Asiaczek Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 [quote name='dianusia921']Hej :) Co tam u Was? Jak żyjecie ? ;) Zimowe zdjęcia super ! Uwielbiam zimę :loveu::loveu::loveu: [url]http://img69.imageshack.us/img69/619/zmianarozmiarumg4345.jpg[/url] jaki słodziutki :loveu: [url]http://img710.imageshack.us/img710/4601/zmianarozmiaruobraz016.jpg[/url] super obróżka :) Pozdrawiamy ![/QUOTE] Witamy się w niedzielne popołudnie. Gdyby nie temperatura, zanik głosu, katar to byłoby całkiem OK;) [quote name='Sylwia K'][url]http://img851.imageshack.us/img851/332/img3019q.jpg[/url] hehe, szkoda ze u nas w pl nie ma takich miejsc [url]http://imageshack.us/photo/my-images/215/zmianarozmiarumg4463.jpg/[/url] ach, jaki słodki [url]http://img710.imageshack.us/img710/4601/zmianarozmiaruobraz016.jpg[/url] i jaką fajna ma obróżkę Gratulujemy sukcesów![/QUOTE] Dziękowac:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 [COLOR=purple][B]Izabela124 Korenia deer_1987 Zuza M&S Vectra A&L Buszki anecioreczek "anusia&ajlu"[/B][/COLOR] - bardzo, bardzo dziękuję za opiekę nad pozostawionymi w domu baskami (Farik, Dzezik, Żelka i Erka + 2 maluchy). - bardzo dziękuję:) Widac, że mobilizacja była, bo Romka - zdecydowanie ładniej stała, chociaz nie obylo się bez zgrzytów na ćwiczeniach;) Moje wyniki: [COLOR=red][B]Serek - dosk.1, CAC, r.CACIB, rozpoczety Grand Champion Słowacji:) Romka - dosk.2 Felka - dosk.1, Naj.Weteran.[/B][/COLOR] Niestety, takiego ścisku to nie widziałam.... przy tym duchota, nerwy i moje złe samopoczucie... Na finały nie zostałysmy, szkoda było nam czasu;) O samym sedziowaniu. sędzia czeski, cała konkurencja - czeska. Dowiedziałam się, że Serek ma za mocne kątowanie. A o romce to same superlatywy słyszałam: piekna głowa, super linia grzbietu, piekne katowanie, caiłko, a CAJC (Zw.Młodziezy) ....... idzie do innej suczki, która ani stała, ani biegała... Nic to. Mój mały sukces z Romka jest, bo w kl.młodziezy były zgłoszone 4 suczki, 2 dostały bdb, a dwie (w tym Romka) - dosk. Trasa w obie strony - nie ma się czego czepiac, choc w drodze powrotnej, w okol. W-wy - korki, korki i korki.... W-wa wracała z urlopów;) Generalnie, plan minimum wykonany:) Pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 A teraz wyniki z głogowa, gdzie walczył Ofik:) I to jak walczył.... [COLOR=red][B]OFI CHILD OF THE STARS Asiaczek FCI - dosk.1, CWC, CACIB, BOS, BOB, BOG4!!!!!!!!![/B][/COLOR] Nie mogę się nachwalic Zuzki i Ofika i straszliwie się cieszę!!!!!! Juhu!!!!!!! pzdr. Quote
Vectra Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [QUOTE]Serek ma za mocne kątowanie[/QUOTE] wot się człek uczy całe życie :diabloti: zgadzam się , że mogą być za słabe , słabe ... ale za mocne ? :hmmmm: Quote
Asiaczek Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 [quote name='deer_1987']W takim razie gratulacje![/QUOTE] Hahaha, jak zwykle czujna - dziękujemy:) pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 (edited) [quote name='Vectra']wot się człek uczy całe życie :diabloti: zgadzam się , że mogą być za słabe , słabe ... ale za mocne ? :hmmmm:[/QUOTE] Mnie tez to zdziwiło (zrobilam odpowiednia minę...), bo jak basek ma w naturze pokonywac kilometry w celu zdobycia pozywienia, to nie moze byc stromy lub słabo katowany, bo nie przezyje... Ale piesek przede mną - właśnie takie słabsze katowanie miał (słabe). Nic to, masz rację. człowiek całe zycie sie uczy...;) pzdr. Edited January 29, 2012 by Asiaczek Quote
A&L Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 No, to gratulujemy :) Wygłaskac baski za takie ładne wyniki proszę! A Ofik super :) Quote
