką osobę , której to pies w swojej klasie na wystawie światowej , zajął 3 lokatę i był tytułowany jako TRZECI NA ŚWIECIE :cool3: :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 [quote name='Vectra']oczywiście że tak !!!! i całe mioty po tych szczeniakach też mają reklamę za free - dziadek zw świata :diabloti: tylko czekaj , jak się coś mniej ładne urodzi , to dopiero będzie wrzało , że po zw świata , a do niczego nie podobne :evil_lol: Niektórzy niestety nie rozumieją , że uroda szczeniaków , nic wspólnego z tytułami nie ma :diabloti:[/QUOTE] Zgadzam się:0 Tytuły to jedno, a uroda maluchow - druga sprawa:) [quote name='Elitesse']o jak ja to uwielbiam ! szkoda ze nikt jeszcze nie ma tytułu Burkina Faso czy Papui Nowej Gwinei .... w sznaucerach to wrecz oczywistoscia sie staje ze pies oprocz CH.PL powinien miec Ch Rumuni - dostaje sie go za 1 CACIB przy stawkach prawie zerowych w sznaucerach wiec osiagniecie ze ho ho co innego jak ktos jezdzi do "normalnych" krajow i taka Rumunie potraktuje jako egzotyczna wycieczke ale dla niektoryc to cel najwazniejszy i najwyzsze wystawowe osiagniecie ...[/QUOTE] Wiesz, w tych tytułach to jeszcze jest drugie dno. Bo te tytuły kosztują sporo. I ludzie nie wykupuja certyfikatów, a chwala się tytułami, więc.... nastepne oszustwo:) [quote name='Vectra']a tak do tych vice zwycięzców , to cóż .... to jeszcze pikuś :diabloti: Ja znam taką osobę , której to pies w swojej klasie na wystawie światowej , zajął 3 lokatę i był tytułowany jako TRZECI NA ŚWIECIE :cool3: :evil_lol:[/QUOTE] Hahaha, w ten sposób, to mozna miec i czwartego na świecie, i piątego... Pzdr. Quote
Alicja Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 [quote name='Vectra'][B]Daj przepis na amerykańską szarlotkę[/B] :diabloti: [/QUOTE] i ja poproszę :) Teraz już wiecie dlaczemu nie zawojował mną duch wystaw i Ozzy został zniszczony :lol:nie potrafiłam ogarnąć tego wystawowego burdlu :lol: Quote
Ciapkowa. Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 ciasta wyglądają smakowicie :) poproszę przepis także :diabloti: Quote
Asiaczek Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 [SIZE=3][B]Przychodzi baba do lekarza i mówi: - Jestem uzależniona od Facebooka. A lekarz na to: - Lubie to![/B][/SIZE] Pzdr. Quote
Asiaczek Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Dla [COLOR=#800080][B]Vectry, Alicji, Ciapkowej [/B][/COLOR]- przepis na ciasto, zwane tez inaczej szarlotka amerykańska... składniki: 4 duze jabłka 4 całe jajka 1 szkl. cukru 1 op. cukru waniliowego 2 szkl. mąki 1 łyzeczka cynamonu 1 łyzeczka sody 1 łyzeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl. oleju zapach do ciast (dowolny) bakalie (te, które są w domu) --------------------------------------- Jabłka obrac i pokroic w kostę/kawałki/plasterki - jak kto lubi. Jakja (całe) + cukier + c.waniliowy = ukręcic. Dodac: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon = ukręcic. Dodać: olej = ukręcic. Dodać: bakalie = ukręcic. Blacha wysmarowana tłuszczem + posypana bułką tartą. Wylac ciasto (jest dosyc gęste). Piec ok. godziny w temp. 150 stopni C. To proporcje na formę jak do babywielkanocnej lub na 2 foremki jak na keks. smacznego! pzdr. Quote
Recommended Posts