Vectra Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='Asiaczek']Mnie tez to zdziwiło (zrobilam odpowiednia minę...), bo jak basek ma w naturze pokonywac kilometry w ceou zdobycia pozycienia, to nie moze byc strony lub słabo katowany, bo nie przezyje... Ale piesek przede mna - właśnie takie słabsze katowanie miał (słabe). Nic to, masz rację. człowiek całe zycie sie uczy...;) pzdr.[/QUOTE] zmienia postać rzeczy :) widać musiał mieć Serek coś złe , bo miał lepsze :diabloti: bardzo to cenie u sędziów :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 [quote name='A&L']No, to gratulujemy :) Wygłaskac baski za takie ładne wyniki proszę! A Ofik super :)[/QUOTE] Dzięki:) [quote name='Vectra']zmienia postać rzeczy :) widać musiał mieć Serek coś złe , bo miał lepsze :diabloti: bardzo to cenie u sędziów :evil_lol:[/QUOTE] Hahahaha, troche to porkętne, ale może właśnie dlatego prawdziwe:) Pzdr. Quote
Cienka Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 gratulacje. I tak na marginesie jak się tak czasem posłucha co ci sędziowie na wystawach gadają to się zastanawia co oni biorą i, że chyba powinny zmienić dilera bo się im czasoprzestrzeń zakrzywia. Quote
Buszki Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Gratulacje :).Zwłaszcza dla ulubienicy tłumów weteranki:). Quote
Vectra Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='Asiaczek'] Hahahaha, troche to porkętne, ale może właśnie dlatego prawdziwe:) Pzdr.[/QUOTE] Ja już ten fenomen widziałam trochę razy , dlatego zawsze mnie to bawi :) żeby nie było , nie tylko u moich psów. a naj naj , to dopisywanie wad na siłę , z zalety robi sędzia wadę - przeważnie chyba brak znajomości wzorca , lub nie wiem jak to nazwać. Zbyt samcza głowa u psa , zbyt młodzieżowy w klasie młodzieży , zbyt muskularny - wzorzec mówi sylwetka z wydatną muskulaturą :diabloti: i takich kwiatków by pisał i pisał Marysia kiedyś miała w opisie , zbyt sucza - notabene , przegrała wtedy pierwszy raz ;) w suczką zupełnie nie suczą :diabloti: niedaleko szukać , ostatnia MWPR w warszawie ;) gdzie nie dość że zanim weszłam na ring , Marysia miała lokatę w karcie , to dostała opis swojej konkurentki bawi mnie to , czasem irytuje , no ale to taka już przeprawa z szołami .... szkoda czasem , że za tą głupotę judge , my płacimy. Na szczęście Serka nadkątowanie , kolejni sędziowie wezmą z ogromny atut ale do tej pory , tylko jeden sędzia i tak jest moim guru - co prawda mam tylko jedno zdanie w karcie , bo dalej nie dałam się wciągnąć w wypisywaniu bzdur , zabrałam psa i zeszłam w ringu - Franio wg sędziego był za wysoki w kłębie ... w klasie miał psa z 5 cm wyższego i tamten był idealnego wzrostu , mimo iż ponad wzorcowego ... ale mina sędziego , któremu się zaśmiałam w twarz i orzekłam że takich głupot to nie słyszałam - bezcenna :diabloti: Quote
Asiaczek Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 [quote name='Cienka']gratulacje. I tak na marginesie jak się tak czasem posłucha co ci sędziowie na wystawach gadają to się zastanawia co oni biorą i, że chyba powinny zmienić dilera bo się im czasoprzestrzeń zakrzywia.[/QUOTE] A ten sędzia, starszy pan, generalnie zrobil na mnie b.pozytywne wrażenie... swoje opinie wyrażał do publiczności, co prawda, jak dla mnie - za duzo rozmawiał na ringu z wystawcami czeskimi.... No i sam fakt, że jak się okazało, że jest b.duzo nieodebranych numerków z rasy alaskan malamut, to przesunął tę rasę ;na później. Dla jednych lepiej, dla pozostałych - gorzej.... [quote name='Buszki']Gratulacje :).Zwłaszcza dla ulubienicy tłumów weteranki:).[/QUOTE] Hahaha, jakos nikt specjalnie nie zareagował na widok Felki... A juz w PL i w niektórych innych krajach to chociaz oklaski sa i na ringu i na ringu honorowym.... pzdr. Quote
Asiaczek Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 [quote name='Vectra']Ja już ten fenomen widziałam trochę razy , dlatego zawsze mnie to bawi :) żeby nie było , nie tylko u moich psów. a naj naj , to dopisywanie wad na siłę , z zalety robi sędzia wadę - przeważnie chyba brak znajomości wzorca , lub nie wiem jak to nazwać. Zbyt samcza głowa u psa , zbyt młodzieżowy w klasie młodzieży , zbyt muskularny - wzorzec mówi sylwetka z wydatną muskulaturą :diabloti: i takich kwiatków by pisał i pisał Marysia kiedyś miała w opisie , zbyt sucza - notabene , przegrała wtedy pierwszy raz ;) w suczką zupełnie nie suczą :diabloti: niedaleko szukać , ostatnia MWPR w warszawie ;) gdzie nie dość że zanim weszłam na ring , Marysia miała lokatę w karcie , to dostała opis swojej konkurentki bawi mnie to , czasem irytuje , no ale to taka już przeprawa z szołami .... szkoda czasem , że za tą głupotę judge , my płacimy. Na szczęście Serka nadkątowanie , kolejni sędziowie wezmą z ogromny atut ale do tej pory , tylko jeden sędzia i tak jest moim guru - co prawda mam tylko jedno zdanie w karcie , bo dalej nie dałam się wciągnąć w wypisywaniu bzdur , zabrałam psa i zeszłam w ringu - Franio wg sędziego był za wysoki w kłębie ... w klasie miał psa z 5 cm wyższego i tamten był idealnego wzrostu , mimo iż ponad wzorcowego ... ale mina sędziego , któremu się zaśmiałam w twarz i orzekłam że takich głupot to nie słyszałam - bezcenna :diabloti:[/QUOTE] Tak, z wady robic zaletę i odwrotnie, to, niestety, czesto zdarza się u sędziów nie będącymi hodowcami danej rasy lub rozszerzonymi. Chyba i ja, zamiast grzecznie wysłuchiwać głupot przy ocenie, to musze zacząć reagowac.... Trzeba być asertywnym, ha! pzdr. Quote
Buszki Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='Asiaczek'] Hahaha, jakos nikt specjalnie nie zareagował na widok Felki... A juz w PL i w niektórych innych krajach to chociaz oklaski sa i na ringu i na ringu honorowym.... pzdr.[/QUOTE] Bo się nie znają :eviltong:. Quote
jamnicze Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Gratulacje za Trencin. Kciuki były trzymane (chociaż nie pisane ;)). Moim zdaniem za ewidentne bzdury sędziowie powinni ponosić odpowiedzialność. Może następnym razem przeczytaliby chociaż wzorzec przed oceną. :shake: Quote
Asiaczek Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 [quote name='Buszki']Bo się nie znają :eviltong:.[/QUOTE] jAK NIE MIAŁAM WETERANA, TO NIE ZWRACAŁAM NA TO UWAGI. ALE TERAZ TO DOCENIAM TE OKLASKI WOKÓŁ RINGU I NA bis'ACH:) [quote name='jamnicze']Gratulacje za Trencin. Kciuki były trzymane (chociaż nie pisane ;)). Moim zdaniem za ewidentne bzdury sędziowie powinni ponosić odpowiedzialność. Może następnym razem przeczytaliby chociaż wzorzec przed oceną. :shake:[/QUOTE] Mnie się wydaje, że ten sedzia jest z gr. V... pzdr. Quote
Anecioreczek Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 gratuluje wyników! :multi: Jak to nie klaskali na widok Felki :mad: :eviltong: Quote
Asiaczek Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 A, cholibkas, nie klaskali:) hahahaha... Pzdr. Quote
Anecioreczek Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 niewybaczalne :mad: Jakbym tam była to za wszytskich bym klaskała :evil_lol: No! Trzeba w końcu na jakąś wystawę się wybrać gdzie będą baski :cool3: Quote
Asiaczek Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Dawno nie widziałysmy się.... kiedys ostatnio do chyba Kraków...? Pzdr. Quote
Anecioreczek Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 [quote name='Asiaczek']Dawno nie widziałysmy się.... kiedys ostatnio do chyba Kraków...? Pzdr.[/QUOTE] Tak w Krakowie, to był 1 i ostatni raz, mam nadzieje że w końcu się znowu zobaczymy :cool3: Quote
Recommended Posts